Şimdi Ara

ekran kartı slot ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
14.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam komşum ekran kartını birkaç model yükseltmek istiyor şuan elinde fx5500 veya fx 5500 diye bi kart var.biz buna ati 4870 denedi.slotları uymadı haliyle.
    şimdi bu fx5500 ekran kartının slotu nedir ? ne yapmam gerek ? yardım lütfen :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kartı Slotları: Çeşitleri ve Önemi

Ekran kartları, bilgisayarınızda grafiksel işlemlerden sorumlu önemli bileşenlerdir. Bir ekran kartının anakartınıza takılabilmesi için ekran kartı slotlarına ihtiyacınız vardır. Ekran kartı slotları, ekran kartının anakartla iletişim kurmasını sağlayan fiziksel bağlantılardır.

Ekran Kartı Slot Tipleri

Farklı ekran kartları, farklı ekran kartı slot tiplerini gerektirir. En yaygın ekran kartı slot tipleri şunlardır:

• PCIe (Peripheral Component Interconnect Express): PCIe, ekran kartlarında en çok kullanılan slot tipidir. Farklı hızlarda ve şerit genişliklerinde mevcuttur (ör. PCIe 3.0 x16, PCIe 4.0 x8).
    • AGP (Accelerated Graphics Port): AGP, eski bir ekran kartı slot tipidir ve artık çoğu modern anakarta dahil değildir.
    • AMR (Audio Modem Riser): AMR, küçük ve düşük güçlü ekran kartları için kullanılan eski bir slot tipidir.

Ekran Kartı Soket Tipleri

Ekran kartları ayrıca soket tiplerine göre sınıflandırılır. Soket tipi, ekran kartının üzerindeki fiziksel bağlantı noktasını ifade eder. En yaygın ekran kartı soket tipleri şunlardır:

• PCIe x16: Çoğu modern ekran kartı, PCIe x16 soketini kullanır.
    • PCIe x8: Daha küçük ve daha az güçlü ekran kartları, PCIe x8 soketini kullanabilir.

Önem

Ekran kartı slotları, bilgisayarınızın performansı için hayati önem taşır. Doğru slot tipi, ekran kartınızın anakartınızla tam olarak iletişim kurmasını ve optimum performansı sağlamasını garanti eder. Yanlış slot tipini kullanmak, performans sorunlarına veya hatta hasara neden olabilir.

Ekran kartı satın almadan önce, anakartınızın desteklediği ekran kartı slot tiplerini kontrol etmeniz önemlidir. Ayrıca, ekran kartınızın soket tipinin anakartınızdaki kullanılabilir slotlarla uyumlu olduğundan emin olmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • agp slot tipi olabilir anakart modelini yazarsan sana yardımcı olabiliriz
     ekran kartı slot ?
  • gönderdiğin fotografı slotla karşılaştırdım.kesinlikle agp verdiğin resimdeki en üsteki siyah olan kaç x ?
  • agp 2X
  • şimdi şundan eminim bizimki agp. peki ben 2x 4x 8x herhangibirini alsamda uyum sağlarmı yoksa burdada bi ayrımmı var?

yani agp bi ekran kartı alsam uyarmı. cevaplar için teşekkürler
    ExeCuTioN66
  • fx5500 AGP 8X dir.
    hd 4870 PCI-E x16

siz agp 8x ekran kartlarını takabilirsiniz.
  • bu saatten sonra yeni bir agp ekran kartı almak gereksiz.boşverin derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı
    6 ay önce açıldı
    Ekran Kartı Driver
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

fx5500 AGP 8X dir.
    hd 4870 PCI-E x16

siz agp 8x ekran kartlarını takabilirsiniz.

tmm dır.sağolasın.
    şimdi bana agp 8x takabileceğim kartların en üst modeli nedir. ati 3xxx serisimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnf.trb

bu saatten sonra yeni bir agp ekran kartı almak gereksiz.boşverin derim.

başka çare yok anakart vs. vs. değiştiremem :( bizim ufaklıgı 2-3 sene daha idare etsin yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vural07

quote:

başka çare yok anakart vs. vs. değiştiremem :( bizim ufaklıgı 2-3 sene daha idare etsin yeter.

işlemci anakartı ram bilgisini yazarsanız net cevap alırsınız, çünkü diğer donanımlar da önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: narcose

quote:

quote:

işlemci anakartı ram bilgisini yazarsanız net cevap alırsınız, çünkü diğer donanımlar da önemli

bunlarla sorumun pek alakası yok ama ben genede yazıyım p4 3 gz 2 gb ram var .

sorum şu

bizimki agp peki ben 2x 4x 8x herhangibirini alsamda uyum sağlarmı yoksa burdada bi ayrımmı var?

yani agp bi ekran kartı alsam uyarmı. cevaplar için teşekkürler.

• en önemli şeyi yazmadınız ama p4 3ghz olduğuna göre ati 4650 ya da 4670 agp olarak mutlaka çalıştıracaktır
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: narcose

quote:

quote:

bunlarla sorumun pek alakası yok ama ben genede yazıyım p4 3 gz 2 gb ram var .

sorum şu

bizimki agp peki ben 2x 4x 8x herhangibirini alsamda uyum sağlarmı yoksa burdada bi ayrımmı var?

yani agp bi ekran kartı alsam uyarmı. cevaplar için teşekkürler.

Anakartın modeli nedir ?

• uzum sağlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReDLaW

uzum sağlar

FAİL
  • Kasa Optiplex gx270
    p4 2.8
    1gb ddr ram
    250 gb disk
    board modelini bilmiyorum ama üzerindeki ekran kartı geforce fx5500

bu durumda agp 8x ekran kartları olurmu bu bilgisayara
    hd 3650 ,hd3850 agp 8x diyor ama sanki tipleri değişik
    bu agp 8xlerin farklı modelleri mi var.
    veya kısa yoldan bu kasaya olabilecek ekran kartlarını
    rica etsem link yollayarak yardımcı olurmusunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mindar

Kasa Optiplex gx270
    p4 2.8
    1gb ddr ram
    250 gb disk
    board modelini bilmiyorum ama üzerindeki ekran kartı geforce fx5500

bu durumda agp 8x ekran kartları olurmu bu bilgisayara
    hd 3650 ,hd3850 agp 8x diyor ama sanki tipleri değişik
    bu agp 8xlerin farklı modelleri mi var.
    veya kısa yoldan bu kasaya olabilecek ekran kartlarını
    rica etsem link yollayarak yardımcı olurmusunuz.

ekran kartının üzerinde agp yazıyor mu? %99 agp desteklidir anakartın. agp 8x kart alıp taksan problem olmaz. ama agp eski teknoloji olduğu için biraz pahalı ve o sisteme çok iyi kart taksan bile işlemci ve ram düşük olduğu için çok yüksek performans alamazsın. bence 2. el ram alıp ilave edebilirsin öncelikle. ekran kartını da 2. el bulabilirsin bence

• ram ilave edicem 1 gb daha
    yazdığım kartlar iyi performans verirmi
    birde geforce 6200 var
    sizce hangisini almalıyım.
    son olarak kartlar ddr veya ddr3 oluyor benim ramler ddr bu bi sorun yaratırmı?
  • geforce 512 mb diğer düşündüğüm kart ama paylaşımlı diyor 512 mb ı ramden mi kullanıyor demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mindar

geforce 512 mb diğer düşündüğüm kart ama paylaşımlı diyor 512 mb ı ramden mi kullanıyor demek.

ekran kartı için ddr 2,3 farketmez. bulabilirsen geforce 6600 veya 7600 olabilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.