Şimdi Ara

Ekran Kartı Sinyal Yok Sorunu ve Aldığım Mavi Ekran Hataları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, bilgisayarımda son zamanla sıklıkla yaşadığım birkaç sorun var. Sorunların donanımsal olabileceğini biliyorum. Yinede kesin olarak sebeplerini öğrenmek istiyorum. Bilgisayar donanımından pek anlamıyorum maalesef. Bu yüzden konu açma gereksinimi duydum. Yaşadığım sorunlara gelecek olursak...

İlk olarak sistem özelliklerimi yazıyım;
    Anakart: Gigabyte GA-H61M-S2PV v2.2
    İşlemci: Intel(R) Core(TM) i3-3210 CPU @ 3.20GHz
    RAM: 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
    Ekran kartı: PowerColor HD5670 2GB DDR3 128BİT (http://www.powercolor.com/tr/products_features.asp?id=331)
    Güç kaynağı: Gigabyte GZ-ECS50A-C2 550W

Düzenleme: Sapphire HD7770 Ghz Edition alınmıştır. Konuyla ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim...

İlk sorunum ekran kartı ile alakalı. Oyun oynarken yada internette dolaşırken ara ara bu hatayı alıyorum. Kimi zaman 2-3dk da bir kimi zaman 10-15dk'da bir olsada mutlaka bu hatayı alıyorum. En güncel sürücüyü kullanıyorum. Beta sürücüsünüde denedim, eski sürücüleri de denedim. Sorun aynen devam ediyor. Güç kaynağından kaynaklanıyor diyeceğim ama Gigabyte 550W güç kaynağı...

Ekran kartıyla alakalı ikinci sorunum ise şu. Oyun oynarken mutlaka bu hatayı alıyorum. Ekran kararıyor ve ekranda sinyal yok yazısı yazıyor. Tahminimce ekran kartı devre dışı kalıyor. Tabi bu sorundan sonra bilgisayarı resetlemeden düzelmiyor. Sıcaklıktan kaynaklı olcabileceğini düşünmüştüm fakat oyun oynarken HWMonitor ile test ediyorum. Ekran kartı sıcaklığı maks. 40 dereceyi görüyor. (Ekran kartının ayrıca bir güç girişi ve üzerinde sağlam görünen bir fan var. Güç girişine de güç kaynağının PCI-e güç kablosunu takıyorum zaten...)

Birde harddisk ile bir sorunum var tabi. HDTune ile test ettiğimde aşağıdaki sonucu aldım. Zira aldığım mavi ekran hatalarının da harddiskten kaynaklandığını düşünüyorum.

RAM'de de sorun olduğunu düşünmüştüm. Memtest i USB ye kurup 1-2 saat kadar test yaptım herhangi bi hataya raslamadı çok şükür :)

Tabi birçok kişinin aldığı mavi ekran hataları benimde başımın belası...

Minidump klasörü: https://app.box.com/s/ej2fb6s1n8tlqw7u0ifu

Aldığım diğer bi mavi ekran hatası;http://s1084.photobucket.com/user/Hamdi95/media/maviekran1_zps048d8342.jpg.html

Bu sorunların harddisk ve ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum. Çözüm önerileriniz varsa denemeye hazırım. Çözüm bulunmaması halinde yeni bir ekran kartı ve harddisk almayı düşünüyorum. Ekran kartı bütçem 150TL. Şuan bilgisayarımdaki kartın sıfırıda 150TL gibi rakamlara alınabiliyor şuan. Fakat biraz tedirginim. Çünkü bu kartta bu sorunu yaşayan çok kişi var. Kronik bir problem olabilir. 150TL'ye kadar ekran kartı önerilerinize de açığım... (Çok fazla oyun delisi değilim. Şuanki kartımda yeni oyunları bile Medium ayarlarda rahatlıkla oynayabiliyorum. Buna eşdeğer bir ekran kartı olsa yeterli...)

Yardımcı olmanız dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLegendy -- 8 Nisan 2014; 19:32:19 >

• harddiskte sorun olduğu görünüyor, sürcülerde ram e alınırken dahi harddiskten okunduğu için ilk olarak hardiski değiştirmelisiniz. devam ederse sorunlar anakart ve ram e bakmak lazım.
    memory management dedği hafıza yönetimi yani ram. sorunların tamamının ortak noktası anakart. parçaları teker teker deneyerek sağlamlarsa anakartı değiştirmek lazım (yada yeni bir anakartta sistemi denemek lazım.

ama harddisk kesinlikle mekanik peoblemli. udma crc yazdığı ise sata haberleşmede sıkıntı olduğunu gösteriyor. kabloda ya da anakartın sata portunda sıkıntı var demek bu (harddisktende kaynaklı olabilir).

edit: hdd te bad sector taraması da yaptırın. birde hd tune den farklı olarak aida 64 te bakın aynı hatalar varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykt1 -- 10 Mart 2014; 19:55:40 >
  • ykt1 Y kullanıcısına yanıt
    HDD'yi değiştireceğim zaten kaçarı yok. Anakartta sorun olabileceğini düşünmemiştim. Beni korkuttunuz gerçekten :) Farklı bir anakart deneme imkanımda yok maalesef.
  • 2 tane ram varsa önce ramleri deneyin derim. bir tanesini sökün çalıştırın. mavi ekran olacakmı bakın. olmazsa ötekini tek takın çalıştırın ikisinden birisinde mavi ekran verirse ram bozuk. ikisindede verirse ram veya anakart bozuk; anakart bozukmu anlamak için mavi ekran aldığınız ram i diğer ram slotuna takın maviekran verekmi bakın (sağlam çıkarsa ram onuda takın ve bakın). onboard ekran varsa ekran kartını çıkarıp onu kullanın böylece anakartın pci express slotunda yada ekran kartında sıkıntı varmı anlarsınız. uzun lafın kısası tek tek denemek lazım. bu arada sürücü hatası (ekran kartı için) yazılımsal da olabilir. belkide sadece harddiskle ram bozuk yada sadece anakart. denemek lazım. boyununa bakıp korkmayın anakart fiyatları ekran kartından ucuzda olabiliyor.
  • ykt1 Y kullanıcısına yanıt
    Onboard ekran kartını kullandığımda sinyal yok ve görüntü sürücüsü hatasını almıyorum. Bunların ekran kartından kaynaklandığı kesin. Bilgisayarda tek RAM takılı. Memtest ile test ettim herhangi bir sorun göremedim. En kısa zamanda bir RAM bulup denemeye çalışırım...

Anakartta sorun olacağı hiç aklıma gelmiyordu.Harddisk ve ekran kartı sorunlu zaten. Birde o çıkarsa işimiz zor :)
  • ekrankartını başka bilgisayarda deneyin öyle karar verin derim. pci expree girişi tozlanmışta olabilir. temizleyip deneyin. psu ekran kartını yeterince beslemiyorsada hatalı gibi görünür. o yüzden en sağlıklısı ikinci bir bilgisayarda tes.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheLegendy

Merhaba, bilgisayarımda son zamanla sıklıkla yaşadığım birkaç sorun var. Sorunların donanımsal olabileceğini biliyorum. Yinede kesin olarak sebeplerini öğrenmek istiyorum. Bilgisayar donanımından pek anlamıyorum maalesef. Bu yüzden konu açma gereksinimi duydum. Yaşadığım sorunlara gelecek olursak...

İlk olarak sistem özelliklerimi yazıyım;
    Anakart: Gigabyte GA-H61M-S2PV v2.2
    İşlemci: Intel(R) Core(TM) i3-3210 CPU @ 3.20GHz
    RAM: 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
    Ekran kartı: PowerColor HD5670 2GB DDR3 128BİT (http://www.powercolor.com/tr/products_features.asp?id=331)
    Güç kaynağı: Gigabyte GZ-ECS50A-C2 550W

İlk sorunum ekran kartı ile alakalı. Oyun oynarken yada internette dolaşırken ara ara bu hatayı alıyorum. Kimi zaman 2-3dk da bir kimi zaman 10-15dk'da bir olsada mutlaka bu hatayı alıyorum. En güncel sürücüyü kullanıyorum. Beta sürücüsünüde denedim, eski sürücüleri de denedim. Sorun aynen devam ediyor. Güç kaynağından kaynaklanıyor diyeceğim ama Gigabyte 550W güç kaynağı...

5670 in gpu ve ram hızlarını 100mhz azaltıp deneyebilirmisin birde,alakasını bilmiyorum ama bu şekilde hata vermeyen bir 4850 hatırlıyorum eskilerde..catalystten yada msi afterburner yada sapphire trixx kullanarak yapabilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykt1

ekrankartını başka bilgisayarda deneyin öyle karar verin derim. pci expree girişi tozlanmışta olabilir. temizleyip deneyin. psu ekran kartını yeterince beslemiyorsada hatalı gibi görünür. o yüzden en sağlıklısı ikinci bir bilgisayarda tes.

Hocam farklı bir bilgisayarda deneyecektim kartı fakat onun güç kaynağında da PCI-e güç girişi yok maalesef. Neyse artık arkadaşlardan felan rica edicem bakalım...

quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

5670 in gpu ve ram hızlarını 100mhz azaltıp deneyebilirmisin birde,alakasını bilmiyorum ama bu şekilde hata vermeyen bir 4850 hatırlıyorum eskilerde..catalystten yada msi afterburner yada sapphire trixx kullanarak yapabilirsin

Evet, aslında mantıklı bir çözüm önerisi. Denemek lazım, daha önce bu uygulamayı hiç yapmadım ama. Bakalım becerebiliriz inşallah...

• Biosla ilgili tecrübeniz varsa oradanda yavaşlatabilirsiniz ( ama tecrübe yoksa hiç oynamayın :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykt1

Biosla ilgili tecrübeniz varsa oradanda yavaşlatabilirsiniz ( ama tecrübe yoksa hiç oynamayın :))

Catalyst'ten GPU hızını 775'den 675 e çektim. Fakat RAM hızı en düşük değer olan 667 deydi. Onunla oynayamadım maalesef. Şuan deneme imkanım yok yarın bir ara deneyip sonucu buraya yazarım...
  • TheLegendy kullanıcısına yanıt
    Ek birşey rica edicem,minidump dosyalarını konuya ekler misin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzixx

Ek birşey rica edicem,minidump dosyalarını konuya ekler misin.

Minidump klasörü buyrun; https://app.box.com/s/ej2fb6s1n8tlqw7u0ifu
    Virüs programı kullanıyor musunuz ? Kullanıyorsanız ismi cismi nedir.
    Format attınız mı ?
    Yedeklerinizi alın format atın dicem ama ilk önce hdd ye low level format atsanız hiç de fena olmaz. Yukarı da hdd tune'ye göre.
    Bazı sistem dosyalarınız bozulmuş,bunların arasın da gördüklerim ntfs.sys dxgkernel vs vs.
  • quote:

Virüs programı kullanıyor musunuz ? Kullanıyorsanız ismi cismi nedir.
    Format attınız mı ?
    Yedeklerinizi alın format atın dicem ama ilk önce hdd ye low level format atsanız hiç de fena olmaz. Yukarı da hdd tune'ye göre.
    Bazı sistem dosyalarınız bozulmuş,bunların arasın da gördüklerim ntfs.sys dxgkernel vs vs.

Microsoft Security Essentials kurulu şuan. 3 farklı Windows 7 sürümü ile de format attım. Hepsinde de sonuç aynı. Bilmiyorum daha öcne hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. Low level formatla uğraşmama gerek varmı sizce? Sonuç alabileceğimi pek düşünmüyorum çünkü...

Mavi ekran hatalarının RAM ve anakarttan kaynaklanma ihtimali nedir sizce? Eğer bunlarda da sorun varsa bir bilgisayar parası kadar masraf olacak bana anlaşılan...

Şayet ben olsam low level format atardım,ram konusuna gelicek olursak rami silgi ile temizleyip farklı bi slota takar mısınız. Tek ram varmış zaten. Denemediyseniz deneyin derim. Anakartta sorun var mı yok mu birşey diyemicem. Varsa cevreniz de bir arkadaşınızın kullanmadığı bir hddsi onla da deneyebilirsiniz sistemi.(3 farklı windows 7 sürümü denedim dediğiniz için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 11 Mart 2014; 12:13:22 >
  • quote:

Şayet ben olsam low level format atardım,ram konusuna gelicek olursak rami silgi ile temizleyip farklı bi slota takar mısınız. Tek ram varmış zaten. Denemediyseniz deneyin derim. Anakartta sorun var mı yok mu birşey diyemicem. Varsa cevreniz de bir arkadaşınızın kullanmadığı bir hddsi onla da deneyebilirsiniz sistemi.(3 farklı windows 7 sürümü denedim dediğiniz için)

Ram i çıkarıp söylediğiniz gibi silgiyle hafifce temizledim, diğer slota taktım. Ram slotlarını ve ekran kartı slotlarını temizlemeye çalıştım. HDD nin sata kablosunu değiştirdim. Bakalım deneyeceğim biraz. Birde bu hataları sık sık almadığım için deneme imkanımda pek olmuyor. En az birkaç gün kullamam lazım test edebilmem için...
    Siz test edin kullanın tekrar chkdsk'da yapın derin. Varsa bozuk sistem dosylarını onarsın.
  • quote:

Siz test edin kullanın tekrar chkdsk'da yapın derin. Varsa bozuk sistem dosylarını onarsın.

Chkdsk yaptım, sfc /scannow komutunu kullandım, Malwarebytes ile taratıp sistemi temizledim, gereksiz dosyaları sildim, bütün sürücü güncellemelerini yaptım.
    Windows 7 üzerindeki bellek test aracı ile ve Memtest yazılımı ile RAM'i test ettim. İkisinde de hiçbir problemle karşılaşmadım.
    Kısacası yazılımsal olarak yapılabilecek herşeyi yaptım diyebilirim :)

Gariptir ki bütün bunları yaptıktan sonra 2 gündür mavi ekran hatası almadım. Sinyal yok sorunu da yaşamadım. Bu süre içinde yaşadığım tek problem "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti" uyarısı. Bu uyarıyı oyun oynarken, internette dolaşırken sık sık alıyorum. Ekran kartımın ısı değerleri normal. Farklı bilgisayarlarda deneyecektim onların da güç kaynaklarında PCIe güç girişi yoktu maalesef. Yani bilemiyorum, RAM'de bir sorun yok gibi görünüyor.

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten. Bilgisayarcılara da güvenemiyorum. Ekran kartında sorun olduğu kesinleşse gidip yenisini alacağım ama o konuda da kararsızım...

Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp iz kalmicak şekil de,windows update aracılığıyla windows tarafından onaylanmış ekran kartı sürücüsünü kurmayı denediniz mi.
  • quote:

Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp iz kalmicak şekil de,windows update aracılığıyla windows tarafından onaylanmış ekran kartı sürücüsünü kurmayı denediniz mi.

Hayır, bunu denemedim. Fakat Powercolor'ın sitesinden ürüne ait driveri hemde ATI'nin sitesinden güncel driveri yükleyip kurdum. Pek farkedeceğini sanmıyorum ama deneyelim bakalım. Denemekten zarar gelmez...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.