Şimdi Ara

Ekran çılgınlığı ters tepti: Yeni RAV4 için geri adım sinyali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran çılgınlığı ters tepti: Yeni RAV4 için geri adım sinyali
    Otomotiv dünyasında son yıllarda moda haline gelen "her şeyi ekrana gömme" trendi, sürücülerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Altıncı nesil RAV4 modelinde kabindeki neredeyse tüm fiziksel düğmeleri kaldıran Japon otomotiv devi Toyota, gelen tepkiler üzerine ciddi bir geri adım sinyali verdi.

Otomobil üreticileri maliyetleri düşürmek ve minimalist bir tasarım yakalamak adına butonları yok etse de seyir halinde ilkimlendirme ayarı yapmak için bile ekranda alt menülere girmek zorunda kalan sürücüler bu durumdan oldukça şikayetçi.

"Gerekirse fiziksel düğmeleri geri getireceğiz"

Avustralyalı otomotiv yayını Drive’a konuşan RAV4 Baş Mühendisi Yoshinori Futonagane, SUV modelinin yeni kabinine yönelik tüketici geri bildirimlerini çok sıkı bir şekilde analiz ettiklerini itiraf etti.

Şirket içinde bu konunun şu an tamamen ucu açık bir gündem maddesi olduğunu belirten Futonagane, "Bazı kontroller için fiziksel düğmeleri yeniden devreye alıp almayacağımız henüz netleşmedi ancak gerekirse evet, bunu yapacağız" dedi.

İlk tasarım aşamasında tüm kritik kontrolleri sadece ekrandan erişilebilir kılmayı hedeflediklerini söyleyen Baş Mühendis, hangi tuşların kalacağı, hangilerinin dijitalleşeceği konusunda mühendislik ekibi içinde büyük tartışmalar yaşandığını da gizlemedi. Güncel tasarımda Toyota; ses ve sıcaklık ayarı için şimdilik fiziksel düğmeleri korurken, fan hızı gibi işlevleri ekrana taşımış durumda.

Dokunmatik ekran hayranı Çin bile "buton" istiyor

Otomotiv sektöründe dijitalleşmenin ve devasa ekranların kalesi olarak bilinen Çin pazarında bile tüketiciler bu durumdan rahatsız. Futonagane, Çin'deki kullanıcıların da ekran yerine fiziksel çevirmeli düğmeleri talep ettiğini, bu yüzden orada satışa sundukları diğer modellerde fiziksel tuşları yeniden artırmaya başladıklarını belirtti.

Ayrıca Bkz.7 bin dolarlık Leapmotor A05S'in iç mekan görselleri paylaşıldı: LiDAR teknolojili hatchback geliyor

Otomotiv dünyasında bu konuda tam bir kutuplaşma yaşanıyor:

• Düğmeye Sadık Kalanlar: Volkswagen, direksiyondaki dokunmatik tuşlar yüzünden aldığı yoğun eleştirilerin ardından fiziksel düğmelere geri döneceğini açıklamıştı. Kia ve Audi de butonları koruma sözü veren markalar arasında.

• Düğmeleri Tamamen Reddedenler: Mazda ise tamamen tersi bir yöne giderek yeni CX-5 modelinde kabindeki neredeyse tüm düğmeleri yok etti ve sürücüleri tamamen sesli komut ile direksiyon üstündeki tuşlara yönlendirdi.

Toyota’nın RAV4 gibi en çok satan küresel bir modelde atacağı adım, sektörün geri kalanı için de belirleyici bir viraj olacak gibi görünüyor.

Kaynak:https://www.drive.com.au/news/toyota-rav4-could-return-to-buttons-for-more-functions-if-customers-ask/

• Herkes yapınca bunlar da yaptı. Ama euro n-cap'ın zorlaması ve Çinlilerin önceden yapıp çok şikayet almalarıyla kaldırmaya başladılar. 2027'de fiziksel tuşlar geri gelmiş olur Çinlilere.

Lakin 15 yıldır aynı motoru kullanan, 25 yıldır aynı depo kapağı, açma düğmesi ve vites topuzunu kullanan Toyota efendi bunu değiştirene kadar 2030'u geçer. Merak etmeyin  

• symbolün gözünü seveyim yaa. ekranda kontrol tuşu falan yok. neredeyse her şey manuel..

• Ya bu otomobil üreticileri anlamak istemiyor mu. Araç kullanırken manuel kontroller dışındakiler dikkat dağıtıyor. Eminim telefonla uğraşmak daha az zararlıdır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fiziksel düğme konusunda Opel Astra J kasa benim çok hoşuma gidiyor.

Adamlar neredeyse herşeyin tuşunu ön konsola koymuşlar.

Sesin bas-tiz ayarını yapmak için bile tek tuşla ilgili menüye gidebiliyorsun.

Ses tuşla olacak ve büyük ekran içinde navigasyondan bağımsız olacak. Direksiyonda da fiziksel olarak bulunacak.

Hız sabitleme ve sınırlama, hatta otonom sürüş kadran tarafında olacak. Direksiyon üzerinden kumanda edilecek.

4'lü flaşör mesela körün bile görebileceği şekilde olmalı. Ön kadran 10" yatay, orta ekran 12" dikey , klima kontrol de yatay 7" civarı ve ayrı ayrı olmalı.

Telefon tutucusu ekrandan bağımsız şekilde yeri tasarlanmış hazır olmalı.

Herkes yapınca bunlar da yaptı. Ama euro n-cap'ın zorlaması ve Çinlilerin önceden yapıp çok şikayet almalarıyla kaldırmaya başladılar. 2027'de fiziksel tuşlar geri gelmiş olur Çinlilere.

Lakin 15 yıldır aynı motoru kullanan, 25 yıldır aynı depo kapağı, açma düğmesi ve vites topuzunu kullanan Toyota efendi bunu değiştirene kadar 2030'u geçer. Merak etmeyin  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufo -- 20 Temmuz 2026; 20:3:31 >

Önceki Rav4 konsoluna dönse yeter. Subaru bu konuda en iyisi

Bu rav4'ün 6. kasası.

1. Kasa (XA10): 1994 – 2000

2. Kasa (XA20): 2000 – 2005

3. Kasa (XA30): 2005 – 2012

4. Kasa (XA40): 2012 – 2018

5. Kasa (XA50): 2018 – 2025

6. Kasa: 2026+

2018'e kadar sorun yoktu. Eşşeği boyayıp satıyorlardı çünkü rekabet vardı. Şimdi geriden gelip takip ediyorlar sadece. Onu da bu kadar becerebiliyorlar.

Subaru'nun sadık bir kitlesi var özellikle ABD'de. Yıllık satışı 1 milyonun altında (küresel) ve hiçbiryerde 1. değil. Öylece takılıyor. Bakalım ne zamana kadar..

• ufo U kullanıcısına yanıt

Aynen öyle 1 hatta neredeyse 2 nesil öncesinin ergonomik sorunlarıydı bunlar Ekran çılgınlığı ters tepti: Yeni RAV4 için geri adım sinyali 

Bol düğme yanında Bol sanayi opsiyonlu meşhur opeller.

• 40 yaşında alıp allah kaza bela vermeden 70 yaşına kadar kullanmalık araç...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

muhtemelen alamayacağız

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.