Şimdi Ara

Ekran kartına Overclock Yapamıyorum ??? Acillll yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Msi afterburner'da çekirdek hızı 1200 mhz, bellek hızı 1750 mhz gösteriyor.

Ben bu hızları örnek veriyorum 1300'e, 1950 yapıyorum. Oyuna giriyorum oyun kilitleniyor. Normal hızlarda oyun çalışıyor fakat sadece 100 mhz'cik overclock yapıyorum sorun oluyor.

GTX 750 varken +250 mhz çekirdek,+350 mhz bellek artış yapıyordum sorun olmuyordu. Şimdi +100 mhz artışta bile sorun oluyor.

Hızları +50 mhz arttırınca bu seferde performans düşüyor. Mesela çekirdek hızı 1200 mhz iken 46 FPS veren oyun, çekirdek hızını 1250 mhz yapınca 42 FPS veriyor. Anlamadım bir şeyler overclock yapılmasına engel oluyor gibi.

Birde oyundayken saat hızına bakıyorum çekirdek hızı 990 mhz olarak gösteriyor. Normalde 1200 mhz yazıyor msi afterburner'da fakat oyuna girince tam yükte 990 mhz'de çalışıyor.

Bir ayar falan mı yapılması lazım lütfen yardımcı olur musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 30 Eylül 2019; 18:28:57 >

• uppppp
  • Sıcaklık değerlerini atabilir misiniz?Çünkü ilginç bir durum,darboğaz desek değil.Belki ısınmadır.Benim de ekran kartım referans model GTX750,sizin gibi +120,+350 kullanıyorum ekstra voltaj ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilqinturks -- 30 Eylül 2019; 18:35:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cilqinturks

Sıcaklık değerlerini atabilir misiniz?Çünkü ilginç bir durum,darboğaz desek değil.Belki ısınmadır.Benim de ekran kartım referans model GTX750,sizin gibi +120,+350 kullanıyorum ekstra voltaj ile.
    Boşta 47 derece.

1 saat full yükte max. 78 derece gördü.

Ben fan profili oluşturdum. 45'e kadar fan açmıyor ekran kartı.

Driver ile ilgili olabilir diye düşünüyorum ama emin değilim. 17.8.1 kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 30 Eylül 2019; 19:19:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldukça garip bir durum;sıcaklıklar normal,bildiğim kadarıyla driverlar overclock işini pek etkilemez...Çözümü bulabilirsiniz umarım...İyi günler.

• Başka bir programla yapmayı deneyin AMD'nin radeon ayarlarından wattman'i(oyun-global ayarlar-wattman) kullanın. Önce 10mhz kadar artırın bakalım sorun çıkıyor mu; yok çıkmıyorsa bir mikrar voltaj da verebilirsiniz. Bence ekran kartında belleğe de fazla yüklenmeyin çekirdiğe yüklenin.
  • Benim tavsiyemde sadece wattmandan overclok yapın.İlk önce voltajı artırmadan sadece saat hızını arttırın. Stabil değeri buluncada ram hızını arttırın.Msi afterbunner tarzı yazılımları kullanmayın çakışma yapıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Yardım
    13 yıl önce açıldı
    OvercLocK için YARDIM.
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: iboarmutlu

Benim tavsiyemde sadece wattmandan overclok yapın.İlk önce voltajı artırmadan sadece saat hızını arttırın. Stabil değeri buluncada ram hızını arttırın.Msi afterbunner tarzı yazılımları kullanmayın çakışma yapıyor.
    Teşekkürler hocam. Wattman'ı deniycem mutlaka.

Afterburner ile overclock yapınca afterburner açık olmadığı zaman overclock devre dışı oluyor yani afterburner programı açık olduğu sürece overclock ve diğer fan ayarları vs. aktif oluyor.

Wattman'da overclock yapınca ekran kartının saat hızı daimi olarak değişiyor mu yoksa yine wattman programının açık olması mı gerekiyor arkaplanda?
  • Wattmandan ayarlarını yaptıktan sonra kaydet butonuna tıkla ve kaydet.Ayarların radeon ayarları penceresini kapatsanda aktif kalır.Stabil ayarları bulduktan sonra wattmanda profili kaydet butonuna tıklayıp profil oluşturabilirsin.Hızı arttırdığın zaman mhz yükseliyor.Ben rx 570 +15 olarak arttırdım hızı 1430 mhz 1175mv,ve 96w tdp ile şu an sıkıntı yok.Stok hızı 1244 mhz idi.hwmonitor ilede değerleri takip edebilirsin.Diğer ayarlar hep otomatik konumda sadece ram ve saat hızlarını arttırdım.Kendisi otomatik voltaj yükseltiyor.
  • Kartın OEM kart. OEM parçalarda OC olmaz biosları özel ve kapalıdır. Zaten RX 460 gibi bir karta 1000 MHz memory ve 150-300 MHz GPU o.c yapsan bile pek fark yaratacağını sanmıyorum.
  • Wattmandan hızı arttırdıktan sonra gpu z ile kontrol et değerler değişmesi gerek.
  • Oyun eğer sağlam bir oyun değilse yani atıyorum sistem istemeyen bir oyunsa frekansı tam vermez.Bence bundan kaynaklanabilir ama memory clock hep sabit kalır sadece core clock düşük çalışır.Ama bende yukarıdaki arkadaşlar gibi daha çok OEM olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 4 Ekim 2019; 7:35:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.