arkadaşlar son günlerde bilgisayara bir şey oldu ekran görüntüsü kayboluyor ,ekran kararıyor 3-4 saniye sonra yeniden görüntü geliyor.Bunlar olurken monitorun ışığı yanıyor kesilmiyor.Yanılmıyorsam monitorda bir sorun yok. Sorun neden olabilir acaba
kasadaki monitör kablosunun girişini kontrol et bence.lcd monitörse ve kablo değiştirebiliyorsan şanslısındır.yoksa monitör gitmek üzeredir...
ekran kartın ati mi, driver sürümün kaç
aynı sorun bende de vardı
ekran kartı NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)
Monitör Philips 107E5 (GS4) [17" CRT] (BZ 220301)
kablolarına baktım bir sorun yok
hem monitörü hem kasanı başka bir pc de denedin mi?
1 kasayı kapatınca kablo takılı degil uyarısı veriyormu 2 hertz i 70 olmalı 3 bu durumu ortamın ısısı etkiliyormu birde kasayı ve monitörü fön makinası ile 2 dk ısıtıp deneyin özellikle anakartı..nedeni ( kondansatörler şişmiş olabilir ve ısıya tepki veriyor olabilir ) 4 kasayı oynatınca renk kaybı yaşanıyormu 5 ekranda dikey yada yatay çizgi verdimi 6 güvenli modda yapıyormu 7 başka kasada denedinizmi...
birde kasa ve monitörün yerini daha sıcak kalabilecegi yerde dursun ertesi gün açıp deneyin...
başka kasave monitorda deneme imkanım yok güvenli modda başlattım bir sorun olmadı başka neden olabilir acaba
bunları yaptım olmadı acaba virüsten yada işletim sisteminden olabilirmi?
Bu dedigin olay bilgisayarini actiginda bi defa mi oluyor yoksa her 3-4 dakikada bir mi tekrarliyor??
Ayrica sunu soliim sorunun driver gibi duruyor hangi diriveri kullaniorsun onu da yazarsan ii olur.
bilgisayarı açtıktan birkaç dakika sonra başlıyor her iki üç dakikada tekrarlanıyor neyin driverini soruyorsun?
arkadaşlar format attım bilgisayara şimdi 10-15 dakikada bir oluyor hala çaresini bulamadım
eski sistemde bendede vardı fx5200 aynı sorun vardı yine bendede ekran kartının ömrü bitmiş demişlerdi doğal olarak çok eski bi kart aklıma bi bu geldi
yani ekran kartından mı kaynaklanıyor? yok mu bir çaresi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme