Şimdi Ara

Ekran kartlarında 1GB - 2GB farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartlarındaki ram miktarının oyunlara etkisinin, yüksek çözünürlüklerde kendisini gösterdiğini biliyorum.
    Bir de fazla ram'in doku önbelleklemede kullanıldığını da duymuştum.
    Konu ile ilgili bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlara birkaç sorum olacak:

1- 1920*1080 çözünürlükten öteye çıkmayacak bir oyuncu için 2GB fazla mıdır?
    2- Bildiğiniz bir oyunlarda 1GB - 2GB kıyaslaması linki var mıdır?
    3- (konuyla biraz alakasız ama) FullHD (1920x1080) bir monitörde, daha düşük çözünürlü (mesela 1600, 1360) oyunlar oynandığında, kalite farkı ne düzeyde oluyor?

• Bu saatten sonra 1gb kart alinmamali bana gore.
    Mobilim link bulamam,kusura bakma.
    Ben 1080p den 1050p ye dusurunce bile acayip fark hissediyorum. Hersey kare kare gibi gelmeye basliyor. Sonucta yatay eksende 300 kusur,dikey eksende 30 piksel eksiliyor. Toplam 9000 pixellik bir alan gidiyor sonucta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clia kullanıcısına yanıt
    1920*1080 çözünürlükten öteye çıkmayacak bir oyuncu için 2GB fazla mıdır?
    2gb neden fazla olsun tam ideal 1gb yetmediği oyunlarda Tom Raider.Crysis3.BF3 vs. ortalam 1,5-1,6 Gb Vram kullanan oyunlar
    bildiğim kadarıyla Vram 1gb olup yetmeyince Minimum Fps lerde performans kaybıyla beraber takılmalar başlar buda akıcılığın kaybına +performans kaybına neden olur
    Bir test sonucu vardı Skyrimdeydi sanırım 4x msaa da 1gb 7850 50 küsur fps iken 2gb 7850 80 küsur Fps almıştı
    *1920 1080p den başka düşük çözünürlüğe alındığında piksel kaybı + doğal olarak görüğntü netliği kaybına ayrıca eştaların çevrenin yada insanların boyutları ble değişim gösteriyor
    Ha ekran kartı gücü 1080p yi kaldırmaz daha düşük çözünürlükte akıcı olsun diye mecburen düşürsen bile;imkan varsa budrum oyundan pek zevk almayı mümkün kılmıyor
    kısaca günümüz son çıkan oyunları +olarak çıkacak oyunlarıda hesaba kattığımızda orta seviye bir kart alınacaksa bile 2gb 1080p de şimdilik kafidir
    Ama ben üst seviye kart alsaydım şayet gpu iyi bile olsa en az 3gb tercih ederdim BF4 galiba yüksek ayarlarda aa açık 2gb üstü bellek kullanacak gibime geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1GB 256 Bit DDR3 Ekran Kartı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.