Ekran kartım paylaşımlı mı değil mi? AMD radeon ekran kartı olarak etiketi var. Kasadan pek anlamadım ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrDex -- 1 Kasım 2020; 17:39:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ekran kartım paylaşımlı mı değil mi? (GÖRSEL EKLEDİM)

-
-
Uppp
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
intel HD 4600 işlemcinn içinde gömülü bir GPU hâliyle'de paylaşımlı, amd kartın devrede görünmüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 1 Kasım 2020; 18:38:29 > -
quote:
Orijinalden alıntı: GuvenDMRKintel HD 4600 işlemcinn içinde gömülü bir GPU hâliyle'de paylaşımlı, amd kartın devrede görünmüyor.
Özelliklerinde paylaşımsız ekran kartı yazıyor. Bu nasıl mümkün oluyor? Ekran kartı çıkarılmış olabilir mi? Ya da takılı mı değil harici olan ekran kartı?
https://www.burakavci.com.tr/2015/10/lenovo-g510.html?m=1
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Özelliklerinde 2 adet e.kartı görünüyor.
Birisi Cpu içinde olan HD 4600, buna anakart üzerindeki demiş ama dediğim gibi aslında anakart ile alakası yok, neyse, bu paylaşımlı.
Diğeri, ise amd hd8750m bu kart paylaşımsız olan ancak her ne hikmet ise devrede görünmüyor, sürücü yüklü olmasa dahi ? işaretli olrk orada (aygıt yöneticisinde) bir cihaz daha görünmeliydi.
Eğer 2.el olrk aldıysan düşündüğün gibi bir ihtimal olabilir belki.
Eğer windowsu sen yüklediysen bu cihazın sitesinde bu cihazı bulup indirme yada destek sayfasından sürücülerini indir, özellikle chipset ve VGA sürücülerini, daha sonra ilk olrk chipset sürücünü kurup aygıt yöneticisine tekrar bak bakalım orada 2. bir VGA daha görünecekmi, görünürse muhtemelen sürücülerini yükler kullanmaya başlarsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 1 Kasım 2020; 19:28:32 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: GuvenDMRKÖzelliklerinde 2 adet e.kartı görünüyor.
Birisi Cpu içinde olan HD 4600, buna anakart üzerindeki demiş ama dediğim gibi aslında anakart ile alakası yok, neyse, bu paylaşımlı.
Diğeri, ise amd hd8750m bu kart paylaşımsız olan ancak her ne hikmet ise devrede görünmüyor, sürücü yüklü olmasa dahi ? işaretli olrk orada (aygıt yöneticisinde) bir cihaz daha görünmeliydi.
Eğer 2.el olrk aldıysan düşündüğün gibi bir ihtimal olabilir belki.
Eğer windowsu sen yüklediysen bu cihazın sitesinde bu cihazı bulup indirme yada destek sayfasından sürücülerini indir, özellikle chipset ve VGA sürücülerini, daha sonra ilk olrk chipset sürücünü kurup aygıt yöneticisine tekrar bak bakalım orada 2. bir VGA daha görünecekmi, görünürse muhtemelen sürücülerini yükler kullanmaya başlarsın.
-
-
-
Tamirciye götüreceksen, kasa üstünde amd radeon etiketi var ama aygıt yöneticisinde görünmüyor haliyle oyunlarda da çalışmıyor buna bir bakabilirmisiniz dersin, keza bunu açın bir bakalım dersen, açma kapama parası alıyorlardır, sen harici kart çalışmıyor bir bakarmısınız dersin, yapabilir bir şey ise bana bir fiyat verin fln dersin, chip sökülü veya yapılabilecek bişey yoksa, yani sen, (şuna bir bakın çalışmıyor) dediğinde, yapılabilecek bişey yoksa, ücret bile vermeden kontrol edilmiş olur muhtemelen, yada ücretsiz arıza tespiti vaad eden bir yere gösterirsin v.s.
Bu arada 4 tane ram modülünü görmen gerekmiyor, onlar snn verdiğin resimde zaten var gibi görünüyorlar, snn 2. resimde işaretlediğim chip'i görmen gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 2 Kasım 2020; 15:48:45 > -
quote:
Orijinalden alıntı: GuvenDMRKTamirciye götüreceksen, kasa üstünde amd radeon etiketi var ama aygıt yöneticisinde görünmüyor haliyle oyunlarda da çalışmıyor buna bir bakabilirmisiniz dersin, keza bunu açın bir bakalım dersen, açma kapama parası alıyorlardır, sen harici kart çalışmıyor bir bakarmısınız dersin, yapabilir bir şey ise bana bir fiyat verin fln dersin, chip sökülü veya yapılabilecek bişey yoksa, yani sen, (şuna bir bakın çalışmıyor) dediğinde, yapılabilecek bişey yoksa, ücret bile vermeden kontrol edilmiş olur muhtemelen, yada ücretsiz arıza tespiti vaad eden bir yere gösterirsin v.s.
Bu arada 4 tane ram modülünü görmen gerekmiyor, onlar snn verdiğin resimde zaten var gibi görünüyorlar, snn 2. resimde işaretlediğim chip'i görmen gerekir.
Tamamdır hocam çok sağolun, yardımcı olduğunuz için :) tahmini maliyeti ne kadar olabilir hocam? Tabi soruna bağlı da ortalama olarak şu sorun olsa şu kadar fiyat çeker gibisinden?
-
Bişey diyemem, çünkü tamirin ne olacağı ayrı, tamiri yapacak yere göre bile fiyatlar değişkenlik gösterebilir.
Bir arıza varsa önce arızanın ne olduğunu öğrenip yaptırmaya karar verdiğinde, tespit kısmından düşünmek için bir süre ister, sonra bunn için çeşitli yerlerden fiyat konusunda bilgi alıp kıyaslamayı öyle yapabilirsin.
-
Hocam bence amd ekran kartının driveri yüklü değil driver boosterı kurup tüm driverleri yüklemeyi dener misiniz?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: CRAZYMonkeyX
Hocam bence amd ekran kartının driveri yüklü değil driver boosterı kurup tüm driverleri yüklemeyi dener misiniz?Hocam daha önce denedim. Hatta AMD nin kendi sitesinden en güncel driverleri de yükledim olmadı. Bulmuyor ekran kartını
quote:
Orijinalden alıntı: GuvenDMRKBişey diyemem, çünkü tamirin ne olacağı ayrı, tamiri yapacak yere göre bile fiyatlar değişkenlik gösterebilir.
Bir arıza varsa önce arızanın ne olduğunu öğrenip yaptırmaya karar verdiğinde, tespit kısmından düşünmek için bir süre ister, sonra bunn için çeşitli yerlerden fiyat konusunda bilgi alıp kıyaslamayı öyle yapabilirsin.
Haklısınız hocam, teşekkür ederim :)
Format atmayı denediniz mi? Ben birinin ekran kartını çalacağını sanmam bozulması daha muhtemel
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Benzer sorunu bir arkadaşın laptop ta yaşamıştık yıllar önce cihaz inatla driver kabul etmiyordu. Format atıp temiz kurulum deneyince tek seferde kurdu sürücüyü.
Not:Birebir donanım özellikleriniz de nerdeyse.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmGMD -- 2 Kasım 2020; 18:54:52 > -
quote:
Orijinalden alıntı: CRAZYMonkeyX
Format atmayı denediniz mi? Ben birinin ekran kartını çalacağını sanmam bozulması daha muhtemel2. El olarak aldım. Aldığımda win 10 formatlı şekilde geldi. Sonra ben win 7 format attırdım bilgisayarcıda. İşte 2 gün önce de win 10 tekrar format attım :) peki ekran kartı bozulmuşsa yenisini takabiliyorlar mı?
Benzer içerikler
- g sync nasıl açılır
- ssao nedir
- ekran kartı tamiri
- gpu hotspot kaç olmalı
- gpu ölçekleme nedir
- v sync nedir
- rtx 4090 ti
- 5070 ti super
- ekran kartı
- gpu ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X