Şimdi Ara

Ekşi yi dikkate almamamız gereken bir kanıt daha (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
9.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu kedi manyakları ve feministler geberse, ülke 50 yıl ileri gidecek. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, bak ben kedileri çok severim ama sevmeyeni bu şekilde yerden yere vurmak nedir abi? Adam kedi sevmiyor diye her gün satanistler gibi kedi mi kesip öldürüyor? Ayrıca kedi tüy döker ve bu bazı insanlara alerji yapabilir. Sınıfa tuvaletini yapabilir, yapmaması için de sınıfın kapısının açık durması gerekir. Eğer bir hayvanı seviyorsanız sadece kendiniz sevin, başkalarını da sevmek zorunda bırakmayın. Herkes aynı değil.
  • hakim bey kullanıcısına yanıt
    İsteyen istediği şeyi aşağılayabilir zaten. Herkes yaşamak zorunda kaldığı ülkeyi sevmek zorunda değil ya da dinleri dört dörtlük şekilde savunmak zorunda değil.

Kendinizle aynı görüşleri savunmayan insanlara kin kusmanın mantıklı olduğunu düşünüyorsanız ciddi sorunlarınız var demek.

Senelerdir hem buradaki hem de ekşideki yazıları okuyan biri olarak ekşide pkk destekçisi son senelerde artıyor bunu reddedemem ama onun dışında burada da büyük bir çomar ve cahil kitlesi var ve hep olan bir kitleydi bu. Ekşide çok rahatsız edici tip olsa bile maalesef hala Türkiye bazında en iyi ve en bilinçli sosyal medya platformu orası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir öğretmen olarak söylemeliyim ki sınıfta kedi olması doğru değildir. Belki hayvan sevgisini aşılamak için okulun bahçe kısmında bakımını ve yemeğini verip çocukların ufak rollerle yapacağı bir çiftlik kurulabilir. Böylelikle hem ortamında yaşayıp hayatına yansıtma imkanı bulurlar hem de farklı tecrübeyle eğitime öğretime heyecan getirilebilir . Malum ülkemizin hastalığı fikri yok zikri var mantığıyla hiç bilgi sahibi olmadan her şeyi biliyoruz kareköküne kadar. Ama ne yazık ki hayvan sevgisi altında bir sınıfta kedinin olması eğitim öğretim açısından uygun değil arkadaşlar. Sanki kedi her derste uyuyor mu ? Vs vs..

Ekşi sözlüğe gelirsek 2008 yılından beri takip ederim ve okurum sıklıkla ama üyelik almam. Çünkü bir önceki sayfalarda arkadaşın bahsetmiş olduğu gibi kendini entellektüel bilmiş ve kusursuz sanan o kadar çok bilmiş okumuş cahil ikiyüzlü insanlar var ki.. daha nice saçma yorumlar okudu bu gözler 😂 çocuğu ölsün diyen şahıs masum kalır o derece. Velhasıl bence ekşisözlük alımları birkaç mantıklı soru cevap çerçevesinde yaparsa hem çaylaklar yazar olur hem en azından ama en azından mantıklı insanların olduğu yer olur , an itibariyle sorunsalı 😂😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozz75 -- 22 Şubat 2018; 17:7:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: break the cycle

Yoo bence gayet de dikkate almamız lazım ekşi'yi. Eğer çocuğun kediye karşı bir alerjisi veya sağlığını etkileyecek bir unsur yoksa velinin ölmesi gayet normal. Çok da güzel denmiş çocuk ölsün denmemiş ayrıca.

Hayvana tahammülü olmayan bir insanın, gözümde hiçbir değeri yok, rahatlıkla da öldürebilirim. Çünkü en güzel insanlar, çocuklukta hayvan sevgisi ile yetişen insanlardır. Hayvan sevgisiyle yetişen insanların, empatik duygusu hayata bakış açısı, vizyonu çok farklı ve hayatta da oldukça başarılı bir insanlar. Siz hiç kedi köpek seven çomar gördünüz mü azınlıktır.

Ama işte bunu bilemeyecek ve idrak edemeyecek kadar cahil cühela insanlar olduğunuzdan normal. Kediler 24 saatin %95 ini uyuyarak geçiren hayvanlar, derste onun uyku halinde olmasının verdiği sinerji bile, çocukların dikkatinin dağılması yerine, ekstra motivasyon sağlar.

İşkenceyle öldürülen hayvanlar gördükten sonra mı başladı bu insanlara nefretiniz

Evet ya da hayır merak ettiğim için soruyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet. İşkenceye maruz kalan, her gün yenmek için vahşice acılar içerisinde öldürülen hayvanlar, sütünü içmemesi için annesinden ayrılan buzağının, o masum, güzelim, en güzel zamanlarında olan hayvanın bacaklarının kırılarak mezbahanelere gönderilmesi,sence bunlardan sonra insan için tahammülüm olabilir mi.

Bu yüzden et ve süt ürünleri tüketmiyorum. Zaten düşünsene et ve kan inanılmaz vahşi bir durum. Yani ha insan eti yemişsin ha o. Bir et yemenin normu yok. Çinliler kedi, köpek yiyince karşı çıkılıyor büyük ve küçük baş hayvanlar yenilince mi normal ikiyüzlülük sadece bu. İnsanlığa da bu yüzden nefretim inanılmaz büyük. Elimde olsa her bir insanı, o mezbahanelerdeki gibi teker teker, ağzından kanlar akıta akıta keserim, ama bir karıncanın kılına zarar veremem.

Bitkilerin canı yok mu diyebilirsin. Evet var fakat bitkilerin sinir sistemi yok, acıyı sadece canlı canlı yandıklarında hissediyor ve ürün verdikleri besinler ölü ürün oluyor. Mesela şöyle düşün senin tırnağın, saçın canlı mı kestiğinde canın acıyor mu hayır. Bir dalından, kökünden koparılan besin de aynı niteliği taşıyor. Ölü ürün yiyorsunuz.

Bizler ürün veren canlıları tüketmek üzere evrildik, doğal olarak kesmek, ısırmak için herhangi bir yerimiz evrilmedi. Zaten vücuduna, ağzına, çene diş yapına baktığında hiçbir şekilde etçiller gibi olmadığını rahatlıkla görebilirsin. Hani avlanmak için küçük bir evrilen yerin olsaydı eyvallah ama ne aslan gibi pençen var ne de dişin.

Bizler vicdanı olan canlılarız, karbonhidratı da proteii'de bitkilerden sağlıklı ve oldukça yetecek şekilde çok güzel alabiliyoruz. En azından etik olarak, vicdanım çok rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break the cycle -- 22 Şubat 2018; 17:40:34 >

• Aile ile okulu karıştırmamak lazım, ikisinin öğreteceği konular çok farklıdır.
    Okulda öğreneceğin derstir bilgidir bunun dışında bir şey yok. vicdan,hayvan sevgisi gibi şeyler okulda değil ailede öğrenilir arkadaşlık ortamında, çevrede öğrenilir.
    Sınıfın içine hayvan sokarsan çocuğun odaklanmasını bozarsın, bu yaştaki çocuk derse odaklanmaz ise ileride eğitim hayatı etkilenir.
    Ekşideki tiplere de fazla bakmamak tamamen algı yürütüyorlar, kendi çocuğunun okulunda olsa kediyi ilk onlar atar sınıftan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chantodowill -- 22 Şubat 2018; 18:8:38 >
  • uzun uzun yazardım da zaman israfısın... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

uzun uzun yazardım da zaman israfısın... :)

Savunacak bir argümanı olmayanlar da nedense hep bu cümleyi kullanıyor

• Ben de hayvanları severim onların da canı olduğu için yaşadıkları için kıymetleri var bana göre ayrıca insana dostta oluyorlar.O lafta hayvanseverlerden daha çok sevdiğimi bile iddia edebilirim rahatlıkla, ama daha bir gün bile hayvanseverim diye dolaşmışlığım dilime dolamışlığım yoktur.

Günümüzde insanlar hayvanseverliği bir kültür göstergesi, üstünlük göstergesi sayıyor.Tamamen saçmalık madem hayvanları seviyorsun niye insanların gözüne sokuyorsun?

Çoğu hayvanseverin(!) Bir kaç gün bakıp, hava atıp, sevip sıkıldıktan sonra sokağa bırakıp özgürleştirdiği(!) Bir zamandan daha fazlasını bekleyemeyiz galiba.

Kedi konusuna gelirsek doğru bulmuyorum sınıfta bundan rahatsız olacak hastalanabilecek çocuklar olabilir dışarıda ya da küçük bir barakada bakılması daha uygun olacaktır.

Çocuk ölsün veli ölsün gibi laflar çok çirkin, cahilce ve yobazca.Hayvanlara gösterilen hassasiyeti insanlara gösteremedikten sonra ne yapsan boş.Tabi bazı aşağılık insanları dahil etmiyorum onlar istisna.

• Bizim üni kedi dolu. Çoğu zamanda derslere gelirler, 20 yaşindaki üni öğrencilerinin bile tüm dikkati bir anda dağiliyor hatta koskoca doçent'in bile ister istemez tüm dikkati kediye gidiyor. Bu durumun ilkokulda olduğunu düsündüğümüzde maalesef ders falan işlenmez. Tamam bizde seviyoruz hayvanlari, çocuklara hayvan sevgisi de aşilanmali ama gerçekleri de göz ardı etmek olmaz.

• Gören sanacak kediye tecavüz ediliyo.Kedinin sınıfta ne işi var . Bahçede bir tane kedi evi yağın tenefüste çocuklar gidip sevsinler.
    Ayrıca kedi sürekli tüy döker . Küçük öğrenciler beslenmelerini sınıfta yapıyorlar . Hiç hijyenik değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flowerhorn -- 22 Şubat 2018; 21:30:2 >
  • Ekşi sözlük'de yazar yapmıyorlar ki şu kendin elit sanan b.kum insanlara bir sövsem rahatlayacagım, kendini elit zanneden her türlü ahlaksızlıgı destekleyn ekşi yazarı beni buradan okuyorsan senin ben.............
    özellikle o solcu tayfa'Ya selam olsun.
  • Sınıfta kedi medi olmaz. Bunu bu şartlarda savunan adamında aklından şüphe ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Boring Man

İsteyen istediği şeyi aşağılayabilir zaten. Herkes yaşamak zorunda kaldığı ülkeyi sevmek zorunda değil ya da dinleri dört dörtlük şekilde savunmak zorunda değil.

Kendinizle aynı görüşleri savunmayan insanlara kin kusmanın mantıklı olduğunu düşünüyorsanız ciddi sorunlarınız var demek.

Senelerdir hem buradaki hem de ekşideki yazıları okuyan biri olarak ekşide pkk destekçisi son senelerde artıyor bunu reddedemem ama onun dışında burada da büyük bir çomar ve cahil kitlesi var ve hep olan bir kitleydi bu. Ekşide çok rahatsız edici tip olsa bile maalesef hala Türkiye bazında en iyi ve en bilinçli sosyal medya platformu orası.

Seni burada tutan nedir? İstediğin yere gidebilirsin.

Benim söylediklerimden diğer insanlara tahammül edemediğimi nereden çıkardın? Asıl diğer insanlara tahammül edemeyen ekşide takılan pembe popolu ılıklar. İşlerine gelmeyen bir şey söylersen hemen Cahil derler. Onların görüşünün dışında bir görüş savunursan Çomar derler. Kendilerini herkesten üstün zannediyorlar, bu ülke için fazla olduklarını düşüyorlar. Her fırsatta bu ülkeden defolup gitmek vs geveleyip duruyorlar sanki ülkeyi kurtarıyorlarmış da giderlerse bi batarmışız gibi.Halbuki köydeki eşekler oradaki bir çok insandan daha faydalı bu memlekete haberleri Yok.

• bu insanlarda artık her şeyin şeyini çıkartmaya başladı
    kadın hakları deyip ,erkek düşmanlığı yapanlar gibi ,hayvan severlik diye artık neredeyse nikah kıyma aşamasına geldiler
    hayvanların bir yaşamları vardır ,insanların daha değişik yaşamları vardır
    sen hayvanları insan gibi yaşatmaya çalışıp ,hayvan severlik diye naralar atıyorsun (bazıları)
  • Ekşi 'nin içinde yararlı konular var ama eskilerin yazdıklarında kaldı onlar şimdikiler nasıl dh 'ta troller türedi ise Ekşi 'de de böyle oldu.. O yüzden Ekşi bitti artık anca kimler var artık birbirlerine şukela 'larını veren terörist sorunlu bir kitle tayfası doldu içerisi.. Herkese değil lafım malum o konuları açanlar.. Ahlak 'tan yoksun olup ahlak dersi vermeye çalışanlar.. Üye ahlakla ilgili bir konu var tepkisini verecek o tepkiyi bile küfürle cevap vermiş şimdi bu üye nasıl ahlaklı biri olabilir ki..
  • hakim bey kullanıcısına yanıt
    Başka insanlara tahammül edebilen insanlar kendisinden farklı olduğu için o insana "pembe popolu ılık" tarzında tabirler kullanmaz. Bu kafaya sahip birine ne anlatsam boş gerçi, boşuna demiyorum dh çomar yuvası diye.

• Bu kadar kafaya takılacak bir durum yok

Umursamayan konu açma ihtiyacı'da duymaz.
  • Boring Man B kullanıcısına yanıt
    Başka insanlara tahammül edememekle insanları itham eden, aslında kendisinin hiç bir değeri olmadığı halde insanları küçük gören ve kendisi gibi düşünmeyen hiç kimseye tahammül edemeyen senin gibi ‘sosyoçomarlardan’ nefret ediyorum ve size tahammül edemiyorum oldu mu? Nereye istiyorsan git seni zorla tutan da yok. Hatta gidersen memnun olunur. Senin gibi değersiz bir liseliye bir daha cevap bile vermem.

• quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas

Kedi bu köpek değil. Hayvandan anlamayanlar hayvan sevgisi diyor. Saldırır çocuklara. Çocuğun biri dikkat etmese bir yerine bassa anında çocuğun suratını karalama defteri yapar. İstediği kadar çocuk oynamış beslemiş ilgilenmiş olsun. Bir arkadaş da demiş, kim verecek hesabını? Hayvan sevgisi diyenlerin çocuğuna kedi saldırsa kediyi giyotine yatırır Ayrıca bu gereksiz kedi seviciliğine de ayrı hastayım. Kardeşim bir sürü sevecen hayvan var, ne bu ifadesiz hayvana karşı gösterdiğiniz sevgi? Moda oldu ya bir kere..

Dipnot: Hiçbir kediye zarar vermedim, zarar verene de engel olurum; aksine çok yedirip içirmişliğim vardır. Sadece karşılıklı bir sevgi olamadığından kanım ısınmıyor. Durum budur.

İyi forumlar

Kedi sevgisiz hayvan değildir. Hergün eve geldiğimde bacaklarıma sarılır resmen. sonra hemen bir yemek yer yemeğinden sonra teşekkür eder gelir yine sürtünür. Biraz yanımda oturur ben bilgisayardayken elime yatar ilgi bekler o da sevgi bekeler. Sonra pencerede takılır biraz ben yatana kadar uyumaz hayatta. Benim uzandığımı görsün hemen gelip göbeğime yerleşir. Yani aslında sanıldığı gibi sevgisiz ve nankör değildir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.