Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.824
Cevap
62
Favori
607.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

Orijinalden alıntı: Elektrotek

quote:

mayayı yrm kaşık azalttım ama olmadı :( acaba hem soguk su hem de az maya ile mi denemek gerekir? ikisini birden denemeye cesaret edemedim.

Sıcaklarda fazla kabarıp çökmeyi engellemek için kesinlikle aynı anda uygulanması gereken iki şey.

Evet doğru. Hem soğuk su kullanabilirsiniz hem mayayı azaltabilirsiniz. Problem olmaz. Hatta yarım küçük kaşık kadar fazladan tuz da ilave edebilirsiniz. Tuz, mayayı yavaşlatır bildiğiniz gibi. Gücünü zayıflatır. Ama şimdilik tuz faktörünü kullanmayalım ve daha az maya + soğuk su faktörleriyle bir bakalım.

Önemli not: Ev yapımı ekmekler çabuk bayatlar. Bayatlamasını istemiyorsanız, dilimleyip buzdolabı poşetlerine koyun ve derin dondurucuda dondurun. Mikrodalgada ısıttığınızda (bunun için kapaklı bir borcam tencere kullanabilirsiniz) veya kendi haline bırakarak ısınmasını sağladığınızda ilk günkü kadar taze olduğunu göreceksiniz.

haftasonu hem soğuk su hem de yarım ölçü azaltılmış maya ile denedim. sonuç yine hüsran. kabarıyor ama pişmeye geçince üstü çöküyor. tuzu da artırmak istemiyorum çünkü tarifteki ölçülerle bile bizim damak tadımıza tuzlu geliyor. bir de evde tansiyon problemi olanlar olunca tuzu arttırmak istemiyorum.

tek denemediğim şu kaldı: ekmeksanatindaki tariflerde ben french programını kullandım hep (normal veya french yazanlarda hep french kullandım çünkü şu ana kadar french programındaki ekmekler daha bir güzel olmuştu). bir de normal programla deneyeceğim bundan sonrakileri.

bunun dışında öneriniz var mı acaba? artık o fotolardaki gibi kömbetli ekmekler yapamıyorum

Standart (normal) programdan şaşma derim.
    Ayrıca madem çökme yine oluştu, mayayı 1/4 oranında azaltabilirsin.
    Su miktarını da minimum koymaya çalış ki sertçe bir hamur olsun. Sert hamur, sağlam olur.
    Bunun için tarifteki su miktarından daha az su koy başta.
    300 ml demişse 250 ml koy. Hamuru takip et bakalım, napıyor.
    Kuru kalırsa azıcık azıcık su eklemeye devam et. Ekledikten sonra en az 1-2 dakika bekle ki su ile un biraz karışsın ve kıvamda olması gereken değişiklik gerçekleşsin. Ne zaman ki hamur kendini toparlar, haznenin kenarlarındaki tüm unu içine alır, kenarlara yapışmadan dönmeye başlar, o zaman su eklemeyi bırak.
    Fazladan yarım küçük kaşık tuz koyman (2-3 grama denk gelir) 900 gramlık bir ekmekte fark edilmeyecek bir artış demektir. Denemekten çekinme.
    Tepe kümbeti olan ekmekler bende de çıkmıyor, üzülme. O sadece görsel bir unsur zaten. Lezzetle alakası yok. İçin rahat olsun.

• Doğru hamur kıvamı için bkz:http://ekmeksanati.com/documents/DSCF5880.AVI
  • Arcelik 2715 makinem geldi aksama temizkigini yapip sahura ekmek atacaz insallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosef

Arcelik 2715 makinem geldi aksama temizkigini yapip sahura ekmek atacaz insallah

Plastik aksamı ısınınca koku yapacaktır. Fişe takın, fırınlama programını seçin ve havadar bir yerde plastik kokusu çıkana kadar çalıştırın ki o koku ekmeğe sinmesin.
    Güle güle kullanın.
    İlk ekmeğinizi hazır karışımlardan biriyle yapın ki ilk tecrübenizde düş kırıklığı yaşamayın, makinede soğumayın. Söke'nin 7 tahıllı karışımını tavsiye ederim. Paket üstündeki tarife bire bir uyun.
  • Kullanim klavuzunda parcalari temizleyip ilk calistirmasini bos olarka yapin deniyor. Temizlemeden bos calistirsak bisi olur mu?

Soke Un migrosta bulunur mu?
    Paket uzerinde dediginiz soke un paketimidir?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: invisible_jn

quote:

quote:

Bu arada ekleyeyim. Yağ ve şeker koymadan yaptığım ekmekler çok leziz oluyor. Benim tek sorunum ekmeğin çabucak kırıntı olması.

bana göre bunun sebebi yağ kullanmamanuz. Yağsız ekmek çabk ufalanıyor ve çabuk bayatlıyor. Ben hiç yağsız ekmek yapmadım. Ama az yağ koydugum ile çok yağ koydugum ekmk arasında bu açıdan epey fark oluştu.

Hiç yağ koymadan denemediniz galiba. Katı mı sıvı yağ mı koyuyorsunuz ekmeğe? Yağ belli bir süre sonra ekmeği kokuttuğu için koymuyordum.

hiç yağ koymadan denemedim. babam genelde reçetede yazandan daha az yağ koyar ve onun yaptığı ekmekler hemen ertesi gün ufalanmaya başlar ve çabuk bayatlar. ben yaparken reçetedeki ölçülere uyarım ve benim yaptıklarım daha yumuşak olur ve geç bayatlar. ufalanma ise pek görülmez çünkü o kadar süre geçmeden ekmek biter zaten

ben genelde zeytinyağı kullanırım. bazen de mısır yağı. nadiren de tereyağı. kokutma diye birşeye rastlamadım ama ben zeyinyağını çok çok sevdiğim hatta bazen ekmeye bandıra bandıra yediğim için z.yağı tercih ediyorum.

bu arada hsonu brioche yaptım. mükemmel birşey oldu. tarifle baya oynamak durumunda kaldım. çünkü tarife göre 600 gr un için 160 ml süt denmiş ama 2 yumurta konacağı için 160 ml.den yumurtanın hacmini çıkartın denmiş. 2 yumuta zaten 150 ml geldi. 10 ml süt ilave edince hamur bir türlü toparlanamadı. ben de büyülk kaşıkla hamur kendini toplayıncaya kadar süt ilave ettim. sanırım 100 ml falan etmişimdir. ama sonuç: pastanelerdeki açmalar halt etmiş tek dezavantajı acaip kalorili birşey....

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Tam buğday unu kullanmama rağmen gözle görülür bir fark oluştu zeytinyağı sayesinde. Kitapçıkta margarin yazıyordu. İlk yaptığım zamanlar ayçiçek ve margarin ile deniyordum ama acayip bir koku oluyordu ekmekte. Şimdi zeytinyağı ile nefis ekmekler çıkıyor ortaya. Tereyağı ile de denemeyi düşünüyorum.

• quote:

Kullanim klavuzunda parcalari temizleyip ilk calistirmasini bos olarka yapin deniyor. Temizlemeden bos calistirsak bisi olur mu?

Soke Un migrosta bulunur mu?
    Paket uzerinde dediginiz soke un paketimidir?

Temizlemeden boş olarak çalıştırabilirsiniz. Temizlik sırasında da sinmiş koku falan varsa temizlenmiş olur.
    Söke Un karışımları Migros'ta var. Karton kutudaki karışımlardan alın. Biraz pahalıdır ama ilk denemede başarılı sonuç garanti olur. İçinden maya paketi de çıkar. Siz sadece suyu tartıp koyacaksınız. (Birkaç mesaj yukarıda doğru hamur kıvamıyla ilgili bir video paylaştım. Onu inceleyin. Kıvam böyle olmazsa ekmek başarısız olacaktır.)
    Paket üzerindeki tariften kastım, evet, Söke Un karışım kutusunun üzerindeki tariftir. Orada ekstra neler konulabileceği de yazar. Onların haricinde hiçbir şey koymayın. Örnek paket:http://www.ozguluntarifleri.com/wp-content/uploads/2009/03/cimg8107.jpg
    Not: Fırınlama yaptıktan sonra hemen ekmek yapmaya başlayamazsınız. Önce soğuması gerekir aletin. Ve en az 3 saatlik bir işlem olacağını da hatırlatırım. 1 saat de soğumasını beklemekle geçecek. İsterseniz ekmek pişirme işini yarın gündüze bırakın da uykusuz kalmayın. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanAkkor -- 31 Temmuz 2012; 18:22:31 >

• Orijinalden alıntı: invisible_jn

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Tam buğday unu kullanmama rağmen gözle görülür bir fark oluştu zeytinyağı sayesinde. Kitapçıkta margarin yazıyordu. İlk yaptığım zamanlar ayçiçek ve margarin ile deniyordum ama acayip bir koku oluyordu ekmekte. Şimdi zeytinyağı ile nefis ekmekler çıkıyor ortaya. Tereyağı ile de denemeyi düşünüyorum.

Yumurta da ekmeği güzelleştirir. Nar gibi kızarır yumurta katılmış ekmek. Yalnız yumurta koyacağınız zaman, su miktarını 50 ml kadar azaltmak gerekir. Yumurtanın ağırlığı kadar yani. Yoksa hamurunuz cıvık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanAkkor -- 31 Temmuz 2012; 18:24:28 >
  • Makineyi kurdum temizledim 10 dakika firinlama modunda calistiriyorum

Makinenin yaninda ufak bi defo gordum ancak eve gelip temizlesikten sonra farkettim resmini eklerim cok kotu degil ama huzursuz ediyor biraz

• kardeş almadıysan sana başka bir ürün almanı tavsiye ederim. temizliği bakımı inan çok uğraştırıyor insanı.
  • resım 1

Ekmek Yapma Makinası
  • resim 2
    ;
    REsımlerdeki kucuk defo harıcı makinede bir hata yok sanırsam

Ekmek Yapma Makinası
  • quote:

resim 2
    ;

Ekmek Yapma Makinası

İnternet'ten aldıysanız 7 günde iade hakkınız var. Cihaz, üretim aşamasından defolu olduğu için bayiden de alınmış olsa değiştirilmesi gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wordstoxic

kardeş almadıysan sana başka bir ürün almanı tavsiye ederim. temizliği bakımı inan çok uğraştırıyor insanı.

Siz nasıl bir temizlik/bakım uyguluyorsunuz ki? Ben sadece hazne ile yoğurma bıçağını yıkıyorum.
  • quote:

resim 2
    ;

Ekmek Yapma Makinası

Teşhir ürünü olmasın o? Çalışmasında bir sorun olmaz büyük ihtimal ama ben olsam iade etmeyi düşünürdüm.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu arada ekleyeyim. Yağ ve şeker koymadan yaptığım ekmekler çok leziz oluyor. Benim tek sorunum ekmeğin çabucak kırıntı olması.

bana göre bunun sebebi yağ kullanmamanuz. Yağsız ekmek çabk ufalanıyor ve çabuk bayatlıyor. Ben hiç yağsız ekmek yapmadım. Ama az yağ koydugum ile çok yağ koydugum ekmk arasında bu açıdan epey fark oluştu.

Hiç yağ koymadan denemediniz galiba. Katı mı sıvı yağ mı koyuyorsunuz ekmeğe? Yağ belli bir süre sonra ekmeği kokuttuğu için koymuyordum.

hiç yağ koymadan denemedim. babam genelde reçetede yazandan daha az yağ koyar ve onun yaptığı ekmekler hemen ertesi gün ufalanmaya başlar ve çabuk bayatlar. ben yaparken reçetedeki ölçülere uyarım ve benim yaptıklarım daha yumuşak olur ve geç bayatlar. ufalanma ise pek görülmez çünkü o kadar süre geçmeden ekmek biter zaten

ben genelde zeytinyağı kullanırım. bazen de mısır yağı. nadiren de tereyağı. kokutma diye birşeye rastlamadım ama ben zeyinyağını çok çok sevdiğim hatta bazen ekmeye bandıra bandıra yediğim için z.yağı tercih ediyorum.

bu arada hsonu brioche yaptım. mükemmel birşey oldu. tarifle baya oynamak durumunda kaldım. çünkü tarife göre 600 gr un için 160 ml süt denmiş ama 2 yumurta konacağı için 160 ml.den yumurtanın hacmini çıkartın denmiş. 2 yumuta zaten 150 ml geldi. 10 ml süt ilave edince hamur bir türlü toparlanamadı. ben de büyülk kaşıkla hamur kendini toplayıncaya kadar süt ilave ettim. sanırım 100 ml falan etmişimdir. ama sonuç: pastanelerdeki açmalar halt etmiş tek dezavantajı acaip kalorili birşey....

rica ederim, afiyet olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: wordstoxic

kardeş almadıysan sana başka bir ürün almanı tavsiye ederim. temizliği bakımı inan çok uğraştırıyor insanı.

ben de kendi evime 1 tane daha almayı planlıyorum. siz ne önerirdiniz?
  • bu arada daha önce esse eym ile başımıza gelenlerden bahsetmiştim. bıçakları yerinden çıkıyor, aşınan ve eriyen teflon da hamura yapışıyordu. kazan da kısa sürede deforme olmuştu ki bunda bizim de hatamız vardı. hep tahta spatula kullandık. bir süre önce esse genel müdürlüğü, bize ücretsiz olarak kazan temin etti. ben de servisten 2 adet bıçak alarak eym.yi yeniden kullanmaya başladık. sevinmiş bir şekilde makineyi kullanrken 2 hafta önce bir bıçağın yeniden yerinden çıktığını gördüm. elime bıçağı alınca altında bir kısım teflonun yine erimiş olduğunu farkettim ve canım çok sıkıldı. tekrar yerine takarak çalıştırdım ama moralim baya bozuldu. bu makinenin olduğu olacağı bu diye düşünürken, makineyi kullanmaya başladığımızdan bu yana ölümcül bir hata yaptığımızın farkına vardım. hiçbir yerde yazmamasına, okumamama rağmen biz ailecek kalıbıb iç tarafının her yerini, özellikle bıçakların otracağı yuvayu bir güzel yağlıyorduk ki ekmek kalıptan kolay çıksın. sanırım teflon kek kalıplarından kalan ir alışkanlıktı...sonra bu yağlamanın bıçakları yerinden çıkartabileceğini düşündüm ve sonraki kullanmalarda yağlamadım. şimdi sorun yok... :) meğersem ve sanırsam biz hatalı bir kullanmışız.

burdan esseye saydırdığım için de özür dilerim...kendime koca bir

ücretsiz kazan temin edip adresimize ücretisz yolladığı için de kocaman bir teşekkür...

• quote:

rica ederim. afiyet olsun. tereyağ da gayet iyi sonuçlar veriiyor. ama ben fabrikasyon/süpermarket tereyağı değil köyde yapılmışlarından kullanıyorum. keza zyağı da market ürünü değil, bahçeden toplanıp direk sıkılarak elde edilen zeytinyağ. belki bunlar da tadında fark yaratıyor olabilir.
  • quote:

quote:

rica ederim. afiyet olsun. tereyağ da gayet iyi sonuçlar veriiyor. ama ben fabrikasyon/süpermarket tereyağı değil köyde yapılmışlarından kullanıyorum. keza zyağı da market ürünü değil, bahçeden toplanıp direk sıkılarak elde edilen zeytinyağ. belki bunlar da tadında fark yaratıyor olabilir.

Geçen sene köyden gelmişti tereyağı. Ama şimdi bulamıyorum...

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.