Şimdi Ara

Eksik RAM görme - Ayarsız fan sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 yıl önce Lenovo Y560 marka bir laptop aldım. Son zamanlara kadar hiçbir sorunum yoktu bilgisayarımla fakat son 2-3 aydır belki biraz daha fazla süredir çeşitli sorunlarım var. Yurtdışından da aldığım için maalesef garanti kapsamı dışındaydı gönderemedim. Artık canıma tak etti bu sorunların üstüne gitmeye başladım.

İlk sorunum;
    bilgisayarımda 2 x 2GB RAM mevcut.Fakat benim güzel bilgisayarım bunu bazen 2GB bazen 4GB olarak görüyor.Genelde bilgisayarı açarım kullanırım oyun esnasında anlamadığım şekilden dolayı kitlenme yapar. Herhangi sıcaklık veya mavi ekran ya da ansızın gitme değil bozulmuş plak gibi CCzzzTTT!!! diye aptalca ses çıkarmaya başlar manuel olarak kapatırım. Tekrardan açtığımda ise bir de bakarım ki RAM olmuş 4GB
    Bunu BIOS aracılığla ile de defalarca teyit ettim. Aklıma RAM slotları ve RAM ler geldi. Tüm kombineleri deneyerek ve farklı ramleri diğer 2 slotta da deneyerek pc i açmaya çalıştım, enteresan ki hepsinde de pc sorunsuz çalıştı. Anladığım kadarıyla RAM ve yuvaları ile alıp veremedikleri yok.

İkinci sorunum ise;
    Bilgisayar manuel değiştirilebilir ekran kartlarına sahip. Birincisi Intel'in tasarruflu batarya dostu yakmayan bir kart, diğeri ise ATI nin performans kartlarından HD 5730.
    Bilgisayar hangisi ile çalışır olursa olsun sıcak soğuk farketmeden birden fan deli tarafından dürtülmüşçesine çalışmayabaşlıyor bu %70-80 değil. Direk %100 hızıyla çalışıyor. Tamam kardeşim soğutmak için elinden geleni yapıyorsun fakat zaten soğuksun ayrıca kulağımın da ... Hoş değil yani
    Bazen de normal olması gerektiği gibi dönüyor benden mutlusu yok, ama ansızın da tam gaza geçiyor bunun nedenini de anlamış değilim. Tamamiyle kontrolsüz güç örneği.

Şimdi sayın forum üyeleri;
    ben nasıl bi' belayla karşı karşıyayım bunun üstesinden nasıl gelebilirim ?
    Birkaç antivirüs ile tarattım üzerinden de 2 format geçti ama netice hep aynı. Ne üzerine yoğunlaşmalıyım başka nelerle taratabilirim, root kit midir tool kit midir onları hiç denemedim.
    Teknik servis haricinde neler yapabilirim ben elimden geleni yapayım olmazsa artık teknik ekibin eline vereceğim.
    Yardımlarınız için teşekkür ederim, iyi forumlar.

• Güncel diyelim, aşagılara düşmesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RAM lerin birini çıkart tek kalsın. Öyle dene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarı.
  • Hayırsever aranıyor.
  • Güncel.
    Post kasıyormuş gibi hissettim kendimi.
  • Güncel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sistemin güncel mi her şeyiyle windows,sürücüler,ekran kartı v.s,ramleri kendince kontrol etmişsin aynı sorun var çipsette sorun olabilir güncellediniz mi çipseti? ya da anlık herhangi bir yazılımsal sorun olabilir üzerinde recovery'lemi format atıyorsunuz ya da herhangi bir win7 cd'siylemi farklı bir cd denenebilir.Arka planda çalışan program var mı?Donanımsal olma durumu çok yüksek bana sorarsanız servise verin kontrol ettirin sorunu bulsunlar en azından,istanbul'daysanız leptop tamircileri var mecidiyeköy ya da kadıköy yazıcıoğlu işhanı ucuza altından çıkabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 10 Kasım 2012; 2:01:08 >
  • Çipsetlerim güncel
    Formatı ise sadece C sürücüsüne işletim sistemim hantallaştıgı için yeniden kurma işlemini yaptım.C yi silip tekrar kurdum
    Recovery değil katılımsız x64 Ultimate ile
    Arkaplanda baktığımda en ufak yabancı program göremedim
    Farklı birkaç win7 denedim sonuç aynı
    artık bi' sonuç alamazsam elimahkum vericem bilgisayarı tamirciye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.