Şimdi Ara

Ekonomi çöküşte mi? Değil mi yoksa?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş, dükkana atıyorum tuz, şeker, et, yufka, peynir vs. alıyoruz. E elektrik, mazot zaten uçtu gitti artık kaç katı oldu bilmiyorum bile. Her ürünün geçen seneye kıyasla garanti x2 fiyatı var, hatta bazı ürünler x3, x4, x5 fiyatına alıyorsun. E hal böyle olunca menüdeki fiyat x2 oluyor. Bu bile yeterli değil ama daha fazla zam nasıl yapacaksın? Kime ne satacaksın sonra?

Millet gene yiyor gene yiyor arkadaş ben bu işi anlamadım. İnsanlar her şeye rağmen deli gibi para harcamaya devam ediyorlar. Marmara'da turistik bir ilçenin bir köyünde yaşıyorum. Hemen hemen her gün ilçeye gidiyoruz malzeme vs. için, ara sokaklar bile araba dolu, park edecek yer yok. Millet bu havaya bu enflasyona rağmen akın akın para harcamak için gelmiş.

Bu sene diğer senelerden farklı olarak enflasyondan dolayı ciddi sıkıntılar var. Kötü bir sezon beklentimiz vardı açıkcası ama şu gördüğüm manzara sürpriz ve umut verici yani.

• Realite mi, ben sana realiteyi anlatayım mı ? O kadar gerçeklikten uzaksınız ki. Gördüğünüz 100 kişiden genelleme yapmaya çalışıyorsunuz. Klavyede artistik mi yaptığımı zannediyorsun. Ben buraya geçen seneden bu seneye tek tek ürün fiyatlarını zam oranlarını şu an hangi mal ne kadar nerede ucuz yazabilirim. Peki ben bunları bilmek zorunda mıyım ? Ay sonuna 3 kuruş artsın diye insanları bunu yapmak zorunda mı ? Bak en basitinden torku 1 kg tereyağı 75 lira tarım kredi marketlerinde bir işe yaramaz ama insanlar tereyağı yiyebilmek için alıyor. Gir sıcak fırsatlara bak insanlar artık nelerin peşinde koşuyor. Bugün et tavuk balık yanına yanaşılmıyor. Süt ürünleri her ay zamlı. Tanesi 1.5 liraya yumurta yiyoruz.

İstanbulda yaşıyorum, diğer insanlara göre eskiden orta düzey gelir grubundaydık. Bu sene ilk defa fakir olduk, sene sonu utanmasak açlık sınırına geleceğiz. Gördüğün İnsanların nasıl yaşadığı ne yaptığı umrumda değil. Reel bir gerçek var, ne yaparsan yap enflasyon seneye göre %100 ama kimse maaşına %100 zam almıyor, bu kadar. Asıl sizin klavyeden konuşmanız çok kolay geliyor. Turistik bir yerde oturup, oturduğu yerde konuşan insanla işim olmaz.
  • Şimdi şöyle dayayıp döşeyeceğim ama bir kendime saygım iki ban yememek. Sabır sabır diyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

Dayayıp, döşemiş kadar oldun Ekonomi çöküşte mi? Değil mi yoksa? 

Arkadaşım ben sana realiteyi anlatıyorum. Bire bir yaşıyorum ben yukarıda yazdıklarımı. Sen de klavyeden havaya artistlik yapacağına fikir belirt de tartışmaya katkın olsun.

• Millette para var, harcıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olur mu uçuyoruz...

• Ben de bugün sokağa çıktım ne göreyim iki tane mercedes yoldan geçti. Dedim ekonomi çok iyi, 80 milyonluk ülkede herkesin mercedesi var.

IQ 9999999999999999

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 2 Mayıs 2022; 21:18:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hukuk mu tip mi???
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hemen her avm de olan bir yer. Hani bir zamanlar cola alırken bantlanan bardak lar bile daha iyidir. Yada kapaktan çıkan.

İndirimli fiyat birde.

Ekonomi çöküşte mi? Değil mi yoksa?

• Hastayım konu sahibi gibilere.

Bodrumda herkes yiyor içiyor, ekonomi süper. Yollar lüks araba dolu.

Demek ki Erzurum'da, Tokat'ta, Artvin'de yaşayanlarda böyle yaşıyor. Bodrumda ki 1 milyon böyle ise kalan 84 milyonda böyledir.

Umut verici yani.

• Arefe günü trafik tıklım tıklımdı. Kimse benzinden yada dolardan veya enflasyon dan etkilenmemiş. Sanki CHP gelse daha mi iyi olacak

• Ne Bodrumu arkadaşım. Marmara'nın sıradan bir ilinin sıradan bir ilçesinin sıradan bir köyünden bahsediyorum ben.

• Birikimi bıraktım , yarın yiyemez hale geleceğiz , paramız varken yiyelim diyorum.

• yalova’nın neresinden?

• medya ellerinde a haberi izleyen kesim avrupa ve amerikaya ağlıyor battılar diye..
    algı ve pisikoloji birazda baskı uçuyoruz abii...
    ülke batik olmasa neden israil ile görüş sunler neden sudilerin ayağına gitsinler...bunlar hep iyi ekonomiden ....

• Donald Trump kullanıcısına yanıt

Sıradan mı turistik mi? Ona karar ver önce sonra konuşalım.

• Marmara'ya göre turistik, Bodrum'a göre sıradan. Sen gidip Marmara'nın ilçesini, köyünü Bodrumla kıyaslarsan sıradan derim tabi.

Realite mi, ben sana realiteyi anlatayım mı ? O kadar gerçeklikten uzaksınız ki. Gördüğünüz 100 kişiden genelleme yapmaya çalışıyorsunuz. Klavyede artistik mi yaptığımı zannediyorsun. Ben buraya geçen seneden bu seneye tek tek ürün fiyatlarını zam oranlarını şu an hangi mal ne kadar nerede ucuz yazabilirim. Peki ben bunları bilmek zorunda mıyım ? Ay sonuna 3 kuruş artsın diye insanları bunu yapmak zorunda mı ? Bak en basitinden torku 1 kg tereyağı 75 lira tarım kredi marketlerinde bir işe yaramaz ama insanlar tereyağı yiyebilmek için alıyor. Gir sıcak fırsatlara bak insanlar artık nelerin peşinde koşuyor. Bugün et tavuk balık yanına yanaşılmıyor. Süt ürünleri her ay zamlı. Tanesi 1.5 liraya yumurta yiyoruz.

İstanbulda yaşıyorum, diğer insanlara göre eskiden orta düzey gelir grubundaydık. Bu sene ilk defa fakir olduk, sene sonu utanmasak açlık sınırına geleceğiz. Gördüğün İnsanların nasıl yaşadığı ne yaptığı umrumda değil. Reel bir gerçek var, ne yaparsan yap enflasyon seneye göre %100 ama kimse maaşına %100 zam almıyor, bu kadar. Asıl sizin klavyeden konuşmanız çok kolay geliyor. Turistik bir yerde oturup, oturduğu yerde konuşan insanla işim olmaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ee ben ne yazmışım anlamadın mı sen? Aldığımız her şeye 2x 3x 5x zam geldi, menüye 2x zam yaptık millet buna rağmen her türlü alıyor yazmışım. Hayat ucuz, her şey güzel mi yazmışım ben? Her gün bin tane insan görüyorum. Buranın müşteri profili, bayramda tatilde izne çıkan işçi, memur sınıfı. Gelip bana burda tipik Türk insanını anlatma, ben tanıyorum onları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Trump -- 2 Mayıs 2022; 23:29:19 >
  • Birilerine göre her zaman kriz var, her zaman kasada para yok ve ekonomi çöküyor. Gerçekte olan, zengin herzaman ki gibi zengin, fakirde herzaman ki gibi fakir. Yani olan yine garibana oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

çanakkaleden mi bahsediyorsun ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.