Şimdi Ara

Ekran Kartı Fırınlama! (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
24
Favori
121.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ekranı bırak ben core 2 duo işlemcili laptop anakartı verdim fırına Allah'tan cipset kızartması olmadı şimdi sapa sağlam çalışıyor :D
  • Arkadaşlar bende 6850 yi fırınladım her şey güzel gidiyor şu an bir sorun yok gibi.


    Yalnız okulda derste kurşunun zararlarını dinlemiştim.Malum karttaki lehimler kurşun ve kalaydan oluşuyor.Şimdi ingilizce bir kaç araştırma yaptım.Kurşun buharından felan bahsetmişler.Günlük hayatta vücudumuza bir çok yerden kurşun alıyoruz.Bu işlem sırasında da belki etkisi görülmese de bize zararlı bazı gazları soluyor olabiliriz.

    İlla yapacaksanız açık havada sıcak hava tabancasıyla yapmanızı tavsiye ederim.
  • merhaba bende de 3 senedır kullanmakta oldugum HIS 4890 ekran kartım var.Nıtekım durduk yere goruntu gıttı daha gelmıyor Pc yı actıgımda fanı son surat deonuyor kart devreye gırmıyor ole bos bos calısıyor

    Acaba fırınlama taktıgı ıse yarıyormu Garantısı bıttı zaten evde davvul fırın var Bu fırınla vıdeodakı gıbı verımalabılırmıyım
  • Az önce sürücü kurulumdan sonra çalışmayan garantisi bitmiş 7850 ekran kartımı verdim fırına. Operasyon başarılı
  • yelkowan kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun. açtığım bir konuda verdiler linki. sonuç başarılı.

    teşekkür ederim
  • Vallahi helal olsun, aynen ati ekran kartı bozuldu, ekran karelere bölünüp sonra tamamen donuyordu fırına 190 derecede sürdüm ve 9 dakika bekledim soğuyup taktım düzeldi, sistemi bulup videoyu paylaşan arkadaşa çooook teşekkürler.
  • Bu sorunu daha öncedende biliyordum ama ellerinize sağlık. Bilmeyen arkadaşlara yardımcı oluruz umarım. Bu arada fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin sıcakken takmayın sisteme zarar verebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Az önce sürücü kurulumdan sonra çalışmayan garantisi bitmiş 7850 ekran kartımı verdim fırına. Operasyon başarılı

    7850 çıkalı çok olmadı ya yeni sayılır o da yapıyorsa artık..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: killuminati25

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Az önce sürücü kurulumdan sonra çalışmayan garantisi bitmiş 7850 ekran kartımı verdim fırına. Operasyon başarılı

    7850 çıkalı çok olmadı ya yeni sayılır o da yapıyorsa artık..

    3 yıl falan oldu. Bir de overclocklu kullandım sürekli. Etkisi olmuş olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    quote:

    Orijinalden alıntı: killuminati25

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Az önce sürücü kurulumdan sonra çalışmayan garantisi bitmiş 7850 ekran kartımı verdim fırına. Operasyon başarılı

    7850 çıkalı çok olmadı ya yeni sayılır o da yapıyorsa artık..

    3 yıl falan oldu. Bir de overclocklu kullandım sürekli. Etkisi olmuş olabilir.

    O kadar oldu mu ya çıkalı zaman çok çabuk geçiyor dün gibi.




  • Birde Ütü yöntemi var. Buharsız ütüyle 30~35 dakika kadar ekran kartı GPU üzerine yerleştiriyoruz. 3-4 kere yaptık işe yaradı tabii aynı karta, kart ikinci el aldığımız notebook ekran kartı, Şimdilik tıngır mıngır gidiyor.
  • 1 ay oldu ana karti firinladim bende laptopun, packard belle burdan selam olsun herseyini sokmek zorunda kaldim anakarta ulasmak icin, ama sonunda calisti firina atarken pilini cikarmayi unutmusum o patladi
    Ama sonuda hedefime ulastim su anda gayet guzel calisiyor bilgisayardan umudu kesmisseniz uygulanabilecek bir yontem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 Aralık 2014 Pazartesi saat 21:15 itibariyle sonlanan operasyonum başarıyla sonuçlandı.

    Powercolor marka hd4850 model 1 gb 256 bit lik ekran kartım malum hatalardan dolayı çalışmıyordu. Bugün videodakilerin aynısını uygulayarak bilgisayarıma bağladım ve şu anda bozuk olan ekran kartım gayet güzel çalışıyor.

    Sıkıntı yaşadığımda (inşallah olmaz) buraya tekrar yazarım.

    Paylaşımı yaparak bizi aydınlatanlara ayrıca teşekkürler ;)
  • 28 aralık pazar. ekran kartım pes 205 i açarken yine gitti. fırınlama 3 gün dayanabildi yani.

    bir de ben işletim sistemimi win7.32 bit ten win8.64 bit e yükselttim. belki ondan dolayı da yüklenme yapmış olabilir bilmiyorum.

    bu sefer fırına atınca en az 0 dk. bekleyecem :)

    artık yandığı yere kadar :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sezgin99

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sezgin99

    quote:

    Orijinalden alıntı: mardina

    fırın sadece grafik çipini degil tüm bileşenleri ısıtıyor haliyle ekran kartının alt tarafında bulunan bileşenler yerçekimi etkisiyle düşebilir,ayrıca ekran kartında bulunan kondansatörler askeri tip değilse 105 derece üzerinde şişerek patlar veya zarar görür.Bu işi yapmanın en doğru yolu sıcak hava üfleyen bir havya ile 380 derece ısıda çipin üzerine 7-8 cm mesafeden 12-15 dakika kadar sıcak hava üflemek tabi bu işlemi yapmadan önce aluminyum folyo ile ekran kartınızı 2 kat olacak şekilde sarıp sadece grafik çipinin üzerini tırnak ucuyla veya bir maket bıçağıyla hafifçe bastırarak aliminyumdan sıyırmak gerekir.maket bıçağını fazla bastırırsanız bağlantı yollarını keser.tırnak ucu daha güvenli.bu şekilde bir çalışma ekran kartınızın uzun süre sağlıklı çalışmasını sağlar.İşlem esnasında veya üfleme kapatıldıktan sonra kesinlikle kart oynatılmamalıdır.soğuma süresi 10 dk beklendikten sonra işlem tamamlanır.eğer işlem sonrası grafik çipinin soğutucusuna termik macun sürüp sıkıca oturacak şekilde yerine takmazsanız aynı sorun tekrar ortaya çıkacaktır.2.ısıtma genelde sonuç vermiyor.Bu yöntemi laptop anakartlarında defalarca deneyip olumlu sonuç aldım.Ama eğer çöpe atmayı göze aldığınız kartınız varsa ve sıcak hava üfleme havya olanağınız yoksa fırın işi şansınıza kalmış olmazsa çöpe atarsınız olur biter.(yenisi kaç para ki zaten?)

    4 ekran kartım ve 1 tane notebook anakartı fırınlanma noktasına geldi. fırınlamak yerine sıcak hava tabancası almayı düşünüyorum
    http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/cat-sicak-hava-tabancasi-550c-2yil-garanti-pro-105642819 linkteki ürünü önerir misiniz? Ya da siz ne tavsiye edersiniz?

    evet bahsettiğim tabancayı aldım.
    - 4 Sapphire HD 3870 ekran kartından biri tamamen yandı 2'si çalışıyor. Biri hala vakit ayırıp ilgilenmemi bekliyor. (Windows 7 puanı 7.0)
    - 1 Ati HD 2600 XT ekran kartı onarıldı, çalışıyor. (Windows 7 puanı 6,4)
    - 2 Harddiskten 500GB olanı artık çalışmıyor. 80GB olanı kurtuldu.
    - 2 ram'den 1GB olanı komple yandı, 2 GB olanı kurtuldu .

    Haberiniz olsun :)

    Sapphire HD 3870 ekran kartları artık sürekli arıza veriyor. Yeniden yakıyorum yine çalışıyor. Fakat ne zaman 1 saatten fazla oyun oynansa dikey çizgiler ve hata veriyor. Artık yakmaktan vazgeçtim.

    80 Gb harddisk de yine yandı. 500Gb ile 80GB'yi söktüm. İçinden mıknatıslarını aldım. Free energy denemeleri yapıyorum ama onlarda çalışmıyor :)



    Sonuç: Geçici çözüm veriyor. Kalıcı çözüm yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peni_Silin -- 9 Ocak 2015; 11:47:51 >




  • Arkadaşımın GTX460'ını son çare 200 derecede 6 dakika fırına koyduk. Temizleme işlemini kolonya ile yaptık ve sonuç başarılı. Kart çalışıyor ancak bu sefer de olası daha büyük arızanın anakartı vs yakmasından endişeleniyoruz böyle bir şey mümkün müdür?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slevinus

    Arkadaşımın GTX460'ını son çare 200 derecede 6 dakika fırına koyduk. Temizleme işlemini kolonya ile yaptık ve sonuç başarılı. Kart çalışıyor ancak bu sefer de olası daha büyük arızanın anakartı vs yakmasından endişeleniyoruz böyle bir şey mümkün müdür?


    Merhaba, işin uzmanı falan değilim ama bu zamana kadar 2 kartta bu işi denemek zorunda kaldım, birinde ısıtma işlemi sonrasında kontrol için bilgisayarı açtığımda anakart yandı. Diğerinde sonuç başarılı oldu ama çözüm tam anlamıyla kalıcı olmuyor 2 hafta sonra yada 2 ay sonra yine görüntü gidebiliyor.

    Isıtma işlemi sonrasında çalışan kartın olduğu PC yi ne zaman temizlesem iç sıcaklık düştüğü için görüntü yine gidiyor.Bu işlemi tekrar yapmam gerekiyor. Tabi benim kartın şuan pek bir değeri olmadığından rahatlıkla bu işi monoton şekilde yapabiliyorum. Mecbur kalmadıkça pek tavsiye etmiyorum ancak son çare olarak denemekten zarar gelmez.

    Yani profesyonel olarak bu işle uğraşmıyorsanız kısmet diyelim.





  • Büyük ihtimalle yandığını düşündüğüm emektar laptop ekran kartıma(radeon 4650 1gb) bugün itibariyle fırınlama işlemi uyguladım. Fırınladıktan sonra elim değmişken işlemci ve ekran kartının da termal macunlarını değiştirdim. Çok fazla zorlamaya fırsat bulamadım ama yaklaşık 40 dakikalık cs go oynamamın ardından işlemci 50 ekran kartıysa 60 derecelerde kaldı. İlerleyen günlerde sistemi daha fazla yorup yine bilgi vereceğim ancak şunu söyleyebilirim ki o da bu yöntemin son çare olduğudur.
  • Benim eski 9500gt'minde fanı takır tukur sesler çıkarıyor. Fanı söküp fırınlasam işe yararmı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka yapıyorsun herhalde. Fan firinlanmaz eritirsin plastik parçaları. Ses gelmesinin sebebi fanin manyetik kısmına toz kacmasidir. Bu konuda yapabileceğini pek birşey yok degistirmek dışında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.