Şimdi Ara

Ekşi yi dikkate almamamız gereken bir kanıt daha

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
9.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://eksisozluk.com/kedi-dusmani-veli-yuzunden-siniftan-ayrilan-kedi--5574782?a=popular&p=2

Şu sayfaya bakın.Çocuğunun okuduğu sınıfta kedi istemiyor diye neler neler söylemişler.Hayır sanki hayvan düşmanı anlamına geliyor bu.Benim de kedim var ama çocuğum olsa sınıfında kedi istemem.Sınıfta kedi varken nasıl derse konsantre olsun çocuk?

Şu entryleri okudukça sinirleniyorum.Küfürler havada uçuyor.Hatta çocuğuyla beraber ölsün diyen bile var.Bu nasıl bir insan ya? Bunu söyleyen adam insan olduğunu sanıyordur bi de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben sınıfın içinde kedi olmasına karşıyım.Ben çocuk olsam ve sınıfımda kedi olsa dersi dinleyemezdim.Kedi sıraya çıkacak, gezinecek zıplayacak ve ben derse odaklanacağım? Ayrıca bu çocuklar ilkokul çocuğu, daha herhangi bir şeye odaklanmaya zorlanırken kedinin olduğu bir ortamda odaklanmak epey zor.Şu yönü de var, oldu da bir gün çocuklardan biri yanlışlıkla kediyi kızdırdı.Kedi zıpladı çocuğun gözüne bir darbe ve çocuğun 1 gözü kör. Bunun hesabını kim verecek?
  • Ne istemiş küçücük kediden çocuklar çok memnunken hallerinden ona ne oluyor haberdede derslere ilgisinin arttığını ve kedi uyuduğu için derste konuşmadıklarından falan bahsetmiş çocuklara bence eğitim sistemininin kölesi olmak yerine hayvan sevgisi aşılamak çok daha doğru bir hamle tabi ki çocuğuyla beraber ölsün söylemine katılamam insanlık dışı bişey.
  • Çok şey yazardım ama dehşet sinirlendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alinda98

Ne istemiş küçücük kediden çocuklar çok memnunken hallerinden ona ne oluyor haberdede derslere ilgisinin arttığını ve kedi uyuduğu için derste konuşmadıklarından falan bahsetmiş çocuklara bence eğitim sistemininin kölesi olmak yerine hayvan sevgisi aşılamak çok daha doğru bir hamle tabi ki çocuğuyla beraber ölsün söylemine katılamam insanlık dışı bişey.

Ben sınıfın içinde kedi olmasına karşıyım.Ben çocuk olsam ve sınıfımda kedi olsa dersi dinleyemezdim.Kedi sıraya çıkacak, gezinecek zıplayacak ve ben derse odaklanacağım? Ayrıca bu çocuklar ilkokul çocuğu, daha herhangi bir şeye odaklanmaya zorlanırken kedinin olduğu bir ortamda odaklanmak epey zor.Şu yönü de var, oldu da bir gün çocuklardan biri yanlışlıkla kediyi kızdırdı.Kedi zıpladı çocuğun gözüne bir darbe ve çocuğun 1 gözü kör. Bunun hesabını kim verecek?

• Hayvan sever olarak bakışım :

Çocuklara hayvan sevgisini de vermek gerekiyor. Yoksa böyle anne baba oluyor ve bu döngü devam ediyor.

Öğretmen olarak bakışım :

Çocukların dikkatini dağıtır.

Öğrenci olarak bakışım :

Kopya göndermede eğitilebilir.
  • Okula barınak falan koyup kedi köpek besleseler teneffüste çocuklara hayvan sevgisi yine aşılanır. Ders esnasında dikkatin dağılmaması lazım hayvan sevgisi aşılaycak başka zaman mekan mı kalmadı?

Not: evimde kedi besliyorum.

• Çocukların dikkati dağılsa zaten öğretmen olaya el koyardı demek ki hocanın kendince bir metodu var çocuklar okula severek geliyor deniliyor gerçekten sizin gibi insanları anlamak çok zor o dediğin olay sokakta kediyi severken de olabilir misafirlikte kedinin olduğu ortamda da olabilir hem emin olun insanların hayvanlara verdiği zararın çeyreğini hayvanlar insanlara veremez.Bence bir çocuğun matematik,fen öğrenmesinden daha önemli bişey varsa o da hayvanları sevebilmesi ve onları incitmemeyi öğrenmesidir ki eğitim sistemimizde ortadayken köle olmaktansa insan olmak daha mantıklı geliyor.Kadının çocuğu bile istemiş kedi sınıfta kalsın ama büyük ihtimalle kadın herkese muhalefet olmak isteyen bir karakter o yüzden karşı çıkmış.

Son olarak bu fotoğrafla sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yoo bence gayet de dikkate almamız lazım ekşi'yi. Eğer çocuğun kediye karşı bir alerjisi veya sağlığını etkileyecek bir unsur yoksa velinin ölmesi gayet normal. Çok da güzel denmiş çocuk ölsün denmemiş ayrıca.

Hayvana tahammülü olmayan bir insanın, gözümde hiçbir değeri yok, rahatlıkla da öldürebilirim. Çünkü en güzel insanlar, çocuklukta hayvan sevgisi ile yetişen insanlardır. Hayvan sevgisiyle yetişen insanların, empatik duygusu hayata bakış açısı, vizyonu çok farklı ve hayatta da oldukça başarılı bir insanlar. Siz hiç kedi köpek seven çomar gördünüz mü azınlıktır.

Ama işte bunu bilemeyecek ve idrak edemeyecek kadar cahil cühela insanlar olduğunuzdan normal. Kediler 24 saatin %95 ini uyuyarak geçiren hayvanlar, derste onun uyku halinde olmasının verdiği sinerji bile, çocukların dikkatinin dağılması yerine, ekstra motivasyon sağlar.

• Ekşi sözlük şukela bugün/tümü gösteriminde moderatör müdahalesi yapan yanlı bir kuruluştur. Bir başlıktaki çok fav alan birkaç girinin en arkaya atıldığına şahit oldum. Arkaya atılan giriler neyi mi savunuyordu? Haha :) Ekşi’nin ne yuvası olduğunu hatırlayın. Cevabı bulacaksınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ekşi romantik bir mecra oldu artik
  • Abim ilkokulda astımdı. Eminim ailem böyle bir durum olsa tepki gösterirdi, kedinin tüyleri kapalı ortamda havada uçuşuyor, nefes darlığına sebep olabilir. Astımlı bir çocuğun halini ailesi dışında kimse anlamaz. Onun dışında alerjik durum olabilir, haberde ajitasyon yapılmış, olayın aslını öğrenmeden eleştirmemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 20 Şubat 2018; 18:40:48 >
  • Haklısınız hocam başlık çok saçma ama sadece başlığı açan kişi böyle düşünüyor her entry aynı görüşte değil dikkat ederseniz ki bende gerekli entryi girdim.

• Kusura bakmayında burda işgüzarlık yapan cumhuriyet gazetesi gidip o aileyi hedef göstermiş resmen bizim ülkede basın işi bilmiyor kardeş

• quote:

Orijinalden alıntı: break the cycle

Yoo bence gayet de dikkate almamız lazım ekşi'yi. Eğer çocuğun kediye karşı bir alerjisi veya sağlığını etkileyecek bir unsur yoksa velinin ölmesi gayet normal. Çok da güzel denmiş çocuk ölsün denmemiş ayrıca.

Hayvana tahammülü olmayan bir insanın, gözümde hiçbir değeri yok, rahatlıkla da öldürebilirim. Çünkü en güzel insanlar, çocuklukta hayvan sevgisi ile yetişen insanlardır. Hayvan sevgisiyle yetişen insanların, empatik duygusu hayata bakış açısı, vizyonu çok farklı ve hayatta da oldukça başarılı bir insanlar. Siz hiç kedi köpek seven çomar gördünüz mü azınlıktır.

Ama işte bunu bilemeyecek ve idrak edemeyecek kadar cahil cühela insanlar olduğunuzdan normal. Kediler 24 saatin %95 ini uyuyarak geçiren hayvanlar, derste onun uyku halinde olmasının verdiği sinerji bile, çocukların dikkatinin dağılması yerine, ekstra motivasyon sağlar.

"rahatlıkla da öldürebilirim" "rahatlıkla da öldürebilirim" "rahatlıkla da öldürebilirim"

:d

• quote:

Orijinalden alıntı: break the cycle

Yoo bence gayet de dikkate almamız lazım ekşi'yi. Eğer çocuğun kediye karşı bir alerjisi veya sağlığını etkileyecek bir unsur yoksa velinin ölmesi gayet normal. Çok da güzel denmiş çocuk ölsün denmemiş ayrıca.

Yazdığım şeyleri nerenizle okuyorsunuz bilmiyorum ama gözünüzle olmadığı apaçık.1 kedim 1 köpeğim var.En son ne zaman sinek veya sivrisinek öldürdüğümü bile hatırlamam.İnsan ve hayvan hayatına sizden de çok önem verdiğimi düşünmekle kalmıyorum eminim de.

Ama sınıfın içinde hayvan OLMAZ.Ne kadar uysal olursa olsun kedi bir hayvan.Kızdığı bir anda hiç acımaz ki kedinin pençesi hafife de alınamaz.Tek pençeyle kör eder, deriyi yarar.Çizdiği yerdem hastalık kapılma riski var.Tüyü var şeyi var.Bunlar çocuk.Bağışıklık sistemi o kadar gelişmiş değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alinda98

Çocukların dikkati dağılsa zaten öğretmen olaya el koyardı demek ki hocanın kendince bir metodu var çocuklar okula severek geliyor deniliyor gerçekten sizin gibi insanları anlamak çok zor o dediğin olay sokakta kediyi severken de olabilir misafirlikte kedinin olduğu ortamda da olabilir hem emin olun insanların hayvanlara verdiği zararın çeyreğini hayvanlar insanlara veremez.Bence bir çocuğun matematik,fen öğrenmesinden daha önemli bişey varsa o da hayvanları sevebilmesi ve onları incitmemeyi öğrenmesidir ki eğitim sistemimizde ortadayken köle olmaktansa insan olmak daha mantıklı geliyor.Kadının çocuğu bile istemiş kedi sınıfta kalsın ama büyük ihtimalle kadın herkese muhalefet olmak isteyen bir karakter o yüzden karşı çıkmış.

Son olarak bu fotoğrafla sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum

Laflara bak vicdanımla karşı karşıya bırakacakmış.Dediklerimde yanlış bir şey yok.Vicdan azabı duyulacak bir konu göremiyorum? Bu kedi zaten eninde sonunda yuva bulacak.Çok vicdanlıysanız sokaktaki kediler var bilmiyorsanız söyleyeyim.Yardım etmeniz için varlar.

• Bu kedi de zaten sokaktaki bir kediymiş sahiplenmişler.Ben yeterince kedi köpek besliyorum zaten rahat ol

• Öncelikle evimde bir kedim var. Kedi düşmanı falan değilim. Olayı duygusallığa bağlayıp yanlış yorum yapmamak gerekiyor. Bir öğretmen olarak sınıf içerisinde beslenilmesine karşıyım. İlkokul çağındaki çocukların dikkat süreleri yetişkin bir bireye göre çok düşüktür. Sınıfta beslenen kedinin tüm gün boyu yatağında yatmasını bekleyemezsiniz. Teneffüs olsun, ders olsun sıra aralarında yürümek, oyun oynamak isteyecektir. Bir şekilde öğrencilerin dikkatini bozacağını düşünüyorum. Peki napılabilir? Sınıf içerisinde beslemek yerine okulun müsait bir odasında beslenebilir. Kedi ile ilgilenmek isteyen öğrenciler teneffüs arasını değerlendirebilirler. Sınıfta beslenen kedinin tuvaleti ve yemeği de sorun oluşturabilir. Kediyi süs eşyası sanmamak gerekiyor. İyi bir şekilde bakımının yapılması gerekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekşiyi dikkate alan kim

• Konu sahibine katılıyorum. Hayvanlara kasılan gereksiz duyardan aşırı şekilde rahatsızım. Kendinden olmayana çok ağır küfürler eden, özellikle din konusunda olsun ahlak konusunda olsun demediğini bırakmayan iki yüzlü ekşiciler hayvan konularında duyar kasıyorlar. İnsana değer vermeyip hayvana kasılan gereksiz duyar sinir tellerimi geriyor. Ben olsam ben de istemezdim sınıfta kedi; birincisi öğrencilerin dikkatini dağıtır, ikincisi bakımının, aşısının tam yapılıp yapılmadığı belli değil, üçüncüsü de hayvanlardan rahatsız olan, o ortamda bulunmasını istemeyen öğrenciler olabilir bu gayet doğal bir şeydir.

Özet: ekşisözlük sitesinde açılan başlıkların %90'ı zaten çöptür. Arada güncel bilgi almak ya da kampanya başlatmak, ses duyurmak için yararlı bir platformdur ve devam etmelidir ama çoğu başlığı ve yazarların %90'ını dikkate almayın.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.