Şimdi Ara

EKO ENERJİ E-101 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
6
Favori
67.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mu®atasar

Belgeyi onaylayan Prof. Dr. Demir Bayka dahil bu konuyu sordurtacağım. Dediğim Mercedes Motoru nasıl ama!?

Ürünün patenti yok. Faydalı model'i kabul olmuş. "Patent alamadık"ın başka bir yorumudur. Aldığına dair belge var sadece. Bizim şirkette faydalı model değil, 3 ayrı patentimiz olduğu için ve ikisinin başvurusunu ben yaptığım için, anlarım biraz bu işlerden.

http://online.tpe.gov.tr/EPATENT/servlet/PreSearchRequestManager adresine girilir. Buradaki alanda başvuru numarasına 2010/09380 yazılır. Alttaki kod girilip arama yapılır. Çıkan ekranda faydalı model başvurusunu görürsünüz. Soldaki klasöre tıklanır. Üstte dökümanlara tıklanır ve başvuru sırasında yazılmış bulunan özet, istemler gibi yazılar açılır.

Bunları yapmaya üşenene rar dosyası olarak e-101'in ve daha eskilerden başka bir ürünün faydalı model başvurularını oron'a yükledim. Linki: http://oron.com/ctc5b84zjr3s
    Bu belgeler halka açıktır. Paylaşılması %100 legaldir. Okuyun, aydınlanın.

Faydalı model'de bilinmesi gereken patent'teki gibi detaylı bir araştırma yapılmadığı, aynı amacı gören farklı ürünlerin faydalı model alabileceği, yöntemin buluşçusu olmanın gerekli olmadığıdır. Kısaca bir başka ekonomi cihazı da faydalı model belgesi alabilir; ama bu bir patent olsaydı, dünya çapında kimse o ürün veya o yüntemi kullanan bir patent alamaz, patentin geçerli olduğu ülkelerde izinsiz üretim yapamazdı. Kısaca faydalı model sınırlı koruma sağlar. Ürüne koruma sağlar. Dolayısı ile araştırma sürecinden geçerken sadece ürün odaklı geçer. Bilimsel açıdan çok bir değeri yoktur.

Belgenin 9. sayfasına bakacak olursanız, Çizimin ne kadar amatör, özensiz ve aslen hiçbir şey anlatmayan ve hiçbir şey kanıtlamayan bir durum olduğunu görürsünüz. Bu faydalı model başvurusunda görüldüğü gibi yönteme dair hiçbir şey anlatılmamış, hiç bir bilimsel değer, hesap, formül girilmemiştir. Kısaca faydalı model belgesi tamamen formalitedir. Belli bir değeri yoktur.

Bu durumda ODTU çok daha güvenilir bir kaynak kalacaktır. Onda da yapılan testte çıkan değer değişikliklerinin farklı bir anlamı olabilir. Bölümde hoca olan başkalarına bu belgeler gösterilip sorulabilir. Bakalım oradan ne çıkacak.

mu®atasar Bey, ben sizinle dalga geçmedim bu arada. Umarım yanlış anlaşılmamıştır. Mizacım bir cinstir. Ancak ciddi ciddi mağdur olduğunuzu düşünmekteyim orası ayrı. Aracınızın marka-modeli nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 25 Mayıs 2012; 19:31:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gokay53

quote:

Bahsi geçen E-101 yakıt tasarruf cihazını yaklaşık 10 gün önce aldım. Fiyatı 89TL.
    Aracım 1999 model Toyota Corolla Terra Special. Yakıt tipi Benzin ve LPG.

Cihazı aldıktan sonra aracımın LPG bakımını yaptırdığım ustaya gittim. Normal şartlarda montajının çok kolay olduğunu söylediler cihazı aldığım yerden ama, ben yine de garanti olsun istedim. Cihazı görür görmez usta bana "Abi bunu neden aldın" dedi. Ben de, "Bir süre önce internet'te bu cihazı inceledim. Şu aralar Adana'da radyo reklamlarında da dinleyince almaya karar verdim" dedim. Ayrıca "Cihazın Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onayı, ODTÜ Makina Mühendisliği Laboratuvarlarında tasarruf sağladığına dair onay belgesi, ISO 9001 belgesi, CE belgesi, Türk Panent Enstitüsü Yeterlilik Belgesi ve referans gösterilen yerlerin Türkiye çapında tanınmış firmalar olması da beni etkiledi" dedim. Netice itibariyle cihazı LPG hortumunun motora giriş kısmına en yakın yere taktı. (Tıpkı aldığım yerden tarif edildiği gibi.) İnsan kendi aracını bilmez mi? Bu araç 2 yıldır bende. Cihaz takıldıktan sonra aracın performansında bir farklılık olduğunu hissettim. Hatta kendi kendime psikolojik filan mıdır nedir? dedim. Aracım bu cihaz takılmadan önce 30 TL'lik LPG ile ortalama 118-124 Km. yol gidebiliyordu. Bunu zaten değişken yakıt fiyatları sayesinde sık sık test etme şansımız oluyor. Cihaz takıldıktan sonra 30 TL'lik LPG ile normal gitmem gereken mesafenin yaklaşık 12-13 Km. daha fazlası gidebildim. 20 Mayıs 2012 Pazar günü 60 TL'lik LPG ile (210 Km'lik kısmı şehirdışı olmak üzere) toplamda 298 Km. yol yaptım. Cihaz öncesi olsa ben diyim 250 siz diyin 260 Km ancak yol gidebilirdim.

Sonuç olarak bu cihaz bende sınıfı geçti. Allah almama vesile olan insanlardan razı olsun.

(Bu arada bir yanlış anlamaya mahal vermemek için belirtmek istedim. Ben Adana ikamet eden ve bir matbaada grafiker ve tasarımcı olarak çalışan biriyim.)

Bazı tamirci arkadaşlar cihaza karşı ön yargılı. Bu durum üzücü fakat cihazın sahtelerinin piyasada olduğu söylentisi üzerine onlara da hak vermemek mümkün değil.

Herkese selam ve saygılarımla...

Cihazın hayırlı uğurlu olsun inşallah daha fazla ekonomi yaparsın. Bende bu tarz cihazların para tuzağı olduğuna inanırım. Günümüz otomotiv üreticileri milyonlarca euro-dolar harcayarak ar-ge çalışmaları yapıyorlar nasıl daha ekonomik oluruz, co2 salınımını nasıl daha fazla düşürebiliriz diye bir çok çalışma ve araştırma yapıyor. Bu kadar büyük firmalar bu sistemleri kullanmıyorlar ve bu sistemler sayesinde milyonlarca euro-dolar kar edecekleri bir sektörü pas geçiyorlar düşüncesi bile insana komik geliyor. Size saygı duyuyorum ürünü almışsınız ve olumlu yönde etkisini gördüğünüz için burada paylaşımda bulunmuşsunuz tekrardan teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Ben sizin yerinizde olsam ürünü aldığım firmayla bağlantıya geçip sizin ürününüz işe yarıyor ben denedim gördüm ve dh forumunda paylaştım insanlar bana inanmadı dalga geçtiler der ve bu iş için daha somut reklam yapmalarını önerirdim. Siz burada boşuna tartışıyorsunuz insanlarla ve bu işten kar payınız olmadığı halde. Boş verin arayın firmayı onlar ikna etmeye çalışsın insanları siz yorulmayın hayırlı akşamlar....

Öncelikle bu tarz seviyeli ve ılımlı yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ederim. Firma yetkililerine bilgi verme kısmı ile ilgili kesinlikle haklısınız. Bugün itibariyle firmanın bölge distrübütörü yetkilileri ile bu konu hakkında bir görüşme yaptım. Yetkililere forumda benimle dalga geçiyorlar yerine; en az bileni kulaktan dolma, en çok bilgi sahibi olanı da ODTÜ'deki tanıdıkları ile övünerek firmanın aldığı test onay dökümanlarını inceleteceğini söylediğini ilettim. Sanırım bundan sonrası direk firma yetkililerinin cevaplama sorumluluğunda...

Ben de size iyi akşamlar dilerim...

• V-pills gibi birşey bu da

3 tane alın, 3 ayda %7.62 tasarruf edin.

BAKANLIK ONAYLI!

BAKANLIK ONAYLI!

BAKANLIK ONAYLI!

BAKANLIK ONAYLI!

BAKANLIK ONAYLI!
  • Sene olmuş 2012 hala bu tip para tuzaklarına inanan mı war?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jdmworks

Siz onu bunu bırakın bunu gördünüzmü?

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/fuel-shark-23-e-varan-yakit-tasarrufu-orjinal-57575844

bak bu yeni ürün

hayretler içindeyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

quote:

Orijinalden alıntı: jdmworks

Siz onu bunu bırakın bunu gördünüzmü?

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/fuel-shark-23-e-varan-yakit-tasarrufu-orjinal-57575844

bak bu yeni ürün

hayretler içindeyim

Ürün açıklamasına bakın bi de

Aracınızın elektrik sistemindeki elektrikli unsurlar birbirlerine bağlıdır.

Aracınızdan üstün performans elde etmek için aracınız temiz bir elektrik devresi ortamına sahip olmalıdır.

Pek çok araçta zamanla, muhtelif aksesuarların getirdiği yüke ve akülerin, bujilerin ve diğer parçaların normal aşınmasına bağlı olarak elektrik dengesizlikleri ortaya çıkabilmektedir.

Elektrik performansını en iyi düzeyde tutmak ve yakıt tüketimini azaltmak için aracınız dengeli bir voltaj ortamında daha iyi çalışacaktır.

Elektrik performansı ne ? Elektrik dediğimiz kavram dünyanın çevresini 1 saniyede 7 kez dolanıyo demekki bujiler aşınırsa bu oran 2 tura iniyor mantıklı

• Bu gibi konularda senelerdir gördüğüm ve dikkatimi çeken bir nokta var. Olağanüstü/olağandışı bir yakıt tasarruf cihazı piyasaya çıkar, forumda konusu açılır, çoğunlukla ''saçma'' olduğuna kanaat getirilir fakat bu ürünlerden kullanan bir vatandaş ''tesadüfen'' bu konuyu görür, foruma üye olur, ürünü savunur.

Sizce tesadüf mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Bu gibi konularda senelerdir gördüğüm ve dikkatimi çeken bir nokta var. Olağanüstü/olağandışı bir yakıt tasarruf cihazı piyasaya çıkar, forumda konusu açılır, çoğunlukla ''saçma'' olduğuna kanaat getirilir fakat bu ürünlerden kullanan bir vatandaş ''tesadüfen'' bu konuyu görür, foruma üye olur, ürünü savunur.

Sizce tesadüf mü?

Burada kastedilen vatandaş olmamın sebebi ve ortalama 10 gün evvel aldığı cihazdan makul sonuçlar alan biri olarak tesadüfen bu forum sayfasında bu konu başlığı ile açılmış alanda yorumları okuyan, sonrasında da tecrübesini paylaşmak için foruma üye olan biri olarak cevap hakkına sahip olduğuma inanıyorum.

Bu ilginç ve bir o kadar da garip yaklaşımın sebebi nedir? Bir türlü anlam veremiyorum. Burada aldığım tepkiler sonrasında firma yetkilileri ile görüştüm. Adamlar reel ve faal halde işlerine devam ettiklerini, Türkiye genelinde her geçen gün bayii sayılarının arttığını, internet üzerinden olduğu kadar, çağrı merkezi ve görsel baskılı dökümanlar ile de (broşür, afiş. katalog v.b.) satış destek ağlarını genişlettiklerinden bahsettiler. Bu ülkenin en akıllı ve dikkati sürekli çekilen insanları siz misiniz? Bu adamlar dolandırıcı ise ve böyle bir girişimleri sözkonusu ise ve siz de bunu ispatlayabiliyorsanız hukuksal yola başvurun bu kadar kendinize güveniyorsanız. Buradan ahkam kesmesi basit. Ben tipik bir kullanıcıyım. Beni ve benim gibileri ikna edebilirsiniz belki. Fakat asıl ikna edilmesi gerekenler insanlara tesir ederek, yangına körükle gitmelerine sebep olanlardır.

• quote:

quote:

Bu gibi konularda senelerdir gördüğüm ve dikkatimi çeken bir nokta var. Olağanüstü/olağandışı bir yakıt tasarruf cihazı piyasaya çıkar, forumda konusu açılır, çoğunlukla ''saçma'' olduğuna kanaat getirilir fakat bu ürünlerden kullanan bir vatandaş ''tesadüfen'' bu konuyu görür, foruma üye olur, ürünü savunur.

Sizce tesadüf mü?

Burada kastedilen vatandaş olmamın sebebi ve ortalama 10 gün evvel aldığı cihazdan makul sonuçlar alan biri olarak tesadüfen bu forum sayfasında bu konu başlığı ile açılmış alanda yorumları okuyan, sonrasında da tecrübesini paylaşmak için foruma üye olan biri olarak cevap hakkına sahip olduğuma inanıyorum.

Bu ilginç ve bir o kadar da garip yaklaşımın sebebi nedir? Bir türlü anlam veremiyorum. Burada aldığım tepkiler sonrasında firma yetkilileri ile görüştüm. Adamlar reel ve faal halde işlerine devam ettiklerini, Türkiye genelinde her geçen gün bayii sayılarının arttığını, internet üzerinden olduğu kadar, çağrı merkezi ve görsel baskılı dökümanlar ile de (broşür, afiş. katalog v.b.) satış destek ağlarını genişlettiklerinden bahsettiler. Bu ülkenin en akıllı ve dikkati sürekli çekilen insanları siz misiniz? Bu adamlar dolandırıcı ise ve böyle bir girişimleri sözkonusu ise ve siz de bunu ispatlayabiliyorsanız hukuksal yola başvurun bu kadar kendinize güveniyorsanız. Buradan ahkam kesmesi basit. Ben tipik bir kullanıcıyım. Beni ve benim gibileri ikna edebilirsiniz belki. Fakat asıl ikna edilmesi gerekenler insanlara tesir ederek, yangına körükle gitmelerine sebep olanlardır.

Bu tepkinizin sebebi nedir? Bir ürünü aldınız, memnun kaldınız. Belki farkında olarak, belki farkında olmayarak reklam yapıyorsunuz, birşeyler ispatlamaya çalışıyorsunuz. Bu çabanın sebebi nedir? Foruma üye olurken herkesin sizinle görüş birliğinde olacağını mı düşünüyordunuz?

• bu tip ürünleri incelerken ciddi kullanıcı bilgilerine bakarım ve teknolojilerine..

bu üründe görebildiğim sadece 2 adet mıknatıs mevcut

evet manyetik alan ile çok şeyler yapılabilir ama bir yere kadar.

ne bileyim teknoloji derken insan daha farklı şeyler bekliyor

dyson diye bir süpürge aldım

bir profesör patentini alıp siklon denen emiş teknolojisi ile donatmış

motoru bir boeing 747 motorundan 3 kat daha hızlı çalışıyor motoru fırçalı elektrik motorlarına göre yüzde 30 daha az tüketim yapıyor ve neodmiyum mıknatıslı motoru ile emiş gücünde başlangıçtan bitişe kadar hiç kayıp yok.

filtreside olmaması cabası kullan kullan dur.

şimdi konuya dönersek teknoloji derken ben daha randımanlı ve elle tutulur şeyler bekliyorum
  • quote:

quote:

quote:

Sizce tesadüf mü?

Bu tepkinizin sebebi nedir? Bir ürünü aldınız, memnun kaldınız. Belki farkında olarak, belki farkında olmayarak reklam yapıyorsunuz, birşeyler ispatlamaya çalışıyorsunuz. Bu çabanın sebebi nedir? Foruma üye olurken herkesin sizinle görüş birliğinde olacağını mı düşünüyordunuz?

Siz bir önceki mesajınızda ne yazdığınızın farkında değil misiniz? Önce laf vurarak direk şahsımı itham edin, sonrasında da bu tepki neden diye sorun. Siz bence ilk önce benim ilk mesajımdan itibaren bana verilen tepkileri bir okuyun ondan sonra bana bu çaba neden diye sorun. Bu firma da bu cihaz da benim babamın malı değil. Kimsenin reklamını da yapmıyorum. Baştan beri anlattığım gibi sadece yazımdan çıkartılacak sonuç itibariyle memnuniyetimi ve bir o kadar da hayretimi ifade ediyorum. Ayrıca foruma üye olurken kimsenin benimle aynı fikirde olmasını tabiki beklemedim. Verdiğim hiçbir cevapta da (tabi okuduysanız) insanları ikna etmek yerine, benim böyle bir tecrübem oldu demekle yetindim. Ayrıca bana karşı aynı fikirde olmasak bile (bu önemli de değil) alay konusu etmeden bir tek seviyeli yorum aldım. O yorumu yazan üyeye de teşekkürlerimi ilettim. Bu tarz bir ithamlar zinciri ile bana, sizin bu başlık altında geçen yazıların tamamını okumadığınız kanaatini oluşturdunuz. Nedenini tam olarak bilmeden insanları zanlı haline getirmemenizi rica ediyorum.

Bundan sonra başka başlıklar altında da yorumlarıma şahit olacaksınız. Tabiki bilgi ve tecrübe sahibi olduğum konularda. Siz burada çok eski kullanıcılar olabilirsiniz. Her ne kadar size göre forumda "Çaylak" pozisyonunda olsamda zamanla birbirimize alışacağımızı ümit ediyorum. İyi günler dilerim...

• geçen gun fikirlerine çok deger verdigim bilgili ve aklı başında bir abimin kafasindaki saçlari sararmiş gorunce insanlardaki zaaflarin neler yaptirabilecegini daha iyi anladim. o yuzden beyaz saclari siyahlastiran, saç çıkartan, kaportadaki çizikleri yok eden, göbekteki yaglari eriten, 7cm uzatan, inanilmaz yakit tasarrufu saglayan ve hemen telefona sarilirsaniz yaninda hediyeside olan urunleri satanlar hep varolacaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffate -- 26 Mayıs 2012; 11:25:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bahsi geçen E-101 yakıt tasarruf cihazını yaklaşık 10 gün önce aldım. Fiyatı 89TL.
    Aracım 1999 model Toyota Corolla Terra Special. Yakıt tipi Benzin ve LPG.

Cihazı aldıktan sonra aracımın LPG bakımını yaptırdığım ustaya gittim. Normal şartlarda montajının çok kolay olduğunu söylediler cihazı aldığım yerden ama, ben yine de garanti olsun istedim. Cihazı görür görmez usta bana "Abi bunu neden aldın" dedi. Ben de, "Bir süre önce internet'te bu cihazı inceledim. Şu aralar Adana'da radyo reklamlarında da dinleyince almaya karar verdim" dedim. Ayrıca "Cihazın Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onayı, ODTÜ Makina Mühendisliği Laboratuvarlarında tasarruf sağladığına dair onay belgesi, ISO 9001 belgesi, CE belgesi, Türk Panent Enstitüsü Yeterlilik Belgesi ve referans gösterilen yerlerin Türkiye çapında tanınmış firmalar olması da beni etkiledi" dedim. Netice itibariyle cihazı LPG hortumunun motora giriş kısmına en yakın yere taktı. (Tıpkı aldığım yerden tarif edildiği gibi.) İnsan kendi aracını bilmez mi? Bu araç 2 yıldır bende. Cihaz takıldıktan sonra aracın performansında bir farklılık olduğunu hissettim. Hatta kendi kendime psikolojik filan mıdır nedir? dedim. Aracım bu cihaz takılmadan önce 30 TL'lik LPG ile ortalama 118-124 Km. yol gidebiliyordu. Bunu zaten değişken yakıt fiyatları sayesinde sık sık test etme şansımız oluyor. Cihaz takıldıktan sonra 30 TL'lik LPG ile normal gitmem gereken mesafenin yaklaşık 12-13 Km. daha fazlası gidebildim. 20 Mayıs 2012 Pazar günü 60 TL'lik LPG ile (210 Km'lik kısmı şehirdışı olmak üzere) toplamda 298 Km. yol yaptım. Cihaz öncesi olsa ben diyim 250 siz diyin 260 Km ancak yol gidebilirdim.

Sonuç olarak bu cihaz bende sınıfı geçti. Allah almama vesile olan insanlardan razı olsun.

(Bu arada bir yanlış anlamaya mahal vermemek için belirtmek istedim. Ben Adana ikamet eden ve bir matbaada grafiker ve tasarımcı olarak çalışan biriyim.)

Bazı tamirci arkadaşlar cihaza karşı ön yargılı. Bu durum üzücü fakat cihazın sahtelerinin piyasada olduğu söylentisi üzerine onlara da hak vermemek mümkün değil.

Herkese selam ve saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

bu tip ürünleri incelerken ciddi kullanıcı bilgilerine bakarım ve teknolojilerine..

motoru bir boeing 747 motorundan 3 kat daha hızlı çalışıyor motoru fırçalı elektrik motorlarına göre yüzde 30 daha az tüketim yapıyor ve neodmiyum mıknatıslı motoru ile emiş gücünde başlangıçtan bitişe kadar hiç kayıp yok.

şimdi konuya dönersek teknoloji derken ben daha randımanlı ve elle tutulur şeyler bekliyorum

hocam sizde dyson hiçbiryerde görmediğim kadar etkili mi etkili bir reklamını yaptınız satır arasında he :) o süpürgeye 1500 tl para vereceğime giderim hanıma 8 tane renk renk marka marka süpürge alırım ömrümün sonuna kadar süpürge lafı işitmem...

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

bu tip ürünleri incelerken ciddi kullanıcı bilgilerine bakarım ve teknolojilerine..

hocam sizde dyson hiçbiryerde görmediğim kadar etkili mi etkili bir reklamını yaptınız satır arasında he :) o süpürgeye 1500 tl para vereceğime giderim hanıma 8 tane renk renk marka marka süpürge alırım ömrümün sonuna kadar süpürge lafı işitmem...

Ama o 8 tanesi 1 dyson'ın yaptığını yapamaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 27 Mayıs 2012; 18:34:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

Ama o 8 tanesi 1 dyson'ın yaptığını yapamaz..

ne yapıyor hocam 1900-2000 watt makineler öyle bir çekiyorki eşim süpüremiyor biraz kısıyor, daha fazla çekse kullanamayacak ki, toz bakımından biri dışarı bir miktar veriyor diğeri vermiyorsa birşey diyemem, benim gibi ev tozuna alerjisi olan birisi hiç acımaz verir ama öyle birşey olacağınıda sanmıyorum...

• Kadın forumu mu burası ya, süpürge muhabbeti almış başını gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Kadın forumu mu burası ya, süpürge muhabbeti almış başını gidiyor

Kadın forumlarından insan çekmeye çalışıyoruz çaktırma..

• Söz süpürgeden açılmışken "rainbow"'un fiyatını duyunca inanamamıştım. Bizim bir arkadaş 5 bin lira civarına almıştı bir tane elektrik süpürgesi. Hatta evin hanımı, temizlik yapan bayana bozar diye kullandırtmayıp kendisi süpürüyordu.
    Kendisiyle az dalga geçmemiştik...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.