Şimdi Ara

Harddisk Bakımı ve Performans artışı için...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Harddiskin performansı dustu, bazen duraklamalar yapıyor defrag dışında ne yapmam gerekir, içini açıp temizleme gibi bir durum sözkonusu mu? Onerebileceğiniz yazılım var mı defrag vb. HD bakımı için..

• Kesinlikle harddiski açma, içerisi tozdan arındırılmış ve vakumlu bir ortamdır.Diskin çalışmaya devam eder ama ömrünü 1/3'e düşürürsün.Defrag dışında cihaza yapabileceğin pek birşey yok.Performans düşüklüğü bence yazılım kaynaklıdır.En fazla şunu kontrol et:Eğer disk çok fazla ısınıyorsa, bir soğutucu tak.Onun dışında işletim sistemi ve sürekli çalışıp diski meşgul eden bir programın olup olmadığı kontrol edilmeli.
  • Bilgiler icin tesekkurler
    Hd de fazla bir ısınma yok, birde Kasa tower degil, yatık slim kasa dolayısıyla HD yere paralel degil Tower kasada olduğu gibi, bu da bir problem yaratır mı? Windowsun kendi defragı dışında sanıyorum diskkeper iyi bir program..
  • diskte yavaşlamanın bir çok sebebi birçok neden olabilir. ama genelde defrag yapılmaması ve arkaplanda çalışan gizli dosyalar. genelde 2. şık daha büyük bi etken.

bunun çözümü çok ama genede %100 verim alamazsın. tek çare formattır
  • tam scandik ve ardından disk birleştircisi dene. birşey farkedeceğini pek sanmıyorum. yani ben bu güne kadar göremedim. parçalanmış dosyaları bir araya toplamaya calısıyor. inşallah biraz düzelir :)
    bu arada sistemin hakkında hiç bilgi vermemişsin.
  • bak kardeş.. eğer NTFS li bir sistemin varsa.. VE harddsikin de dolmaya başlamışsa.. büyük ihtimal,indexing ve sıkıştırma özellikleri açıktır.. Kapatırsan büyük ihtimal yine performansın artacaktır diyorum.
  • bu özellikler menüsü nerde yani indexing ve sıkıştırma özelliklerini nerden kapıyacam ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAM ve SSD Dışında Tavsiye
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • düzeli format atıyorum 3ayda bir gayet güzel
  • Format harddiskin ömrünü azaltır mı?
  • hmm aslında harddikten harddiske degisen bi olay ama sonucta hdd normal flopy disk ten pek farklı degil sonuçta buna gore düşünürsek ömrü azalabilir.
    quantum da 3-4 formatda bad oluştu
    seagate de 300 formatda hiçbişe olmadı.
  • format harddiskin ömrünü azaltmaz. doya doya format atabilirsin. :)
    kafadan atmıyoruz . bilgisayar programcısı diyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.