Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.824
Cevap
62
Favori
607.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lektem o spatulayi ozdilekte buldum 5 tlymis almadim karfurda 2 tlye bulunca aldim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZgodaN

    ekmek yapma maikenelerinde yapılan ekmekler aşırı kilo aldırıyo

    Tam buğday unu ile yap ekmeğini.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosef

    Lektem o spatulayi ozdilekte buldum 5 tlymis almadim karfurda 2 tlye bulunca aldim

    Valla ağız kısmı yumuşak değilse sakın hazneye sokma. Gördüğüm kadarıyla tepsiden börek vs.yi rahatça kaldırmak için yapılmış. Bu nedenle bana esnemeyen, sert bir malzeme gibi geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    quote:

    Orijinalden alıntı: cosef

    Lektem o spatulayi ozdilekte buldum 5 tlymis almadim karfurda 2 tlye bulunca aldim

    Valla ağız kısmı yumuşak değilse sakın hazneye sokma. Gördüğüm kadarıyla tepsiden börek vs.yi rahatça kaldırmak için yapılmış. Bu nedenle bana esnemeyen, sert bir malzeme gibi geldi.

    daha deneme fırsatım olmadı MOPAŞ'tan söke un alayım dedim kurtlu cıktı şikayt ettim müdüre :D
    bugun yine gitmeye calısacam bakalım oraya
  • haftasonu tuzu yrm ölçek arttırdım. Değirmenden çektirdiğimiz unla denedim. Üstüste 4 tane yaptım:) Sönme olmadı gayet guzel kabardı. Ama kümbet yine olmadı :) ancak en son yaptığım yarısı beyaz un yarısı tam buğday unu olan ekmek öncekiler gibi kabarmadı. Onu da tam bugday olmasına verdim artık. Züğürt tesellisi...:)
    tuz önerisi için teşekkürler....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lektem


    Beyaz Ekmek Tarifi:


    Ekmek Büyüklüğü (gr) 1000
    Su (ml) 400
    Tuz (Küçük Kaşık) 2
    Şeker (Büyük Kaşık) 1
    Beyaz Un (gr) 700
    İnstant Maya (Küçük Kaşık) 1.5

    Temel ekmek programı, açık, orta veya koyu kabuk.

    sayın lektem,

    bu tarif ekmeksanati.comdaki pdf dosyadaki tariflerden mi? ben bulamadım da...

    bendeki pdf dosyada böyle bir tarif yok sanırım...bir de bu tarifte yağ da yok hiç...
  • arkadaşlar Akuğur markete gittim Sinangil Ekmek unu vardı 500 gramı 2.5 tl
    bir de normal unlar var onlarda 1 kilosu yaklasık 2.5 tl

    şimdi hazır kutulu ekmek unları yapması en kolay tarif diye biliyorum herşeyi hazır yağ bile koymuyoruz

    peki bu kilosu 2.5 olan unlardan nasıl ekmek yapacaz?

    o kutu ile bunlar farklı deme?






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosef -- 7 Ağustos 2012; 13:20:11 >
  • 2 BARDAK un
    2 bardak ılık su
    2 kasık yağ
    2 çaşık şeker
    1.5 kaşık tuz
    2 tatlı kaşığı maya
    ile yaptığım beyaz ekmek

    üst kısımları beyaz oldu ama oldu idare eder.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosef

    2 BARDAK un
    2 bardak ılık su
    2 kasık yağ
    2 çaşık şeker
    1.5 kaşık tuz
    2 tatlı kaşığı maya
    ile yaptığım beyaz ekmek

    üst kısımları beyaz oldu ama oldu idare eder.



    İdare etmez. Bardak/kaşık ölçüsüyle yapmayın şu ekmekleri. En ucuzundan da olsa bir tartı alın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    quote:

    Orijinalden alıntı: lektem


    Beyaz Ekmek Tarifi:


    Ekmek Büyüklüğü (gr) 1000
    Su (ml) 400
    Tuz (Küçük Kaşık) 2
    Şeker (Büyük Kaşık) 1
    Beyaz Un (gr) 700
    İnstant Maya (Küçük Kaşık) 1.5

    Temel ekmek programı, açık, orta veya koyu kabuk.

    sayın lektem,

    bu tarif ekmeksanati.comdaki pdf dosyadaki tariflerden mi? ben bulamadım da...

    bendeki pdf dosyada böyle bir tarif yok sanırım...bir de bu tarifte yağ da yok hiç...

    Evet, oradaki tariflerden biri. Forumda yer alan ve ağırlığa göre kategorize edilen bir tarif diye hatırlıyorum.
    Yağ yok, doğru. Yağ zaten olmazsa olmaz bir unsur değil ekmekte.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lektem


    Beyaz Ekmek Tarifi:


    Ekmek Büyüklüğü (gr) 1000
    Su (ml) 400
    Tuz (Küçük Kaşık) 2
    Şeker (Büyük Kaşık) 1
    Beyaz Un (gr) 700
    İnstant Maya (Küçük Kaşık) 1.5

    Temel ekmek programı, açık, orta veya koyu kabuk.

    bu tarifi de deneyecem
  • Sinangil UN
    Ruşeymli Hazır karısımı



  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosef

    Sinangil UN
    Ruşeymli Hazır karısımı





    Suyu çok muydu hamurun? Tepesi çökmüş?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lektem



    Suyu çok muydu hamurun? Tepesi çökmüş?

    Tarifte tam 320 ml deniyordu elimdeki ölçülü CUP ile tam 320 ml koydum bilemiyorum ne oldu.

    Bu ruşeymli yumuşak bir ekmekmiş ilk defa yedim.
    Biraz hazırlardan gideyim LEKTEM'in verdiği beyaz ekmekten de yapacam ınsallah






  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosef


    Tarifte tam 320 ml deniyordu elimdeki ölçülü CUP ile tam 320 ml koydum bilemiyorum ne oldu.

    Bu ruşeymli yumuşak bir ekmekmiş ilk defa yedim.
    Biraz hazırlardan gideyim LEKTEM'in verdiği beyaz ekmekten de yapacam ınsallah




    Çok lezzetli görünüyor. Beyazlık falan bence sorun değil. İçinin sünger değil, ekmek oluşu yetiyor zaten.Tam buğday ekmeği öneririm. Ramazanda oldukça tok tutuyor.




  • hazır değilde kendinizin yaptığı Tam Buğday ekmeği tarifi varmıdır arkadaşlar*
    Varsa buradan alabilirim


    bir de konuda sürekli yeni sorular sorulmakta herkese tek tek cevap vermekyerine 1 kitapcık gibi bişi yapıp tarifleri paylassakmı?
    benim altın başlığım var ana sayfada en cok sorulanları cevapladım mesela



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosef -- 14 Ağustos 2012; 12:02:32 >
  • İpucu: Çekirdek içi, ceviz gibi malzemeleri, karıştırma/yoğurma işlemleri bittikten sonra hamura atarsanız hem üstte kalıyor hem de güzelce kızarıyor. ;-)
  • geçen akşam iftarda komşularda toplandık. Masada taptaze ekmekleri görünce gözlerim parladı. Komşum hepsini ben yaptım diyince iştahım iyice arttı. Philips ekmek yapma makinesi varmış. Tavsiye etti. Ben de sizlere bi sorayım dedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    quote:

    Orijinalden alıntı: 33ahmetselim33

    Zamanında bir hevesle aldık, ilk günlerde berbat sonuçlar aldık zamanla güzel ekmekler ortaya çıkardık ama gelgelelim 2.5 saatte bir ekmek mi olur arkadaş. Haliyle insan üşeniyor dışardan alıyor şimdi kenarda duruyor evin muhtemelen satarım

    Güzel kardeşim, hamamböceklerinin cirit attığı fırınlarda elli kişinin elinin değdiği, bu sıcaklarda işçilerin alnından şapır şapır dökülen terlerle aromalandırılmış(!) ekmekleri yemek mi YOKSA evinde tertemiz yaptığın, katkı maddesiz ekmekleri yemek mi?

    Hem şunu unutma ki en lezzetli ekmekler, en yavaş mayalananlardır. 18 saat mayalanmaya bırakılan hamurlar, ekmek türleri var.

    Ekmek, yavaş yavaş meydana çıkan bir gıdadır. Ha fırınlarda adamlar dayar bilmem ne kimyasal maddesini, zırt diye mayalandırır, fakat sen de sonra kanser olursun, reflü olursun, bilmem ne olursun. Ama zaten yediğimiz her gıdada bu pislikler var, ekmekte olsa nolur, olmasa nolur diyorsan, tercih senin.



    Aynen katılıyorum.lektem ustama işin püf noktası şu akşam ayarlıycaksın sabah kaçta kalkıyorsan artık, ben akşam 10 da koyuyorum mazemeleri sabah 8 de kalkıyorum ekmek da o saatte hazır oluyor kalkar kalkmaz evin içi fırın gibi kokuyor , neyse bu döngüyü ayarlaman gerekli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan Serdar Bilgiç -- 16 Ağustos 2012; 10:28:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    quote:

    Orijinalden alıntı: 33ahmetselim33


    Güzel kardeşim, hamamböceklerinin cirit attığı fırınlarda elli kişinin elinin değdiği, bu sıcaklarda işçilerin alnından şapır şapır dökülen terlerle aromalandırılmış(!) ekmekleri yemek mi YOKSA evinde tertemiz yaptığın, katkı maddesiz ekmekleri yemek mi?

    Hem şunu unutma ki en lezzetli ekmekler, en yavaş mayalananlardır. 18 saat mayalanmaya bırakılan hamurlar, ekmek türleri var.

    Ekmek, yavaş yavaş meydana çıkan bir gıdadır. Ha fırınlarda adamlar dayar bilmem ne kimyasal maddesini, zırt diye mayalandırır, fakat sen de sonra kanser olursun, reflü olursun, bilmem ne olursun. Ama zaten yediğimiz her gıdada bu pislikler var, ekmekte olsa nolur, olmasa nolur diyorsan, tercih senin.



    Aynen katılıyorum.lektem ustama işin püf noktası şu akşam ayarlıycaksın sabah kaçta kalkıyorsan artık, ben akşam 10 da koyuyorum mazemeleri sabah 8 de kalkıyorum ekmek da o saatte hazır oluyor kalkar kalkmaz evin içi fırın gibi kokuyor , neyse bu döngüyü ayarlaman gerekli

    Ya işte ben onu yapamıyorum. İlla bakıcam hamur nasıl dönüyor, su iyi mi? Cıvık mı? Haznenin etrafında, ana hamura karışmadan kalmış hamur var mı? İlla görmem gerekiyor. :)




  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.