Şimdi Ara

ekran Kartındaki Bit Sayısı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sa beyler Gta 5 i açmak için 2 gb ekran kartı alıcağım ama arkadaşım bit sayısı düşükse açmaz diyor bu doğrumu ve doğruysa 128 bit yetermi



  • Yok öyle bir şey, ekran kartında GPU yani grafik işlemci esas belirleyicidir. Dolayısıyla bellek miktarı da belirleyici faktör değildir, alacağınız ekran kartı modelini yazarsanız eğer size yardımcı olabiliriz.




  • İşlemci ve psu sağlam bir şey ise; o paraya 2.el R9 270 alın daha iyi. Gerçi o da 300-325 TL. falandır. Ama daha iyi bir tercih olur.

    Ve ya Gtx 750 Ti alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 24 Mart 2017; 19:20:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan_34

    MSI Nvidia GeForce GT 730 2GB 128bit DDR3 (DX12) PCI-E 2.0 Ekran Kartı (N730-2GD3V2)

    http://www.hepsiburada.com/msi-nvidia-geforce-gt-730-2gb-128bit-ddr3-dx12-pci-e-2-0-ekran-karti-n730-2gd3v2-p-BD305196?magaza=%C4%B0nce%20hesap&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=CjwKEAjwh9PGBRCfso2n3ODgvUcSJAAhpW5oi870A9oHggJUeD8KurHsrgHC5WwjZpPueYu960FJ0BoCFVTw_wcB

    Giriş seviyesi bir kart, beklentileri karşılamaz, orta çaplı oyunlarda ihtiyacı karşılar o kadar. İkinci el iyi bir kart düşünebilirsin.




  • Gta 5 i Kaç Fps De oynatır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan_34

    Gta 5 i Kaç Fps De oynatır

    Bu ekran kartı için bir test yapılmış halihazırda, linki aşağıya atıyorum.





    https://m.youtube.com/watch?v=Nqovs9qBZTM



    Normal ayarlarda idare ediyor, bazı fonksiyonları kısmak gerek tabii.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techniquest35

    İşlemci ve psu sağlam bir şey ise; o paraya 2.el R9 270 alın daha iyi. Gerçi o da 300-325 TL. falandır. Ama daha iyi bir tercih olur.

    Ve ya Gtx 750 Ti alın.

    +1 750 ti al geç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sistemi tam atarmısınız ona göre birşeyler önerelim..
    o seçtigin ekran kartıda giriş seviyesidir gta5 tabiki oynatır ama istedigin verimi alamassın
    ekran kartında bit olayına gelirsek ekran kartı gpu su verileri bellekten alarak işler bu bellekle ekran kartı arasındaki baglantıya bit denir mesela örnek veriyorm 128 şeritli bi yol var birde 256 şerit tabiki 256 şerit yolda trafik daha rahat akıcaktır buda onun gibi bişy elbette performansa etkisi vardır bit degeri yüksek ekran kartları daha iyi olabilir ama söyle de bişy var ekran kartının gücü bitle ölçülmez gpu çekirdeginin gücüyle ölçülür 256 bit 128 biti perfonmans anlamında geçebilir çünkü gpu güçlüdür ayrıca belleklere bakarakta ekran kartı alınmaz yani 2gb bu güçlüdür oynatır gibi tabi yeni nesil kartlarda belleklerde önemli hale gelmeye başladı .. arkadaşına selamlar




  • faruk5851 kullanıcısına yanıt
    Beynim kuru fasülye oldu mesajinizi anlamaya calisirken yemin ediyorum. Şöyle özetleyeyim onu. Ekran karti alirken ne gb ina ne bitine göre alinir. Acip performans testlerini izleyin ona göre alin. Bellekle grafik islemci arasinda bir otoban oldugunu dusunun. Bit degeri bu otobandaki şerit sayisidir. Düz mantik olarak şerit sayisi fazla ise veri daha hizli akar. Ama unutulan bir şey var. Yapilan optimizasyonlar sonucu guncel kartlarda her bir şerit eski kartlarin şeritlerinden çok daha geniştir. Bu yüzden şuanki 128 bit kartlar birkaç yil oncesinin 512 bit kartlarindan bile daha başarili bir veriyolu sunar. Teknik verileri boşverin bu yüzden. Hiçbiri pek bir anlam ifade etmez. Oyun testlerini inceleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helal kardeşim vallaha aynı şeyi anlatmışız benimkinden gram bişy anlaşılmıyo seninki baya makale yazısı gbii :D:D:D:D:D öle yazmıştım keşke bide okusaymışım
  • Bundan 4-5 sene önce evet bit sayısı ile kartın performansı arasında kabaca bir bağlantı kurabilirdiniz. Artık eski kartlar ile güncel kartların durumu eski ve yüksek hacimli atmosferik motorların bugün küçük hacimli turbo motorlarla aynı performansa sahip olması gibidir.

    Teknoloji geliştikçe veriler daha çok sıkıştırılıyor, bant genişliği daha verimli kullanıyor dolayısıyla yüksek bitlere ihtiyaç kalmıyor.
    Artık en mantıklısı alacağınız kartın oyun videolarını izleyerek karar vermek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.