Arkadaşlar r9 380X nitro gaming kullanıyorum. Fanları çalışmıyor. Belli bi sıcaklıktan sonra otomatik çalışıyormuş. Örneğin şuan CPU: 51 C* GPU: 51 C* Mainboard: 41* Fanspeed: İşlemci fanı heralde bu şuan 3013 RPM 2.7 - 3 k arasında gidip geliyor. Yoğunda bir ses var 2.4 e felan inince fan hızı ses geçiyor ama neyse konu bu değil. Ekran kartının fan hızını 3000 RPM manuele alıyorum dehşet dönüyor muazzamda bir ses çıkarıyor ısı 35 dereceye kadar iniyor. 3000 Rpm'da çalışması sıkıntı yaratırmı. O kadar hızlı dönüp öyle ses çıkarıyorki korkuyorum yanar kopar bir şey olur diye :D Düşünceniz nedir sorun olur mu
50 derece sıkıntı yaratacak bir ısı değil neden fanları açıyorsunuz? En basitinden kafanız şişer. Eğer çok ısındı diye kuruntu yapıyorsanız bir şey olmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Kral_JumongK
kullanıcısına yanıt
O değerlerde görünce canım sıkılıyor bunalıyorum nefes alamıyorum rahatsız oluyorum. 35 e inince bir keyif sarıyor 4 bir yanımı. max. hıza almak kulağa zarar dışında herhangi bir eksisi olur mu. 4-5 saatte 3-4 dakika yaparım sadece
En büyük eksisi fanın ömründen yemesi. Fanın içindeki rulmanların belli bir saat ömrü var. Daha hızlı eskitirsiniz fanlarınızı.
Bu düşünceden kurtulmaya bakın 50 derece problem edilcek bir ısı hiç değil yoksa durmadan yüksek devirde fanları çalıştırmak fanların ömrüne zarar verir.