Şimdi Ara

Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptop ekranım arada çizgi çizgi oluyor ve o anda bilgisayar yanıt vermiyor. Bilgisayarı güç düğmesine basılı olarak kapaatıp açıyorum sorun düzeliyor ama belli bir süre sonra tekrar yapıyor. Bu sorun neden olabilir acaba ?
    Not:Ayrıca bilgisayar pili sağlam olmasına rağmen prize takılı dolmuyor hatası veriyor belki konuyla ilgisi olabilir

Ekran Sorunu

• Ekran kartı çipseti çok ısınınca genelde böyle oluyor. Kapatıp açınca düzelmesi ve bir süre sonra aynısını yapması ısınmaya işaret. Altına soğutucu alabilirsin. İçini temizletebilirsin yöntemler olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DesTroYeR00x

Ekran kartı çipseti çok ısınınca genelde böyle oluyor. Kapatıp açınca düzelmesi ve bir süre sonra aynısını yapması ısınmaya işaret. Altına soğutucu alabilirsin. İçini temizletebilirsin yöntemler olarak.

Hocam içini daha yeni temizledim. Ayrıca bu sıkıntıyı bilgisayar yeni açıldığında da yapıyor yani ısınmadan olduğunu pek sanmıyorum.
  • o zaman kablo iletişimsizliği felan olabilir garantiye yollamanız tavsiye edilir. laptoplara kendiniz müdahale etmeye çalışmayınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

o zaman kablo iletişimsizliği felan olabilir garantiye yollamanız tavsiye edilir. laptoplara kendiniz müdahale etmeye çalışmayınız.

3 yaşını doldurdu garantisi bitti Evimin yakınındaki bir tamirciye vermeyi düşünüyorum ama sorunu bilmeden götürürsem 10 tane arıza söyleyerek yüksek fiyat çıkarır diye düşünüyorum. Çözümü kolay bir şey ise kendim çözmeye çalışacağım.
  • Ekran kartı çipsetinin lehimleri atmaya başlamıştır. Çok nadiren de ekrandan anakarta giden kabloda sıkıntı olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecirzinho

3 yaşını doldurdu garantisi bitti Evimin yakınındaki bir tamirciye vermeyi düşünüyorum ama sorunu bilmeden götürürsem 10 tane arıza söyleyerek yüksek fiyat çıkarır diye düşünüyorum. Çözümü kolay bir şey ise kendim çözmeye çalışacağım.

sende bilmiş havası yarat öyle söyleyemesin de ki sadece ekranda olan bir olay ya ekrana giden kablolarda bir sıkıntı var yada ekran kartı soğutması belki yetersiz ama pek büyük sıkıntı olduğunu düşünmüyorum de ama 3 yıl olmuş dostum ekran kartı arızalanmış olabilir laptoplar için bu çok normaldir yani.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.