Ekonomi düzelmeyecek (2. sayfa)




-
-
Şurada okadar çok yazdımki. Eski tr de a.s nin adı var kendisi yoktu. Kaç defa sordum eski tr de 2. Ay a.s alan birini tanıyan kişi ile aynı mahallede oturan varmı diye.
o yazı akp döneminde iş yerlerine asıldı, eski tr de asamazdı iş veren diye.
geçen markette kasapla konuşmamı yazdım, adam 30 yıllık meslekteyim dünki çocukla aynı maaşı alıyorum dediğini.
bunun adil olmadığını vsvs.
özet eski tr de as diye bir şey yoktu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şunuda söyleyeyim, meslek liseliler gelirdi haftada 2-3 gün.
Genelde öğlen yemeklerini yer giderlerdi. Onlar bile a.s almazdı.
Bayram yılmaşı vb günlerde, iş veren zarflarda para harçlık dağıtırdı ve o zarflarda bile a.s den çok daha fazla para olurdu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
nasıl düzeleceğini yazardım ama hapse girmek istemiyorum
-
48 varkende düzelemez.
-
Millet derken tüm milleti kastediyorsun bu durumda yönetenler de dahil oluyor söylediğine.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türk lirasından 6 sıfır atılmadı. Türk lirasında 6 sıfır halen duruyor, para birimimiz değişti. TL olan para birimimiz şu an TRY ve en dip tarafta 1 milyon TL = 1 TRY yapıldı.
"57. Türkiye Hükûmeti, V. Ecevit Hükûmeti veya ANASOL-M Hükûmeti, 28 Mayıs 1999 - 18 Kasım 2002 tarihleri arasında görev yapmıştır."
1999 Ortalama 1$ = 422bin TL
2000 Ortalama 1$ = 626bin TL
2001 Ortalama 1$ = 1.2 milyon TL
2002 Ortalama 1$ = 1.3 milyondan 1.6milyona gidiyor.
Yanlışlarım olabilir ama yine de 1999 yılında adam cebinden bozuk para çıkarıp (1milyon) ben niye 3$ alamıyorum diyebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 7 Ağustos 2023; 12:18:57 >
-
Ekonomi kesinlikle düzelir ve düzelecektir.
Hiç bir ekonomik kriz, kalıcı değil, refah da öyle.
Bunun neresine şaşırıyorsunuz ki anlamıyorum.
Ki bu ülkede, bu döngü hep daha kısadır. Halen yerine oturmamış şeyler var.
-
Liyakatli bir yönetim ve parlamenter sistem olmadıkça düzelmez
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
devlet kurumlarında parti etkisi bitmeden yine düzelmez. devlet kurumları, devlete-ülkeye hizmet ediyor olmalı. parti etkilerinden tamamen arındırılmış olmalı. keza yargı için de geçerli.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte bunun nedeni hükümet politikası diyorum bende . Eski hükümet batılıya hava atmak için yüksek değerde bozuk para basmış ama RTE asgari ücretliye emekliye paranın kıymetini yüksek göstermek için yüksek değerde kâğıt para bile basmıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Artık kısa değil nesiller sürecek durum var . Çalısandan fazla emekli memur var nasıl ekonomi düzelebilir ki. Emeklilik sistemi normalde 2050de falan düzelebiliyor ancak ... 20 milyon Pakistanlı Afgan afrikali Suriyeli gelirse sistem belki dönebilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sonuna kadar katılıyorum
Parti olayı günlük hayatımızdan da çıkmalı
Artık insanlar karşısındaki insanı tuttuğu partiye göre degerlendiriyor ayrisiyorlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gel bunu arjantin, venezuela, küba felan anlat hasretler bu türküye.
-
Bu ülkelerin 3 'ü de Abd ve İngiltere ambargosu altındalar. Kötü yönetimden değiller sadece. Tabiki bunun da etkisi var, akıllı yönetici, ülkesini ambargoya sürüklemez.
Bizim durum, bu 3 ülkeden tamamen farklı.
Biz de cari açık çok fazla,
Bizde tüketim, üretimin çok çok üzerinde. Böyle olunca, ekonomik krizler her daim kapımızda bekliyor.
-
Buraya bakın lütfen,
ülkemizin bu krizi yeni bir kriz değil. Atlatırız bunu da inşallah, öncekileri atlattık.
tr.wikipedia.org
Türkiye'de ekonomik krizler - Vikipedihttps://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye%27de_ekonomik_krizler -
Hocam siz ekonomik kriz nedir, tam olarak bilmiyorsunuz galiba :) Ekonomik kriz dediğimiz durum, en fazla 1 yıl sürer. Bu süreden itibaren o ülke, kemer sıkma, acı reçete, parasal sıkılaşma ya da adı her neyse, belirli bir ekonomik politika izlenir ve kısa sürede çözüm yolu bulunup, ülke düze çıkar.
En yakın tarihten örnek verirsek, 2001 yılı ekonomik krizi 1 yıl sürdü. Evet, çok zor dönemlerdi ama Kemal Derviş politikalarıyla ülke 1 yılda düze çıktı.
Türkiye, 23 Haziran 2018 tarihli genel seçimlerin hemen ardından ekonomik krize girdi zaten. 2018-2020 arası ekonomik kriz, 2020-2021 arası ekonomik buhran, 2021-2022 arası ekonomik çöküş, 2022 yazı ve 2023 yazı aralığında ise ekonomik iflas dönemlerini yaşadı.
Türkiye'de şu anda bir ekonomik kriz yok. 100 yıllık bir devletin gözümüzün önünde fiilen iflası var. 2023 Kasım-Aralık dönemi de ülke, gayriresmi olarak iflas eder diye düşünüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu iflaslar gözünüzü korkutmasın. Şirket iflası gibi değiller. Yunanistan bu vakte kadar 7.kez iflasın eşiğine geldi, zamanında Almanya, Avusturya, İngiltere iflas ettiler. Ne oldu, halen ayaktalar. Olan, bize olur, halka olur. Bu da geçer.
-
Hiçte öyle değil bunlar var. ama bana bunları düzeltecek güven veren güç ve irade sahibi bir muhalefet yok. Bunlardan kurtulayım ama muhalefet bu yapısıyla iktidarı ona verirsem ülkeyi bundan 2 katı daha kötü hale getirecek belkide bölecek daha kötü olacağım diye çoğunluk bunlara verdi.Azıcık muhalefetten ışık görse umudu olsa ona verirdi oyunu
-
4. maddeyi sadece bana uzun uzun anlatabilir misin? Ben belki sanayiciyimdir. Baltayı taşa vurmadan anlatabilir misin? onun bunun papağını değilsen. Dördüncü madde benim ilgi alanım Lütfen sizin gibi insanlar bu konuda ne biliyor merak ediyorum. Anlatsana bana.. LÜTFEN
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X