Şimdi Ara

Ekmel hoca interneti 100 kat hızlandıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekmel hoca interneti 100 kat hızlandıracak

Profesör Ekmel Özbay ve ekibi nanoçiplerle dünyanın en hızlı ve en hassas füze uyarı sistemini geliştirince dünyanın en büyük mikroçip üreticisi Intel'in dikkatini çekti. Şimdi hedef: 100 kat hızlı internet.

Bilkent Üniversitesi Nano Teknoloji Araştırma Merkezi (NANOTAM) Direktörü Profesör Ekmel Özbay ve ekibinin nano çipler konusundaki çalışmaları dünya devi Intel'in dikkatini çekti. Dünyanın en büyük Ar-Ge bütçesine sahip Intel'in Ar-Ge'den sorumlu Başkan Yardımcısı David Tennenhouse WiMAX teknolojisinin kapasitesini 100 kat artıracak nanoçipler konusunda görüşme yapmak için NANOTAM'ı ziyaret etti. Nanoçiplerin WiMAX teknolojisinin sahip olduğu hız kapasitesini 100 kat artırabeceği öngörülüyor. Ekmel Özbay ve ekibi Intel'den önce Aselsan'ın dikkatini çekti. Nanoçiplerle dünyanın en hızlı ve en hassas füze uyarı sistemini kurdu. Ekmel Özbay merkezin kurulmasında Aselsan, TÜBİTAK ve MSB gibi kurumların projelerinin büyük katkısı olduğunu belirtiyor. Nanoçiplerle üretilen güneş körü dedektörler askeri helikopterlerin modernizasyonunda kullanılacak. Milyarlarca dolarlık tasarruf sağlayacak olan proje sadece askeri amaçlarla kullanılmayacak. Sivil uçaklar da terörist saldırılardan korunmak için bu tür uyarı sistemlerine ihtiyaç duyuyor. Ekmel Özbay veekibi Avrupa Birliği tarafından desteklenen iki projeyi de yürütüyor.

KAYNAK

• owwww
    Alkışlanacak bir olay bravo bilkent üniv

Bravo...
  • ülkemizde nanoteknolojiye olan ilgi ve yapılan çalışmalar gerçekten az ama bu haber baya sevindirici. adsl i ithal ettiğimiz için pahalı olduğu söyleniyordu. umarım ki bu ürettiğimiz teknoloji ve intel in desteğiyle hızlı ve ucuz internete sahip olacağız.

tebrikler Profesör Ekmel Özbay ve ekibi

tone is in the fingers, effects just do the coloring *Joe Satriani

Ibanez RG Prestige
  • iştee bu yaaaa beyin göçü olmadan ülkemize yararı olan bi buluş aselsan sağolsun sahip çıkmış
    Profesor Ekmel Özbay ve ekibine emeklerinden dolayı teşekürler ve çalışmalarında başarılar.

Orjinalden alıntı: gururmania

ülkemizde nanoteknolojiye olan ilgi ve yapılan çalışmalar gerçekten az ama bu haber baya sevindirici. adsl i ithal ettiğimiz için pahalı olduğu söyleniyordu. umarım ki bu ürettiğimiz teknoloji ve intel in desteğiyle hızlı ve ucuz internete sahip olacağız.

bide bu teknolojiyi sattığımızı düşünsenize eğer hakklarını kaydettirilerse

• quote:

Orjinalden alıntı: thereasun

quote:

ülkemizde nanoteknolojiye olan ilgi ve yapılan çalışmalar gerçekten az ama bu haber baya sevindirici. adsl i ithal ettiğimiz için pahalı olduğu söyleniyordu. umarım ki bu ürettiğimiz teknoloji ve intel in desteğiyle hızlı ve ucuz internete sahip olacağız.

Sanmıyorum ama inşallah dediğin gibi olur ve dünyada ilk "NANO-DSL" i biz kullanırız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mkkarabiyik

quote:

Orjinalden alıntı: thereasun

quote:

Sanmıyorum ama inşallah dediğin gibi olur ve dünyada ilk "NANO-DSL" i biz kullanırız

en erken bi 10 yıl sonra falan olur heralde...

bang! bang!

• Yaa bi gidin bu adamın fizik dersinden cektigim kadar hicbir dersin hocasından cekmedim.Yok hoca demiyemiyecekmisim.Proffesör diyecekmisimde.
    Derse saniyenin binde biri gecikmiyecekmisim derse.Bu adam 100 000 kat hızlandırsa ne olur.

İmternet hılznsın hızlansında gene ücret vatandaşa direcek

Ama çok dehşet gururduyuyorum şu anda, sanki ben bulmuş gibi sevindim, tebrik ederim Profesör Ekmel Özbay ve ekibi 'ni.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• valla helal olsun böyle insanlar türkiyeye lazım..
    grur duydum yürü be ekmel hoca......
    || iPhone SE 2020|| Logitech K375s || Logitech M590 || Turkcell TV Superonline 200Mbps|| Hiremco Turbo Plus || Mercusys MR50G || || Megane 2015 GT-Line 1.6 cvt || ||Sony SBH50 || QCY T7 || Toshiba EXII 32 GB 3.0 USB || WD My Cloud 2 TB || Apple Watch Series 5 || Kaliteli Hosting Arıyorsanız Tıklayın.. ||https://delete.net.tr ||
  • helal valla ne diyelim

Orjinalden alıntı: gergene

ben hızlı internet istemiorum kardeşim
    3 GB Kotaya 999999 KB hız olsa ne olurki.. Kotamı coğaltsın benim yeter

Uygulama tekelkoma verilirse kota kaçınılmaz olur herhalde.
    512 yi sınırsız veremeyen altyapıyla , Ekmel hocanın buluşu nasıl nasıl hayata geçirilebilir ki???
  • Üniversitedeki akademisyenlerin isimlerinin gereksiz polemikler yerine böyle insana gurur veren haberlerle anılmasını özlemişiz. Başarılarının devamlı olmasını diliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SLAHS

YAA BU EKİP GEÇEN GÜNDE YAPTIKLARI TELSİZLE DÜNYADA O DALDA ÖDÜL ALAN ELEMANIMIZ DEĞİL Mİ? YARIŞMAYADA ASELSANIN ADINA KATILMIŞLARDI

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.