Şimdi Ara

Ekran kartı değişimi sonrası anakart performans düşüklüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi bir sorun yaşıyorum. Gigabyte b450m s2h. 3700x ile 6700xt takılı anakarta ve performansı eski ekran kartıma göre bile düşük.(rx 5700)

    (r

    yedek bir işlemcim var 1600af. Onu taktım yine benzer performanslar aldım arada dağlar kadar işlemci farkı olmasına rağmen.


    Ekran kartımı test ettim bir sorun yok. Furmark programı ile test etttiğim zaman 58 fps veriyor. Aynı kart arkadaşımda da var aynı fpsleri alıyoruz.


    Psu denedim. Fps bir miktar arttı ama hala çok uzak gereken performanstan.


    Farklı bir anakarta taktım bileşenleri Msi b450 gaming plus ile 3700x Açılmadı.


    Ryzen 1600AF msi anakart ile açıldı. Oyunlarda ise olması gereken fpsi verdi. Youtube videolarındakine benzer fpsler aldım. 2 farklı psu ile msi anakartta test yaptım aynı şekilde fps verdi.



    Mesela şu an 1600af takılı gigabyte ile. Forza oyununda 127 fps alıyordum ( msi anakartta 138 fps aldım). Bir ramleri söküp taktım ve şu an tekrar test yaptım 111 fps verdi.


    Biraz karışık anlatmış olabilir ama günlerdir sorun ne anlayamadım beyin yanıyor artık. Spesifik çözümlerinizi bekliyorum çünkü cmos reset, format, xmp vs hepsini denedim.








  • Bios güncelle

  • 1- Anakartlarlar üzerinde ki bileşenleri çalıştırır cpu, gpu, ram, ssd gibi belli bir performansları yok (aslında bu kadar bile açıklamaya gerek yok direk anakartların performansa etkisi yok yazacaktım ama forumda cahil sürüsü bir yığın olduğu için hebele hübele nasıl performansa etkisi yok deyip OC, ram frekansı, pci 4.0 üzerinden performansa kıyası yapacağı için bu kadar detaylı açıklama gereği duydum)


    2- 3000 serisi işlemciler bazı B450 anakartlarda bios güncellemesi olmadan çalışmıyor, 1600AF nin çalışıp 3700X in çalışmama sebebi bu


    3- Farklı anakartlarla farklı fps almanın sebebi ram frekansı ki kendin de ramleri söküp taktıktan sonra 111fps verdi demişsin söktüğün için ramler XMP yada manuel değerler yerine stok 2666mhz de çalışmaya başladı haliyle fps in düştü


    4- Forza horizonda performans kıyaslaması yapılmaz


    5- Sisteminde hiç bir sorun yok fazla anlamadığın için boşuna evham yapıyorsun


    6- Bios güncel değilse bios u güncelle, DDU ile güvenli mod da ekran kartı driverı sil ve temiz kurulum yap, chipset driverını sil ve güncel olanı kur, ramleri hiç bir zaman XMP de kullanma thaiphoon burner dan ramlerin chip'ini ve nasıl manuel timing girip OC yapabileceğini öğren, işlemcisi auto voltaj da kullanma ortalama 1.3v da 4.2ghz rahat çalışır


    7- Yukarıda anlattıklarımı birinden yardım alıp yapamayacak seviyedeysen yada ne anlatıyor bu adam diyorsan sat sistemi kurtul işkence çekme git xbox-ps al keyfine bak





  • ramlerin mhzsi kaç msi direk 3200mhz çalıştırırken gigada biosdan ayarlaman lazım

  • Gayet doğal bir sonuç b450m gibi giriş sınıf bir anakart ile performans bileşenleri kullanmak en başta hata, uygun orta/üst sınıf bir anakarta yönelin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.