Şimdi Ara

Ekran kartında ilginç arıza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 aydır gayet stabil çalışan bir sistemimde bugün itibariyle ilginç hata almaya başladım. POST ekranı dahil ekranda yatay mavi çizgiler ve Windows'tayken sadece 640 piksel çözünürlük alıyorum. Ekranın fotoğraflarını çektim:

Arızayı almadan önce sisteme herhangi donanım eklemedim ve müdahalede bulunmadım. XFX 850 W PSU var ve problemin yetersiz güçten kaynaklandığından sanmıyorum. Bilgisayarım overclock'lu değil ve sadece basit düzeyde 3D modelleve ve video işleme için kullanılıyor.

Sorun ne olabilir?

• ekran kartının ramlerinde bir sorun var gibi duruyor.
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

ekran kartının ramlerinde bir sorun var gibi duruyor.

Tüh, tam da iş yapmam gerekirken arıza yaptı :( Peki, video ram'lerin durduk yerde arıza yapması olağan durum mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

Söküp tekrar takarsan birde tozunu al içi dışı,bu olay genelde bellek bölümlerinden kaynaklanır da inşallah yakmamışsındır.

Söküp tekrar takmayı denedim. Hem HDMI hem DVI portlarını test ettim, bir şey fark etmedi.

RAM'leri yakacak hiçbir maceraya girmedim ki? Oyun oynamıyorum ve Cinema 4D'de basit sayılacak modellemeler yapıyorum. Ekran kartına OC yapmadım ve bilgisayarım 1400 VA'lık Eaton kesintisiz güç kaynağı ile koruma altında...
  • Kart ASUS EN GTX570 Direct CU II modelidir. Yazdıklarını deneyeceğim ama zaten tüm ayarlar default'ta çünkü baştan beri fabrika ayarında çalışıyordu. İçimde bir ses ram'lerin yanabileceğini söylüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

Peki kartın modeli nedir?
    Driver değiştirmeyi denediniz mi?(pek sanmam ama)
    Bir oc programı indirip ayarları bir defaulta alırmısın,hatta yapabiliyorsan gpu clock hızınıda normalden aşağı çek.
    Böyle dene bir bakayım

Oc programı olarak Msi afterburner kullanabilirsiniz. Ben de birkaç kere bellek hızlarını çok yükselttiğimde görüntü böyle olmuştu. Tabi gücü kesip tekrar verdiğimde standart hızlara geri döndüğünden kalıcı bir sıkıntı olmuyordu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • MSI Afterburner ekran kartını bulamıyor

Cihazın garantisi var, Mayıs ayında alındı. Sanırım ürün değişimi için göndereceğim.
  • Bu sorun bende Driver ı ilk defa kurup pcyi resleyince böyle bir görüntü oluyordu driver kaldırıp tekrar kurmayı denermısn?
  • Ekran kartını göremedğinie gore bence donanımsal bir sorun. BIOS ta gözküyormu?
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3
  • Aynısı benim eski nvidia 7300LE de olmuştu , bellekler yanmış olmalı büyük ihtimalle.

Hemen bellek yanmasına girmeyin. Dönüştürücüyü tak ve sağlam bi şekilde tekrar yerine tak.

Orijinalden alıntı: hooverphonic

Kart ASUS EN GTX570 Direct CU II modelidir. Yazdıklarını deneyeceğim ama zaten tüm ayarlar default'ta çünkü baştan beri fabrika ayarında çalışıyordu. İçimde bir ses ram'lerin yanabileceğini söylüyor.

En kötü ihtimalde bile 570/580'lerin TR'ye giriş tarihi Aralık 2010'dan önce değildir. Yani Asus markalı olup da garantisi bir yıldan önce bitecek GTX500 serisi kart yoktur. 5 aylık kart ise sakın kartın soğutucusnu sökme. Sisteme format at ya da başka bir disk takıp windows kurduktan sonra aynı durum söz konusu olursa çizgi.com.tr'den kayıt açıp cevap geldikten sonra garantiye yolla.
    Hatta faturası varsa kartı açmadan sağına soluna iyice bak yanık izi kokusu yoksa k3narda 2-3 ay dursun öyle yolla daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 29 Ekim 2012; 3:17:07 >

• driver sorunu %80.ekran kartında herhangi bir sorun olduğunu sanmıyorum.bir format atıp driverları düzgün kurup deneyin olmazsa servise gönderin(sankın kartın soğutucusunu sökmeyi denemeyin yada fırınlamayın)
  • Daha önce 8600gt min ramlerini, tvin girişini lcdye tvoutmus gibi bağlamayı denedigimde yakmıştım ancak görüntü bu şekilde değildi. Ekranın tamamında satranç tahtası gibi yeşil kareler geliyordu ve bu kareler sadece oyun ya da java gibi pencerelerde oluyordu, normal masaüstünde aero efekt yoksa sorun yoktu. Ancak senin bios ekranında da görüntü bozulması var yani sadece driver sorunu olacağını zannetmiyorum, benimkine benzer donanım sorunu gibi duruyor.. Direk garantiye gonderilmesi en mantıklısı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün epey uğraştım: BIOS'u güncelledim, driver'ları kaldırıp tekrar kurdum, hatta sistemimi 1 ay önce klonladığım hale getirdim (R-Drive yazılımı ile). Ne yaptyıysam sonuç aynı. Son çare olarak başka bilgisayar bulup ekran kartını onda deneyeceğim ve değişen bir şey olmazsa direk garanitye göndereceğim. Fırın olayına hiç girmem, zira kart Mayıs 2012'de alındı.

Yorum yazan herkese çok teşekkür ederim.
  • Hocam sonucu tekrar burada yazarsanız sevinirim

benim kartta(Sapphire Hd4850) iki gün önce aynı duruma girdi , bende oyun oynarken oldu ama !!

Driver vs denedim bir kere düzelir gibi oldu, oyuna girince kilitlendi ve bu hale tekrar geldi.

bende başka bir bilgisayarda deneyeceğim ama kart gitti galiba !

Orijinalden alıntı: hooverphonic

Dün epey uğraştım: BIOS'u güncelledim, driver'ları kaldırıp tekrar kurdum, hatta sistemimi 1 ay önce klonladığım hale getirdim (R-Drive yazılımı ile). Ne yaptyıysam sonuç aynı. Son çare olarak başka bilgisayar bulup ekran kartını onda deneyeceğim ve değişen bir şey olmazsa direk garanitye göndereceğim. Fırın olayına hiç girmem, zira kart Mayıs 2012'de alındı.

Yorum yazan herkese çok teşekkür ederim.

Dediğimi yaptınız mı ?

Dönüştürücüyü akrtdan ayırın ve sıkı bir şekilde terkrar bağlayın

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

Dediğimi yaptınız mı ?

Dönüştürücüyü akrtdan ayırın ve sıkı bir şekilde terkrar bağlayın

Dönüştürücü nedir ki, hocam? Karttan sökülebilen sadece 3 adet güç kablosu var. Onları söküp tekrar taktım ama durum değişmedi.

Kartı satın aldığım firma ile yazıştım, garantiye gönderebileceğimi yazdılar. Yarın ilk onu geri göndereceğim ve onun yerine ATI Sapphire HD6570 alacağım. Garantiden geri gelince büyük ihitmalle satışa çıkartırım zira yaptığım işlerde çok da yararı olmuyor(muş).
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.