Şimdi Ara

ekran karti hakkinda bilgiye ihtiyacim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • uzun suredir konsol oyuncusu oldugum icin pc dunyasini hic takip etmedim. simdi pc toplamak istiyorum. bunun icin yardiminiza ihtiyacim var.

vatan bilgisayardan ekran kartlarini inceliyordum. yanlis bilmiyorsam bit degeri cok onemli oyunlar icin. 512 bit 4gb ekran kartlarina bakiyordum. dikkatimi ceken birsey oldu. amd 512 bit ekran kartlari nvidia 384 bitlerden ucuz (tabiki de bazilari) nedeni nedir? dikkat etmem gereken bir husus var mi?

begendigim ekran karti da bu:https://www.vatanbilgisayar.com/r9-290-tri-x-oc-gddr5-4gb-512bit--amd-radeon-dx-112-ekran-karti.html?srt=UP

yorumlarda da cok begenilmis. gelecegin teknolojisi mantle destekliyor diyorlar. (mantle ne bilmiyorum simdi nasil birsey onu arastiriyorum. )

• daha çok araştırma yapman gerek. alttaki linkten bit ve bellek miktarının önemi hakkında biraz bilgi alabilirsin.

http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/Ekran-karti-alim-rehberi-Bit-mi-MegaByte-mi-ozel-video.htm

sistem sadece ekran kartına bağlı değildir. sen en iyisi kullanım amacını ve bütçeni belirle ondan sonra konu aç arkadaşlar sana en iyi sistemi yazsınlar. daha önce hiç bilgin yok ise yanlış karar verme olasılığın çok yüksek, çünkü bilmediği konuda sallayan çok kişi var. seni yanıltabilirler.
    islemci: intel i9 10850k 3.6Ghz | Anakart: MSI Z490 CARBON | Ram: Kingston 2x8GB Hyperx Fury DDR4 3200MHz | Ekran Karti: ASUS ROG STRİX RTX 2080 | SSD: 256GB OCZ Aglity 4, OCZ 240GB Vertex 460A | SAMSUNG 980 1TB M2 | PSU: ASUS ROG THOR 850W 80+ PLATİNUM MULL MOD. | CPU Sogutucu: BE QUİET DARK ROCK PRO 4| Monitor: ASUS 27' MG279
  • omzunda_muzikaletli_zenci kullanıcısına yanıt
    MSI GE60 ve GE70 laptoplarım var. Ayrıca bir de masaüstü sistemim var. Masaüstü sistem toplama şansın varsa (şehirdışında öğrenci değilsen vs) laptoplara vereceğin paraya acırsın. GE70 2500 liradan satılıyor o paraya onun 2 katı performans verecek sistem toplanır.

Ana konuya dönersek de bit ve ram ekran kartlarında sandığın kadar önemli değildir. Bir kartta en önemli olan onun performansını belirleyen şeykullanılan mimaridir. Sen sistemini, psu'nu ve bütçeni belirt güzel tavsiyeler alırsın
    Bit aslinda, ne kadar data transferi yapabileceginin faktoru. Yani Ekran karti araba ise, bit dedigimiz sey arabanin hiz gostergesinde gordugumuz maksimum deger. Ancak hepimiz biliriz ki cogu araba o hiz gostergesindeki maks hiza zaten ulasamaz.
  • hocam pc de oyun oynamayı düşünüyorsanız sağlam bir masa üstü bilgisayarı toplayın derim
  • mesela bir örnek GTX770 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı veya r9 serisinede bakabilirsin emin ol fazlası israf
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: omzunda_muzikaletli_zenci

sagolun arkadaslar. bilgileri tazeledim.

@Mephalay
    hocam bu soylediklerini ornekle detaylandirabilir misin? mesela ilk mesajda verdigim ekran karti nasil? hangi tarz kartlarla bf4 gibi bir oyun ultra ayarda sikintisiz oynanir?

http://www.techspot.com/review/734-battlefield-4-benchmarks/page3.html

Ustteki linkte muhtelif kartlarin bf4 performansini bulabilirsin.

http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

Ustteki linkte de guncel piyasada kartlarin benchmark performansini goreceksin.

Benchmark onceden belirlenmis bazi testlere gore ortaya cikan bir sonuctur. Sadece Grafik renderingi degil, golgelendirmeyi, 3 boyutu, teraflop generate etmeyi vs vs iceren daha komplike bir testtir. Ancak benchmark skoru daha iyi olan kart genelde daha iyidir. Fakat bazi oyunlarda ( ornegin golgelendirme ya da isik yansimasinin agirlikli oldugu oyunlarda ) benchmark skoru biraz daha az olan kartin biraz daha yuksek fps cikarttigi da gozlemlenebilir.

Ilk verdigin kartin performansini benchmark linkinde sen de goreceksin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.