Şimdi Ara

EKRAN DA KIRMIZI NOKTA SORUNU !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
17.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler telefonun ekranında çok ufak bı kırmızı nokta var. Toz gibi ama tam toz da diyemeyiz. Garantiye versem ne derler ne işlem yaparlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehili -- 5 Mayıs 2012; 18:31:54 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefon Ekranında Kırmızı Nokta: Nedenleri ve Çözümleri

Telefonunuzun ekranında kırmızı bir nokta fark ettiyseniz, endişelenmeyin. Bu yaygın bir sorundur ve genellikle kolayca çözülebilir.

Olası Nedenler:

• Donanım Sorunları: Kırmızı nokta, ekranın fiziksel hasar görmesinden kaynaklanıyor olabilir. Bu, telefonu düşürme veya üzerine basma gibi kazalardan kaynaklanabilir.
    • Yazılım Hataları: Bazı durumlarda, kırmızı nokta, işletim sistemindeki veya yüklü olan uygulamalardaki yazılım hatalarından kaynaklanabilir.

Yaygın Çözümler:

• Telefonu Yeniden Başlatın: Bu, küçük yazılım hatalarını gidermenin basit bir yoludur. Telefonunuzu kapatın ve birkaç dakika sonra yeniden başlatın.
    • Uygulamaları Güncelleyin: Kırmızı noktaya neden olan yazılım hataları, yüklü uygulamaların güncellenmesiyle giderilebilir. App Store veya Google Play Store'u açın ve tüm uygulamalarınızın güncel olduğundan emin olun.
    • Fabrika Ayarlarına Sıfırlayın: Diğer tüm seçenekler başarısız olursa, telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bu, tüm verilerinizi sileceği için bu seçeneği kullanmadan önce telefonunuzu yedeklediğinizden emin olun.
    • Profesyonel Yardım Alın: Kırmızı nokta fiziksel hasardan kaynaklanıyorsa, onarım için profesyonel bir tamirciye başvurmanız gerekebilir.

Önemli Notlar:

• Kırmızı nokta geçici olarak kaybolabilir, ancak daha sonra tekrar ortaya çıkabilir. Bu, sorunun donanımla ilgili olduğunu gösterir.
    • Bazı durumlarda, kırmızı nokta yalnızca belirli uygulamalarda görünebilir. Bu, sorunun bu uygulamayla ilgili bir yazılım hatasından kaynaklandığı anlamına gelebilir.
    • Telefonunuzun ekranında kırmızı bir leke fark ederseniz, bu ekran hasarının daha ciddi bir belirtisi olabilir. Profesyonel yardım almanızı öneririz.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Olmek uzere olan bir pixeldir buyuk ihtimal ile. Uzerine bastirin duzelebilir. Bir tane var ise servise gondersenizde degisim olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Olmek uzere olan bir pixeldir buyuk ihtimal ile. Uzerine bastirin duzelebilir. Bir tane var ise servise gondersenizde degisim olmaz.

Bastırmayla düzelecek birşey değil hocam. Kac tane olması gerekiyor değişmesi icin ? Böyle bı şey mı var ki .s

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cehili

quote:

Olmek uzere olan bir pixeldir buyuk ihtimal ile. Uzerine bastirin duzelebilir. Bir tane var ise servise gondersenizde degisim olmaz.

Bastırmayla düzelecek birşey değil hocam. Kac tane olması gerekiyor değişmesi icin ? Böyle bı şey mı var ki .s

3,4 tane olmasi lazim. Ama ekrani degistiriceklerdir. Cihaz degisimi olmaz.
  • quote:

quote:

quote:

3,4 tane olmasi lazim. Ama ekrani degistiriceklerdir. Cihaz degisimi olmaz.

Ekran değişirse o da olur. Cihaz degisimi şart değil zaten.
  • lcd ekranını değiştirirler
  • Ne kadar doğru bilmiyorum ama servise gidip değişen ekranlarda orijinali yerine yan sanayi ekran takiliyormus özellikle iPhone 4-4s lerde retina ekran takılmadgi için sorun yaratıyor diyenler vardı ben olsam servise götürmem çok küçük bir şey ise

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Videoda ki siyah bant sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joyeux

Ne kadar doğru bilmiyorum ama servise gidip değişen ekranlarda orijinali yerine yan sanayi ekran takiliyormus özellikle iPhone 4-4s lerde retina ekran takılmadgi için sorun yaratıyor diyenler vardı ben olsam servise götürmem çok küçük bir şey ise

İmkansız hocam yan sanayi taksalar hemen belli olur.Bu milletin işine gelir zaten servisleri şikayet etmek için yer arıyorlar.Böyle bir hata yapamazlar diyelimki yaptılar uzun süre kullanan bir insan bunu anlar.
  • Serviste ekran degisimi nasil olacak, apple yedek parca üretmiyorki ? Yan sanayi takamazlar heralde. Basina böyle bir olay gelen varmi ?
  • Yedek parça üretilmiyor ise bu herifler nasil yeni ekran takacaklar ? Direk degisim yapacaklar o zaman
  • quote:

Ne kadar doğru bilmiyorum ama servise gidip değişen ekranlarda orijinali yerine yan sanayi ekran takiliyormus özellikle iPhone 4-4s lerde retina ekran takılmadgi için sorun yaratıyor diyenler vardı ben olsam servise götürmem çok küçük bir şey ise

Hocam i harfinin noktasının ceyregi kadar birşey hatta ondan da küçük. Ben zaten servise versem göremeyeceklerinden de endiseliyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehili -- 6 Mayıs 2012; 14:48:38 >
  • quote:

quote:

Hocam i harfinin noktasının ceyregi kadar birşey hatta ondan da küçük. Ben zaten servise versem göremeyeceklerinden de endiseliyim :)

hocam 1 ölü bile geçerlidir nedenin, retina olunca iğne ucunun 10'da 1'i gibi olması gayet doğal :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 78erhan78

quote:

İmkansız hocam yan sanayi taksalar hemen belli olur.Bu milletin işine gelir zaten servisleri şikayet etmek için yer arıyorlar.Böyle bir hata yapamazlar diyelimki yaptılar uzun süre kullanan bir insan bunu anlar.

Genpa çoğu zaman yan sanayi kullanıyor hocam, emin olabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: B-veritas

quote:

quote:

Hocam bunu nerden anladiniz biraz aciklayabilir misiniz.Bizde servisiz ama hicbir zaman yansanayi mal kullanmiyoruz sirket orjinal parca gonderiyor.Normal olarak servis disi hicbiryer temin edemiyor.

Genpa orjinal takmiyor varsayalim peki bu adamlar normalde degisim olmasi bereken urunu apple a bildiriyor mu kafalarina gore yapiyorlarsa tabi onu bilemem

• quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

quote:

quote:

hocam 1 ölü bile geçerlidir nedenin, retina olunca iğne ucunun 10'da 1'i gibi olması gayet doğal :)

Hocam o zaman bu ölü piksel kesin :) Ben gidip vereyim degisim alana kadar arkasında dururum isin :)

• quote:

quote:

quote:

Genpanin böyle birşey yapacak kadar akılsız olacağını sanmıyorum. Diyelim yaptılar şikayet ettigimiz de kaybı büyük olur. Apple bildirdiğimiz de onlar da dava acar ve baya bı büyük kayba uğrarlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Genpanin böyle birşey yapacak kadar akılsız olacağını sanmıyorum. Diyelim yaptılar şikayet ettigimiz de kaybı büyük olur. Apple bildirdiğimiz de onlar da dava acar ve baya bı büyük kayba uğrarlar.

Genpa ile Apple ın ne tür bir sözleşmeleri olabilir ki ? Cihazı Turkcell getiriyor ve ülkemizde yasal olarak elektronik ürünlerede 2 yıl garanti verilmek zorunda, bunu kimin ne şekilde verdiğini hangimiz bilebilir veya nasıl verildiğiyle ilgili yasalarda tüketiciyi koruyabilecek bir madde olabilir ki? Apple bizim gibi ülkelerle pek uğraşmıyor ve Genpa nın Türkiye den başka bir ülkede servis hizmeti verdiğini sanmadığından bu gayet normal olarak gözüküyor. Teleservice Arvato yanılmıyorsam Alman kökenli uluslararası bir firma ve bu tür firmalar bizim Genpa,Turkcell v.s gibi paradan çok marka değerlerine önem verirler bu yüzdende orijinal olmayan parça kullanmaları pek mümkün gözükmüyor ve bizzat bu firmada çalışan tekniker arkadaşımdan da Genpa ve kendileri hakkında bu bilgileri aldım.

• Merhaba

3. İp4 umu kullanarak soyluyorum ben teleservice garantili cihazimi 1 tane belirgin olmayan bir bad pixel yuzunden degistirdim :)) isi bilicen ise gitmicen :)) garanti genpa ise durum kotu

• quote:

Orijinalden alıntı: MetinMumcu

Merhaba

3. İp4 umu kullanarak soyluyorum ben teleservice garantili cihazimi 1 tane belirgin olmayan bir bad pixel yuzunden degistirdim :)) isi bilicen ise gitmicen :)) garanti genpa ise durum kotu

Valla genpa teleservice den her halukar da daha iyi diyen çok kisi var ama şans isi sanırım :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MetinMumcu

Merhaba

Valla genpa teleservice den her halukar da daha iyi diyen çok kisi var ama şans isi sanırım :)

Teleservice attigim maillerin haddi hesabi yok :))
    Ama vodafone Red iyesi olunca gecici cihaz olarak ip3gs veriyolar idare ediyosun :)) en azindan genpa gibi tornavida degmiyo degisiyo :) diger magdur arkadaslara duyuru her gun mail atin servis suresi 10 gun kisalir:))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.