Şimdi Ara

Ekşi Sözlük'de 8,000 TL maaşı beğenmiyorlar! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
6.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EleSuDökenSuat

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Senin gibileri güzelce çalıştırıyorum hem de merak etme.  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stylerbb

Gerçekten patron olduğuna inandığımı farzedersek , senin gibi seviyesizlerin patron olduğu ülkede 1000 dolar çok gelir tabii. Çalışanına saygın olacak önce, kıçına tekmeyi basarım ne demek. Eğer patron değil trollük yapıyorsan durumun daha da vahim.

Gerçekçi olmak lazım çoğu işveren için işçinin bir değeri yok. Sen zaten fark yaratan birisi isen kimse seni kapının önüne koyamaz öyle işçiye işveren kul köle olur. Ama sen de ben de gayet iyi biliyoruz ki toplumun çoğunluğu niteliksiz .

• Zaten çoğu işveren bilmemneveren olmasa bu ülkede refah düzeyi bu halde olmazdı. Kendi kar marjını elin adamına vermeyerek para kazanacak adam bana şükür den bahsetmesin. Ne dinen ne vicdanen insan olmayandan hicbir ..... olmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -dead

sen nerde yaşıyosun, çalışma saatlerin ne ve kaç lira maaş alıyosun hele bi söyle bakalım
    8 bin lirayı tabi ki beğenmeyecek insanlar, neden beğensinler ki?
    'bulamayanlar var şükretsinler, kafirler' şu yobaz kafadan çıkın olm artık
    ülkede 2 toxic insan türü var kurtulmamız gereken;
    1. o niye 15 bin lira alıyor diye milletin ekmeğine göz dikenler
    2. o parayı bulamayanlar var şükret
    başkasının parasına göz dikip 'o niye bu kadar alıyo?' diye boş yapmak yerine 'ben niye o parayı alamıyorum' dendiğinde gelişicez
    2. sine gelirsek neden şükretsin ki? neden daha fazlasını istemesin?
    sırf bu kafa yapılarından ilerleyemiyoruz
    ayrıca kardeş açlık sınırı 8k şu an.. 17.500 liraya büyük şehirlerde anca yaşarsın

Eminim bu şükürsüz kafa ile çok daha iyi yerlere gelirsin.  

• quote:

Orijinalden alıntı: İAmSterdam06

Görmeme gerek yok üstad, konuşmaların senin küçük dünyanı çok net gösteriyor. Yazdıklarında ciddiysen klasik orta veya küçük ölçekli bir işletmenin hissedarısın. Veya hissedarın oğlusun.

Sana ufak ipucu. Yurtdışında ki işletmemiz bazen 1 gecede 200.000-300.000 euro kar bırakıyordu.

Şimdi dünyaları yarıştırmaya devam edelim istersen?

Alıntıları Göster

İhracat yapıyorum. Şu devirde nasıl para kazandığımı sen hesap et.  

• quote:

Orijinalden alıntı: nicksizayı

1500 kira
    500 tl çocuğun masrafı dershaneye giden çocuğunuz varsa 2000 tl masraf.
    200 tl faturalar-kışın 700 tl
    1500 tl gıda
    800 tl- pc alayın dedin aylık taksidi
    8000tl maaş alıyorsun araba almamak olmaz
    2000 t lAraba taksidi+benzin masrafı araba -0 değil-
    Eskiden 8000 tl iyi paraydım şimdi 1000€ bile değil.

Ülke şartlarında az değil.

• Elbette döviz'in değerlenmesi ile ithal olan ürünlerde sorun yaşanacak, ancak 8.000TL ile yurtiçinde halen iyi denilebilecek bir alım gücü var

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

İhracat yapıyorum. Şu devirde nasıl para kazandığımı sen hesap et.  

Alıntıları Göster
    Allah daha çok versin ama yaklaşık 1000 dolar yani 8000 tl yine de çok bir para değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yaptigin ise gore degisir..bazi buyuk ofset makinalari var bunlari kullanan adam tr de 10-15 tane..bi nevi tekel gibi...ben bu 10 kisi icindesem 8 degil 80 isterim..yurtdisindan adam getirse euro bazinda verecek yine ayni hesaba gelicek

• 8000 lira hem iyi hemde kötü para.8000 liraya aile zor geçinir herşey çok pahalı.Acı gerçek özellikle özel sektörde 8000 tl maaş kolay kolay vermezler.Çoğu üniversite mezunu asgari ücrete çalışıyor şuan.Arkadaşım 5 yıl deneyimli kimyager 3.5 alıyor.Ben isg uzmanıyım A-B sınıfı ort maaşlar 4000-5000 tl arası.Devlet memurlarıda ort.4000-6000 arası alıyr.İnsanlar ya ek iş kovalıyor yada birşeyler alıp satıp döndürmeye çalışıyorlar. 8000-10000 tl maaş alanlar gerçekten ciddi bir azınlık ve çok başarılı olmuş deneyimli kariyerli kişiler.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Her işe Asgari ücret eleman bulamassın.Bahsedilen kişi kıdemli bir Yazılım Mühendisi belki 8.000₺ maaşı beğenmez onlar.Tekrar ediyorum yeni değil kıdemli yazılım mühendisi.Çok daha yüksek aldıklarını duydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 9 Ekim 2020; 14:53:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redeemertr

Ağustos' ta yoksulluk sınırı 7.973 TL olarak belirlenmiş. Bu aralar rahat 8.000 TL' yi geçmiştir. Yani 8k maaş alan fakir sayılıyor diyebiliriz.  

Hocam o sinir 4 kisilik bir aile icin belirleniyor ama tek kisi icin degil. 20li yaslarda tek basina istanbul disinda yasayan biri normal seviyenin de ustunde yasar o parayla

• Sasece başlığı okudum içerdeki mesajlarıda okumadım ama burdada durum aynı
    Forum da herkea doktor öğretmen 15 20 k maaş alıyorlar 😃

• 8k maaşım yok ama 8k zengin maaşı filan değil. Artık orta kesim maaşı bile değil.

2k ev kirası, 150 elektrik, 50 su, 60tl telefon faturası, 85tl internet buraya kadar zorunlu şeyler 2345 ₺ tuttu (aidat, doğalgaz, ısınma, yazın klima-vantilatör vs yok, abonelik ücretleri yok)

5655₺ kaldı

mutfak haftalık 200tl harcasanız (tek kişi düşünüyorum) 800tl gitti. Haftada 1 dışarı çıkıyorsunuz arkadaşlarınızla alkol vs yok 150tl gitti oda toplam 600 yapıyor.

4255₺ kaldı

alışveriş'e her ay 1000tl bütçe ayırıyorsunuz (ne alınır, ne alınmaza girmiyorum adidas süperstar bile minimum 700₺)

3255₺ kaldı

diyelim arabanız var önceden aldınız taksidi vs yok. aylık ortalama 100₺ mtv gideri olacak, bakım içinde 100₺ eklesek, aylık yakıt içinde 500 diyelim toplam 700₺

2555₺ kaldı

şimdi geri kalan parayla yatırım mı yaparsınız, araba yenilemek için biriktirirmisiniz, ev mi alırsınız, yoksa bir hobi edinir ona mı harcarsınız, bilgisayar mı alırsınız, konsol mu alırsınız, telefon mu alırsınız siz hesaplayın. 8k alan bir kişi hayatı minimumda tutarsa eline kalacak para 2500₺. Bu parayı hobilerine, gezmeye, sosyalleşmeye, eskiyen eşyaları yenilemeye harcayacağını düşünürsek eline kalacak para 0₺ olması çokta zor değil.

• VolkanCOO kullanıcısına yanıt
    Sizin piyasadan gerçekten haberiniz yok. Bu ülkede 5.000 TL altı maaş alan kadar 5.000 TL üzeri maaş alan insan var. Bir o kadar 10.000 TL üzeri maaş alan var.

• İzmir'de Antalya'da tek çocuklu aileyi ve çocuk özel okula gidecek şekilde güzelce bir semtte kirada oturmasını sağlar

İstanbul'da ise tek çocuklu aileyi devlet okuluna gidecek şekilde orta halli bir semtte kirada oturmasını sağlar

neye kime yeter diye kıyaslarsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 9 Ekim 2020; 15:21:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut291

Her işe Asgari ücret eleman bulamassın.Bahsedilen kişi kıdemli bir Yazılım Mühendisi belki 8.000₺ maaşı beğenmez onlar.Tekrar ediyorum yeni değil kıdemli yazılım mühendisi.Çok daha yüksek aldıklarını duydum.

15 bin alan var daha fazlasını kazanan var.

• Black Heart Rebellion kullanıcısına yanıt

densiz çok kibar bir ifade olmuş.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Ben cok soyledim ve çıktım. Is bulma sorunum olmadi hic.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.