Bildirim
ekranı nasıl temizleyeceğiz
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Çok hafif ıslatılmış yumuşak bir temiz bez işini görür bende LCD var böyle yapıyorum...Kimyasal deneme yıpratır ekranı... -
adanada zor bulursun ama istanbulda çok söyle istanbuldan bi arkadaşına bence sana kargoyla göndersin -
ben giriyorum bi bezle siliyorum.. -
arkadaslar sız ne yaptıgınızın farkındamısınız ekran oyle sılınmez ekranı hafif ıslak bır pamuk la sılın sonra da kuru bır pamukla temızleyın boyle hem ekranı ıyı temızler hemde ekrana zarar wermez sızın yapmıs oldugunuz sekıl ekrana zarar werır ve ıyı temızlemez
-
-
Ben peçete kullanıyorum sonrada ufluyorum... -
Arkadaslar yabanci bir forumda okumustum, kurulan cumle suna yakin birseydi:
Ekrani tuvalet kagidiyla temizliyorum, k.ma zarar vermiyorsa ekrana hic vermez. -
süper bir düşünce tarzıymış bu.
Bundan sonra notebook kullanım alışkanlıklarında çığır açan değişiklikler olabilir. -
...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Endorphene -- 14 Ocak 2006 1:20:17 > -
quote:
Orijinalinden alıntı: BoyaliKus
Arkadaslar yabanci bir forumda okumustum, kurulan cumle suna yakin birseydi:
Ekrani tuvalet kagidiyla temizliyorum, k.ma zarar vermiyorsa ekrana hic vermez.
iyiydi. -
bence de pamuk en iyisi çizmez koku yapmaz....
sadece9,95+ -
Simdi bilemiyorum uygunmudur ama, fotografla ciddi amator olarak ilgilendigim icin bildigim bir sey soyleyeyim. Optik cam temizleyiciler var, buna organik camlar da dahil. Simdi ucuz paketler halinde satiliyorlar. Icinden cok cok ince kagitlardan olusan bir deste cikiyor, bu kagitlara dokmeniz icin lens temizleyici cikiyor (uzerinde kontakt lenslerde kullanmayiniz yazar :) )
Simdi ben odunc kullandigim notebooklarda once fisfisla (pakette var ya da ayrida alinabilir) tozlari aliyorum tuy, hav toz falan kalmiyor sonra. Bir ya da iki tane kagit koparip uzerine az mikatrda sivi damlatiyorum ve belirli hareketlerle ekrani siliyorum. Ekranin temzligi oldukca degisiyor.
Neden boyle yapiyorum?
Bu lens sivisinda optik yuzeylerdeki kaplamalari cozmemesi icin ozel formuller kullaniliyor, ornegin orta ve ust duzey objektiflere bakarsaniz ustunun mor yesil mavi gibi renkler aldigini gorursunuz iste bu bir tur cam kaplamasindan kaynaklaniyor, siz bunu herhangi bir seyle silerseniz zamanla bu kaplamalar zarar gorur.
Muhtemelen ekranlardada yansima onlemesi vs gibi amaclarla kaplama kullanilmakta, bende duz mantik yapip boyle kullaniyorum. Ama yanlis yapiyor olabilirim bilmiyorum.
Bir de not bazi ekran filtreleri cift camdan olusuyor iki camin arasinda bu ozel kaplama maddesi var ve siz nasil silerseniz silin kaplamaya dokunmadiginiz icin kaplama zarar gormuyor, ama camin parlakligi gidermi bilemiyorum.
-
Bebekler için ıslark mendiller iyi bence.Bebek cildi çok hassasdır.Ona zarar vermiyorsa sorun yok. -
insan cildi ve likit kristaller arasında mantık kuran arkadaşları tebrik ediyorum.. Alkol(kolonya,cif vs..) bizim cildimize(içince değil :P) zarar vermez ama birde lcdniz üzerinde deneyin bakalım..
Kuru bezler vs kullanmayın onun yerine lcd ler için losyonlu 100 lu paket mendiller war onnardan kullanın 11$.. Eğer bunu bulamıoyr yada alamıyosanız dedikleri gibi hafif nemli pamuk kullanın.. Hiç bir türlü kimyasal kullanmayın..
Liquid Crystal ekranlar soğuğa, sıcağa,, darbelere, kimyasallara karşı çok hassastır.. Alkol vs içerin maddeler kullanıdığınızda ekranınız kapanmaz ama belirli yerlerde dead pixel dediğimiz belirli renklerde ekranın bir noktasının donması, yada kararması ışık vermemesi, renglerin solması gibi durumlar meydana gelebilir.. Sizin malınız, sizin canınız benden söylemesi.. -
arkadaslar birakin bu yantemleri ya. lcd ekranlar icin ozel spray ve bezler var onlari kullanin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih.çelik -- 19 Ağustos 2005, 18:01:14 > -
nemli bir pamuklu bezle silebilirsin
bide güderi ile güsel siliniyo
sudan başka bişiy değirmem ekranıma -
quote:
Orijinalinden alıntı: Claim
insan cildi ve likit kristaller arasında mantık kuran arkadaşları tebrik ediyorum.. Alkol(kolonya,cif vs..) bizim cildimize(içince değil :P) zarar vermez ama birde lcdniz üzerinde deneyin bakalım..
Kuru bezler vs kullanmayın onun yerine lcd ler için losyonlu 100 lu paket mendiller war onnardan kullanın 11$.. Eğer bunu bulamıoyr yada alamıyosanız dedikleri gibi hafif nemli pamuk kullanın.. Hiç bir türlü kimyasal kullanmayın..
Liquid Crystal ekranlar soğuğa, sıcağa,, darbelere, kimyasallara karşı çok hassastır.. Alkol vs içerin maddeler kullanıdığınızda ekranınız kapanmaz ama belirli yerlerde dead pixel dediğimiz belirli renklerde ekranın bir noktasının donması, yada kararması ışık vermemesi, renglerin solması gibi durumlar meydana gelebilir.. Sizin malınız, sizin canınız benden söylemesi..
Alkol(kolonya,cif vs..) cif alkol degil amonyak.
Liquid Crystal =Sıvı kristal
dead pixel=olu piksel
Turkceeeeee!
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X