Şimdi Ara

Ekran kartı ile işlemci arasındaki uyum önemli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar işlemci ile ekran kartı arasında önemli uyumluluk durumu var mı ? Yani Gtx 970 i fx 8350 ile beraber kullanmakla i7 4790 ı bir arada kullanmak arasındaki fark nedir? İşlemci performansından bahsetmiyorum sadece ekran kartının veriminde bi değişiklik oluyor mu ?Yardımcı olursanız sevinirim :)

• Buna bende cevap bekliyorum. UP!
  • UP ^
  • Darboğaz olayını anlatmaya çalışmışsın.Şöyleki;

F/p sistemlerde Amd işlemciler kullanılır.Çok güçlü değildirler aynı fiyattaki intel işlemcilere + sı çok çekirdekli olmalarıdır.İntelin avantajı ise tek çekirdek performansının iyi olması.

Uyum derken birde gidip cimrilik edip gtx980 e fx6300 takarsan küfrederler ayıp olur.Sonra neden benim fps değerim düşük diye dolanırsın.Herşey dengi dengine olmalı sadece işlemci ve ekran kartı değil.Sen z97 gaming 7 anakarta g3258 takarsanda olmaz tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galayev kullanıcısına yanıt
    Uyumluluk sorunu olmaz ama, seçtiğiniz ekran kartı üst seviye işlemci düşük olursa oyunlarda ekran kartından tam performans alamazsınız. Sizin yazdığınız AMD ve İntel işlemciler Nvidia GTX970 ekran kartını ve daha üstü kartları rahatlıkla kaldırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

Darboğaz olayını anlatmaya çalışmışsın.Şöyleki;

F/p sistemlerde Amd işlemciler kullanılır.Çok güçlü değildirler aynı fiyattaki intel işlemcilere + sı çok çekirdekli olmalarıdır.İntelin avantajı ise tek çekirdek performansının iyi olması.

Uyum derken birde gidip cimrilik edip gtx980 e fx6300 takarsan küfrederler ayıp olur.Sonra neden benim fps değerim düşük diye dolanırsın.Herşey dengi dengine olmalı sadece işlemci ve ekran kartı değil.Sen z97 gaming 7 anakarta g3258 takarsanda olmaz tabi.

Onu bende biliyorum hani gidipte gtx 980 in yanına tarihi işlemci takılmaz.Demek istediğim (bikaç bilir kişiden duydum) 8350 ile 4790 dan hangisi gtx 970 ten verimi tam alır.İşlemci performansı değil ekran kartının performansını tam alabilmek istiyorum.Açıkçası 4790 dan şüphem yoktu 8350 yeterlimi onu merak ediyordum.
    Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim :)

• Arkadaş sanırım tam olarak onu sormadı, kötü işlemcilerden bahsetmiyorum. Mesela i7 4790 ve fx 8350 işlemcilerini ele alalım ikiside çok iyi işlemciler. Darboğaz olayından bahsetmiyorum, darboğaz kesinlikle olmaz şuanki ekran kartlarına. Ama benim sorum şu, GTX 970 intel i7de daha uyumludur daha iyi çalışır. R9 280X AMD'lerde daha iyi çalışır gibi bir durum var mıdır ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Isaacs

Uyumluluk sorunu olmaz ama, seçtiğiniz ekran kartı üst seviye işlemci düşük olursa oyunlarda ekran kartından tam performans alamazsınız. Sizin yazdığınız AMD ve İntel işlemciler Nvidia GTX970 ekran kartını ve daha üstü kartları rahatlıkla kaldırır.

Biliyorum iki işlemcide yeterli olur :) Sadece karttan verimi hangisi daha iyi alır onu merak ediyordum.Ama sanırım size göre ikiside eşit.Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. :)
    i7 4790 , 8350 işlemcisine göre biraz daha üstün ama fp arıyorsanız 8350 öne çıkıyor. GTX970 ile 4790 oyunlarda çok az bir fark yaratabilir 8350 ye göre ama çok gözle görülür bir oyun performansı farkı sağlayacağını sanmıyorum.

doqii1@ Hayır öyle birşey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galayev

Arkadaşlar işlemci ile ekran kartı arasında önemli uyumluluk durumu var mı ? Yani Gtx 970 i fx 8350 ile beraber kullanmakla i7 4790 ı bir arada kullanmak arasındaki fark nedir? İşlemci performansından bahsetmiyorum sadece ekran kartının veriminde bi değişiklik oluyor mu ?Yardımcı olursanız sevinirim :)

Ekran kartı oyunlarda, gözünüzle algıladığınız her bir noktanın temel olarak yüzey kaplamasını ve ışıklandırmasını yapar. Ancak bunu yapabilmesi için, üzerini kaplayacağı objenin uzay düzlem üzerindeki koordinatlarına ihtiyaç duyacaktır.

Yazılım yani oyun, işlemciye giderek, ekran kartının son haline getireceği sahnenin koordinatlarını hesaplamasını rica eder. İşlemci, gelen bu nazik teklifi kırmayacak, bu koordinatları hesaplayarak yazılıma teslim eder. Yazılım elindeki koordinatları aynı nezaket içinde ekran kartına teslim eder. Ekran kartı artık mutludur, çünkü hazırlayacağı sahnenin ne olacağını bilmektedir

Ekran kartı sahneyi anladıktan sonra, oyun motorunun ona verdiği sahne için detayları işlemeye başlar. İlk olarak tel (wireframe) çizimler hazırlar. Ardından ikinci kaplama ve son olarak ekrana yansıyan görüntünün son halini bitirir.

ALINTIDIR !

• Ekran kartı ile işlemci arasında uyumlu uyumsuz diyebileceğiniz herhangi bir durum sözkonusu değildir.Çünkü uyumdan bahsedilebilmesi için anakart ile diğer parçalardan bahsedersiniz. X işlemcisi Y anakartıyla uyumluysa,Z ekran kartı da yine Y anakartıyla uyumluysa, X işlemcisi ile Z ekran kartı uyumlu çalışır denir. İlginç olan şu ki performansı kastetmiyorum diyorsunuz ancak hangisi verimli çalışır diyorsunuz.Verimli çalışmak tabirinden benim anladığım olabilecek maksimum performansı alabilmek.Başka bir anlamı var da ben mi anlayamadım acaba? Artık duymaktan tiksindiğim "darboğaz" kelimesinden bahsediyor olabilirsiniz.(Çok fazla Amd işlemci kullanmadığımı belirteyim)Sli/crossfire yapılmadığı müddetçe,Q8xx0 serisi ve daha üzeri intel işlemcilere overclock yapıldığında bile günümüz ekran kartlarının performanslı çalışmayacağına dair bir inanç var forumda ve bunu aşamadık bir türlü.Q8400 ile GTX670/680 kullandığımı,BF4,Far Cry 3,Crysis 3 gibi oyunlarda sorun çıkmadığını da anlattım(3770K 4,5Ghz haliyle karşılaştırınca 5-6 fps fark oldu ama olsun artık o kadar) ama sanıyorum somut testler gösteremeden insanlar inanmıyor.Somut testler için de saatler harcamak gerekiyor ki zamanım çok yok.970sli incelememi bile 1-2 haftada tamamlayabildim.

İşlemcilerin çok yavaş olduğu ve ekran kartlarının da çok geliştiği baz alınarak yorumlar yapılıyor büyük ihtimalle.Ama nedense oyunlarda işlemcilerin fazla kullanılmadığı ve ekran kartlarının %100'e yakın kullanıldığı gözardı ediliyor.Hatta DX12 bahsedildiği gibi işlemciye olan ihtiyacı daha da düşürmeyi başarabilse bile b,z hala darboğaz tartışmaları yapmaya devam edeceğiz maalesef.İllaki GTX970'i al.Q8400/3770K ile aynı oyunları aynı save dosyasında oyna.Testleri getir foruma göster diyor şeytan ama şeytan bilmiyor ki zaman yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 6 Kasım 2014; 12:26:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Isaacs

i7 4790 , 8350 işlemcisine göre biraz daha üstün ama fp arıyorsanız 8350 öne çıkıyor. GTX970 ile 4790 oyunlarda çok az bir fark yaratabilir 8350 ye göre ama çok gözle görülür bir oyun performansı farkı sağlayacağını sanmıyorum.

doqii1@ Hayır öyle birşey yok

Biraz fps farkı içinde 500 lira fark ödenmez :) . Ayrıca dönem sonu pc toplucağım için bu konuyu açtım.Tasarımın yanında pro oyuncuyumdur :) Amd sistem bana daha yatkın geldi.Yardımcı oldugunuz için çok teşekkür ederim. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: DouChpX

quote:

Arkadaşlar işlemci ile ekran kartı arasında önemli uyumluluk durumu var mı ? Yani Gtx 970 i fx 8350 ile beraber kullanmakla i7 4790 ı bir arada kullanmak arasındaki fark nedir? İşlemci performansından bahsetmiyorum sadece ekran kartının veriminde bi değişiklik oluyor mu ?Yardımcı olursanız sevinirim :)

Ekran kartı oyunlarda, gözünüzle algıladığınız her bir noktanın temel olarak yüzey kaplamasını ve ışıklandırmasını yapar. Ancak bunu yapabilmesi için, üzerini kaplayacağı objenin uzay düzlem üzerindeki koordinatlarına ihtiyaç duyacaktır.

Yazılım yani oyun, işlemciye giderek, ekran kartının son haline getireceği sahnenin koordinatlarını hesaplamasını rica eder. İşlemci, gelen bu nazik teklifi kırmayacak, bu koordinatları hesaplayarak yazılıma teslim eder. Yazılım elindeki koordinatları aynı nezaket içinde ekran kartına teslim eder. Ekran kartı artık mutludur, çünkü hazırlayacağı sahnenin ne olacağını bilmektedir

Ekran kartı sahneyi anladıktan sonra, oyun motorunun ona verdiği sahne için detayları işlemeye başlar. İlk olarak tel (wireframe) çizimler hazırlar. Ardından ikinci kaplama ve son olarak ekrana yansıyan görüntünün son halini bitirir.

ALINTIDIR !

Çok güzel açıklamışsınız :) Yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim :)

Önemli değil, artan parayla güzel bir SSD alırsınız.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DouChpX

quote:

ALINTIDIR !

Çok güzel açıklamışsınız :) Yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim :)

Ben Teşekkür Ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

Ekran kartı ile işlemci arasında uyumlu uyumsuz diyebileceğiniz herhangi bir durum sözkonusu değildir.Çünkü uyumdan bahsedilebilmesi için anakart ile diğer parçalardan bahsedersiniz. X işlemcisi Y anakartıyla uyumluysa,Z ekran kartı da yine Y anakartıyla uyumluysa, X işlemcisi ile Z ekran kartı uyumlu çalışır denir. İlginç olan şu ki performansı kastetmiyorum diyorsunuz ancak hangisi verimli çalışır diyorsunuz.Verimli çalışmak tabirinden benim anladığım olabilecek maksimum performansı alabilmek.Başka bir anlamı var da ben mi anlayamadım acaba? Artık duymaktan tiksindiğim "darboğaz" kelimesinden bahsediyor olabilirsiniz.(Çok fazla Amd işlemci kullanmadığımı belirteyim)Sli/crossfire yapılmadığı müddetçe,Q8xx0 serisi ve daha üzeri intel işlemcilere overclock yapıldığında bile günümüz ekran kartlarının performanslı çalışmayacağına dair bir inanç var forumda ve bunu aşamadık bir türlü.Q8400 ile GTX670/680 kullandığımı,BF4,Far Cry 3,Crysis 3 gibi oyunlarda sorun çıkmadığını da anlattım(3770K 4,5Ghz haliyle karşılaştırınca 5-6 fps fark oldu ama olsun artık o kadar) ama sanıyorum somut testler gösteremeden insanlar inanmıyor.Somut testler için de saatler harcamak gerekiyor ki zamanım çok yok.970sli incelememi bile 1-2 haftada tamamlayabildim.

İşlemcilerin çok yavaş olduğu ve ekran kartlarının da çok geliştiği baz alınarak yorumlar yapılıyor büyük ihtimalle.Ama nedense oyunlarda işlemcilerin fazla kullanılmadığı ve ekran kartlarının %100'e yakın kullanıldığı gözardı ediliyor.Hatta DX12 bahsedildiği gibi işlemciye olan ihtiyacı daha da düşürmeyi başarabilse bile b,z hala darboğaz tartışmaları yapmaya devam edeceğiz maalesef.İllaki GTX970'i al.Q8400/3770K ile aynı oyunları aynı save dosyasında oyna.Testleri getir foruma göster diyor şeytan ama şeytan bilmiyor ki zaman yok.

Hayır ekran kartı uyar mı yada uymaz mı demedim cahil değilim o kadar.Demek istediğim ; i 7 4790 dan şüphem yok on numara işlemci fakat olduda param yetmezse Amd sistem kurucak olursam,fx 8350 gibi bi işlemci ile r9 290 yada gtx 970 gibi bi ekran kartından verimi tam alabilirmiyim.Yani verim derken karttan aldığım performans. Herhangi bi oyunda fps değerinin düşük olması işlemciden dolayı olur öle değil mi ? Yani ekran kartı intellik sistemde ve amd lik sistemdede en son kalitede çalışırmı.???
    Kart her türlü iki tür sistemde de aynı grafiği,aynı kaliteyi,aynı fps yi verir öle değil mi ? (tabi işlemciden değişecek fps oranı hariç )

Kaynak:Tom's hardware
     Ekran kartı ile işlemci arasındaki uyum önemli mi ? Ekran kartı ile işlemci arasındaki uyum önemli mi ? Ekran kartı ile işlemci arasındaki uyum önemli mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 6 Kasım 2014; 13:43:02 >

• Aklımdaki soruyu bi türlü düzgün açıklayamadım ama sizden ve diğer arkadaşlardan cevabını aldım :)
    İlgilendiğiniz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim :)
  • Konuya biraz açıklık getireyim; Galeyev'in uyumludan kast ettiği benim anladığım kadarıyla X ve Y olarak hangi işlemci ve ekran kartı markası daha az sorunsuz olur daha stabil bir şekilde (istikrarlı, daha iyi ikili olacak şekilde) çalışır.

Şehir efsanesi mi yoksa gerçeklik payı var mı test etmedim ama çok sık bir şekilde yabancı forumlar da Nvidia ve Intel daha istikrarlı çalışacağına dair yorumlar okuyorum bunca senedir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fds14 F kullanıcısına yanıt
    İşte demek istediğim buydu Mesela aynı seviyede olan intel ve amd işlemcilerde Nvidia gtx970 performansta değişiklik gösterir mi diye merak etmiştim.
    Yeni sistem toplucam ve alıcağım işlemcinin,ekran kartıyla ikili olsun istedim.Ekran kartımdan en yüksek performansı almayı umuyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.