Şimdi Ara

Ekran Süresi Hesaplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
5.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi arkadaşlar, ekran süresi telefonlar hakkında bize en büyük ve elle tutulur bilgiyi veriyor, burası tamam

ancak, özellikle forumlarda gördüğümüz "işte lg g2'de 6 saat ekran süresi görüyorum" diyen arkadaşlar, hangi kriterlerde bu süreleri görüyorlar?

ya da fabrika rom'da şu kadar görüyordum şu romu yükledim 5 saat kesin görüyorum diyenler, hangi STANDARTLARDA bu süreyi ölçüyorlar?

zira en ufak farklı bir ayar sürelerin bize birşey ifade edebilmesi için gereken standartlığı bozuyor

Yani kabul görmüş bir standart var mı ?

Örneğin: Ekran ışığı yüzde 10, wifi ile bağlantı olacak, gps,bluetooth nfc kapalı olacak, internette dolaşırken chrome kullanılacak vs.. gibi?

Çünkü bu standartlar olmadan hiçbir anlam ifade etmiyor bu ekran süreleri,yanlış mı düşünüyorum?

• 1 yıldır g2 kullanıyorum. Edindiğim tecrübeye göre şarjdan alıp direk kullanmaya başladığımda 10 saat kullanım süresinde ortalama 6 saat ekran süresi alıyorum. 3g ve Wifi açık şekilde. Genel anlamda whatsapp ve chrome kullanıyorum. Aynı kriterlerde 3 güne yakın kullanım süresi ve 3-4 saat ekran süresi almışlığım da çoktur. Bu arada hattım avea ve oturduğum yerde şebeke hiç stabil değil sürekli oynamalar mevcut. Yerimden kalkmadığım halde 5 çizgiden 1 çizgiye inebiliyor zaman zaman. Onun dışında sürekli dışarda olduğum zamanlarda 3g sürekli açık 16 saat civarı kullanım süresi ve 4 saat civarı ekran süresi alıyorum. Son zamanlarda batarya performansının eskiye oranla azaldığını da belirtmek isterim.
    Edit : Stock rom kullanıyorum. Herhangi bir batarya uygulaması kullanmıyorum. Ekran parlaklığım %70 ve otomatikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poison Well -- 7 Ocak 2015; 0:46:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Poison Well

1 yıldır g2 kullanıyorum. Edindiğim tecrübeye göre şarjdan alıp direk kullanmaya başladığımda 10 saat kullanım süresinde ortalama 6 saat ekran süresi alıyorum. 3g ve Wifi açık şekilde. Genel anlamda whatsapp ve chrome kullanıyorum. Aynı kriterlerde 3 güne yakın kullanım süresi ve 3-4 saat ekran süresi almışlığım da çoktur. Bu arada hattım avea ve oturduğum yerde şebeke hiç stabil değil sürekli oynamalar mevcut. Yerimden kalkmadığım halde 5 çizgiden 1 çizgiye inebiliyor zaman zaman. Onun dışında sürekli dışarda olduğum zamanlarda 3g sürekli açık 16 saat civarı kullanım süresi ve 4 saat civarı ekran süresi alıyorum. Son zamanlarda batarya performansının eskiye oranla azaldığını da belirtmek isterim.
    Edit : Stock rom kullanıyorum. Herhangi bir batarya uygulaması kullanmıyorum. Ekran parlaklığım %70 ve otomatikte.

Verileriniz benimkine yakin bunu duyduguma mutlu oldum

Ancak kafamı kurcalayan soru, ortalikta herkes "su romda 6 saat ekran süresi aldim, bu rom biraz fazla hazciyor bunda 5 saat aldim" gibi ifadeler kullaniyor

Yani kabul gormus ekran suresi. Olcme standart ayarlari var mi da herkes böyle konuşuyor

Eger ortak bilinen bir kullanim profili yoksa bu soylenenler hep havada kalıyor demektir

• Ekran suresinde rekor kirmak istiyorsan hatti sadece 2g moduna alip ekran isigi minumuma alin.sesi kapatip siyah beyaz bir film acip sonsuz döngüde birakin.net bluetooth wifi de kapali olsun.en az 7 saat ekran sureniz hayirli olsun.artik ekran goruntusu alip hava atabilirsiniz

ben günlük doğal kullanımımda lg g2 ile ortalama 4 saat (dışarıda 3g açıkken) alıyorum, bir kere 5 saat aldım, ama onda da ekran bayağı kısıktı

az önce phonearenadaki pil testlerinde gördüm ilk defa, adamlar standardı şöyle belirlemişler

quote:

We measure battery life by running a custom web-script, designed to replicate the power consumption of typical real-life usage. All devices that go through the test have their displays set at 200-nit brightness.

gayet de aradığımız standartlar, ama tabii ki her site kendi yoluyla yapmaya çalışıyor

evdeysem wifi ile 5 saat civari ekran suresi aliyorum. toplam kullanim 11-12 saat.

telefonum g pro (lite olan degil). g2 ile cok benzer ozellikler icerdigi icin paylasmak istedim.

• Hocam ekran süresi ne oluyor? Yani %100 şarjdan pil bitene kadar 6 saat mi kullanıyorsunuz? Bir de ben de g2 düşünüyorum, telefondan memnun musunuz? Donma-kasma, rehberin geç açılması falan oluyor mu? Bir de 16 gb hafıza yeter mi?

Orijinalden alıntı: Reid Rider

Hocam ekran süresi ne oluyor? Yani %100 şarjdan pil bitene kadar 6 saat mi kullanıyorsunuz? Bir de ben de g2 düşünüyorum, telefondan memnun musunuz? Donma-kasma, rehberin geç açılması falan oluyor mu? Bir de 16 gb hafıza yeter mi?

Hocam ekran süresi ekranın açık kalma süresi demek oluyor. Yani başka bir deyişle kullanım süresi. Telefonunuz masanın üstünde beklerken ekran süresi artmazken bekleme süresi artıyor. Bekleme süresi ise telefonun açık kalma süresi oluyor. 1 yıllık kullanımında hiçbir kasma donma takılma yaşamadım ben, ki yaşayan olduğunu da sanmıyorum. Telefonun donanımı hala çok güçlü. Ben de 16lık sürümü kullanıyorum. Bana yetiyor. Açıkçası kendim telefona müzik atmıyorum ipodum vardı onu kullanıyordum şimdi ise spotify kullanıyorum genelde. Oyun da oynamıyorum. Ama telefona müzik atıp, oyun yükleyecekseniz 32lik almanız yararınıza olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kitkattan önce Discovery'de 3-3,5 saat ekran süresi alırken Kitkattan sonra 5 saat civarı süre alabiliyorum acayip bir durum

Ekran parlaklığı otomatik, 1-2 saat oyun müzik, wifi ve 3G devamlı açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şaban Oğlu Şaban -- 19 Ocak 2015; 19:56:04 >
    Wifi sadece kullandığımda açıktı. Ekran da kısık yüzde 20 falandı ve otomatikteydi.
    1 saate yakın da ingilizce kelime ezber programı kullandım. 40 dakikaya yakın telefon görüşmesi yaptım. Bu ekrana dahil olmaz sanırım.
    Root falan yapmadım. Nasıl geldiyse öyle kullanıyorum. Greenify yükledim sadece pile ilişkin olarak.
    Pilin şu an iyi olması henüz yeni olduğundandır sanıyorum.
    Velhasıl memnunum.
    Alacak arkadaşlar istanbul bilişimden 1170 liraya 32 gbliiği koşa koşa gidip alabilir :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 1984

şimdi arkadaşlar, ekran süresi telefonlar hakkında bize en büyük ve elle tutulur bilgiyi veriyor, burası tamam

ancak, özellikle forumlarda gördüğümüz "işte lg g2'de 6 saat ekran süresi görüyorum" diyen arkadaşlar, hangi kriterlerde bu süreleri görüyorlar?

ya da fabrika rom'da şu kadar görüyordum şu romu yükledim 5 saat kesin görüyorum diyenler, hangi STANDARTLARDA bu süreyi ölçüyorlar?

zira en ufak farklı bir ayar sürelerin bize birşey ifade edebilmesi için gereken standartlığı bozuyor

Yani kabul görmüş bir standart var mı ?

Örneğin: Ekran ışığı yüzde 10, wifi ile bağlantı olacak, gps,bluetooth nfc kapalı olacak, internette dolaşırken chrome kullanılacak vs.. gibi?

Çünkü bu standartlar olmadan hiçbir anlam ifade etmiyor bu ekran süreleri,yanlış mı düşünüyorum?

Sabahları, 3.5-4 saati geçemezken (3G veya Wifi sürekli açık) geceleri, 7-8 saat görüyorum (Wifi veya 3g sürekli açık). Gece ekran parlaklığı %0 da olduğu için hem paralak gözüküyor hemde şarj çok az yiyor. Herşey ekran parlaklığında bitiyor.

• cemre92 kullanıcısına yanıt
    Süreler gayet iyi. Eski performansında olmasa da 1 yıl sonra telefonun şarj süreleri hala insanı tatmin edecek düzeyde. Günü tamamlamadan bittiği olmuyor.

• Bende sabit %50 ekran parlaklığı ve genelde wifi açık şekilde kulllanıyorum.İnstagram,whatsapp,1-2 tane online oyun ve webde sörf yapıyorum.Ekran süresi 5 saat genel kullanım 1,5 gün falan gidiyor.

Orijinalden alıntı: Udyr.

LG G2
    Cloudy G3 2.1 Rom + Dorimanx 9.6 Kernel ile %35 parlaklık, 3g sürekli açık oyun oynamadan 6 buçuk saat falan alıyorum.Oyun oynarsam 6.

hay maşallah

ne yalan söyleyeyim sizin değerler bana pek inandırıcı gelmedi

iki tane lg g2 kullandım,düşük ekran ışıklarında bile EĞER 3g açıksa 4 saat ekran süresini hiç geçemedim, sadece internette sörf yaparak , chrome ile (oyun kesinlikle oynamadan)

wifiya geçince 5 saati buluyor

iki gün önce denedim, internet vs kapalı iken full hd bir video açıp tekrar tekrar oynatmasını söyledim, ekran ışığı yüzde 59 idi (bs player)

6 saat oynattı ve hala yüzde 61 bataryam vardı gözlerime inanamadım

demek ki 3g ve wifi inanılmaz batarya tüketiyor, bu da demek oluyor ki uzun yolculuklarda dizi/film izlemekle en az 9-10 saat ekran süresi verecek, ki bu fazla fazla yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1984 -- 20 Ocak 2015; 22:25:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 1984

quote:

Orijinalden alıntı: Udyr.

LG G2
    Cloudy G3 2.1 Rom + Dorimanx 9.6 Kernel ile %35 parlaklık, 3g sürekli açık oyun oynamadan 6 buçuk saat falan alıyorum.Oyun oynarsam 6.

hay maşallah

ne yalan söyleyeyim sizin değerler bana pek inandırıcı gelmedi

iki tane lg g2 kullandım,düşük ekran ışıklarında bile EĞER 3g açıksa 4 saat ekran süresini hiç geçemedim, sadece internette sörf yaparak , chrome ile (oyun kesinlikle oynamadan)

wifiya geçince 5 saati buluyor

iki gün önce denedim, internet vs kapalı iken full hd bir video açıp tekrar tekrar oynatmasını söyledim, ekran ışığı yüzde 59 idi (bs player)

6 saat oynattı ve hala yüzde 61 bataryam vardı gözlerime inanamadım

demek ki 3g ve wifi inanılmaz batarya tüketiyor, bu da demek oluyor ki uzun yolculuklarda dizi/film izlemekle en az 9-10 saat ekran süresi verecek, ki bu fazla fazla yeter

N
     Ekran Süresi Hesaplama

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.