arkadaşlar bir kac gun önce hd4870 aldım oyunlarda gayet iyi fps alıyorum yanlız ATİ overdriver bölumundekı sıcaklık oranına baktıgım zaman oyun içi 81 84 derece GPU ise 98 ile 80 arasında gıdıp gelıyor .. manul fanı %80 yaptıgım zaman ekran sıcaklık 70 72 lere düşüyor yanlız cok ses cıkıyor manuel yaptıgım zaman.. ne yapmam gerek acaba? ayrıca oyun acılmasa bıle sıcaklık 70 lerde fanı manual yapınca 40 veya 55 lerde .. yardımcı olursanız sevınırım pc özellıklerı : İntel core 2 Q8400 2.66GHZ intel G41 chıpset HD 4870 ddr5 powersupply colormaster 460 wat yanlız oyunlarda donma yok ve gayet guzel fps alıyorum mesela lost planet 2 full ayarlarda + AA 8X 24X AF 16X .. YARDIMCI olursanız cok sevınırım
Sıcaklıklara başka program ile de bak, mesela hwmonitor:
Aynı sorun devam ediyorsa, kasa içi havalandırmayı gözden geçir, ekran kartı termal padleri, macun değişmesi gerekebilir, bu ekran kartı macun olayını çok iyi bilmiyorum, hiç yapmadım, ekran kartı bölümüne konu açmanı tavsiye ediyorum...
Temizlik sonucu biraz sıcaklık düşüşü elde edebilirsiniz. Soğutucu bloğu sökünce göreceksiniz zaten fan ve bloktaki toz vs vs pisliği.