Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.824
Cevap
62
Favori
607.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben de ekmek yapma makinesi almak istiyorum.. ve araştırma yapıyorum hangisi alsam diye bakıyorum..
    özellikle merak ettiğim bir konu çalışırken çok gürültü yaptığını söylüyor bazı kullanıcılar.. bazılarında mı böyle bu..bu gürültü konusunda fikirleri olanlar varsa ltfen paylaşabilir mi..
    bir başka sorum KENWOOD BM210 modelini kullanan var mı acaba..58 dk. özelliği bu modelde de mevcut mu..

tesekurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_yi -- 28 Ocak 2010; 15:19:25 >
  • Deyerli arkadaslar! Yeni uye odum. Unun miktarini nasil teyin ede bilirim? 300 ml su bardagi kac gram un eder? Yardiminiz icin teshekkurler.
  • arkadaşım hayırlı olsun, makinan varsa ilk tariflerde kesinlikle makina klavuzunu kullan ve oradaki ölçülere göre yap. elin gözün alıştıkça kendin de sonradan tayin edebilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: agil78

Deyerli arkadaslar! Yeni uye odum. Unun miktarini nasil teyin ede bilirim? 300 ml su bardagi kac gram un eder? Yardiminiz icin teshekkurler.

unun türüne göre değişir ama ortalama 240ml 125-150gr olarak hesaplayabilirsin, gerekirse yoğurma esnasında kontrol edip un az gelmiş ise ekleme yapılabilir, kıvam için kulak memesi kıvamı deniyor.
  • birkaç yerde sinbo 4705 e baktım.fiyatlar uçuyor(120.00tl).bende tesco markayı almaya karar verdim ama sanırım kapağı kilitli değil.kapaktaki kilit çok önemlimidir(çoğu modelde kilit yok bitek sinboda gördüm)
  • kilit olsada olur olmasada bence kilit i bir özellik olarak düşünmeyin, kilit kapağın açılmaması için bir önlem olmuş ama yoğururken kapağı açmakta mahsur yok pişme aşamasında kapakla oynanmadıktan açıp bakmadıktan sonra bir sorun olmaz.
  • spywar arkadaşım cevap için teşekkür ederim.
    takip ettiğim kadarıyla bu konularda bayağı bilgilisiniz sinbo 4705 ten başka uygun fiyatlı senin önerebileceğin bir marka ve model varmı?
  • benimde tecrübem 1,5 aylık fazla değil :), mağaza olarak bilmiyorum ama hepsiburada da 105 tl gözüküyor.
  • 2 haftadır kenwood ekmek yapmak makinesi sahibiyim. hala makineye alışma döneminde olduğum için bazı sorularım olacak.yardımcı olacağınızı umuyorum.

1-makinenin kitapçığında çok tarif yok olanda süt tozu ile. süt tozu da artık bulunmuyor sanırım.bu tarifleri nasıl süt ile yaparım.oranı nedir?
    2-tyll un tarifini tamamen beyaz unla yaptığımda çok kabarık ve lezzetli bir ekmek oldu.teşekkür ederim kendisine bu tarif için.fakat 2 kere tam buğday unu ve çok az yulaf unu koyarak yaptım ikisinde de ortası çöktü.makinayı ilk aldığımda da tam buğday unu ile başka bir tarif denemiştim onda da aynı sorun olmuştu.bunun nedeni nedir.bir püf noktası mı var?
    3-ekmekleri keserken çok kırıntı oluyor.sizde de oluyor mu böyle merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jannock -- 22 Şubat 2010; 13:03:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jannock

2 haftadır kenwood ekmek yapmak makinesi sahibiyim. hala makineye alışma döneminde olduğum için bazı sorularım olacak.yardımcı olacağınızı umuyorum.

1-makinenin kitapçığında çok tarif yok olanda süt tozu ile. süt tozu da artık bulunmuyor sanırım.bu tarifleri nasıl süt ile yaparım.oranı nedir?
    2-tyll un tarifini tamamen beyaz unla yaptığımda çok kabarık ve lezzetli bir ekmek oldu.teşekkür ederim kendisine bu tarif için.fakat 2 kere tam buğday unu ve çok az yulaf unu koyarak yaptım ikisinde de ortası çöktü.makinayı ilk aldığımda da tam buğday unu ile başka bir tarif denemiştim onda da aynı sorun olmuştu.bunun nedeni nedir.bir püf noktası mı var?
    3-ekmekleri keserken çok kırıntı oluyor.sizde de oluyor mu böyle merak ediyorum.

1- ben süt koyuyorum mesela 300ml su olan tarifi sütle karıştırıyorum oranıda size kalmış yarı yarıya yada su daha fazla, süt daha fazla siz karar verin.
    2- çökme olayına sanırım kesin bir cevap yok bende araştırdım baya, şundandır denemiyorum ya maya fazladır ya su sıcaklığından yada soğukluğundandır herşey olabilir.tabii çökmeden kasıt boşluksa eğer, boşluk yoksa bu tam buğday unundan kaynaklanıyor bu un kabarmıyor tuğla gibi bi hal alıyor ekmek buda normal birşey.
    3- bazen bazı ekmekler birgün sonra sanki bayatlamış gibi çok dağılıyor bende bilemiyorum sebebini ama çökmede olduğu gibi bundada mayadan undan sıcaklık şartlarından gibi sebeplerden dolayı olabilir.

• Çökmenin ana nedeni suyun fazla olması suyu azaltın düzelecektir

Ufalanmanın nedeni kullanılan un cinsi olabilir sökenin hazır karışımlarını deneyin unları biraz katkılı ama iyi sonuç veriyor
  • Arçelik K 2710 'ün fiyatı 74,00 TL - 85,00 TL 'ye düşmüş durumda. Neden böyle sert bir düşüş yaşadı acaba?
    Cihazda kronik bir problem mi var? Kullananlar cevap verebilirse memnun olurum.
  • Ben anneme almaya karar verdim ama maalesef çok az model kalmış piyasada, örneğin başarılı olduğu söylenen Essenso ya da Delonghi modelleri internette hiçbir yerde yok. Sinbo 4705 almayı düşündüm ama arkadaşımda gördüm denedim fena bulmadım ama yine de çok uzun ömürlü olmadığını duydum ve daha iyi bir şey alayım dedim.www.ekmeksanati.com daki incelemeleri okudum. Bizim işimizi görecek 1 kg lık makinalar içinde Essenso'nun ve Delonghi'nin öne çıktığı barizdi. Önce bu ikisini aradım nette ama hiçbir yerde bulamadım. Arkasından bütün neti taramama rağmen son derece kısıtlı sayıda marka ve model kaldığını gördüm. Şimdi elimde seçenek olarak Kenwood BM-250 ve 256 duruyor, bunun dışında Tefal Moulinex gibi markalar fiyatları ve bazı eksiklikleri ile geri planda kalıyor. O açıdan hem genel anlamda tavsiyelerinizi almak, hem de Kenwood kullananlardan tecrübelerini öğrenmek istiyorum. Bir de şu Essenso ya da Delonghi'yi nereden buluruz, bi bulduruverin ya :)

• Ben de almayı düşünüyorum ve araştırıyorum. Beko 2505 te karar kılacağım gibi.

quote:

Arçelik K 2710 'ün fiyatı 74,00 TL - 85,00 TL 'ye düşmüş durumda. Neden böyle sert bir düşüş yaşadı acaba?
    Cihazda kronik bir problem mi var? Kullananlar cevap verebilirse memnun olurum.

bu linki incelemenizi öneririm gönüllü bir beyefendi tarafından çok özenle hazırlanmış. Birkaç farklı ürün testi de mevcut. Vallahi takdir ettim.
    http://www.ekmeksanati.com/documents/are7elik_k_2710__ekmeke7im_.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockell -- 19 Mart 2010; 23:12:56 >

• Linkteki 2 rezistanslı Moulinex'e bir bakın derim biz kullanıyoruz fiyat 200 tl gibi ama teflon kalitesi, kazan büyüklüğü ve üst kısımdaki rezistans üst tarafı pişirmede avantaj sağlıyor,

http://www.moulinex.com.tr/products/electrical-cooking/breadmakers/Home%20Bread%20Baget%20ve%20Pide%20Ekmek%20Yapma%20Makinesi.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 11 Mart 2010; 11:39:24 >
  • Merhaba, ben de ekmek makinasi almayi istiyorum, ama pilav makinasi da almayi dusunuyordum artik bazi ekmek makinalarinin pilav yapma ozelligi de varmis. Dogrusu Tefal moulinex gibi markalari tercih ederim Sinbo nedense cok guvenilir gelmiyor. Sadece Sinbo'da mi var bu ozellik bilen var mi ??
  • Bi tarif yazayım: (Simbo 4705 için)

350ml su,
    1-2 yemek kaşığı zeytinyağı,
    Söke beyaz un 3 kup,
    Sinangil tam tahıllı un 1 kup (A101 markette 1 kg'lıkları satılıyor, hesaplı),
    1,5 büyük ölçek şeker,
    1,5 küçük ölçek tuz,
    2 küçük ölçeğe yakın maya,
    1 nolu program,
    koyu renk.

Ekmek Yapma Makinası

Sünger gibi oluyor
     Ekmek Yapma Makinası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 22 Mart 2010; 23:23:53 >

• Merhaba arkadaşlar

dün Arçelik K-2710 model EYM aldık.iki defa denedik ekmek kabarmıyor ve kızarmıyor yüksekliği anca 5 cm de kalıyor..tarife uygun yapıyoruz ama yinede olmuyor..
    ekmeksanati sitesinde çok olumsuz yorumlar var iade edelim mi ?-ki bu durumda şart gibi..babam haberimiz olmadan aldığı için netten araştırma fırsatı da bulamadık..

şöyle elektrik kesildiği zaman kaldığı yerden devam eden,az elektrik harcayan,kokusu olmayan,sağlığa zararlı olmayan,programları iyi olan bir model önerebilirseniz çok sevinirim.
  • ana nerde ya pilav yapma özelliği hiç görmedim? bende moulinex home bread var, o yaparmı nasıl yapar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Birce

Merhaba arkadaşlar

dün Arçelik K-2710 model EYM aldık.iki defa denedik ekmek kabarmıyor ve kızarmıyor yüksekliği anca 5 cm de kalıyor..tarife uygun yapıyoruz ama yinede olmuyor..
    ekmeksanati sitesinde çok olumsuz yorumlar var iade edelim mi ?-ki bu durumda şart gibi..babam haberimiz olmadan aldığı için netten araştırma fırsatı da bulamadık..

şöyle elektrik kesildiği zaman kaldığı yerden devam eden,az elektrik harcayan,kokusu olmayan,sağlığa zararlı olmayan,programları iyi olan bir model önerebilirseniz çok sevinirim.

- Hazır un karışımlarını kullanırsanız iyi sonuç alırsınız örnek: söke mayası içinde un karışımları sadece su koyuyorsunuz

- eğer suyu da fazla koyarsanız yapışkan bir hamur olur ve piştiğinde önce çok kabarır sonra üstten çökme olur

- Elektrik kesilmesinde uzun süre kalırsa program silinir ve baştan başlar : moulinex kılavuzunda de 7 dakika deniyor

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.