Şimdi Ara

ekonomik sistem toplayacam şu sistem nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bizim aile için bi pc toplayacam. maksimum kdv dahil 500-600 ytl ye bi sistem önerirmisiniz.

benim düşüncem.
    celeron 2.66
    512 ram
    80 ya da 120 gb sata samsunh harddisk. 1
    256 mb ekran kartı(marka model bilmiyom pek)
    monitor emin değilim 17 crt herhangi bi model philips 107e6 iyi ama pahalı sanırım.

bir de acaba şu intelin ucuz çift cekirdek işlemcileri var bunlar nasıl alınır mı. ne dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasdasq -- 15 Haziran 2006; 23:13:27 >

• Ekran kartı olarak 256mb istiyorsan illaki (ki 128mb lik güzel bir kart bu bilgisayara yetecektir) 256 MB, ATI Radeon X550 PCI-Ex, DDR TV-Out/DVI 128bit 60-65dolar arsı geziyor. Çift çekirdekli ucuz işlemciler de alabilirsin ama unutmaki hem onların fiyatı celeron a göre yüksek hem de iyi 945 serisi pahalı bir anakart alman gerekecek bunu unutma.
    Çankaya University Translation and Interpreting Studies Awarded with Scholarship
  • ikinci el ben olsam alırım ama onlar istemiyolar haliylen. ben bi kaç parça işlemci falan fiyatlarıyla yazayım onlara bakın o zaman

MSİ PM8M3-V LGA775 ANAKART-- 95 YTL (64 mb onboard ekrankartı)
    CELERON D 2.13 GHZ İŞLEMCİ--- 85 YTL
    SAMSUNG 80 GB İDE 2MB HARDDİSK 85 YTL
    512 MB DDR 400 RAM KİNGSTON ---90 YTL
    LG DVD*ROM -35 YTL
    KASA 300W -- 40 YTL
    KLAVYE MOUSE -- 25 YTL

TOPLAM 455YTL uygun mönitor bulamadım 17" crt philips düşünüyordum 200 ytl pahalı geldi. daha ucuzuna bakacam.

amd baktım onda ucuz işlemci göremedim yukarıdaki sistem nasıl uyumlu mu sadece internetşmüzik,word vs.
    kullanılacak bana yeterli geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasdasq -- 15 Haziran 2006; 22:09:42 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dire depeche -- 16 Haziran 2006; 15:22:29 >

MSİ PM8M3-V LGA775 ANAKART-- 95 YTL (64 mb onboard ekrankartı)
    CELERON D 2.13 GHZ İŞLEMCİ--- 85 YTL
    SAMSUNG 80 GB İDE 2MB HARDDİSK 85 YTL
    512 MB DDR 400 RAM KİNGSTON ---90 YTL
    LG DVD*ROM -35 YTL
    KASA 300W -- 40 YTL
    KLAVYE MOUSE -- 25 YTL
    İtopyadan Bu Sistem Nasıl?
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AMD 64 Sempron 2800+ s754
    MSI RS480 [anakartı duzelttim Pclabs Sistem önerisindeki daki anakarttan sectim.]
    512MB DDR Twinmos
    Combo DVD/CDRW
    Samsung 80GB HDD [SATA-IDE arasında fazla fiyat farkı yok aslında]

gibi birsey dusunuyorum ben ama fiyat yine de fazla oluyo sanki!?
    İşlemci tarafında bu secenegi de gözardı etme derim ben!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuruincir -- 16 Haziran 2006; 16:32:48 >
  • dvd rom olmamış mesela en azından combo tercih et. Ucuz yapmaya kalkıyorsun marka ram alıyorsun. Eğer ileride değiştirirsem diye düşünmüş olabilirsin ama emin ol o zaman 512 komik kalacaktır. Bence anakart ram işlemci üçlüsünü mümkün olabildiğince düşük fiyattan seçip diğer parçaları sağlam seç. Biliyorsun upgrade de bu temel 3 parça değişir.
    Eğer makineyi kasmayacak bi oyun proğram felan yüklemeyceksen bu özellikler işini fazlaysıyla görecektir... Saygılar

performans verecektir. celerondan uzak dur bence.
  • Acelen yoksa. Biraz daha para eklemek için belki yaz sonuna doğru alabilirsin. Fiyatlar biraz daha düşmüşde olur ayrıca. Şimdi alacaksan sistemin iyi sayılır belki çok detaylı araştırırsan işlemciyi 10-20$ farkla daha iyi seçebilirsin. Ama bence mulaka ram'ı 1 GB az alma. Paran sınırlıysa ram'ı kingston seçmem şart değil. Yakında vista çıkacak ve 1 gb ram gerekecek. Vista'yı hiç düşünmem dersen genede 1GB ram artık gerekli.
    asus a6q00vc
    for i=ezel to ebed -print "ELHAMDULİLLAH" - next i
  • sagolun öneriler için, hepsine cevap yazamasam da genel olarak, işe yarar minimum sistem olarak bunu düşündüm. kendi pc mi de yenileyeceğim, 2.8 ghz bi sistemi 600 e falan bulmak zor hocam(bi arkadaş yukarda yazmış), dvd*rom zaten combo olarak yazmıştım rw değil yanlış yazmışım ya da öyle anlaşılmış.

sistem fena değil herhalde bi kenarda dursun, yalnız bu mönitor çok pahalnmış. 17 crt 200 ytl den asağı yok. o biraz canımı sıktı. en pahalı parça o olacak. ikinci eline de güvenemiyorum pek.

biraz daha araştırıp yukarıdaki bileşeni bi yoklayım o zaman.
    İNTEL 478 3.0 GHZ-1GB DDR KİNGSTON-İNTEL 865PERL 800 MHZ FSB-256 MB TRİPLEX 9550 128 BİT-LG DVD RW-ZEST BALCK KASA-200 GB SEAGATE NCQ SATA2-80 GBWESTERN DİGİTAL-17 LG LCD 1750SQ 8 MS -CREATİVE 5+1 SES SİSTEMİ

HAYAT SİYAH BEYAZDIR ((( BJK ))
    HER SİSTEMİN BİR ÖYKÜSÜ VARDIR!
    TOPLA BİR İNTEL SİSTEM!!!!!!!
  • o zaman bekle derim ama acilse;

amd 754p 2800+ ile çok iyi değerler alman mümkün. celeron tabanlı ise sanırım onda d katagorisinde baya iyi bir işlemci var dı şu an aklımda değil. anakart pcı-e ise x550 en iyi seçim olur.

bence 2.elde kutulu + garantili ürün leri takip et, monitör samsung 700s - 793df olsun.

Orjinalden alıntı: BaRo_94_55

güzel sistem abi

ne güldün emmoğlu beğenemedin mi

mönitor tavsiyesi için sağol , bakacaz artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasdasq -- 19 Haziran 2006; 20:25:19 >
    P5 10 GHZ /5MB ,4 ÇEKIRDEK(KAVRULMUŞ).lŞLEMCI/// ASUS l2775X DOUBLE CORE , ON BOARD= VGA ,TERLİK ,SES,ANAKART./// SEAGATE 1250 GB 20000 RPM WIRILEES HAAART DİSK. /// 7GB 3333 HZ KINGSTON FANLI RAM /// ASUS NWIDIA 92500 UPULTRA GT EKRAN KARTI.(4 MONUTOR DESTEKLİ) ///1000 WATT PSU. 20 INC LCD SONY 1000000/1 CONİTRAST 190 GÖRÜŞ AÇISI.FERRARI TEPKI SÜRESİ MOTURU ///. LOGITECH 10000 WATT 33+1 SES. ///SONY BLUE RAY DISCWRITER 200GB ///100 KM WRILES KLAVYE MOUSE SET///1000X OPTİK ZUUUMLU WEB
  • quote:

Orjinalden alıntı: dasdasq

Hocam uyarayım dedim pm mesaj alanın dolmuş

Şampiyon olmak mümkün, FENERBAHÇE olmak imkansız ...

PSN: RuNYa53
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.