Şimdi Ara

ekran kartının gücünü nasıl düşürebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fx 6300 ile gtx 960 kullanıyorum o.c. olduğu halde darboğaz mevcut
    darboğazı azaltmak için ekran kartının gücünü düşürmek aklıma gledi nasıl düşürebilirim ekran kartının gücünü
    msi after burner yükledim ama nasıl kullanıcağımı bilmiyorum saat hızlarını felan karıştırmak istemedim ekran kartına zarar gelmesin diye bu programı bilen işin ehli biri var mı bana yardım edecek teşekkürler.

• Ekran kartını downlock etmen fps ni yükseltmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşver darboğazı, aynen kullanmaya devam et. Ekran kartını yavaşlatırsan daha az performans alacaksın her şekilde. Çoğu zaman farkı GPU yaratır, o yüzden GPU'dan kısmayı düşünmen hata bana kalırsa. 960 yerine 980Ti koyarsan belki %50 fark edecek ama Xeon işlemci koyarsan %20 fark edecek. Sayılar/oranlar gerçek değil ancak ekran kartı neredeyse her zaman daha fazla fark yaratır. Boşuna frenlemeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Ekran kartını downlock etmen fps ni yükseltmez.

amacım fps yükseltmek değil zaten darboğazdan kaynaklanan takılmaları engellemek 300 fps de oynuyorum zaten
  • gğncel
  • http://www.techpowerup.com/downloads/2571/techpowerup-gpu-z-v0-8-6/

bu programdan bir resim at ona gore desinler hizlari soyle soyle yap diye.saat hizlarini dusursen karta zarar vermezsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 1 yıldır resimdeki gibi kulanıyorum (uzun soluklu online oyunlar oynadığımdan. çok güç yakmaması adına) ve 1 zararını görmedim, sende deneyebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: coax47

Yaklaşık 1 yıldır resimdeki gibi kulanıyorum (uzun soluklu online oyunlar oynadığımdan. çok güç yakmaması adına) ve 1 zararını görmedim, sende deneyebilirsin.

hocam pc yi yeniden başlattığımızda tekrar ayar yapmamız ve uygulamamız gerekiyor
    bunu kalıcı olarak nasıl ayarlarım acaba yani her seferinde ayar girip uygulamak istemiyorumda bir kere yapayım ayarı değiştirene kadar o ayarda kalsın istiyorum umaraım anlamışsınızdır

Profile yazan kısıma yaptığın ayarı save ediyorsun misal 1 olrk kaydet, Profile olrk kaydedemiyorsan hemen yazının arkasındaki kilide tıklayıp açıyosun, sonra save edebilirsin, daha sonrada kilide tekrar tıklayıp kapatırsın ardından hemen alttaki Apply overclocking at system startup yazısına tik koyuyosun okadar, bende bu şekilde kullanıyorum, system açılışından itibaren düşük hızlarda açılıp kalacak, herhangi 1 şekilde hızları eski konuma sokmak içinse direk reset tuşunu kullanman yetiyor, yani system restart fln gerektirmiyor,kilidi kapttığın için artık 1'e tıkladığında save değil load yapar, yani tekrar profile 1'e tıklayıp apply dediğinde ise anında ayarladığın o düşük hızlara tekrar ayar veya restart gerekmeden geçebilirsin v.s.

Bu arada şunuda ayarlamayı unutma tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 8 Şubat 2016; 22:46:14 >

• coax47 kullanıcısına yanıt
    sistem başladığında çalıştıra tıklladıktan sonra böyle bir şey geldi bunun anlamı nedir
  • Ekran kartı saat hızını düşürme, kare saniye sınırını düşür. Nvidia panelinde göreceksin. İşlemcinin takıldığı değerin 1 altına bile düşürsen, darboğaz hafifleyecektir zaten.
    O hata rivatuner statistik server ile alakalı görünüyo, bu hata için guru3D forum'da windows'ta devredışı bıraktığın 1 servisle alakalı olabilir denilmiş.
    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=384832

Resimdeki ayarı 0 yapıp kaydedip sorunu çözüyomu denersin.

https://store.donanimhaber.com/bd/6c/26/bd6c26f5a047f1befc9182ae34e40e07.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 9 Şubat 2016; 0:16:07 >

• coax47 kullanıcısına yanıt
    yardımların için çok teşekkür ederim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Ekran kartı saat hızını düşürme, kare saniye sınırını düşür. Nvidia panelinde göreceksin. İşlemcinin takıldığı değerin 1 altına bile düşürsen, darboğaz hafifleyecektir zaten.

nvidia denetim masasını açamuyorum sanırım güncel sürümü kullanmadığımdan
    güncel sürümde gta 5 de az fps veriyor bende o yüzden kullanmuyorum:/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.