Şimdi Ara

Ekşi Sözlük'de 8,000 TL maaşı beğenmiyorlar! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
160
Cevap
0
Favori
6.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

10bin lira yetmiyor. 8 ne...

Ortalama ev
    Bir araba
    Telefon
    İnternet
    Adam gibi yapılan market alışverişi (et, süt, peynir, balık, bal gibi bim markası olmayan gerçek yiyecekler)
    Ultra dandik olmayan (lcw, defakto) markalardan giyim

Kısacası biraz insanca yaşamak zaten 10bin TL.

Ben 3 4 5 6 bine geçiniyorum diyen zaten sorvivor. O yaşadığını sanıyor halbuki ömür boşa geçiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teramycin

Ben cok soyledim ve çıktım. Is bulma sorunum olmadi hic.

Senin adına sevindim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Şey bile çekilmez o parayla.

Ney?  

• 8000 dolar olsaydi bir de bu para offf... Amerikada ev kiralar ve son teknoloji dizersin. Gelecek ay ise kira disinda giderin olmadigi icin para biriktirirsin. Trde para biriktirme diye bir olay yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

tam da bu konuyla ilgili açılmış başlık var forumda:

https://forum.donanimhaber.com/8100-tl-maas-ile-gecinememek--145855556

arkadaş eşi ile birlikte toplam 8100 TL maaş alıyor ve geçinmekte güçlük çekiyor.

Yetip yetmemesi üzerine kurulu bir başlık değil bu. Milletin bu parayı beğenmemek gibi bir lüksü yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Herkes yine atıp tutmaya başlamış ama arkadaş haklı . 8 bin iyi paradır en azından ortalamaya göre . Sanki herkes 10-15 bin alıyormuş gibi konuşmaya başlamış millet yine. Küçük hayal dünyanızdan çıkın ve biraz etrafiniza bakın !

İşte bunu anlatmaya çalışıyorum. Sanki herkes 20 bin lira maaş alıyormuş ya da alabilecekmiş gibi yorum yapıyor. O paranın yarısına takla atıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: NT2L

Saçmalamayalım forumdaşlar, asgari ücret belli. 8 bin lira aşağılanacak bir para değil.

Aynen katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Redeemertr

bu işten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? durmadan tarih değiştiriyorlar..

Ekim son ay dendi ama tahminen sene sonuna kadar uzar.

• Şu 8000 tl yi beğenmeyenler banka hesaplarina aylik yatan maaşlarin ekran görüntüsünü atabilirler mi? Lütfen samimi olun boş boş konuşmayın. 4000 tl ye öğretmenlik yapan adam 8k yı kötülemesin burda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Ney?  

Alıntıları Göster
    ayın son günü, yani ayın otuz birinci günü çek çek gelmez o parayla diyo. ay sonunu getiremezsin diyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

anladığım kadarıyla işverensiniz. bu kafayla devam ettiğiniz sürece ancak köle çalıştırır ve 1 adım ileri gidemezsiniz.

çalışanlarınızın kaç kişi olduğunu ve bunların ortalama çalışma süresini eğer çok gizli değilse paylaşmanız mümkün müdür.

Alıntıları Göster

Paylaşmam etik açıdan doğru olmaz. Yapacak bit şey yok ülke artık ucuz işçilik ülkesi oldu piyasa böyle.

• Konu sahibininde egodan bi taraflari tavan. Anladik isyerin var. Biraz insan olmanin gerekliliklerini ogrenmek gerek. O cok methiyeler dizdigimiz yurtdisinda insanlar ne kadar kibar gorseniz akliniz sasar. Bu kabalikla bu ortadogululukla hangi avrupa hayalindesiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Kime göre neye göre? Birisi çıkar 15 bin lira iyi maaş der bir başkası çıkıp 15 bini kötüler. Bu işin sonu yok.

Ekşici ergenlere göre 15 bin de az zaten.

• Ne patronu yalancının teki bu herif. Hiç bir iş veren açık açık işçisi için böyle konuşmaz. Şunun açtığı saçma sapan konularda işçiyi aşağılamasına mesaj yazıp prim vermeyin. Beş para etmez konularıyla birlikte kaybolsun gitsin bunun gibi nankörler.

• quote:

Orijinalden alıntı: gfblugano35

8.000 TL bu dönemde çok büyük bir para mı? Çok büyük bir maaş olduğunu mu düşünüyorsun?
    3-4 yıl önce 8.000 TL maaş iyi maaştı evet. Ancak şu an ortalama bir hayat sürdürebilirsin sadece o paraya.
    Asgari ücret alan bir adama 8.000 TL verse hayatının değişeceğini mi düşünüyorsun sen? Gidece evini değişterecek, gidecek araba alacak, evine eşya alacak, dışarı çıkmıyorsa dışarı çıkmaya başlayacak, kıyafet alacak, telefonunu değiştirecek vs vs.
    Günün sonunda yine asgari ücretli gibi zor geçinecek. Bu dönemde rahat yaşamak istiyorsan eğer 15-20 bin arası ve üzeri maaş alman lazım. 8-10 bin TL maaşlar yüksek maaşlar değil.

Ayda kaç lira maaş alıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Aynen katılıyorum.

Alıntıları Göster

İstanbul'da 16 milyon insan yaşıyor kiralar en ucuz 1000 lira, asgari ücretli kimse yaşamıyor mu İstanbul'da da geçiniyorlar?

Hepsi ek iş yapıyor, tek maaş ise eve giren eşi gidiyor sağa sola yardım ediyor temizliğe gidiyor. Bu paranın geçerli olduğunu söylemen komik.

Kız kardeşimle kalıyorum evimiz, arabamız var Migros'a her hafta gidiyoruz her alışverişimiz 500-600 TL. Sadece temel ihtiyaç ve gıda giderimiz ayda 2.5-3k iken asgari ücret iyi paradır tam anlamıyla bir trollük başka bir şey değil. Ben et yemeyeceğim ben her şeyin en kalitesizini alırım, deterjan almam sabunla yıkarım marketten 250 TL'ye çıkarım diyorsan ayrı konu. İnsan gibi yaşamayı kastediyoruz.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Vardır tabiki her meslek ve alınan sorumluluğa göre değişir.Ama bir patron olarak şunu anlayın artık her çalışana Asgari ücret uygulaması uygularsanız bu Ülkenin durumu hiçbirzaman düzelmez.Asgari ücrettten daha fazla vericek durumunuz varsa insalara para vermekten çekinmeyin lütfen.Bu Ülkede krizin bir ayağıda budur.Elbette herkese 8.000₺ maaş verilmez ama Asgari ücretten daha iyi rakam verilebilir.Kaliteli eleman bulmak istiyorsanız çalışınanıza hak ettiği ücreti vermelisiniz.Yoksa ayşe gelir mehmet gelir ama bu size uzun vadede zarar verie firmanıza hiçbir değer katamassınız bu kafayla.Vehbi koçun sözüne bakın mesela. Ben bütün servetimi doğru insana fazla para vererek elde ettim ucuz işçj herzaman daha fazla maliyetdir. Bir çalışana iyi davranırsanız onlarda müşterilere iyi davranır ve daha çok müşteri doğal haliyle daha fazla para kazanırsınız.Aksi halde yeri gelicek bu Ülkede jşini doğru yapan birtane genç bulamıyacaksınız ilerde.Felsefenizi ve düşüncenizi değiştirin yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9DB7A8DFB

8000₺ para değil, özellikle son kur artışında yeterli zammı görememişse alım gücünün düştüğünü hissetmiştir. Sizin için çok olabilir, herkesin hayat standardı farklı

Anlıyorum haklısınız.  

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Yukarıda da yazdım. Maaş sormakta, söylemekte hoş değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: EleSuDökenSuat

Bizim eve ayda 10.000 TL'den fazla para giriyor. Bir iki sene önce bu para hakikatten geçinmek için yeterdi.

Bu sene yetmiyor yani cidden yetmiyor.

Alıntıları Göster

Her akşam karides falan yiyorsunuz herhalde?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.