Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.824
Cevap
62
Favori
607.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İrfan Serdar Bilgiç

    quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    tşk ederim serdar bey. Pekmezi denicem . Zaten ben uzun bi süredir ekmkesanatndaki tarfleri kullanıyorum ama orda hiç 4 ölçü şeker olan tarşf yok....pirinç unlu tarf de görmedim. Ben de bugun denedim artık. 600 gr unun 125 gramını piribç unu kalanını norml un kullandım. Şu an hala pişiyor....:)

    Evet emrah bey şöyle bir bakındım ekmeksanatına piriç unu tarifine rast gelmedim :( Ama acele etmeyin lektem usta çok teçrübeli belki demişligi vardır. Birde benim şeker ölçu oranı . belki mkinden makineye degişiyordur . birde evet eksik yazmışım küçük ölçek yazmamışım . ÖZÜR : )

    Ben zamanında pirinç, buğday nişastası gibi malzemeleri denemiştim ama belirgin bir fark görmemiştim. Çoktandır da bunları tariflere koymuyorum doğrusu.
    Asıl bir ön maya denemesi yapsanıza arkadaşlar. Çok basit. Bakalım arada fark görecek misiniz?

    Şöyle yapacaksınız.
    Biraz derince bir kaba 100 ml su ve 100 gram unu koyun. Bunun içine çeyrek küçük kaşık instant maya ekleyin ve güzelce karıştırın. Su ve un iyice karışsın. Sonra üstünü örtün ve oda sıcaklığında en az 2 saat bekleyin.

    Ekmek yapma makinesinde ekmeğinizi yaparken tarifteki un ve su miktarını 100 gram/mililitre eksiltin ve son aşamada bu "ön maya" denen karışımı hazneye atın. En son olarak da çeyrek küçük kaşık oranında azalttığınız instant mayayı koyun ve programı başlatın.

    Ön mayanın farkını bakalım belirgin olarak hissedecek misiniz?

    Anlamadığınız bir şey olursa lütfen sorun.

    100 ml su
    100 gram un
    1/4 instant maya.




  • @lektem
    pekmezli ekmek tarifin varmı=?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosef

    @lektem
    pekmezli ekmek tarifin varmı=?

    http://ekmeksanati.com/documents/pekmezli_ekmek.html

    bu mudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosef

    quote:

    Orijinalden alıntı: cosef

    @lektem
    pekmezli ekmek tarifin varmı=?

    http://ekmeksanati.com/documents/pekmezli_ekmek.html

    bu mudur?

    Bunu yapabilirsin, evet. Yalnız dikkat. Kabuk rengi olarak açık veya ortayı seç. Koyu seçersen simsiyah bi ekmek çıkar karşına. :)
  • PEKMEZLİ EKMEK'im

    Yalnız rengi nereden ayarlıyoruz onu bulamadım ben 1 numaralı programı kullandım :D

    Pekmez tadı geldi limon da kullandım.
    şeker de koyarsam kekten farkı kalmaz
    ekmek cok yumusak oldu
    2kasık sanayağı koydum

     Ekmek Yapma Makinası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosef

    PEKMEZLİ EKMEK'im

    Yalnız rengi nereden ayarlıyoruz onu bulamadım ben 1 numaralı programı kullandım :D

    Pekmez tadı geldi limon da kullandım.
    şeker de koyarsam kekten farkı kalmaz
    ekmek cok yumusak oldu
    2kasık sanayağı koydum

     Ekmek Yapma Makinası


    Ekmeğin içi güzel de senin ekmeklerin tepesini bi kabartamadık gitti be Cosef. Niye böyle oluyor?
    (Makinenin kılavuzuna bakarsan kabuk rengi ayarının nasıl yapılacağını anlatıyordur mutlaka.)




  • @Lektem neden kabarık olmuyor bilemiyorum hep düz hep düz :D

    makinenin ayarlarına iyice bir bakayım

    peki @lektem sende otomatik olarak kabarık cıkıyormıu?
  • ben de henüz tepe kümbetli maya sönüm yırtığı olan bi ekmek yapamadım. Kabarıp sonra çökme sorununu hallettim ama ekmeksanatindaki gibi ekmek hala beceremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, bende genelde tepesi bombeli oluyor. Sizde de çoğunlukla öyle olması lazım. Maya sönüm yırtığına kafayı takmayın ama ekmeğin üstü basık olmamalı.

    Hamur kıvamınızı kontrol ediyorsunuz, değil mi? Kıvam sıkı, sert olmalı. Haznenin kenarlarına yapışmamalı. Bakın, bu kontrol çok önemli. Amaaaan boşver falan demeyin.

    Hamur sıkı değilse, üstüne bir büyük kaşık oranında un koyun ve takip edin. Sert bir hamur oluşuncaya kadar eklemeye devam edin.

    Sizdeki durum tahminimce şu. Hamur çok yumuşak yani cıvık oluyor. Kabarma aşamasında güzelce kabarıyor ama kıvamın cıvık, dolayısıyla üstteki şişkinliği taşıyamayacak kadar zayıf yapıda olması nedeniyle pişme aşamasında gerisin geriye kendini salıyor. Sonuçta tepesi düz bir ekmek ortaya çıkıyor.

    Sözün kısası: Sıkı bir hamur elde edin.
  • benim şu an bombeli oluyoır üzeri...hesaplama hatası yapıp ununu 0.8 cup eksik koyuyormuşum (cup/gr çevrimini hatalı yapmışım). son yaptığım tüm ekmekler çok iyi kabardı ve üzerileri bombeli oldu...bu açıdan sorunum yok..ama dediğim gibi fotolardaki gibi bir ekmek yapamadım hala :)
  • Sonunda ne kadar zamandır almayı istediğim ekmek yapma makineme kavuştum. Arçelik K-2715 almıştım bayramdan önce araya tatil girince dün teslim ettiler..

    Dün gece günlük ekmek tarifini uygulamak istedim. Kümbetsiz bir ekmek oldu ama tadı çok güzeldi. 1 numaralı programı seçmiştim. Biraz daha kabarmada kalsaydı kümbeti de olurdu.

    K-2715 modelince kabarma aşamasını nasıl uzatabilirim? Hangi tuşa basmam gerek? Yardımcı olur musunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doganreis

    Sonunda ne kadar zamandır almayı istediğim ekmek yapma makineme kavuştum. Arçelik K-2715 almıştım bayramdan önce araya tatil girince dün teslim ettiler..

    Dün gece günlük ekmek tarifini uygulamak istedim. Kümbetsiz bir ekmek oldu ama tadı çok güzeldi. 1 numaralı programı seçmiştim. Biraz daha kabarmada kalsaydı kümbeti de olurdu.

    K-2715 modelince kabarma aşamasını nasıl uzatabilirim? Hangi tuşa basmam gerek? Yardımcı olur musunuz?

    Hayırlı olsun. İlk ekmeğin fotoğrafını da görseydik keşke. :-)
    Mutfak tartınız yoksa mutlaka edinin. Ucuz, pahalı fark etmez. Ekmekleriniz başarısız olup çöpe atana kadar bir tartıya para verin, daha iyi.
    Ekmeğin aşırı kabarması iyi bir şey değil çünkü içine geri çökme ihtimali var. O zaman plastik gibi bir ekmek ortaya çıkıyor ki emin olun, yenmiyor.
    Fakat ekmek güdük kaldıysa, kabarmadıysa benim taktiğim şu. Arçelik 2715'te pişirmeye son kaç dakikada geçiyor, önce onu bir belirleyin. Bende 2710 var ve pişirmeye son 60 dakikada başlıyor.
    Ben son 65 dakikaya girince makinede halen geçerli olan programı iptal ediyorum. Ekmek istediğim kabarıklığa erişinceye kadar bekliyorum ki bu maksimum 20-30 dakika sürüyor. İstediğim kabarıklığa gelince Fırınlama programını devreye sokuyorum. DİKKAT: Fırınlama programı yerine standart programlardan birini devreye soktuğunuz anda yoğurma bıçakları devreye girip ekmeği yoğuracak ve tüm kabarıklık sönecektir. Fırınlama programını seçtiğinizden 2 kere emin olmadan "BAŞLAT" düğmesine basmayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    quote:

    Orijinalden alıntı: doganreis

    Sonunda ne kadar zamandır almayı istediğim ekmek yapma makineme kavuştum. Arçelik K-2715 almıştım bayramdan önce araya tatil girince dün teslim ettiler..

    Dün gece günlük ekmek tarifini uygulamak istedim. Kümbetsiz bir ekmek oldu ama tadı çok güzeldi. 1 numaralı programı seçmiştim. Biraz daha kabarmada kalsaydı kümbeti de olurdu.

    K-2715 modelince kabarma aşamasını nasıl uzatabilirim? Hangi tuşa basmam gerek? Yardımcı olur musunuz?

    Hayırlı olsun. İlk ekmeğin fotoğrafını da görseydik keşke. :-)
    Mutfak tartınız yoksa mutlaka edinin. Ucuz, pahalı fark etmez. Ekmekleriniz başarısız olup çöpe atana kadar bir tartıya para verin, daha iyi.
    Ekmeğin aşırı kabarması iyi bir şey değil çünkü içine geri çökme ihtimali var. O zaman plastik gibi bir ekmek ortaya çıkıyor ki emin olun, yenmiyor.
    Fakat ekmek güdük kaldıysa, kabarmadıysa benim taktiğim şu. Arçelik 2715'te pişirmeye son kaç dakikada geçiyor, önce onu bir belirleyin. Bende 2710 var ve pişirmeye son 60 dakikada başlıyor.
    Ben son 65 dakikaya girince makinede halen geçerli olan programı iptal ediyorum. Ekmek istediğim kabarıklığa erişinceye kadar bekliyorum ki bu maksimum 20-30 dakika sürüyor. İstediğim kabarıklığa gelince Fırınlama programını devreye sokuyorum. DİKKAT: Fırınlama programı yerine standart programlardan birini devreye soktuğunuz anda yoğurma bıçakları devreye girip ekmeği yoğuracak ve tüm kabarıklık sönecektir. Fırınlama programını seçtiğinizden 2 kere emin olmadan "BAŞLAT" düğmesine basmayın.

    Benim makinede de son 1 saatte pişirmeye başlıyor. Sizin öneriniz hiç aklıma gelmedi ama oldukça pratik, teşekkür ederim.

    Ekmeğin fotoğrafını çekecektim ama tadı o kadar güzeldi ki yemekten fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi. Bu akşam sütlü ekmek yapmayı denemeyi düşünüyorum. Onun fotoğraflarını çekip atarım inşallah..

    Tartıyı en kısa zamanda alacağım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doganreis

    Benim makinede de son 1 saatte pişirmeye başlıyor. Sizin öneriniz hiç aklıma gelmedi ama oldukça pratik, teşekkür ederim.

    Ekmeğin fotoğrafını çekecektim ama tadı o kadar güzeldi ki yemekten fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi. Bu akşam sütlü ekmek yapmayı denemeyi düşünüyorum. Onun fotoğraflarını çekip atarım inşallah..

    Tartıyı en kısa zamanda alacağım.



    Ekmek tariflerinde kaynak olarak Ekmek Sanatı'nın linkte verdiğim tarif kitabını kullanmanızı öneririm.
    http://snack.to/cz9eomnx




  • eKMEk makinesini genelkde gece calısıyorum basında beklemiyorum hamurum kıvamına bakamıyorum
    gündüz yogun calısıyorum
    haftasonları gündüz atarsam hamura falan bakıyorum

    ARtık şansıma ne cıkarsa :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosef

    eKMEk makinesini genelkde gece calısıyorum basında beklemiyorum hamurum kıvamına bakamıyorum
    gündüz yogun calısıyorum
    haftasonları gündüz atarsam hamura falan bakıyorum

    ARtık şansıma ne cıkarsa :D

    O zaman hep aynı tarifi yap ve sonuca göre tarifte su veya un ile ilgili revizyona git. Hamurun tepesi kümbet olmadı mı mesela? Suyu 20 ml daha az koy bir dahaki denemede ve sonucu gözle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    quote:

    Orijinalden alıntı: PratikHanim

    geçen akşam iftarda komşularda toplandık. Masada taptaze ekmekleri görünce gözlerim parladı. Komşum hepsini ben yaptım diyince iştahım iyice arttı. Philips ekmek yapma makinesi varmış. Tavsiye etti. Ben de sizlere bi sorayım dedim.

    PratikHanim, tam olarak ne öğrenmek istiyorsun? Yazarsan seve seve yardımcı oluruz.

    ben de uygun bir makine alıp evde yapmak istiyorum. cocuk için daha iyi olur diye düşünüyorum. henüz tam kararımı vermedim marka olarak. komsum philipsten memnun. sizin öneriniz ne? hem pratik hem de iyi pişiren bir makine olsun, kolay temizlensin. ne cok büyük ne de cok küçük olsun. cok sey mi istedim?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PratikHanim

    quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    quote:

    Orijinalden alıntı: PratikHanim

    geçen akşam iftarda komşularda toplandık. Masada taptaze ekmekleri görünce gözlerim parladı. Komşum hepsini ben yaptım diyince iştahım iyice arttı. Philips ekmek yapma makinesi varmış. Tavsiye etti. Ben de sizlere bi sorayım dedim.

    PratikHanim, tam olarak ne öğrenmek istiyorsun? Yazarsan seve seve yardımcı oluruz.

    ben de uygun bir makine alıp evde yapmak istiyorum. cocuk için daha iyi olur diye düşünüyorum. henüz tam kararımı vermedim marka olarak. komsum philipsten memnun. sizin öneriniz ne? hem pratik hem de iyi pişiren bir makine olsun, kolay temizlensin. ne cok büyük ne de cok küçük olsun. cok sey mi istedim?

    E, tamam o zaman. Sen de bir Arçelik al. 2715 modeli çok revaçta. Yedek parçası bol ve ucuz. Kullananlar çok memnun. Çok güzel ekmekler yapabiliyorlar. Bozulsa, her yerde Arçelik yetkili servisi var. Philips de iyidir ama sanırım piyasada artık bu ürünü bulmak zor. Bir kere geldi ve bitti galiba.

    Temizliğine gelince: Bütün malzemeleri yoğurma haznesine, hazne makinenin dışındayken koyarsanız kolay kolay kirlenmez zaten. Tek risk, ekmeğin çok kabarıp hazneden taşıp içeriyi batırması.

    Ekmek yapma makinesini alırken yanında bir mutfak tartısı ve silikon (hani yumuşak kafalı oluyor ya) spatula da alırsan işin çok kolaylaşır.




  • 2. ekmeğimi dün akşam yaptım. Ekmek sanatı sitesindeki tariflerden sütlü ekmek denemem.. Resimleri aşağıda...

    Tavsiyelerinize açığım.

     Ekmek Yapma Makinası

     Ekmek Yapma Makinası

     Ekmek Yapma Makinası





     Ekmek Yapma Makinası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganreis -- 29 Ağustos 2012; 12:14:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doganreis

    2. ekmeğimi dün akşam yaptım. Ekmek sanatı sitesindeki tariflerden sütlü ekmek denemem.. Resimleri aşağıda...

    Tavsiyelerinize açığım.





     Ekmek Yapma Makinası


    Ekmek çok güzel görünüyor. Çok da güzel kızarmış. 10 üzerinden 8'i hak eder. 2 puan nereden gitti dersen, ekmeğin üstündeki kısmi çöküntüden derim. Ekmeği çıkarırken tepe üstü masaya vurup çökertmediyseniz, derim ki hamur acaba biraz cıvık mıydı? Yoğurma sırasında biraz un takviyesi ile daha sıkı bir hamur elde edilebilir miydi? Veya acaba, göze hoş gelsin diye azıcık fazla maya mı katıldı?

    Onun dışında ekmeğin kabuğu da içi de çok hoş görünüyor.




  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.