Şimdi Ara

Ekranda Dikey Kesik Çizgiler Var,Masaüstü açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu akşam rutin olarak oyun oynamak üzere oyunumu açtım fakat yaklasik 2 dakika sonra ekran daki renkler birbirine girdi ve bilgisayarım reset attı.

Daha sonra açılırken Windows 7 ekranında dikey de kesik kesik birsürü çizgi belirdi ve tam win7 ekranindan sonra mavi ekran gelip tekrar reset atti.

Tekrar tekrar denememe ragmen acilmiyor hatta artik mavi ekran cikan yere kadar bile gelmeden donuyor ve acilmiyor.Hatta dondugu ekranin fotoğrafını da atayım

Ekranda Dikey Kesik Çizgiler Var,Masaüstü açılmıyor

Sistemimide yazayım.

Amd Phenom II 1055t 6 çekirdek işlemci
    Gigabyte Gtx460 1 Gb Ekran Kartı
    4 gb 1600 mhz ram

2010 senesinde topladığım bir sistem sizce sorun nedir parçalardan biri ömrünümü doldurdu?

Lütfen yardım edin şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ram arızası oldugunu düşünüyorum.
  • Çıkarıp takmayı deniyeyimmi :P

• tek parca ise işe yaramaz. başka ram denemen gerekiyor tek parçaysa
  • 2 parçadan oluşuyor 2gb 2gb olarak sizce teker teker denemelimiyim ve ya 2 side zarar gormus olabilirmi

• teker teker dene. sonucu yaz.
  • Denedim ama malesef sonuç aynı :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ozaman anakartının ekran kartı girişi varsa harici ekran kartını sök anakarta başla öyle dene.
  • Onboard ekran kartı yok ya bende baktım ona ama yokmuş kaldım ortada

• Başka fikri olan yokmu acaba ne yapmam gerek :(

• Farklı Ramlerle Dene

• Bıosu restle belkı duzlır .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biosu nasıl resetleyebilirim ve sizce faydası olurmu

• Hiç mi bilen yok arkadaş nedir bu ya

• Çok yüksek bir olasılık ile kran kartı arızası. (%90 yada üzeri) Arızanın tam kaynağını bulmak size kalıyor çünkü benim bilgisayarı görme şansım yok.

1. Ekran kartınızı anakarta taktığınız pci slot yuvası tozlanmış yada korozyona uğramış veya başkaca bir neden ile temassızlık var. (yalama olmuş olabilir örneğin, çok sık çıkartıp takıyorsanız)

Bir diş fırçası yardımı ile güzelçe slotun içini temzileyin, ekran kartının altın kaplama ayaklarını bildiğimiz bir silgi ile güzelce silin. Yerine takıp deneyin.

2. Çizgiler daha ziyade ekran kartlarında sıkca görülen soğuk lehim olayını anımsatıyor. Sağlam olduğuna emin olduğunuz bir başka ekran kartı ile bu durumu test edebilrisiniz.

Soğuk lehim olayı mevcut ise kartın ekenomik durumuna göre ya bir tamirci bulabilirsiniz yada fırınlama dedikleri yöntemi deneyebilrisiniz. Bu yöntem oldukça tehlikeli olup ( ekran kartı için yoksa el bombası değil patlamaz korkmayın) son çare olarak kullanılabilir.

3. Soğuk lehim olayı anakartınızın ekran kartı kontrol modülü için söz konusu olabilir.

Çözüm 2. numaraları çözüm ile aynıdır ama bios pilini ve sökülebilir diğer aparatları çıkartmayı unutmayınız.

4. Ram kaynaklı bir durum söz konusu olabilir ki şahsi fikrime göre bu olasılık çok düşük.

Sağlam olduğuna kanaat getirilen bir ram ile denenebilir.

5. Ekranınaze giden monitör kablosu kırılmış. öyle cam vzo misali değil ama içeisindeki telde ince ince kopmalar mevcut buda görüntüde parazitlenmeye neden oluyor.

Bu sorun ne zaman ve nasıl ortaya çıktı, bilgisayar bileşenleriniz nedir, bilgisayarınızda donma kilitlenme yavaş çalışma gibi sorunlar varmıdır, bu sorun haricinde başka bir sorununuz daha varmıdır? Benimde sorularıma cevap verirseniz çokdaha fazla yardımcı omaya çalışırım. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

EDIT: Devasa boyutta bir resim koyduğunuz için yazınızı okuyamamışım. Bu olay olmadan evvel windows yüklemesi yada ekran kartı sürücü güncelleştirmsi yapmışmıydınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 13 Nisan 2014; 3:54:28 >

• Hicbir sıkıntım yoktu bunun haricinde,sistemimi yukarida zaten yazdim.Benimde aklıma ilk ekran kartı geldi ama bir anda Gtx460 in boyle yapmasi da şaşırttı... Kartı temizlemeyi denerim ancak fırınlama için geçici bir çözüm diyorlar.Eğer oyle ise herhalde yeni bir kart bakmaya başlamam gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: Relife

Biosu nasıl resetleyebilirim ve sizce faydası olurmu

Acılırken delete tusuna bas , mavı arka plınlı bır yere gıreceksın . Yukarıdakı sekmelerden sonuncusuna gel , defaut settıngs gıbı bı secnek verdır ona tıklar kaydt ve cık de tamam .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Relife R kullanıcısına yanıt
    Şahsi düşüncem ekran kartınız size veda etmiş görünüyor. Bence fırınlama yöntemini son seçenek olarak deneyiniz. Fırınlama yöntemi sıkıntılı bir yöntemdir. Belki 1 gün daha kullanıp çöpede atabilirsiniz 3 yıl gibi çok uzun bir süre hiç bir problem yaşamadan kullanabilrsinizde biraz şans işi bu durum. Tabi yinede çözüm yolu size kalmış. Geçmiş olsun kolay gelsin.
  • Relife R kullanıcısına yanıt
    Devasa boyutta bir resim koyduğunuz için yazınızı okuyamamışım. Bu olay olmadan evvel windows yüklemesi yada ekran kartı sürücü güncelleştirmesi yapmışmıydınız?
  • Hayır bilgisayarda hiçbir değişiklik yapmadım dün gece oyunuma girdim bi anda resetlendi bilgisayar sonrada böyle kaldı işte.Dediginiz gibi sanırım kartım pert oldu... Sizce sistemimle darbogaz yapmayacak hangi ekran kartını almalıyım?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.