Şimdi Ara

Ekran Kartı Fırınlama! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
694
Cevap
24
Favori
121.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 6582

quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

quote:

Orijinalden alıntı: 6582
    Fırınlandıktan sonra bozulan oldu mu ? yani çalışıp bozulan ?

> mantık hatası !
    1.si sağlam kart fırınlanmaz !
    2.si zaten bozuk kart tamir olmadan tekrar bozulmaz !
    > mantık hatası !

1.si kartın sağlam olduğundan bahsetmedim
    2.si işlemden çalışıp sonra bozulan oldu mu ?

Kartı fırınladıktan bir süre sonra büyük ihtimalle aynı sorun başgösteriyor. Fırınlama olayı geçici bir olay.
  • Benim merak ettiğim güç girişlerinde peki bir erime olmuyor mu ?
  • Benim kart fırınlamadan sonra 2 hafta içinde bozuldu . ne yaptım tekrar fırın Çalışıyor şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeKZuMeN

Benim merak ettiğim güç girişlerinde peki bir erime olmuyor mu ?

En ufak bir deforme dahi olmuyor. Ben de başlangıçta aynı endişeye kapılmıştım. Ama bir şey olmadı Allaha şükür. Mart ayında fırınlamıştım. Şu an Manisanın sıcaklarında bile haala çalışıyor çok şükür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevruz.ahmet

quote:

Benim merak ettiğim güç girişlerinde peki bir erime olmuyor mu ?

En ufak bir deforme dahi olmuyor. Ben de başlangıçta aynı endişeye kapılmıştım. Ama bir şey olmadı Allaha şükür. Mart ayında fırınlamıştım. Şu an Manisanın sıcaklarında bile haala çalışıyor çok şükür.

Benimde elimde palit 4870 çift fanlı olan özel modeli var turbo tık tuşu da var şimdi fırınlayacam ama oradaki tık tuşu beni biraz endişelendiriyor .... Sizce sıkıntı oluşturur mu ...
  • Kart bu... Turbo - normal swichide bu ...

Ekran Kartı Fırınlama!

Ekran Kartı Fırınlama!
  • quote:

Benimde elimde palit 4870 çift fanlı olan özel modeli var turbo tık tuşu da var şimdi fırınlayacam ama oradaki tık tuşu beni biraz endişelendiriyor .... Sizce sıkıntı oluşturur mu ...

ZeKZuMeN, ne söylsek tahmin olur anca. En kötü ihtimali düşünürsek, yansa ne olur ki? Belki sadece turboya geçiş yapılamaz. Çalıştıktan sonra varsın turbosuz olsun.
  • Kartı şimdi fırına sürücem yalnız resimde çekmiş olduğum yerdeki kondansetörlerin yanındaki ne plakası olduğunu bilmyorum ama onun altında conta gibi duran yumuşak elastiki birşey var. Vidalarını söktüm yinede çıkmıyor galiba sağlam yapışmış veyahut monteli çıkartmaktan çekiniyorum olası yanlış bir durumla karşılaşacağımdan ötürü ne yapmalıyım ....

Ekran Kartı Fırınlama!

Ekran Kartı Fırınlama!

Ekran Kartı Fırınlama!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _uNDeRGRouND_ -- 8 Temmuz 2012; 14:31:19 >

• Sökülmesi gereken başka bir şey var mı ?

Ekran Kartı Fırınlama!

Ekran Kartı Fırınlama!

Ekran Kartı Fırınlama!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _uNDeRGRouND_ -- 8 Temmuz 2012; 14:34:04 >

• Birde dikkatimi çekti vga çıkışının panel arkasındaki kablo ve plastiği bunlarda sökülebiliyor şimdi farkettim. Sökmem icab eder mi ?

Ekran Kartı Fırınlama!

Ekran Kartı Fırınlama!

• quote:

Sökülmesi gereken başka bir şey var mı ?

üzerine yapıştırılmış kağıt etiketleri unutma. Ve de o kabloyu da sökmen gerekir. Yoksa kavrulmuş mis gibi plastik kokuları kaplar gökyüzünü :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevruz.ahmet -- 8 Temmuz 2012; 15:23:54 >
  • quote:

Sökülmesi gereken başka bir şey var mı ?

Ekran Kartı Fırınlama!

Ekran Kartı Fırınlama!

Ekran Kartı Fırınlama!

Sökülebilecek ne varsa sök. Kağıt falan kalmasın, ama fazla tutma fırında o turbo tuşu uçabilir sana söyleyeyim.

• Bütün parçaları söktüm birtek turbo tuşu kaldı oda sökülmüyor. Yarın iş dönüşü tinercilerden biraz sentetik tiner alayım 50 kuruşa bakalım ne olacak işlemin sonucu ...
  • quote:

Bütün parçaları söktüm birtek turbo tuşu kaldı oda sökülmüyor. Yarın iş dönüşü tinercilerden biraz sentetik tiner alayım 50 kuruşa bakalım ne olacak işlemin sonucu ...

Dostum fırınlama olayı sakat! Kartın GPU'suna ısı verilerek yapılır bu işlem, orjinali budur. Komple kartı fırına vermek de neyin nesi? Tüm chipleri, transistörleri kondansatörleri eriteceksiniz. İyice gözden düşürdüyseniz kartı deneme maksatlı yapın, ama karta ihtiyacınız varsa kesinlikle yapmayın!

Bu işin orjinali reballing denen olay. GPU (/veya CPU) fazla ısınma sonucu karttaki lehimler deforme olur. O lehimlerin tekrar yapılması, düzeltilmesi olayına da kısaca "reballing" diyorlar. Top top olan orjinal lehimleri, işlem sonrasında farkedeceksiniz zaten;

http://www.youtube.com/watch?v=MAFWuB12F6Y&feature=related

Ancak kimisi (ya da çoğusu demeliyim, bu işi türkiyede yapabilen var mı bilmiyorum), bu iş zahmetli uzun ve profesyonellik gerektirdiği için, sıcak hava verip lehimleri tekrar toparlamakla yetiniyor. Teknik Servislerin de yaptığı sadece bu. Sıcak hava vermek. Onu da siz kendiniz evde watt'ı yüksek bir saç kurutma makinesi ile de yapabilirsiniz. Tüm kartı ramazan pidesi gibi fırına vermenin alemi yok. Onu da şu şekilde yaparsınız;

http://www.youtube.com/watch?v=Yi43AmDsyNU&feature=related

(videoyu koyan eleman zaten not olarak düşmüş, fırınlamak kekler ve pastalar içindir, kartınızın üzerindeki pek çok bileşen o derece yüksek ısı direncine sahip değildir. )

Burada yapmanız gereken, kartı o haliyle söktükten sonra, işlemcinin olduğu kısım açıkta kalacak şekilde kartı alüminyum folyo ile kapatmak. SOnra da saç kurutma makinesi ile en yüksek ayarda (8-12 dk veya daha fazla) ısıtmak. Saç kurutma makinesinin yetersiz olduğu durumlar olabilir, bu durumda da şöyle bir cihaz gerekli;

http://www.hepsiburada.com/liste/bosch-phg-500-2-elektrikli-1600-watt-sicak-hava-tabancasi/productDetails.aspx?productId=hrboschphg5002&categoryId=13003117

Bu cihaza teknik servisler de sahiptir, inşaat işiyle uğraşan bir kısım yapı atölyeleri de. Sıcak hava Tabancası kullanılıyor o sektörde de. Bu tabancadan bulmaya kalıyor iş.

• bende powercolor hd4850pcs kartımı dün fırına verdim 5. dk tuttum nar gibi kızardı ohhh missss :)) ama sonuçta arıza düzeldi şimdi canavar gibi çalışıyor. aynı arızayı tekrar yaparsa ıstır ısıtır kullanırız bizde :P bu arada kondansatör yada plastik kısımlara herhangi bir zarar gelmiyor içiniz rahat olsun..
  • Bendede aynı sorunlar vardı ama termal macun sürüp fanını yağladım düzeldi hemde fan seside kesildi. Eğer düzelmeseydi bende fırınlayacaktım.
  • bende 2 ekran kartı vardı;

7300 LE sorunu seninki gibi bozuk renklerdi

x1550 vardı oda birazcık kassın hemen reset atıyordu mavi ekran falan veriyordu

ikisinide fırınladım 7300 LE renk problemi düzeldi ama bu sefer bi oyuna giriyorum hemen donuyo veya reset atıyor

x1550 zaten bidaha çalışmadı fırınlamadan sonra :)
  • **Beyler pcyi 3 senedir kullanıyorum.oyuna veya facebook`a girdiğimde,youtubeda video izlerken pc donuyo ve renkler karışıyor,mavi-kırmızı-yeşil cizgiler çıkıyor.alttaki resimdeki gibi oluyo.Bazende ekran kapanıyor kendiliğinden Reset atmak zorunda kalıyorum hep.Evde Plazma Tvye bağladm pcyi yine aynı sorun var.yani monitörde bi sorun yok.Benim ekran kartı sizdeki gibi bozuk göstermiyor bendeki tamamen ekran gidiyor bozuluyor sizdeki ekran kartında ise ekranın yarısı yada bi kısmı kendini kaybediyor.acaba tamamen bska bir ekran kartı sorunumu yoksa sizdeki gibi lehimlerin ısınıp yumuşamasıyla zamanla ömrü gitmesi gbi bişimi.Ekran kartı pert
     Ekran Kartı Fırınlama!

Ekran Kartı Fırınlama!

Ekran Kartı Fırınlama!

PC özellikler:
    Anakart: ASUS P5GC-MX/1333
    İşletim Sistemi: Windows XP Service Pack3
    Ram: 2048 MB (DDR2 SDRAM)
    CPU: Intel Çift ÇEkirdek 2000 Mhz
    Ekran Kartı: Nvidia 6600GT (512 MB)

Ekran Kartı Fırınlama!

• beyler söktüm her seyini sac k makinesiyle 2 3 dakka ısıttım sonra yeni macun sürdüm geri taktım düzeldi. (8800gts bu arada) sonra sürücüsünü kuruyum dedim kurduktan sonra yine aynisi oldu ve pc res atti kendi kendine sonra düzeldi. Muhtemelen tekrar olacaktir da sürücü güncellemeden once fan %30 da felandi simdi 60 larda. everest de gpu işlemci ısısının 75 C oldugunu gordum. (gerci dışarda da hava rekor derecede sıcak.) acaba yanlişlık nerede?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gregom -- 28 Temmuz 2012; 3:48:57 >
  • Yaw ikinci elden satıp çıkarsam mı elden aynı sorun bendede var ya üff :(
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.