Şimdi Ara

Ekran kartı nasıl takılır???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bir ekran kartı almak istiyorum.Anakarta kendim monte etsem diyorum.Bilen vaaaaar mııııı?



    _____________________________
  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Ekran Kartı Nasıl Takılır?

    Gerekli Malzemeler:

    • Ekran kartı
    • Antistatik bileklik
    • Tornavida (yıldız ve düz uçlu)

    Adımlar:

    1. Bilgisayarını Kapat ve Güvenli Bir Alana Yerleştir: Bilgisayarını kapat ve elektrik fişini çek. Ekran kartını takmadan önce statik elektriği boşaltmak için antistatik bir bileklik kullan.

    2. Bilgisayar Kasasını Aç: Bilgisayar kasanın yan panelini çıkararak başla. Bazı kasalarda panel vidalarla tutturulmuşken, diğerlerinde mandallı veya sürgülü mekanizmalar olabilir.

    3. Eski Ekran Kartını Çıkar (Varsa): Eski bir ekran kartı takılıysa, öncelikle çıkarman gerekir. PCI Express yuvasındaki kilitleme mekanizmasını aç ve kartı dikkatlice yukarı doğru çek.

    4. Ekran Kartını Yerleştir: Yeni ekran kartının PCI Express yuvasına doğru hizaladığından emin ol. Hafifçe bastırarak kartı yuvaya sabitle.

    5. Güç Bağlantısını Yap: Çoğu ekran kartı, ek güç gerektirir. Güç kaynağı ünitesinden ekran kartına uygun güç kablolarını tak.

    6. Monitörü Bağla: Ekran kartındaki uygun bağlantı noktasına monitör kablosunu tak. (HDMI, DisplayPort veya DVI)

    7. Bilgisayar Kasasını Kapat: Tüm bağlantılar tamamlandıktan sonra bilgisayar kasanın yan panelini kapatabilirsin.

    8. Bilgisayarı Başlat: Bilgisayarını aç ve işletim sisteminin ekran kartını tanımasını bekle. Gerekli sürücüleri kurmak için üreticinin talimatlarını takip et.

    Bu adımları dikkatli bir şekilde takip ederek ekran kartını başarılı bir şekilde takabilirsin. Ekran kartını takarken herhangi bir sorunla karşılaşırsan, profesyonel yardım alman önerilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • zor bişey deil,ekran kartını agp(pcı,pcı-ex) slotuna takıyosun o kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylor -- 27 Ağustos 2005, 19:38:37 >
    _____________________________
    \|/ Suddenly... Life has new meaning \|/
  • Peki PC çalışınca donanım ekle falan demeyecek mi?Ya da Biostan birşeyler yapmayacak mıyım?
    _____________________________
  • ekran kartının kutusundan çıkan sürücüleri kur(cd sinin içindedirler) bi de internetten son sürücüleri indir tamamdır
    harici güç girişi varsa unutma
    _____________________________
  • Harici güç girişi de dostum?
    _____________________________
  • yeni çıkan ekran kartları gerekli gücü slottan alamadıkları için harici güç girişine(4 pin molex vs.)ihtiyaç duyarlar...
    sen ekran kartının modelini yazarsan daha iyi bilgi verebiliriz
    _____________________________
  • üst uç ekran kartları(misal 6800gt) agp veya pcı slotun verdiği elektrikle doymazlar ayrıca bir güç kablosu daha takılır.

    mesela pcı slotun verdiği 75 watt 6600gt ye kadar yetiyor ondan sonra ek güç kablosu gerekiyor
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı mı PSU mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar sagolun Fakat teknik terimleri pek anlayamadım.İlginize teşekkür ederim.
    _____________________________
  • ekran kartının modelini yazarsan daha açıklayıcı bilgiler de verebiliriz
    _____________________________
  • agp, pci-e farketmez sadece bir yuvaya oluyor zaten.SLI anakartlar hariç.yani yanlış yere takman imkansız gibi birşey.ancak pc kapalı iken tak.
    _____________________________
    "3,14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510 58209 74944 5923"
  • Anladım.Sağol
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: KeanuReeves

    agp, pci-e farketmez sadece bir yuvaya oluyor zaten.SLI anakartlar hariç.yani yanlış yere takman imkansız gibi birşey.ancak pc kapalı iken tak.

    ya bak orda bi kaç tane slot olcak kasada, onların dışında bi de büyük ihtimalle beyaz renk, farklı bi slot olcak. Kasanın arkasına yakın bi yerlerde. Kartı oraya tak. O kadar. Sonra pc yi aç, cd yi tak, yükle. Ardından internetten son sürücüleri yükle ve işlem tamam.
    _____________________________
    Ay’ın kadim dilini kim biliyor şimdi? Ve kim konuşuyor Tanrıça’yla hala? Şimdi sadece taşlar hatırlıyor ayın çok eskiden bize anlattıklarını ve ağaçlardan, çimenlerin hışırtısından ve çiçeklerin kokularından öğrendiklerimizi.
  • anakartta uyan yere sağlamca oturttur güçlüce ama hızlı olmadan bastırarak ekran kartından ek bir güç kablosuda çıkarsa onuda ekran kartı ve anakartında uyan yerlere oturt oldukça basit kendin yap
    _____________________________
    Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Birgün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. YIldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.
  • kasanın altında beyaz olan 3-5 civarı slotlar var onlara takmayacaksın, daha yukarıda olan ve muhtemelen renkli bir slot var ona tak, sonra slotun kilidini kapatıp anakart üzerine de vida ile tuttur, pcyi aç driverını yükle
    _____________________________
    --- HP Helios Z820-Nvidia Quadro K6000-Philips 273v x2-3D connexion Space Navigator ------ iPhone 7 plus-Huawei mate 10 pro------Giant Roam 1 - Specialized Tarmac SL4 - Kia Sorento EX ---
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: urunguş

    Anladım.Sağol



    olay bitmiş o zaman
    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.