Eksen bilgisayar nasıldır?Burdan pc toplayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Teknik servisinin yavaş olduğunu duydum sadece başka problem yaşayan varmı?
arkadaşim şimdi oradan geliyorum sana birt olay anlatacagim yorum sizlerin.
gecenlerde tam 3 tane sistem topladim bunlar 2.400 ytl 1750 ytl 1700 ytl olmak üzere 3 sistem aldim.3 ününde ekran kartlari leadtek 6600gt iişlemciler 3000+ ve msi neo2 platinum.
kendime aldiğim sistemin ekran karti dün bozuldu bugün yani 23.02.2005 sabah eksene gittim ekran kartini test ettiler bozuk değil denildi.nfsu2 varsa oynayin dedim neyse tekrar test ettiler vs.. vs.. sonuc nihayet hata mesaji geldi ekran karti hatali denildi.değişim olacakti ellerinde ekran kartindan yok tu bana yapilan teklif sipariş verdik gelecek kabul edemem dedim ve ürünü hatali oldugu için iade edecegimi söyledim verilen yanit BIZ ARTIK URUNU SATTIKTAN 1 HAFTA SONRA IADE ALAMIYORUZ. Bende buna mecbursun felan dedim bana kanunlari öğretme felan denildi.baya sinirlendim o sinirle kendimi PTT nin yaninda merkezi bulunan tükoder (tüketicileri koruma dernegi) in yaninda buldum.şikayetimi belirttim bana verdikleri cevap 1 ay içerisinde ürünü hatali ise geri iade almaya mecburlar denildi.sadece ürünle beraber gelen extralardan eksik olmasi dahilinde belki sorun olabilir denildi benim ürünün yanindaki extralardan hiç eksiğimin olmadiğini söyledim o zaman iade almaya mecburlar bu senin hakkin denildi.ihtar dilekçesi yazacaklardi yazdirmadim birkez daha eksenle konuşayim dedim sadece kanunlar kimden yana bunu öğrenmek istediğimi söyledim.oradan çıkarak eksene gittim o şahisla görürşem aynen böyle...
ben: tükoder e gittim olanlari anlattim bu ürünü iade etme hakkim varmiş kanunlar öyle diyormuş. o şahis: sen benden iyimi bileceksin kanunlari ben burada 1 günde kaç ürün satiyorum biliyormusun ben:sen bilirsin ihtar dileçesi yazacaklardi yazdirmadim birkez daha düşün istersen o şahis: düşünecek birşey yok o ürün gelene kadar bekleyeceksin başka yolu yok ben: sen burada kanunlari bildiğini söyleyerek yanliş yapiyorsun ve şirketin adini lekeleyecek işler çeviriyorsun.burada en yetkili kim onunla konuşacagim sen bu işi gurur meselesine döktün şirketin adi lekelenecek diyorum sen halen kanunlari bildiğini söylüyorsun. o şahis: yapabilecegim birşey yok istiyorsan 3. kata çık melik beyle görüş ben : çıkacagim tabiki hakkimi arayacagim. o şahis: sana o kadar iyilik yaptik bumu karşiliği (bana sistemleri sanki bedava verdi ne iyiliği yaptiysa parami, verdim ne alacaksam aldim)
bu konuşmadan sonra 3. kata çıktım ve melik beyi buldum sorunumu anlattim aşağidaki o şahis bunlari söyledi felan dedim tamam dedi sen bu ürünü bir incelettir bozuksa bir çaresine bakariz dedi.ürün hatali dedim bir daha kontrol edilsin dedi.neyse tekrar alt kata indim kontrol edildi sorunlu oldugunu kabullendiler bana şunu söylüyorlar zaten bu ürünü hiçbiryerde bulamazsiniz neden beklemediniz ki.benden giden cevap ben zaten bu ürünü az önce gold bilgisayardan aldim neden yok olsun ki heryerde var yani parayi vermemek için hertürlü yolu deniyorlar sadece şunu söylemek istiyorum böyle bize büyük görünen bilgisayar firmalariyla yankesiler arasinda bir fark yok.
gold bilgisayarda geçen konuşmam ise bunu ne zamana kadar iade etme hakkim var 15 gün içinde iade aliriz sorun olursa 30 güne kadar hakkiniz vardir.zaten bu ilk alişverişimdi eksen bilgisayardan buda sağolsun amd firmasinin türkiye için ayirdiği stoklar sayesinde oldu bir 939 socket işlemci alacagiz diye hangi insanlarla muhatap olduk neler yaşadik.
yorum sizin
quote:
Orjinalden alıntı: mtkn3
En son olarak Eksen'den mointör ve kasa almıştım. Eksen beyaz listede
bir ürünü almakla beyaz listeye ekleyemessin bence önce o monütor bir sorun versinde geri hizmet versinler sana ondan sonra bu lafi hatirlatirim sana bir mal alirken sorun olmaz ne sorun olabilirki ? bunu bi düşün bence.
EKSEN =
quote:
Orjinalden alıntı: furkan1983
almein kralı gold !!! sen daha teknik servise inmedin galiba , parça alırken doğrusun bazen daha ucuza veriyolar ama ya snrası , eksenden bin beter
3-4 senedir gold dan alişveriş yaparim 1 kere sorun yaşadim oda kendini bilmez bir satiş temsilcisi yüzündendi bunu ayla hnm. halletmişti.ürünü 29 . günde bile iade aldiklarini bilirim ddr500 almiştim 600 milyon para vermiştim o zaman 1 ay kullandiktan sonra iade ettim 1 saat içinde parami iade ettiler.eksene bunu bir teklif etsene sana nasil bir tavir koyuyorlar aman ALLAH'ım yerler seni benden söylemesi sanki adam magazanin sahibi gibi konuşuyor bunu alamam diyor zevzek herif sanki o aliyor iadeyi satiş yaparken çay ismarlamasini biliyorlarda neden iade alirken surat asiyorlar anlamadim.(ayrica 3 sistem topladik ciddi diyorum 1 çay bile ismarlamamişlardi bunlar mufak şeylerdir ama gönül işidir dostum anlayana tabiki.)
BURADAN EKSEN BILGISAYARA KOCAMAN BIR
Eksen Bilgisayardan rahatlıkla ve güvenle parça alabilirsin Kara Elfciğim.Hatta bende haftaya bi ekran kartı alıcam Eksen bilgisayardan.
Her firmada böyle elemanlar var forumlardan takip ettiğim kadarıyla.Şunuda söylim 29.günde bile aldılar demişsin de zaten almak zorundalar.Hangi firma olursa olsun iade edebilirsin ürünü.Tabi bunu birkaç gün uğraşarakta yapabilirsin yada gider ürünü verirsin paşa paşa alırlar hem senin yüzün güler hem onlar bir müşteri kazanır.Nitekim her firmada huyu suyu bozuk adamlar çıkıyor insanın karşısına. ...GOLD konusuna gelince mağaza müdürü bir tanıdığın yakın arkadaşıymış yeni öğrendim..orayı da düşünebilirim
valla ben bilgisayarımı yeni aldım bir ay olmadı eksenden aldım ve herşey yolunda bilgisayarı bir saat içinde teslim ettiler hiç sorun yaşamadım
AMA içeride bir sarışın war sakın ama onun masasına oturmayın kafayı yersiniz biraz aptal bi sarışın çünkü beni çıldırtmıştı ve ben şşöle bişi yaşadım eksenin web sitesinde olan bir parça yoktu yani stoklarda tükenme fln değil yok öyle bir parça yok bu parça (amd 3200 2000 mhz 1024 kb) böyle bir parça yok ama web sitesinde gözüküyo onun dışında herşey iyiydi eksenden alındabilirr...
helal olsun bu topic i açana iyi reklam yaptı firmayı. gayet başarılı bir tanıtım.
fakat ucuz parça satmıyor bu firmalar. ben isim vermeyeceğim. fakat biraz araşatırın %15-20 daha ucuza satan firmalar var. bu topic in kasıtlı olarak açıkdığına inanıyorum. insanalrı yönlendirmeyin. kınıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: oboobo
helal olsun bu topic i açana iyi reklam yaptı firmayı. gayet başarılı bir tanıtım.
fakat ucuz parça satmıyor bu firmalar. ben isim vermeyeceğim. fakat biraz araşatırın %15-20 daha ucuza satan firmalar var. bu topic in kasıtlı olarak açıkdığına inanıyorum. insanalrı yönlendirmeyin. kınıyorum
İyi o zaman ucuz arıyorsan git GOLD dan al görürsün ne kadar ucuz ve kaliteli olduğunu..
eksen iyi guzelde teknik serwisteki elemanlar tırnakçı. benim psu nun 20 - 24 pin çewiricisini araklamışlar.
quote:
Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH
eksen iyi guzelde teknik serwisteki elemanlar tırnakçı. benim psu nun 20 - 24 pin çewiricisini araklamışlar.
Ben de kasa alırken eski kasamda ki 1 adet SATA güç kablosunu koymadıklarını farkettim. Ertesi gün gidip aldım.
ya goldtan siyah philips dvd-writer aldım 15 gün önce fiyat 41+kdv ye yani pazarlık etmesini bilirseniz her yerde ucuz.. size bi taktik veriyim ben alışveriş yaparken artık uzmanı oldum müşteri temsilcisi fiyat yazarken girişlerini görüyorum mesela o ürün 39 dolar girişe sahipti fiyat alırken monitörü size doğru çevirmesini rica edebilirisiniz zaten beni tanıyanlar monitörü benden tarafa çevirir yoksa almam zuahahahahah
parça arıza departmanı biraz karışık saat 5 e kadar açık ve kalabalık olduğu için galiba wardiyalı çalişiyolar ne zaman gitsem farklı biri geçen gün arızalı olarak verdiğim klavye mouse setinin klavyesi yolda taşınırken çizilmiş deiştirdiler saolsunlar ama ürünü eve getirince baktım ki tamir olamış götürüm orda hiçbir sorun çıkarmadan çalişti zaten zaten dağitici firmayada yollamışlar orda da sağlam diye geri yollamışlar ürünü eve geldim tekrar taktım bilgisayara çalişiyo sonra farkettim ki kabloda temassızlık warmış ordada temas ediceği tutmuş aslında serviste iyice bi kontrol etmeleri lazımdım şimdi orda kablosu eğikken bi daha deniyecez yarın ve arızalı olduğunu görücekler daha öncede görüp yollamışlardı ama sorun temassızlık olduğu için ürün bi daha gelebilir bende ikinciye servise gittiği için paramı geri alıcam.....ama son gittiğimde serviste bayağı bi tartıştık ordaki sorumlu teknisyenmisiz falan filan dedi arızayı ben bulduğuma göre onlardan daha iyi teknisyenim hemde
quote:
Nasıl bir düşünce yapısıdır bu 1-Donanım Haber forumlarına girip Eksen Bilgisayar'ı bilmeyen olduğunu mu düşünüyosun?Eksenin reklama ihtiyacı olan bir firma mı olduğunu düşünüyorsun? 2-Ben ucuz parça arıyorum diye birşey mi söylemişim sen bana %15 daha ucuza satan yerler var diyorsun? 3-Herşeyde uyanıklık,kasıt arayan insanlardan bıktık artık 4-Eksenden bilgisayar almayı düşünüyorum sorun yaşayan varsa,kötü muamele varsa,müşteriye saygısızlık varsa bilelim uyanalım diyorumOna göre böyle firmalara gitmeyelim,bilinçli tüketici olalım diyorum Kötü mü yapıyorum 5-Burada benzer birsürü topic açıldı.Çeşitli firmalardaki çeşitli olumsuzlukları öğrenip buna göre davranmanın yanlışlığı nerede???Forum burası Forum.Bunları burada konuşmazsak,tartışmazsak nerede tartışıcaz?? 6-Ben topicte Eksen şöyle iyi Eksen böyle güzel mi demişim???Bir dünya para verip aldığımız PC den sonra pişman olmak istemediğim için araştırma yapıyorum.Burda yazılanlardan faydalanmak varken niye çomak sokuyosun
Hiçbir forumda kişisel cevaplar yazmamaya özen gösteririm ama çok rahatsız oldum düşüncelerinden.İftira atmadan önce bir daha düşün.Herşeyde uyanıklık,kasıt arayan insanlardan bıktık artık
>>Bu mesajımdan dolayı tüm Donanım Haber üyelerinden,moderatörlerinden özür diliyorum.
bence kadıköy piyasasında en düzgün yer , anakartım bozulmuştu 1.5 haftada tamir oldu geçen ay lg f700b monitörüm bozulmuştu bunu lcd ile farkını verip değiştirdim başka firmanın böyle bir güzellik yapacagını sanmıyorum, peşin alımlarda saolsunlar biraz fiyatta indiriyolar
Pek çok tanıdığıma bilgisayar toplattığım ve kendimin de her türlü parçayı temin ettiğim yer Eksen'dir.
Ramim bozuk çıkmıştı 5dk da deiştirdiler.
Bir kaç düzeltmesi gereken şey : Para öderken çok bekleniyor ve aradığınız herşeyi Eksen de bulamıyorsunuz.
Kadıköy piyasasında nadide yerlerden bence
quote:
Nasıl bir düşünce yapısıdır bu 1-Donanım Haber forumlarına girip Eksen Bilgisayar'ı bilmeyen olduğunu mu düşünüyosun?Eksenin reklama ihtiyacı olan bir firma mı olduğunu düşünüyorsun? 2-Ben ucuz parça arıyorum diye birşey mi söylemişim sen bana %15 daha ucuza satan yerler var diyorsun? 3-Herşeyde uyanıklık,kasıt arayan insanlardan bıktık artık 4-Eksenden bilgisayar almayı düşünüyorum sorun yaşayan varsa,kötü muamele varsa,müşteriye saygısızlık varsa bilelim uyanalım diyorum Ona göre böyle firmalara gitmeyelim,bilinçli tüketici olalım diyorum Kötü mü yapıyorum 5-Burada benzer birsürü topic açıldı.Çeşitli firmalardaki çeşitli olumsuzlukları öğrenip buna göre davranmanın yanlışlığı nerede???Forum burası Forum.Bunları burada konuşmazsak,tartışmazsak nerede tartışıcaz?? 6-Ben topicte Eksen şöyle iyi Eksen böyle güzel mi demişim???Bir dünya para verip aldığımız PC den sonra pişman olmak istemediğim için araştırma yapıyorum.Burda yazılanlardan faydalanmak varken niye çomak sokuyosun
Hiçbir forumda kişisel cevaplar yazmamaya özen gösteririm ama çok rahatsız oldum düşüncelerinden.İftira atmadan önce bir daha düşün. Herşeyde uyanıklık,kasıt arayan insanlardan bıktık artık
>>Bu mesajımdan dolayı tüm Donanım Haber üyelerinden,moderatörlerinden özür diliyorum.
+1
quote:
Orjinalden alıntı: Drizzt DoUrden
Eksen bilgisayar nasıldır?Burdan pc toplayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Teknik servisinin yavaş olduğunu duydum sadece başka problem yaşayan varmı?
2 yıldır sürekli oradan alışveriş yapıyorum. Çalışanlarının yarısını tanırım. Hiç sorun yaşamadım. Teknik serviste de sorun yaşamadım, yaşayan mutlaka birileri olur çünkü sorunsuz hiçbir yer olmaz. Sadece en az sorunlu olan yeri bulmaktır ve kadıköydeki büyük firmalardan en iyi firmanın eksen bilgisayar olduğunu düşünüyorum. Bu arada Melih ve Yusuf bey e saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
quote:
İyi o zaman ucuz arıyorsan git GOLD dan al görürsün ne kadar ucuz ve kaliteli olduğunu..
walla %15-20 daha ucuza dediğinde ortaya çıkan rakkamlar yüklüce bir meblağ tutar. yarın anakart+cpu+ram+hdd alacağım..piyasadaki fiyatlar 3 aşşağı 5 yukarı aynı ..walla yap bi güzellikte isim ver...varsa bildiğin bizde faydalanalım..milli servetimize yazık ama..misal yarınki masrafım 800 usd gibi olacak..eh sen yönlemndirirsen 150.usd para kalır....