Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.450
Cevap
128
Favori
271.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, dün Ankara-İstanbul otoyolunda kiralık şirket aracını yan bariyerlere çarptım, araç % 99 pert oldu.

    kaza tutanağında 8 yan 16 dik bariyere zarar verdiğim ve muhatabın karayolları olduğu yazıyor. Aracın trafik sigortası ve kaskosu var.

    - Karayolları bu bedeli benden mi? Araç sahibi firmadan mı? Trafik yada kaskodan mı ister?
    _____________________________
  • em077 E kullanıcısına yanıt
    Ulaştırma bakanlığından şu kadar talep ediyoruz diye yazı gelir, siz ödemeyin aracın sigortası ödeyecek.

    Yanlız 8 yan 16 dik bariyere çok fazla para isterler.
    _____________________________
  • Sayın eksper arkadaş;
    Geçen hafta bir araç arkadan aracıma çarptı. Tutanak tuttuk ve sigorta işlem merkezi karşı aracın yüzde yüz kusurlu olduğunu onayladı. Aracımda sadece stop lambası kırıldı. Aracımın servisi uzak olduğundan ve eksper görmesi için serviste en az 1 yada 2 gün kalması gerektiğinden araca bu aralar çok ihtiyacım olduğu için aracımı yaptıramadım. Karşı tarafın sigorta şirketini aradım aracınızı bizim anlaşmalı servisimize götürün diye dayattılar ki o serviste kendi servisim ile aynı yerde. Bulunduğum semtteki bir tamirci aracı illa bir servise bırakmama gerek olmadığını eksperin adresimde aracı görüp parçayı onayladıktan sonra sigorta şirketinin zaten parça parasını araç sahibine ödeyeceğini benimde nerede ne zaman istersem parçamı kendimin satın alabileceğimi söyledi. Yani önce parayı alıp sonra parçamı satın alabilirmişim, böyle bir uygulama var mıdır? İlginize şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurtek61 -- 3 Kasım 2016; 11:48:20 >
    _____________________________
    Önemli olan neyi ne kadar bildiğin değil, neyi ne kadar bilmediğini biliyor olmandır. İYILMAZ




  • gurtek61 G kullanıcısına yanıt
    Böyle bir uygulama var lakin ilgili eksperden onay almadan bu işe girmeyin hocam,
    eksper belirli olmuştur, eksperin telefon numarasını alıp eksper ile görüşmeniz gerekmektedir.
    _____________________________
  • Eksperin numarasını alayım diye sigorta şirketini tekrar aradım. Bu kez farklı bir eleman eğer kendi servislerine gidersem servisteki 7/24 hazırda bulunan eksperler tarafından bekletilmeden hasar tespitimi yapacaklarını ve tamirat için randevu vereceklerini beni araçsız bırakmayacaklarını (trafiğe çıkmamla ilgili sorun olmadığı için) söylediler. Mantıklı gibi geldi. Hatta parçamın yan sanayi yada muadil değil kesinlikle orjinal takılacağını özellikle belirttiler oldukça iddialı konuştular. Öğreneceğiz bakalım.
    _____________________________
    Önemli olan neyi ne kadar bildiğin değil, neyi ne kadar bilmediğini biliyor olmandır. İYILMAZ
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkurler. fakat benden mı talep edilir. yoksa kiralama firmasından (araç ruhsat sahibinden) mı talep edilir.
    _____________________________
  • em077 E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim,

    aracın trafik sigortası ödeyecek hocam. şöyle düşünün kazaya karıştığımızda biz suçlu isek karşı tarafın aracını bizim trafik sigortamız karşılıyor ya aynen öyle olacak hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 4 Kasım 2016; 14:10:17 >
    _____________________________
  • KONU 03/11/2016

    hasar bedeli 9.610 tl pert bedeli 9,600 artı yapımda da parçamdan çalıyorlar alttaki şikayet dikcesini allianz sigorta şirketine vede hazine müstesarlıgınada gönderdim bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.

    1 : ) 11/09/2016 da aracımla kaza yaptım bu kaza sonucunda karşı taraf % 100 suçlu bulundu.

    2: ) 17/09/2016 da hasar dosyası açıldı. 20/09/2016 da exper tayin edildi exper raporu 28/09/2016 da allianz sigorta siketine ağır hasarlı olarak gönderildi ihaleye cıkarıldı 14/10/2016 tarihinde musteri hizmetlerini aradıgımda bi sonuç yok denildi bende yasal süreçlerini aşdıgını dile getirdim bunun sonucda aksam saatlerinde bana telefon geldi aracın yapım kararı cıktı denildi bende ustanın yanına gittim ustanı yanında degişen parçalarımın ne oldugunu sordum arabanın başına gidelim ben orda sizi degişecekleri söylüyüm dedi bende tamam dedim eline boş kagıt aldı bende dedimki aracın degim parcalarını expere gönderdigin listeyi alabilirmiyim dedim listeyi aldım ondansonra araba başına indik arabanın degişecek parçaları tektek yazıyor ama usta sag camurlugun çekiçlenerek yapılacagını söyleyince dedim burda degişecek diye yazıyor dedim hayırdedi bu bazı parcaların tamir görüp o sekilde takılacagını bildirdi bende arabamı bu sekilde yaptırmam dedim 7.000 TL sadece araçın yedek parçaları tutuyor. işçilik olarak da 2.610 TL DİR TOPLAMI 9.610 TL ben sordum aracımın yapım kararı cıktı bu arabayı nekadar gördünüzki bu araba yapım kararı cıktı dedim ben onu bilmem bize yap dediler ben yaparım dedi bende arabayı yapma dedim. onu pesine sigorta sirketine 21/10/2016 da beyan gönderdim beyanım da parcalistesinide ek de sunarak gönderdim sonucu nu bekliyorum ama cevap gelmiyor gemedi ben araradım 02 / 11 / 2016 da aradıgımda daha bisey olmadıgını söylediler bende dedimki benim muatap olabilecegim kişi ve kişileri söyleyin onu arayım dedim experinizden ögrenindedi bende experi aradım aradıktan sonra bizde kimsenin telefonu olmaz dediler bende bunun ustune dedimki bu arabayı kaçpara olarak gördünüzki yapım kararı cıkartınız diye sordum ben onu bilmemdedi araçda degişimlistesini sordum ama exper bende parcalistesinin oldugunu bilmiyor basladı bana sunlar defgisecek bunlar degişecek dedi bende dedimki bu listede yarı yarıya parcada eksik mevcut dedim oda nasıl olur dedi bende dedim elimde parcalistesi mevcut dedim sen eksik olarak parca listesi nasıl gönderirsin dedim
    ben 02/11/2016 tarihi itibariylen tam listeni sigorta şirketine gönderiyorum dedi altınada dipnot düşücem dedi 6.600 TL olarak ustayla anlaştık diye yazıcam dedi bende dedimki sen o notu düş önemli degil dedim ustayla anlaşmış oldugu anlayacagınız üzere eksik malzeme olarak anlaşmışlardır. 7.000 tl sadece yedek parça fiyatıdır . saygısızlıgın dibi dabanı yok beni hem madur edicek hemparçamdan calıcak böyle bi mantık yok. expere ve ustaya soru yorum aracım şaseden hasar aldı bu hasardan dolayı arabamın motorundada bi sıkıntı olabilir diyorum araba yapıldıktan sonra bakılır deniyor. taktir sisin ben sinirden ne diyecegimi bilemiyorum artık hakaretler diz boyu

    3:) 03/11/2016 da sigorta şirketini aradım bana denilen ihaleye giren firma 9.600 TL pert bedeli bunun ustunu vermeyin demiş bu nasıl bi iş anlayamadım aracın yapımrakkamı 9.610 tl mantık olarak bunu nasıl acıklanır bilemiyorum. aracımın piyasa degeri alta yazmaktadır .

    www.sahibinden.com adresinde 1984 model mercedes marka araçların piyasa daki emsal değerleri ilan numaralarını ek olarak altakilerdir.

    NOT : fiyata göre endüşük olanlardır.

    1: ) sahibinden.com ilan no : 355854392 fiyatı : 12.750 tl dir.

    2 : ) sahibinden.com ilan no : 356838415 fiyatı : 13.250 tl dir

    3 : ) sahibinden.com ilan no : 354983857 fiyatı : 14.500 tl dir.

    4 : ) sahibinden.com ilan no : 356606319 fiyatı : 15.000 tl dir .

    5: ) sahibinden.com ilan no : 357091413 fiyatı : 16.000 tl dir.

    diger ilanlarıda siz kontrol edebilir siniz rakkamların ne olduğunu göre bilirsiniz

    gereginin yapılmasını arz ve talep ederim.

    4: aracımım şaseden darbe aldı bu şasenin düzelmesi vede orjinal hale gelmesi mümkündegildir araba 1984 model 32 yaşında bi arabadır,

    sigorta şirketine gönderdigim beyanım ekde sunulmuştur geregini vede maduriyetimin giderilmesi arz ve talep ederim
    _____________________________




  • adnankirk A kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,

    Öncelikle geçmiş olsun, tam net anlamamakla beraber anladığım kadarı ile yardımcı olmaya çalışayım, sigorta şirketini arayıp yasal sürenin dolduğunu belirtip sıkıştırmanızdan dolayı aracı onarım ettirme kararı almışlar. Servise gidip servis yetkilisi ile ne görüştünüz o konuyu anlamadım maalesef, orası hakkında özelden cep numaramı yazıyorum arayıp telefonda anlatırsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

    Gelelim ilan numaralarına şöyle düşünün; İnternette ki rakamlar her zaman pazarlık payı ile şişirilmiş fiyatlardır misal siz araba satacağınız zaman diyelim 15.000 TL'ye razı iken 15.000 TL yazmayıp pazarlık payı bırakıp 16.000 TL yazarsınız sonra arayan herkes pazarlık yaptığından 15.000 TL'ye düşersiniz bu rakamlarda böyle pazarlık paylı şişirilmiş fiyatlar, ikinci husus serbest piyasa aynı aracı 12.750 TL'ye satan da var 16.000 TL'ye satan da var böyle durumlarda sigorta şirketi ben size 12.750 TL versem de aynı araçtan alabiliyorsunuz diye mantık güder.
    _____________________________




  • Merhaba arkadaşlar ; 12/10/2015 tarihinde park halındekı aracıma carptılardı.Değer kaybı dedıklerı seyı ılk defa duydugumdan karsı tarafın sıgortasına evraklarımı 24/10/2016 tarıhınde gonderdım.Karsı cevap olarak Ana iskelet ve şaşide hasar olmaksızın vidalı parçalarda onarım değişim ile giderilen hasarlar teminat dışıdır diyerek ödeme yapmadılar. şimdi ne yapmalıyım. neticede tramerde bir kaydım var 2500 tlık. aracı gecenlerde satmak ıstedıgımde adam 4000 e yakın ındırım ıstedı ve satıstan vazgectık. park halında arkadan arac vurdu arka bagaj kapagı stop cam degıstı . tampon tamır gordu.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makovad

    Merhaba arkadaşlar ; 12/10/2015 tarihinde park halındekı aracıma carptılardı.Değer kaybı dedıklerı seyı ılk defa duydugumdan karsı tarafın sıgortasına evraklarımı 24/10/2016 tarıhınde gonderdım.Karsı cevap olarak Ana iskelet ve şaşide hasar olmaksızın vidalı parçalarda onarım değişim ile giderilen hasarlar teminat dışıdır diyerek ödeme yapmadılar. şimdi ne yapmalıyım. neticede tramerde bir kaydım var 2500 tlık. aracı gecenlerde satmak ıstedıgımde adam 4000 e yakın ındırım ıstedı ve satıstan vazgectık. park halında arkadan arac vurdu arka bagaj kapagı stop cam degıstı . tampon tamır gordu.



    Hocamıza gereken bilgilendirmeyi telefon üzerinden yaptım lakin genel bir bilgilendirme olarak buraya yazayım ;

    Şirketler değer kaybı raporlarını kendi eksperleri ile belirleseler de siz sakın bu tuzağa düşmeyiniz.

    Öncelikle bir eksperden değer kaybı raporunu 80-300 TL arası bir fiyat ödeyerek yazdırmanız gerekir.Ardından bu raporu bir dilekçe doldurarak karşı tarafın trafik sigortası firmasına iadeli taahhütlü olarak göndermeniz gerekir.Şirket ödemenizi eksik yapar ya da reddederse , tutara göre idari mahkemelere ya da tüketici hakları hakem heyetine başvurmanız gerekir.

    Tekrar belirtmem gerekirse karşı sigorta firmasının ekspertiz uygulamasını kabul etmeyiniz.
    _____________________________
    Ray , Anadolu Ve Sompo Japan Sigorta acentesi.Donanım haber üyelerine özel indirimler ve sürprizler için bir mesaj atmanız yeterli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacewolf


    quote:

    Orijinalden alıntı: makovad

    Merhaba arkadaşlar ; 12/10/2015 tarihinde park halındekı aracıma carptılardı.Değer kaybı dedıklerı seyı ılk defa duydugumdan karsı tarafın sıgortasına evraklarımı 24/10/2016 tarıhınde gonderdım.Karsı cevap olarak Ana iskelet ve şaşide hasar olmaksızın vidalı parçalarda onarım değişim ile giderilen hasarlar teminat dışıdır diyerek ödeme yapmadılar. şimdi ne yapmalıyım. neticede tramerde bir kaydım var 2500 tlık. aracı gecenlerde satmak ıstedıgımde adam 4000 e yakın ındırım ıstedı ve satıstan vazgectık. park halında arkadan arac vurdu arka bagaj kapagı stop cam degıstı . tampon tamır gordu.



    Hocamıza gereken bilgilendirmeyi telefon üzerinden yaptım lakin genel bir bilgilendirme olarak buraya yazayım ;

    Şirketler değer kaybı raporlarını kendi eksperleri ile belirleseler de siz sakın bu tuzağa düşmeyiniz.

    Öncelikle bir eksperden değer kaybı raporunu 80-300 TL arası bir fiyat ödeyerek yazdırmanız gerekir.Ardından bu raporu bir dilekçe doldurarak karşı tarafın trafik sigortası firmasına iadeli taahhütlü olarak göndermeniz gerekir.Şirket ödemenizi eksik yapar ya da reddederse , tutara göre idari mahkemelere ya da tüketici hakları hakem heyetine başvurmanız gerekir.

    Tekrar belirtmem gerekirse karşı sigorta firmasının ekspertiz uygulamasını kabul etmeyiniz.


    Yardımlarınız ıcın tekrar teşekkürler Aybars Bey .. Ben expert araştırıyorum kafama yatan biri ile dediğiniz gibi anlaşıp sonrası evrakları tekrar göndereceğim. Duruma göre artık hareket edeceğiz. Sıkıntı olursa bu sefer ben sizi rahatsız ederim. Herşey için teşekkürler. Hayırlı günler dilerim.
    _____________________________




  • Öncelikle kolay gelsin…
    Geçen ay kaza yaptım aracım 2012 focus .sol taraftan bir araç dönmeye çalışırken sol sürücü kapımda hafif bir göçük meydana getirdi ancak aracım sanırım darbe sensörünün etkisiyle kazadan sonra çalışmadı (kaskom maalesef yoktu) her zaman gittiğim ford servisini aradım (bu arada servis izmirde ben ilçede yaşıyorum)servisten çekiciyle ücretsiz çektirebileceğimi söylediler ve yaparız dediler ama anlaşmaları yokmuş neyse arabımı gönderdim çünkü tek bildiğim tamirci servisim….eksper atamasında mesaj geldi telefona kendiniz belirleyebilirsiniz diye ben de aradım böyle diyor ne yapayım diye servis hallettiğini söyledi (bana bu konuda benim seçim yapabileceğimi bile söylemedi) çok derin olmayan kapıdaki çöküğün kolayca düzeltilebilme ihtimali olmasına rağmen kapınız değişecek dediler tanpona kadar boya yapacağız dediler dediler de dediler .!!!!!(tabi bütün bunları telefonda konuşuyoruz çünkü gidemiyorum servise güvenim sarsıldı böyle olunca) başka bir yere yaptırmak istersem çekici ücretini ödemem gerektiğini belirttiler neyse uğraşamayacaktım çünkü bir aylık bebeğim vardı ve tamam yapın dedim parçaların orjininal olduğunu umuyorum (dosyayı görmedim)….sonuç 2600tl fiyatı ödedim ancak iki gün önce sigorta şirketi 2045 tl yatırmış hesabıma %100 karşı taraf suçlu sonucu çıkmasına rağmen suçsuz olmama rağmen neden 600tlyi cebimden ödedim.
    Aracım yapıldıktan sonra servise gittiğimde ilgilenen kişi aracımın değer kaybını alabileceğimi söyledi (aracımın hiç kazası yok sadece park halindeyken iki yıl önce sol aynayı kırdılar o değişti ve 55000kmde )ve bana bir avukatın telefon numarasını verdi avukatı aradığımda ise dava sonuçlandığında alınan bedelin %25 ini benden talep edeceğini söyledi anlamadığım ve bilmediğim için soruyorum bu ücret normal mi? Bu değer kaybı talebini avukat tutmadan kendim talep edemez miyim süreç çok mu karışık ? Sigorta şirketinin ödemediği 600tlyi alabilir miyim taktığı kapı orijinal değilse ne yapabilirim?
    Servisteki kaza dosyamı istersem alabilir miyim vermediler çünkü..
    _____________________________




  • aysukağan A kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

    Durumu direkt şöyle izah edeyim , Türkiye Cumhuriyetin'de üç yaşını geçmiş bütün araçlar için trafik sigortaları yan sanayi parça kullanır.Yan sanayi parça takılmasını istemiyorsanız aradaki farkı siz ödeyerek hukuki yollara başvurup karşı suçlu taraftan temin edebilirsiniz.

    Yaşadığınız bu kesinti durumu tam olarak budur.Muadil parça kullanımı yasada belirtilmiştir.Bu nedenle aradaki farkı suçlu sürücüden isteyebilirsiniz.Aynı şekilde sigorta firmasından da isteyebilirsiniz lakin uzun ve yorucu bir yol olur.

    Bir hukuk mezunu sigortacı olarak %25 oranının çok fazla olduğunu söyleyebilirim.Ortalaması %15-20 arasıdır.Lakin hiç yüzde vermeden bir eksper raporu , dilekçe ve ptt firmasıyla sigorta şirketine başvuruda bulunmanız size daha çok gelir getirecektir.

    Daha önceki bir mesajımdan alıntı yapmak gerekirse ;

    Şirketler değer kaybı raporlarını kendi eksperleri ile belirleseler de siz sakın bu tuzağa düşmeyiniz.

    Öncelikle bir eksperden değer kaybı raporunu 80-300 TL arası bir fiyat ödeyerek yazdırmanız gerekir.Ardından bu raporu bir dilekçe doldurarak karşı tarafın trafik sigortası firmasına iadeli taahhütlü olarak göndermeniz gerekir.Şirket ödemenizi eksik yapar ya da reddederse , tutara göre idari mahkemelere ya da tüketici hakları hakem heyetine başvurmanız gerekir.

    Tekrar belirtmem gerekirse karşı sigorta firmasının ekspertiz uygulamasını kabul etmeyiniz.


    Kaza dosyasını alabilirsiniz.Daha doğrusu örneğini alabilirsiniz.Vermiyorlarsa tüketici hakları idari mahkemelerine başvurabilirsiniz.
    _____________________________
    Ray , Anadolu Ve Sompo Japan Sigorta acentesi.Donanım haber üyelerine özel indirimler ve sürprizler için bir mesaj atmanız yeterli.




  • Merhabalar arkadaşlar. Bir şey danışmak istiyorum. Nisan ayında 1 aylık aracımla kaza yaptım. Aracın ön iki yolcu hava yastığı patladı , kasko şirketinin atadığı eksper raporuna göre yaklaşık 22000 TL lik hasar var. Aracı 74.000 TL'ye almıştık. Kasko onarım önerdi fakat biz aracın çok yeni olması ve ağır hasarlı olması nedeniyle Tahkim komisyonuna başvurduk. Tahkim komisyonu başvuruyu aracın üzerinde rehin olması nedeniyle hiç incelemeden usulen reddetti. Araç hala serviste. Bunun üzerine kaskodan aracın onarımını talep ettiğimizde tahkim başvurunuz reddedildi size tazminat ödemesi yapamayız deniyor. Bu durumda ne yapabiliriz
    _____________________________
  • ekofats E kullanıcısına yanıt
    Böyle bir durum söz konusu olmaz.

    %30 hasar için genelde ağır hasara çıkartılmaz. Onarım yapılmıyorsa Önerim direkt olarak acentenizi devreye sokarak onarımın başlatılmasını istemek olmalı.

    Eğer onarım yapılmıyorsa şirketin bölge müdürlüğü ya da genel müdürlüğüne giderek dava açacağınızı belirtmenizi Öneririm.

    Tahkim ağır hasara red verse bile onarımı yapmak zorundalar. Yapmıyorlarsa hem maddi hem de manevi tazminat açma hakkına sahip olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Ray , Anadolu Ve Sompo Japan Sigorta acentesi.Donanım haber üyelerine özel indirimler ve sürprizler için bir mesaj atmanız yeterli.
  • yanıt için teşekkür ederim spacewolf.. sık ziyaret edemiyorum siteyi bu nedenle yazamadım .bugün ancak fırsat bulup ergo sigortayı aradım ve kesintinin nedenini sorduğumda fatura tarafımıza ulaşmadığı için kdvyi ödememişiz faturayı gönderin kalanını ödeyelim dedi müşteri hizmetlerindeki bayan
    sonra servisi aradım biz ekspere gönderdik faturayı dedi
    anlayacağınız kim ne yapıyor anlamadım ...
    _____________________________
  • Pert araçta mutabakat sağlandıktan ortalama ne kadar süre sonra ücret hesaba yatırılır bilgisi olan varmı.
    _____________________________
  • kzenon K kullanıcısına yanıt
    Şirketin finans iş hacmi, dosyaya bakan dosya sorumlusunun iş yoğunluğuna göre değişir,

    1-7 gün arasında değişiyor şirketten şirkete göre.
    _____________________________
  • Öncelikle böyle faydalı bilgiler verdiğiniz için çok teşekkürler ediyorum.Basimdan geçen bir kazayı ve sonrası yaşadıklarımı soru ve sorunlarımı anlatmak istiyorum.04.11.2016 tarihinde karşımdan gelen taksiye vurmamak için saga kırdım direksiyonu toparlayamadım ve kaldırıma çarptım.Aracim sıfırdı ve şoka girdim.Cunku sağ airbag açıldı.O sokun etkisiyle polis çağırıp tutanak tutturmayı düşünemedim.Kaskodan çekici talep ettim.Ve aracın servise çekildi.Servis sigorta sirketine tek tarafli beyan vermem gerektiğini söyledi.Kazayi olduğu gibi yazdım beyanıma.Daha sonra servis danışmanı bana ağır hasarlı kazaları kasko şirketi ödemeyebilir dedi.Neyse aracım eksper raporunda ağır hasarli24.000 demiş.Daha sonra kendi imkanlarıyla dışardan başka bir usta buldum.9000 liraya.Aracimi hemen servisten aldim.Trammer hasar kaydının fazla çıkmaması için.Arabam yapıldı suan kullanıyorum.1-Aracımı eksper on raporunda 24000 ağır hasara soktu.Disarda orijinal parça işçilik dahil 9000 liraya kendi cebimden yaptırdım.Cunku polis tutanağı yok tek taraflı beyanlı başvuru olduğu için denildi bana.Simdi de sigorta şirketi dosya sorumlusu dosyamı kapatmak için benim dışardan kendi cebimden yaptirdigim faturamı istiyor.Odeme mi yapilacak diye sordum.Hayir odeme yapilmayacak dosyanizin disardan yaptirdiginiz mebla uzerinden kapatilmasi icin istiyoruz deniliyor.Bu yasal bir talep mi?Benim disar da kendi paramla yaptirdigim faturayı neden istiyorlar?2-Servis aracı kendi isteğimle servisten aldığım icin413 tl para aldı benden.Bu alınan para yasal mi?Aracımı disar da yaptirdigim için tramer kaydımı sindirebilir miyim?Tüm bu soru ve sorunlarıma yanıt verirseniz çok memnun olurum.Tekrar teşekkür ederim.Saygilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.