Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.450
Cevap
131
Favori
249.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aceryeni A kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

    Bu tutarı elden alamazsınız. Eksper de bu ücreti çıkartabilir tabi.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    sanayi deki Usta dedi ki. Eksper ne ücret yazarsa o yansır tramere. Eksperde 2500 den aşağıya yazmaz dedi.
    Ben bunu anlamadım. Şimdi elden ödesem 1500 yapılırken. Kasko olunca ne kadar fiyat çıkacağı neden belli olmuyor. Bu benim ustanın eksperle arasındaki sohbeti mi ilgilendiriyor. Ustam ekspere 1500 e yaparım dese olay 1500 e çözülmüyor mu? Yoksa Ustam ekspere daha fazla bir fiyat mı çıkarıyor
  • aceryeni A kullanıcısına yanıt
    Ustalar sigorta firmalarından alabildiği ücreti almaya çalışır, aynı şekilde usta bazı şeyleri onarabilir ancak eksper değişim kararı verir. Yine usta çıkma parça kullanır , eksper kullanamaz.Bu nedenle fiyatlar yükselebilir.
  • merhaba trafikte dururken yanımdaki tır lastiğini sol tarafıma sürttü kaskodan tamir yaptırdıktan sonra 1600 TL değer kaybı alıcakken %100 ben kusurlu bulunduğum için alamıyorum tır şöforüde kaza tutanağında kendi hatası olduğunu kabul ederken nasıl ben %100 kusurlu oluyorum acaba ve bu rapora nasıl itiraz edebilirim yapmam gereken nedir?

    Bu arada kaskom ERGO

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkSerenity -- 12 Haziran 2018; 15:23:43 >




  • DarkSerenity kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    verilen karar doğru zaten, kusur dağılımını komisyon birliği yaptıysa şayet tahkim komisyonuna itirazda bulunabilirsiniz. Ortalama 4 ay süre içerisinde sonuçlanır lakin orada da kusuru size verirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 14 Haziran 2018; 14:39:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarkSerenity

    merhaba trafikte dururken yanımdaki tır lastiğini sol tarafıma sürttü kaskodan tamir yaptırdıktan sonra 1600 TL değer kaybı alıcakken %100 ben kusurlu bulunduğum için alamıyorum tır şöforüde kaza tutanağında kendi hatası olduğunu kabul ederken nasıl ben %100 kusurlu oluyorum acaba ve bu rapora nasıl itiraz edebilirim yapmam gereken nedir?

    Bu arada kaskom ERGO

    Geçmiş olsun. Sebebi sizin tali yoldan ana yola bağlanmanız. Bu nedenle kusur size verilmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkeze geçmiş olsun arkadaşlar Kırmızı ışıkta dururken arkadan süratli gelen araç duramayıp aracıma çarptı.Karşı tarafın ehliyeti alkolden alınmış. cezası bitmiş ama emniyete gidip ehliyetini almamış polis çağırdık tutanak tutuldu.Karşı taraf % 100 kusurlu bulundu.Trafik sigortasından aracımı yaptırdım.3.280 TL Hasar çıktı.arka tampon değişti.ve Sağ arka çamurlukta düzeltme işlemi oldu.Karşı tarafın sigorta şirketini aradım değer kaybı talep ettim.Bütün evrakların onlarda olduğunu ve sadece Değer kaybı beyanı dilekçesi vermemi söylediler.Dilekçede değer kaybını belirtir tutar yazmam gerekiyormu.Sigorta şirketi sadece değer kaybını talep ediyorum diye bir dilekçe yazmam yeterli dedi.
  • merhaba hocam 2 sorum var yardımcı olursanız sevinirim

    1-2007 model aracımın kasko değeri 47 bin tl ama piyasada değeri 58-59 tl.
    araç pert olduğunda ne öderler sizce.
    kasko değerinin düşük olmasını kafama taktım biraz.

    2-perte çıkacak araca ikame araç veriliyormu?
  • tempest_17 T kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun hocam,

    sadece dilekçe yazmanız yeterli, fazla hakkım saklı kalmak şartı'' ibaresini mutlaka ekleyin.
  • kral1840 kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    1-) Öncelikle geçmiş olsun, yönetmeliğe göre sigorta şirketleri kasko değerinin üzerinde bir rakam ödemek zorunda değil ama isterse ödeyebilir ödemesinde yasak yok yani.

    2-)şirkete bağlı kimisi veriyor kimisi vermiyor hocam.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam.
    çok şükür kaza durumum yok.
    canımı sıkan aracımın kasko değerinin düşüklüğü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacewolf

    Geçmiş olsun. Sebebi sizin tali yoldan ana yola bağlanmanız. Bu nedenle kusur size verilmiş.

    Alıntıları Göster
    ben şeridimde giderken kamyon benim şeridime gelip bana sürttü ama çizimde herhalde tam anlatamadık ilk defa başıma geldiği için acemilikten yeniden değerlendime şansımız varmı acaba daha ayrıntılı açıklamayla kamyon şöförüde çünkü kabul ediyor hatasını
  • DarkSerenity kullanıcısına yanıt
    Tabi var hocam.

    Acentenize bilgi verebilirsiniz bu durumda yasal temsilciniz olarak itirazı gerçekleştirebilir sizin için.
  • DarkSerenity kullanıcısına yanıt
    Hocam orada kamyon şöförünün hatasını kabul ettiğine dair bir ifade yok. Herhangi bir taraf ben hatalıyım kelimesini yazsa dahi onu okuyup direkt karar verilmez, inceleme yapılır ona göre karar verilir.

    Sorunuzun cevabını vermiştim, tutanak değerleme komisyonu karar verdiyse tahkim komisyonuna başvurmanız lazım. Yeniden değerlendirme şansı yok, çünkü orada karşı tarafın imzası ve beyanıda var. Tahkime gittiğinizde zaten formu doldururken orada ayrıntılı yazabiliyorsunuz.

    Kroki çiziminde tali yoldan ana yola bağlanıyormuş ayrıca kör noktasındaymış gibi çizmişsiniz hocam.
  • Merhaba.



    Arefe günü kaza yaptım. Aracımda ağır hasar var. Buyuk ihtimalle perte çıkacak.



    Kaskomda sıfır araç klozu var ve ben bu klozdan faydalanmak istiyorum. Aracımın fatura bedeli 88.000₺. Şu an ki sifir degeri 125.000₺. Şu an da servisin çıkardığı tahmini hasar 63.000₺ (Ki servis kesinlik daha aşağı çıkmayacagini, gorunmeyen hasarlardan belki daha fazla cikabilecegini soyluyor) araç 2 yaşini tamamlamadi henuz. Sizce bu klozdan faydalanabilirmiyim yoksa sigorta sirketi zorluk cikartir mi? İzlemem yol nedir.



    Aracim en ust donanim ve otomatikdi. İkame araç istedim. Vereckleri araç clio. İtiraz edebiliyormuyum cunku aracimin ikamesi olmuyor. Ayrıca kredi kartı istedi benden. Kredi kartı vermek zorundamıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba 3 saat once kaza yaptım ondeki araca arkadan vurdum aracımda kasko yok sigortam mevcut. karşı tarafın ne sigortası ne kaskosu mevcut değil. tutanağada sigortası yoktur diye not düştüm imzalattım. ben aracımı cebimden yaptıracagım malum. karşı tarafın hasarı ne olacak bilgili bir arkadaş bilgi verebilirmi acaba?P
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkishCoder

    merhaba 3 saat once kaza yaptım ondeki araca arkadan vurdum aracımda kasko yok sigortam mevcut. karşı tarafın ne sigortası ne kaskosu mevcut değil. tutanağada sigortası yoktur diye not düştüm imzalattım. ben aracımı cebimden yaptıracagım malum. karşı tarafın hasarı ne olacak bilgili bir arkadaş bilgi verebilirmi acaba?P
    Telefonda bilgi verilmiştir hocamıza :)
  • Arkadaşlar 08.06.2018 de bir kaza geçirdim tutanak falandır karşı taraf %100 suçlu gçeen günlerde babama mesaj geldi dosyanız açılmıştır diye bu aşamada neler oluyor kaç günde sonuç ortaya çıkar. Birde kaportacı parça bulamamış iki saç kapı değişecek sigorta şirketide bulamamış bu durumda neler oluyor çekme işlemi ile düzelticekler usta fazla para tutar dedi sigorta ile konuşucam dedi ne yapmam gereklidir bu aşamada 2 haftaadır araç yapılmadı bu süreci nasıl hızlandırabilirim birde işcilik sonunda işciliği beğenmeme gibi bir durum olursa ne yapmam gereklidir ilk kez olduğundan dolayı fazla bir bilgim yok
  • igneli kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    ilk rapora göre 63 bin TL çıktıysa o rakam düşebilir, yada tam tersi onarım başlayınca artabilir de. Yeni değer klozu ekseriyet 2.yıl ve sonra ki poliçelerde verilmiyor dikkatli okumanızı öneririm poliçeyi.

    Pert ve onarım tüm hesaplamaları eksper zaten yapar, hangi şekilde kasasından daha az para çıkıcak ise o yolu tercih ederler. Son durum nedir eksperin kaanati nedir bunu siz değil de poliçeleri kesen acente sahibi arayıp öğrenebilirler.

    İkame araç konusunda sizin anlaşmanıza bağlı, kasko da D segment araç verilecektir şeklinde kesildiyse o zaman verilmesi lazım, her koşulda düşük segment araç gönderilecektir şeklinde kesildiyse talep edemezsiniz. Kredi kartını araç kiralarken tüm firmalar ister, araçla trafik cezası, hgs ogs, ispark kullanımları varsa hesaplanıp o rakamdan düşüp geri kalanını iade ederler normal prosedürdür.




  • TurkishCoder kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    kaza anında polis çağırıp tutanak tutturmanız gerekiyordu. Arkadan vuran araç %100 her zaman suçludur diye bir kaide yok, eğer kusurlu siz iseniz, karşı taraf aracını sizin trafiğinizden yaptırmak için talepte bulunacak ondan sonra trafik sigortası öder yada ödemez onun insiyatifine kalmış.
    Eğer riske girmek istemiyorsanız, karşı taraf ile bir araya gelip, polis çağırıp tutanak tutturabilirsiniz karşı tarafa sigortasız araç kullanımından trafik cezası kesilir eğer haklı çıkarsa aracını sizin trafikten yaptırır.

    En mantıklısı hemen trafik sigortası yaptırıp, 1 hafta sonra yeni tutanak tutmaktır hocam :)
  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.