Şimdi Ara

Ekran Kartı Durduk Yere Kapanıyor Ve Görüntü Gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler 2 gün önce yeni bir sistem topladım inventusdan bu sistem:https://www.technopat.net/sosyal/konu/alindi-i5-6600k-ve-asus-z170-pro-gaming-tabanli-sistem.318978/
    Drivleri felan kurudm windowsu 10'u kurdum ve rusta giriyorum 30dk sonra ekran kartı duruyor ve monitorden goruntu gidiyor sizce sebebi nedir ?

• Sadece rust ta mı oluyor?
  • Arkadaşım sorununu detaylı bir şekilde anlatırsan sevinirim.

- Ekran kartı duruyor ve monitördön görüntü gidiyor da peki ondan sonra ne oluyor öylece kalıyor mu?
    - Bir müddet sonra geri geliyor mu görüntü veya ekran kartı çalışıyor mu?
    - Sistem komple kapanıyor mu yoksa windows açık kasan çalışıyor ve sesler gelmeye devam ediyor mu?
    - Arkadaş da sormuş ama bunu sadece rust oyununda mı yapıyor? Diğer oyunlarda bir sıkıntı var mı?

gibi durumları iyice belirtmek gerekiyor.

Onun haricinde tahmini sorun ssd'de olabilir. Bir arkadaşım da senin gibi yeni sistem toplamıştı. Ssd'si sıkıntılı idi diablo 3 oyununa giriyor 10-15 dakka içinde görüntüde sıkıntılar meydana geliyordu. Oyundan atılıyordu. Görüntü birimi çalışmayı durdurdu gibi hatalar alıyordu. Bu durum akla direkt ekran kartını getiriyor ama sorun ssd imiş.

Kolay gelsin.

• maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Hocam her oyunda olmuyor örnek verirsem mgs tpp ulturda 60 fpsde oynadım 5 saat birşey olmadı ama the long dark grafikliri o kadar yüksek değil oldu ama en çok rusta oluyor aynen şöyle oyuna giriyorum fps hiç sabit değil 55-85 arası 35 dk felan oynuyorum fabrikların oraya geldiğim zaman fps düşmeye başlıyor ve ekranda video sinayli yok yazıyor ekran kartına bakıyorum fanları durmuş ama kulaklıktan sesler geliyor kasada çalışıyor.
    Ekran kartını çıkarıp onboard kartan test yaptım güç kayndağındamı sorun var diye ama hiçbirşey olmadı ekran kartını inventusa yolladım haber bekliyorum.
    Yukarıda bakarsan başka testlerde yaptım sonuç ayni hiç kapanma olmadı sistemden garip ses gelmedi.
    Sıcaklığı sorarsan ekran kartı kapnamdan 2 dk önce 66 derece oluyor tam kapanırken bakma şansım oldu 67 dereceydi.

Genelde optimizasyon özürlüsü oyunlarda oluyor.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Ekran Kartı Durduk Yere Kapanıyor Ve Görüntü Gidiyor

• Opt sorunu olan çoğu oyunda oluyor.
  • Bazen ekran kartından kaynaklanan bazende senin dediğin gibi optimasyon sıkıntılı oyunlardan kaynaklanan bir durum olabiliyor.

Oyunlarda fps'si 60 sabitle ve oyunlarını öyle oyna. Eğer ki monitörünün tazeleme oranı 60'dan yüksek değilse zaten 200-300 fps almanın bir anlamı yok. Gösterebildiği en yüksek fps 60'dır zaten. Çoğu oyunda fps sabitlenmedi mi bir çok sıkıntı meydana geliyor. Ekran yırtılması, ekran kırılması gibi bilinen sorunun dışında fazladan da sıkıntılar oluşabiliyor.

Ekran kartın geldiğinde deneme yine yaparsın fps'yi sabitlemeden ama bence sabitleyerek oyna.

Sıkıntı ekran kartı donanımından olabilir tabi. Sonuç nedir bekleyip göreceğiz.

Kolay gelsin.
  • SSD'de sorun yok zaten disk kullanmı fazla artmıyor buda diski test ettim sonuçları.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Ekran Kartı Durduk Yere Kapanıyor Ve Görüntü Gidiyor Ekran Kartı Durduk Yere Kapanıyor Ve Görüntü Gidiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Teşekkür ederim daha önce gtx 460 kullandım hiç sabitleme yapmadım hiç sorun çıkmadı yani bana saçma geldi bakalım şuan inventusa ulaşmış testeymiş ararlar yarın olmadı kasayı göndereceğim.
  • Ben kendi sistemimde akla hayale gelemyecek sorunlar gördüm. Bir çoğunu çözdüm. Donanımsal sıkıntıda çipsete doğrudan müdahele yapamadığım için teknik servisine gönderdim. Garantim bitmemişti ve usb 2.0 ile ilgili çipseti değiştirdiler ve sorunum çözüldü. :)

Ekran kartları ile ilgili de bir çok deneme yanılma yolları ile sorunlarımı tespit ve çözüm yoluna gittim. Amd ekran kartlarımdan çekmediğim sıkıntı kalmadı ki bu yüzden son ekran kartımı nvidia aldım. Şu anda hiç sıkıntısız devam ediyorum.

Donma, ani takılma, oyundan atma, mavi ekran, ile sistemin yeniden başlaması gibi bir çok ekran kartı sorununu tecrübe ettim. :) Sanki büyük bir meziyetmiş gibi anlatıyorum ama öyle. :)

Neyse kolay gelsin. :)
    İnventusu aradım şuan ekran kartı testeymiş adamlar yenisini gönderecekmiş. :) Yine sorun çıkarsa kasa gidecek artık pazartesi elimde olur yine sorun devam ederse yazarım. :)
    Ekran kartını bugun elime ulşatı montajladım stres test yaptım sorun çıkmadı daha önce sorun çıkan the long darka girdim yine sorun yok ama rusta girince grafikleri azda olsa kıstım belli bir yerden sona görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtlu diyor ve oyun kapanıyor ama ekranda görüntü var .
  • Up.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun sürücüsünden kaynaklı bir problem gibi gözüküyor :/
  • Oyundan kaynaklı bir durum gibi gözüküyor. Bence başka bir oyuna yönel. Ekran kartın ile ya da ekran kartın ile eş zamanlı olarak çalışan başka bir donanımının oyun ile uyumsuzluğu var. Bu konuda oyunun güncelleme çıkarmasıdan başka yapacak bir şey yok.

Assassin Creed Unity ilk oyun çıktığında Amd kartlarının tamamına yakınında sorunlu ve Nvidia kartlarında da oyunun bazı bölümlerinde gösterilen sahnelerinde fps düşüşleri vs... oluyordu. Nvidia çıkarttığı sürücüler ile bu sıkıntıyı biraz giderdi. Ubisoft da baya bir güncelleme çıkardı. Çıkardığı ilk güncellemeler daha çok Nvidia kartlarını tatmin etti. Amd kartlarına sahip olanlar isyanda idi. Ubisoft bunun üzerine Bizde bir sıkıntı yok sorun amd'nin sürücülerinden kaynaklanıyor diye bir haber yayarak topu amd'ye attı ama sonra amd ile ubisoft beraber çalışarak uyumlu bir güncelleme ve sürücü çıkarttılar.

Kısacası sorun oyundan kaynaklı gibi görünüyor arkadaşım.

Kolay Gelsin.

• encede öye inventusu aradaım adamlardan yazılımsal dedi sorun oyunda stres teste soktum 70 dereceyi gördü ama kapanam olmadı ama şu illet oyunda 65 derece olsa bile belli bir yerde kapanıyor.
    Ram slotunu değiştirdim düzeldi şimdi sorun anakartamı yani?
    Normalde anakart kitapcığında dim a1 ve dim a2 öncellikiydi tek ram takacaksanız dim1'e takın diyordu ve orda takılıydı ben dim2'ye taktım ve hiç sorun kalmadı kapanma felan?
    Anakartın dim1 slotunda sorunmu var yani?
  • Ram slotunu değiştirmemektedir rağmen sorun devam ediyor.
    Ve sadece bir oyunda değil bir kaç oyunda sorun var artık güç kaynağı yada anakartan şüphelenmeye başladım yarın ilk iş inventusda yollamak kasayı birde onlar baksin yoksa kafayı yiyeceğim.

Oyunda yada oyunlarda sorun olduğunu sanmıyorum benim sistemine benzer bir sistem arkadaşımdan var ama hiç bir oyunda sorun yasamiyor.

İsim ilginç yanı Stress teste 15 dk test yaptım hiç kapanma olmadı ama iş oyunlara gelince kapanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım en iyisi geri gönder yapacak bir şey yok. Buradan da donanımsal bir sıkıntı var ise pek yardımcı olamayız zaten.

Kolay Gelsin.
  • Hocam aynı sorun bendede vardı display driver uninstaller ile safe modda driveri kaldırın sonra 15.11.1 eski versiyon olan sürücüyü indirip kurup ben böyle hallettim birde siz deneyim olmadı servise gönderirsiniz. Büyük ihtimal yazılımdan son çıkan amd yazımları sıkıntı gibi. 15.11.1 yazın googleye çıkıyor indirme siteleri.
  • hacı o paylaştığın şey aynısı bendede var amd ekran kartı kullanıyorum hiç bir oyunda böyle sorun yok ama rusta ekran gidiyor win 7 vardı onda görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesit diyor win 10 kurdum dün bundada ekran gidiyo ışık yanıp sönüyo ve reset atmak zorunda kalıyorum eski ekran kartımda hiç bir sıkıntı çıkarmadı msi nvida idi bu amd olduğundan sorunlu deli ediyor beni
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.