Şimdi Ara

Ekran kartı elektrik tüketimini kısma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    sistemimde amd 6400+ işlemci ve gts250 ekran kartı var. Sürekli bilgisayarım açık, oyun oynamıyorum bu yüzden güç tüketimini kısmak istiyorum.
    Amd işlemcilerde Cool and Quiet ile işlemcinin güç tüketimini kısabiliyorum. Aynı şeyi ekran kartı için de yapabilir miyim? Zotac'in Firestorm diye bir araç var kendi kartları için. Burdan kartın hızlarını artırabiliyorsun overclock için. Çalışma hızlarını belli bir seviyeye kadar düşürsem elektrik tüketimini azaltmış olurmuyum ve bu işlem kart için zararlı olur mu?

    İyi forumlar



  • ztn oyun, 3d vs uygulamalar kullanılmadığında ekran kartının bellek ve saat hızları düşüyor güç tüketimi düşüyor. herhangi ek birşey yapmana gerek yok.

    mesela benim kartımı örnek verecek olursam yükte çekirdek hızı 900mhz (boşta 100mhz) bellek hızı 1150mhz (boşta 300mhz) ye düşüyor. Doğal olarak güç tüketimide düşüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 21 Aralık 2010; 14:08:56 >
  • Söylediğiniz özellik Nvidia PowerMizer olarak geçiyor (ATI'da PowerPlay). Güncel sürücü ile kullanıyorsanız, kart boştayken otomatik olarak hızlarını düşürür, ayrıca işlem yapmanız gerekmez. İlla elden ayar yapmak isterseniz Riva Tuner ya da Msi Afterburner ile de yapabilirsiniz.
  • Güncel sürücü yüklüyorum sürekli. Boşta iken çekirdek hızlarını yukarıdaki araçlar ile görebilirmiyim? Ekran kartı fan devir sayısı oyun oynarken artıyor sıcaklık artıkça, Bu çekirdek hızlarının da arttığı anlamına mı geliyor?
  • evet. zaten yükle birlikte çekirdek hızı arttığı için güç tüketimi artıyor ve kart bu yüzden ısınıyor.

    GPU ısısı ve fan hızını GPU-Z'den de görebilirsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.