Şimdi Ara

Ekran Kartım 130 Dereceye Dayandı [Diş Macunu Sürdüm SSli]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Bilgisayarı başlatıyorum dakikada 1 ısı artyıor ve 110 derecede sabit kalıyor daha sonra oyun vs açınca(league of legends) 130 dereceye dayanıyor daha sonra mavi ekran ve kapanıyor.
    1 Haftadır böyleydi benimde canıma tak etti çıakrdım ekran kartını macunu yenilemiştim 1 ay önce gitmiş macun bende diş macunu koydum termal macun yerine fakat hala devam ediyor tozları vs temizledim ama hala aynı Çözüm ne olabilir ?

Sistem
    İşlemci : i7 @870 2.93 Ghz
    Ekran Kartı: 9600 Gt 256 bit
    Ana Kart: gigabyte h55m-s2h
    Ram: hi-level 4gb (2x2gb) 1333mhz ddr3 ram
    Power: 420 wat

Sorun ne olabilir yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Normal gezinti modunda yük altında değil

Edit:
    Evet alağıdaki mesajımda anlattım olanları
    http://forum.donanimhaber.com/m_98825565/f_//tm.htm#98844457

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MagicalDamage -- 27 Ekim 2014; 19:57:15 >

• diş macunu az gelmiş olabilir temizle iyice sık yüzeye yedir her tarafa eşitçe dağilsin sonra sogutucu blogu iyice tak vidalari iyice sık 3-4 saat kullanma sonra a101 git yağli tepsi kağiti al firinin tepsine ser ekran kartini üstüne koy üstüne 2 yumurta kır birazda un serpiştir 180 derecede 5 dk pişir çikar afiyetle kabugunu ye sonra ekran kartini pc tak çalişir 50 derece kadar düşer bu işlemden sonra garantii.
  • ekran kartının miadı dolmuş olabilir canım kardeşim, bizim insanlarımız hani kabullenmez bunu hiç sonsuza kadar oynamak isterler bir parçayla.

9600GT'nin satılış tarihini buraya yazmayalım istersen.
  • Ekran kartının üzerindeki fanın miladı dolmuş dostum bu sorunu yeni ekran kartı soğutucu alarak düzelte bilirsin ama bana sorarsan 2.el kart alman veya o kartı artık kullanmaman karar sana kalmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence ısı kontrolünü başka bir programla yap...
    o program bana yanlış gibi geldi.
    birincisi o sıcaklıkta ekran kartı çalışmaz...
    ikincisi diğer sıcaklıklara bakarsan aralarında dağlar kadar fark var. eksi olanı bile gördüm. hadi onu yanlış ölçüyo 25 45 55 gibi değerlerin yanında gpu 105 saçma...
    hadi diyelim ki gerçek (ki olamaz ya 95 100 dereceden sonra ekran kartı kendini kapatması lazım) diş macunu nedir yaa diş macunu ile olacak işmi o...
    en azından hiç bir şey sürmesende aynı etkiyi alırmışşsın!!! ya fanlar problemlidir. yada soğutucu oturmuyodur. ama bana kalırsa önce farklı bi programla bak hatta bios tan bak.
  • Sorunun cevabı sorunun kendisinde saklı olabilir.Diş macunu yerine normal macun kullanın.Sorun çözülebilir.Çözülmüyorsa kartın kendisinde ya da fanda problem olmuş olabilir.Yapacağınız her masrafın boşa gitme ihtimaline karşı yeni kart almayı düşünmelisiniz.
  • Zamanında fansız model gigabyte 9600 gt kullanmıştım, kasa kapağı açık 70c de syrediyordu, giga X6 kasada (adam gibi soğutması yoktu) kapak kapalı 58~63c gibi.

Sende fanlı 1 model kart var ve fanıda döndüğü halde durum buysa tek açıklaması var, GPU ve soğutucu blok arasındaki termal macunun ömrü bitmiş, onu değiştirip bu sorunu aşarsın, macunu yeniledikten sonra, soğutucuyu düzgün oturtamamış yada macunu kalın sürmüş olabilirsin.
    Edit :
    Link : bütçene göre al bunlardan 1 ini sür, o kart için pahalı 1 şey almanada gerek yok.

Yok macunu tam kararında güzelce sürdüm fanı adam gibi oturttum diyosan, chip'in yüzeyini kontrol et 130c sıcaklıklarda uzun süre çalıştıysa yüzeyi hasar görmüş patlmış / çatlamış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 27 Ekim 2014; 11:14:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 130 derece vayy be :D
  • Dalga mı geçiyor konu sahibi anlayamadım, diş macunu sürmek ne demek...
    Oldu olacak mesir macunu sürün de bari GPU'nun gücü artsın...
  • Diş macunun kalitesiz olabilir, signal sür şu mavi olanlardan white now, sonrada diş fırçasıyla iyice yedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 27 Ekim 2014; 19:21:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yorumlar için hepinize teşekkürler diş macununu bir günlük sürdüm idareli olarak akşam olduğu için. Bugün çarşıdan gidip macun alacam ve fana bakacağım.Ama gerçekten 130 derecelere çıkıyor, Bakmayın böyle konuştuğuma miladı doldu kartın yediremiyırum kendime xd Macunu ve fanı ayarladıktan sonra konuyu güncelleyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

ekran kartının miadı dolmuş olabilir canım kardeşim, bizim insanlarımız hani kabullenmez bunu hiç sonsuza kadar oynamak isterler bir parçayla.

Gereksiz yorumlarınla her konuda eksi aliyorsun anla artik. Sirf mesaj kasmak icin yorum atiyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

quote:

ekran kartının miadı dolmuş olabilir canım kardeşim, bizim insanlarımız hani kabullenmez bunu hiç sonsuza kadar oynamak isterler bir parçayla.

Gereksiz yorumlarınla her konuda eksi aliyorsun anla artik. Sirf mesaj kasmak icin yorum atiyorsun

Konu sahibinin üstte yazdığı yazıya bak ve nasıl fail olduğunu gör. Boş yorum değilmiş yani...

Mesaj kasmaya ihtiyacım yokki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

quote:

Konu sahibinin üstte yazdığı yazıya bak ve nasıl fail olduğunu gör. Boş yorum değilmiş yani...

Mesaj kasmaya ihtiyacım yokki.

Yav hehe

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    White Now Signal'in

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit
    Evet arkadaşlar macunu aldım fanı temizledim temizlemeden önce diş macunun durumunu merak edenlere birkaç resim atayım

Sanırım sorun Termal macun eskimiş :D Diş macunu fayda etmedi belki daha kaliteli birşey olsa etki edermi bilinmez 3 liraya aldığım termal macun sorunu çözdü gibi sıcaklık değerleri aşağıda 15dkdır açık bligisayar diş macunu ile en az +20 daha fazla oluyordu sıcaklık

• JCB kullanıcısına yanıt
    hocam ikinci cümlenize kahkaha attım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

White Now Signal'in

Pardon şaşırmışım

• Güle güle kullan panpa
     Ekran Kartım 130 Dereceye Dayandı [Diş Macunu Sürdüm SSli]undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 27 Ekim 2014; 19:19:34 >
  • Bunun gerçek olmadığına inanmak istiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.