Şimdi Ara

- Ekonomik KRİZ kime KRİZ? - (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
869
Cevap
6
Favori
31.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Madem öyle olaya biraz daha somut yaklaşalım.

Bakınız Türkiye 29 Mart 2009 'da seçimlere girdi ve iktidar partisi 15.459.000 kişinin oyunu aldı.
    Seçimlerden sonra işsizlik rakamları açıklandı ve 2009 yılı Nisan ayında toplam işsiz sayısının 3.618.000 olduğunu gördük.
    Ancak bugün gelinen noktada toplam işsiz sayısı 3.270.000 kişidir.

Bu rakamları şimdiden doğru değerlendirmez ve herşeyi işsizliğe dayandırmaya devam ederseniz, 2011'de sandıktan çıkan sonuçlar karşısında çok şaşırabilirsiniz. Benden söylemesi...

Orijinalden alıntı: Dellci

Madem öyle olaya biraz daha somut yaklaşalım.

Bakınız Türkiye 29 Mart 2009 'da seçimlere girdi ve iktidar partisi 15.459.000 kişinin oyunu aldı.
    Seçimlerden sonra işsizlik rakamları açıklandı ve 2009 yılı Nisan ayında toplam işsiz sayısının 3.618.000 olduğunu gördük.

Bu rakamları şimdiden doğru değerlendirmez ve herşeyi işsizliğe dayandırmaya devam ederseniz, 2011'de sandıktan çıkan sonuçlar karşısında çok şaşırabilirsiniz. Benden söylemesi...

2011 de sandıktan yine akp çıkar bence

fakat yine de sayın nicotinell e katılıyorum işsizlik seçimlerde çok önemli bir göstergedir, bir önceki seçimde yüzde 21 oy alırken diğer seçimde yüzde 1 oy alan DSP yi hatırlayın

akp nin oy almasının ideolojik nedenleri daha baskın olduğu için işsizlik akp oyunu kısmen etkiler, zaten seçim rüşvetleri dağıtılmaya başlandı bknz.. emekli maaşları, bir de imf den para gelirse değmeyin keyiflerine

kendi adıma ben oyumu çok aksi bir durum olmadıkça akp ye verecem (bu arada işsizim) zira ankarada kendini dokunulmaz gören askeri, yargı vs. bürokrasiden nefret ediyorum.

akp onların imtiyazlarını ellerinden alıyor, bürokratik oligarşi ve vesayeti kırıyor bunu yapacak başka parti olmadığı için tüm günahlarına rağman oyum akp yedir.

bu ve buna benzer birçok sebepten insanlar akp ye oy verecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: thron

quote:

fakat yine de sayın nicotinell e katılıyorum işsizlik seçimlerde çok önemli bir göstergedir, bir önceki seçimde yüzde 21 oy alırken diğer seçimde yüzde 1 oy alan DSP yi hatırlayın

akp nin oy almasının ideolojik nedenleri daha baskın olduğu için işsizlik akp oyunu kısmen etkiler, zaten seçim rüşvetleri dağıtılmaya başlandı bknz.. emekli maaşları, bir de imf den para gelirse değmeyin keyiflerine

kendi adıma ben oyumu çok aksi bir durum olmadıkça akp ye verecem (bu arada işsizim) zira ankarada kendini dokunulmaz gören askeri, yargı vs. bürokrasiden nefret ediyorum.

akp onların imtiyazlarını ellerinden alıyor, bürokratik oligarşi ve vesayeti kırıyor bunu yapacak başka parti olmadığı için tüm günahlarına rağman oyum akp yedir.

Böyle sağduyulu ve mantıklı kişileri bu forumda okumak insana ümit veriyor. Kendi çıkarı için değil, prensipler açısıdan bakabilip, atanmışlar değil seçilmişler tarafından yönetilmek istemek benim de arzum.

• ha akp gelmiş ha başkası bu memleketin durumu değişmes gelen götürür fakir dahada fakirleşir zengin dahada zenginleşir bi iç savaş cıkıpta herşey sıfırlanıp baştan bi düzen kurulursa belki bişeler olabilirde oda zor herkezin keyfi yerinde bi şekilde yaşayıp gidiyo insanlar, tartışmaya bile gerek yok herkez hakettiğini yaşıyo.

Standard and Poor's'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise ''BB ''ya yükseltti.

Açıklamada, notlara ilişkin görünümün ''pozitif'' olduğu belirtildi.
  • ulus devlet ve yargı anayasa ve diğer unsurlar küreselleşmenin karşıtı ve yıkılması gereken unsurlar olarak görülmektedir. Ancak gerçekte bunların hedefi ayrıdır ve çok çok uzun hedefler ve kendilerine uygun ortam öngürürler.

Bu nedenle sizlere gösterilene değil, üzerinde kafa yoran gençlerimiz sayısı arttıkça Atatürk 'ün neden ulus devlette direttiği ve gençlerimize miras bıraktığı anlaşılabilir. Aydınlanmanız için küreselleşmeye karşı çıkan diğer ülkelerdeki gençler ve forum tartışmalarını okumadan bir fikir sahibi olanlar, zaten bu tür uzun vadeli hedefi güden psikolojinin neferleri olmaktadır kendileri hiç istemese de maalesef durum budu r.Sizlere basit bir genel konu başlıklarını ifade eden notu okumalarını tavsiye ederim.Fikirlerin olgunlaşması için kök nedenlerin iyi irdelenmesi gerekmektedir. Sizlere gösterilenler ise sadece gizli amaçları ifade eder ve kendilerine destek ararlar ki toplum benimsesin.

http://www.aof.anadolu.edu.tr/kitap/IOLTP/1269/unite04.pdf

• quote:

quote:

thron sen askerden dönünce bayağı değişmişsin

2011'de sandıktan kinder sürpriz çıkacak Her neyse herkesin oyuna saygımız var. Lakin ben 2011'de bir koalisyon bekliyorum. Akp de bu koalisyonun parçası olabilir. Bir ihtimal sarıgül sürpriz yapıp tek başına iktidar olabilir.

• AKP yi işsizlik değil ülkeyi sürüklediği çatışma ortamı götürecek.
  • :)

2006-7 dede aynı seyler soyleniyodu:) hele secim yayın yasakları baslamadan baykala "2,parti cıkarsanız ne olcak " diye sormuslardı baykalda adamları dövecekti nerdeyse:))

teketekte fatih soruyor diyorki ne vaadediyorsunuz, kemal kılctarda yanıtlıyor - danıstayın gorevleri vs vs,hsyk atamaları vs vs, yargı bagımsızlıgı vsvs,-
    fatih diyorki, ya hadi ben anladım siz bunu halka nasıl anlatacaksınız, naapsın adam yargıtay atamalarını,baska seyler anlatın.

oda baslıyor, issizlik maası,egitim sorunu,yardım paraları,gap, ciftci.

halen uygulamada olan seyleri sayıyor:)) bu adamların sansı asla olamaz bence:) ulkede ne olup bittigini bilmiyor:)

en basitinden katsayı saçmalığının hala yargı yüzünden düzeltilememiş olması bu ülkede yargının neye hizmet ettiğinin kanıtıdır

15 yıl boyunca hukuka aykırı olmayan durum malum süreçte asker tarafından hukuka sokulmuş ve ne hikmetse geri düzeltilemiyor

memur zihniyetini oldum olası sevmem iş yapmazlar yapılan işe de engel olurlar; bir de ülkenin üretimine, ekonomisine, geleceğine en ufak bir katkıları olmadığı halde bizim vergilerimizle yaşayıp bizi marabaları olarak görürler.

chp nin hiçbir zaman iktidar olamasının nedeni halkın değil, memur partisi olmasıdır.

chp den bir değişim varolan statükonun kaldırılmasını beklemek hayaldir

çünkü chp nin halkı maraba olarak gören memurların imtiyazlarını devam ettirmekten başka amacı yoktur.

beğensekte beğenmesekte değişimi akp yapacaktır.

• quote:

bu ülkede asker ve hukuk vesayetinin olduğunu görmek için son danıştay ve hsyk kararlarına bakmak yeterde artar bile.
    .........
    .........
    .........

Vesayet ne demek? Dünyada demokratik laik hukukun alternatifi var mı?
    Demokratik ve laik olmak günümüz için bir zorunluluk değil mi?
    Bu kurumlar demokratik laik hukuku koruma dışında ne yapıyorlar ki vesayetten bahsediyorsunuz?
    Teokratik darbeye izin mi versinler? Asıl bu durmda görevlerini yapmamış olmayacaklar mı?

akepenin yapacağı değişim ortadadır. Bazı dinci sazanların sandığı gibi şeriat falan da getirmez. Sadece ülkeyi emperyalizme teslim eder ki bu cenahın tarihsel hastalığıdır. Türk Kurtuluş savaşında da hepsi İngilizci Yunancı idiler. Beğenilmeyen/yetersiz bulunan Cumhuriyet hamurunda zerre katkıları olmadığı gibi ekmeğinden en çok nemalanmış olmaları bir yana gözünü kırpmadan satacakları da bir kesinliktir. Artık satacak mal kalmadığı için ülkenin kendisini(topraklarını) satmaya kalkışmakta ancak henüz becerememektedir. akepeyi özgürlükler konusunda başarılı görmek İranlıların yakın tarih hatasına düşmektir.

• CHP li elitlerin (kendilerine göre) dokunulmaz olduğu bu ülkede CHP ile en çok hangi parti ters düşerse gıcıklığına oyumu o partiye veririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

CHP li elitlerin (kendilerine göre) dokunulmaz olduğu bu ülkede CHP ile en çok hangi parti ters düşerse gıcıklığına oyumu o partiye veririm

Hangi CHP li elite dokunulamadı?
    Az sayıda dokunulan CHP li olması dokunulmazlıktan değil pisliğe az bulaşmalarından kaynaklanıyor olmalıdır.

Dokunulamayan sadece cemaatlerdir.
    İhaleden alidiboya burunlarının bulaşmadığı pislik yoktur.
    Gettolarına elini sokanların hali meydandadır.
    Sadece görevlerini doğru yapmak insanların Ergenekoncu yaftası ile tutuklanmalarına neden olmaktadır.

Doğruyu söylemek lazım. Sadece mideden konuşmakla siyaset devri geride kalmalı artık. İnsanların akıllarına hakaret etmemek gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Sevgili Nanaka,
    AKP'ye vermeyeceğinizi öğrenmiş bulunmaktayız

Eğer akparti ile CHP ortak davranmıyorsa ben hiçbir şey bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: lehrer35

quote:

bu ülkede asker ve hukuk vesayetinin olduğunu görmek için son danıştay ve hsyk kararlarına bakmak yeterde artar bile.
    .........
    .........
    .........

Vesayet ne demek? Dünyada demokratik laik hukukun alternatifi var mı?
    Demokratik ve laik olmak günümüz için bir zorunluluk değil mi?
    Bu kurumlar demokratik laik hukuku koruma dışında ne yapıyorlar ki vesayetten bahsediyorsunuz?
    Teokratik darbeye izin mi versinler? Asıl bu durmda görevlerini yapmamış olmayacaklar mı?

akepenin yapacağı değişim ortadadır. Bazı dinci sazanların sandığı gibi şeriat falan da getirmez. Sadece ülkeyi emperyalizme teslim eder ki bu cenahın tarihsel hastalığıdır. Türk Kurtuluş savaşında da hepsi İngilizci Yunancı idiler. Beğenilmeyen/yetersiz bulunan Cumhuriyet hamurunda zerre katkıları olmadığı gibi ekmeğinden en çok nemalanmış olmaları bir yana gözünü kırpmadan satacakları da bir kesinliktir. Artık satacak mal kalmadığı için ülkenin kendisini(topraklarını) satmaya kalkışmakta ancak henüz becerememektedir. akepeyi özgürlükler konusunda başarılı görmek İranlıların yakın tarih hatasına düşmektir.

benim demokratik laik hukukla bir problemim yok sayın lehrer35

fakat kimse beni danıştayın katsayı kararının hukuki olduğuna inandıramaz

karar çok net biçimde ideolojiktir ve yargı erki keyfine göre yasama erkini vesayet altına almaktadır

askerler de gerek(!) gördükçe ülkeyi vesayet altına almışlardır, en basitinden tarihimizdeki tüm anayasaları darbe sonrası askerler yazdırmıştır, bu vesayet altına almak değildir de nedir?

...

bu laf biraz iddialı olmuş, şu an için alternatif göremediğimden yazmıştım, dikkate almayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thron -- 19 Şubat 2010; 23:42:20 >

• Peki ya irticai yapılanma sizce demokrat bir yaklaşım mıdır sevgili Thron?
    Ya da ülkenin karış karış satılması?
    Ya da haklarında birçok suç dosyasının beklediği adamlar tafasından yönetilmek?
    Ya da iktidar karşıtı herkesin hapse atılması?
    Ya da seçim zamanı dağıtılan pirinç, kömür, çamaşır makinesi?
    Ya da Taliban liderinin eteğini öpmüş birinin başbakan olması?
    Ya da kendisine görüş bildiren çiftçiye "ananı da al git" demek?
    Ya da o Mersin'e her gidişinde o çiftçiyi gözaltına aldırmak?
    Ya da başbakanın "O grubun gazetelerini almayın" çağrısı yapması?
    Ya da "Avrupa ahlaksızdır" demek?
    Ya da tüm yandaş şirketlerin ihalelerle süslenmesi?
    Ya da Ankara'da seçim sırasında tam da sandık sayımlarında elektriklerin kesilmesi?
    Ya da "Açılım" denen şeyi ABD'nin bizden önce öğrenmesi ve bunu anlatmak için bizden gizleyenlerin ABD'ye gitmesi?
    Ya da "Yeğenim olduğuna bakmamalarını ve gerekli işlemin yapılmasını istedim" demek?

Bunları çoğaltabilirim, ama sanırım gerek yok.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunu ''BB''ye yükseltti.

Standard and Poor's'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise ''BB ''ya yükseltti.

Açıklamada, notlara ilişkin görünümün ''pozitif'' olduğu belirtildi.

Iyi bir gelisme ama hala notumuz iflasin esigindeki Yunanistandan daha geri!
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.