Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.824
Cevap
62
Favori
607.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Tefal 3001 ekmak makinası aldım bu makinayı kullanan arkadaşlar yaptıkları kek leri hangi programda yapıyorlar acaba şekerli malzemeler için 4. program demiş onu seçtim ama saat süresi 3.22 diyor bir kek 3.22 saat sürermi nasıl yapmam gerekiyor acaba tefal kullanan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum kek konusunda
  • BİM den Simtel Ekmek yapma makinesi alan arkadaşlar !!

    Sizinde makinenizde benimkisi gibi başlangıç hamur mayalaması bittikten sonra yoğurma işlemi tekrar başlıyor mu?
    Yani şunu demek istedim 3 saat 23 dakikadan geri sayım başladıktan sonra yoğurma işlemi bitince son
    1 saat 47 dakika kalmışken tekrar yoğurma ve 1 saat 8 dk kala tekrar yoğurma işlemi yapıyormu??
    Bunları yapınca ekmek kabarmıyor daha doğrusu ilk kabarıyor sonra karıştırıcılar calışınca ekmek bir anda aşağı çöküyor. Yoğurma uclarını çırkartınca da yoğurma uçlarının moturu makineyi sallıyor gene iniyor. Sizdede böylemi ?

    Servise götürdüm adamlar anlamadı makine çalışıyor diyor :))
  • sadece simtelde değil bütün makinelerde böyle. bende moulinex homebread var.

    her bir programın ayrıntılı zaman çizelgesi/iş tablosu var.

    yani işte atıyorum Program 3 toplam 3.25 : 3 dk 1. yoğurma , 20 dk 2. yoğurma, 55 dk 1. mayalama, 1 dk karıştırma, 50 dk 2. mayalama, 25 dakka 3. mayalama 1 saat pişirme 1 saat sıcak tutma.


    bazı programlarda 2. ve 3. mayalama arasında bir yoğurma daha var hatta.



    sonuçta alette bir sorun yok. kabarmış hamuru karıştırıp çökertse bile pişen ekmek kabarık oluyor.
  • Arçeliğin makinası 70 lira şu an, ne dersiniz alınır mı?
  • Merhaba,

    Bende Sinbo smb-4705 aldım. Fakat ilk yaptığım ekmek hiçç pişmedi. İçi tamamen hamur şeklinde kaldı. Sonrasında 1 saat kadar fırınlama işlemini uyguladım ama yine de bana mısın demedi arkadaşlar Acaba alette bir sorun mu var onu merak ediyorum arızalı olabilir mi? Sizlerden bunu kullanan varsa eğer pişirme işleminde aletin sıcaklığı nasıl oluyor çok fazla ısınıyor mu bende ısınma var ama öyle aletin dışından bile çok zor hissediliyor dokununca . Kullandığım tarif ekmeksanati.com dan alınma :

    Malzemeler:

    900 gr. Ekmek için:

    1 Cup + 1/3 Cup + 1 TBSP (Büyük Kaşık) Damacana veya arıtılmış su (R/O Su kullanıldı).
    2 Yemekkaşığı (Tablespoon/TBSP/Büyük kaşık) Süzme Bal.
    2 Yemekkaşığı (Tablespoon/TBSP/Büyük kaşık) Tereyağ.
    1 tam 1/2 Tatlıkaşığı (Teaspoon/Tsp/Küçük kaşık) Deniz Tuzu/Tuz.
    2 Cup Tambuğday Unu (Ankara Tek Leylek Tambuğday Unu kullanıldı).
    2 Cup Ekmeklik Un (Hatap Ekmeklik Un kullanıldı).
    1/2 Cup Mısır Unu.
    1 Tatlıkaşığı (Teaspoon/Tsp/Küçük kaşık) Döğülmüş Kakule (İsteğe Bağlı).
    2 Tatlıkaşığı (Teaspoon/Tsp/Küçük kaşık) İnstant maya (Yuva maya).
    1 Cup Ceviz içi (İsteğe bağlı olarak iri ya da döğülmüş).


    Alette gerekli ayarları yaptım. Yoğurma ve ceviz ekleme kısımında hiçbir sorun çıkmadı. Ayrıca ekmek pişmenin bitmesine yakın içe doğru göçtü :(((




  • Dün Kipa' dan 69.90' a (hem de 12 taksit yapıyorlar) kendi markası olan Tesco ekmek makinesi aldım ve 1 saat arayla 2 ekmek yaptık. Daha önceden hiçbir tecrübemiz olmamasına rağmen, her ikisi de mükemmel oldu. Yapan Çinli firmayı internetten inceledim, kaliteli ürünler yapan bir holding. Zaten Tesco firması da büyük bir İngiliz firması ve kalitesiz ürün yaptırıp adını karalatacağını sanmıyorum. Herkese tavsiye ederim, bu fırsatı kaçırmayın (asıl fiyatı 129.90)...

    Bazı arkadaşların teflonun ekmeğe karışmasıyla ilgili yazdıklarına karşılık da bir açıklamayı aktarayım. Bir firmanın yetkilileri, teflonun kaşıkla kazınıp yutulabileceğini ve hiçbir zararının olmadığını, tamamının vücuttan atıldığını, basın toplantısında açıklamışlardı. Bütün televizyonların haber bültenlerinde yayınlanan bu açıklamaya, hiçbir uzman ve devlet yetkilisi de itiraz etmedi. Bana da mantıklı geldi. Çünkü, en kaliteli markanın teflonu bile, eninde sonunda kazınıp tavanın dibi çıkıyor. Oradaki teflon da zaten zamanla midemize inmiş oluyor. Zararlı olsa, hem Avrupa devletleri bunu yasaklardı hem de büyük firmalar bunu satmaya cesaret edemezlerdi. Çünkü, zararı ortaya çıkınca, büyük tazminatlar söz konusu olacaktır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aasci -- 8 Aralık 2009; 10:35:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aasci

    ... Yapan Çinli firmayı internetten inceledim, kaliteli ürünler yapan bir holding. ...

    ... Bir firmanın yetkilileri, teflonun kaşıkla kazınıp yutulabileceğini ve hiçbir zararının olmadığını, tamamının vücuttan atıldığını, basın toplantısında açıklamışlardı. Bütün televizyonların haber bültenlerinde yayınlanan bu açıklamaya, hiçbir uzman ve devlet yetkilisi de itiraz etmedi. Bana da mantıklı geldi...
    ...


    Öncelikle güle güle kullanın, inşallah uzun ömürlü olur...

    İkincil olarak, bu bahsettiğiniz haberi ben görmedim fakat konu hakkında bilginiz tam olmadan insanlara bu kadar açık şekilde yapacağınız tavsiyelerin ne kadar büyük sorumluluk getirdiğini bildiğinizi umuyorum...

    Bu verdiğiniz kaşıkla yeme muhabbeti ne kadar miğdemi bulandırmış olsada, firma yetkililerinin çevre dostluğu adına çay bardağı ile fabrika atıklarını içtikleri 90' sonlarını Türkiyesini hatırlattı bana...

    Yinede bu yazıları okuyan insanları araştırmaya teşvik etmesi ve bilinenlerin karşılaştırılması için bende birşeyler yazacağım...

    Benim bildiğim Teflon'u icat eden ve patent sahibi DuPont'un; Teflonun zararlarını bildiği halde yıllardır üretimi devam ettirdiği için, ABD'de 300.000.000USD cezaya çarptırılması söz konusuydu. Yine ABD'de 8 büyük şirket teflon üretimini durdurmaya başladığını okumuştum. Hatta Teflonun bilinen zararı kanser yanında sakat doğum sebebide olduğu için ABD'de 2010'lu yıllarda Teflon ürünlerinin tüketimlerinin durmasının sağlanacağını hatırlıyorum..

    Son 5 senedir üretilen Yurtdışı menşeili Amerikan Aile Dizilerinde dikkat ettiyseniz, mutfaklarında vurgulu şekilde asılmış hep parıl parıl BAKIR TENCERE setleri gözükmektedir... Yani biraz komplo teorisine yaklaşan bir yorumla ABD'nin yine televizyon eliyle moda yaratarak kendi vatandaşlarını yönlendirmeye başladığını söyleyebiliriz.

    "Peki bunca teflon ürünü ve hammaddesi ne olacak? dersek , ucuz ucuz gelişmekte olan ülkelerde satılmaya devam edecek ve ABD'den 10-20 yıl sonra bu ülkelerde yasaklanana kadar tüketilmeye devam edilecektir...

    Hanımların temizlik tembelliği zoruyla evimde kullanıldırtıyor olsamda; Teflon gıcığı bir tüketici olarak, bu da benim bildiklerim, ilgilenenlere yardımı dokunursa ne âlâ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 8 Aralık 2009; 12:50:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: T-una

    quote:

    Orijinalden alıntı: aasci

    ... Yapan Çinli firmayı internetten inceledim, kaliteli ürünler yapan bir holding. ...

    ... Bir firmanın yetkilileri, teflonun kaşıkla kazınıp yutulabileceğini ve hiçbir zararının olmadığını, tamamının vücuttan atıldığını, basın toplantısında açıklamışlardı. Bütün televizyonların haber bültenlerinde yayınlanan bu açıklamaya, hiçbir uzman ve devlet yetkilisi de itiraz etmedi. Bana da mantıklı geldi...
    ...


    Öncelikle güle güle kullanın, inşallah uzun ömürlü olur...

    İkincil olarak, bu bahsettiğiniz haberi ben görmedim fakat konu hakkında bilginiz tam olmadan insanlara bu kadar açık şekilde yapacağınız tavsiyelerin ne kadar büyük sorumluluk getirdiğini bildiğinizi umuyorum...

    Bu verdiğiniz kaşıkla yeme muhabbeti ne kadar miğdemi bulandırmış olsada, firma yetkililerinin çevre dostluğu adına çay bardağı ile fabrika atıklarını içtikleri 90' sonlarını Türkiyesini hatırlattı bana...

    Yinede bu yazıları okuyan insanları araştırmaya teşvik etmesi ve bilinenlerin karşılaştırılması için bende birşeyler yazacağım...

    Benim bildiğim Teflon'u icat eden ve patent sahibi DuPont'un; Teflonun zararlarını bildiği halde yıllardır üretimi devam ettirdiği için, ABD'de 300.000.000USD cezaya çarptırılması söz konusuydu. Yine ABD'de 8 büyük şirket teflon üretimini durdurmaya başladığını okumuştum. Hatta Teflonun bilinen zararı kanser yanında sakat doğum sebebide olduğu için ABD'de 2010'lu yıllarda Teflon ürünlerinin tüketimlerinin durmasının sağlanacağını hatırlıyorum..

    Son 5 senedir üretilen Yurtdışı menşeili Amerikan Aile Dizilerinde dikkat ettiyseniz, mutfaklarında vurgulu şekilde asılmış hep parıl parıl BAKIR TENCERE setleri gözükmektedir... Yani biraz komplo teorisine yaklaşan bir yorumla ABD'nin yine televizyon eliyle moda yaratarak kendi vatandaşlarını yönlendirmeye başladığını söyleyebiliriz.

    "Peki bunca teflon ürünü ve hammaddesi ne olacak? dersek , ucuz ucuz gelişmekte olan ülkelerde satılmaya devam edecek ve ABD'den 10-20 yıl sonra bu ülkelerde yasaklanana kadar tüketilmeye devam edilecektir...

    Hanımların temizlik tembelliği zoruyla evimde kullanıldırtıyor olsamda; Teflon gıcığı bir tüketici olarak, bu da benim bildiklerim, ilgilenenlere yardımı dokunursa ne âlâ...




    Öncelikle, içten söylediğinizi kabul ederek, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

    Yazdıklarını sözcükleri seçerek yazan birisi olarak, amacım her zaman herşeyin iyi ve kötü yönlerinin bilinmesi ve insanların özgür iradeleriyle karar verebilmeleri olmuştur. Şimdiye kadar, araştırmadan ve bir süre bekleyip, ilk sonuçlarını almadan hiçbir araba, elektronik eşya, beyaz eşya vb. almadım.

    Yazımda da belirttiğim gibi, bir akrabamız ( Sağlık Bakanlığı'nda gıda mühendisi, Avrupa Birliği entegrasyonuyla yakın ilgili ve fiilî çalışan, her ürüne kuşkuyla bakan, sağlık konusunda taviz vermeyen birisidir ) 10 yıldır ekmek makinesi kullanıyor. Oğlu sürekli, düzenli ve ciddî testler gören birisi. Avrupa' ya da kapsamlı bir test cihazının kullanılabilmesi için gönderilen ve orada 3 ay çalışan bir uzman. Öyle ki, içerisindeki nikotin nedeniyle evlerine patlıcan bile girmiyor.

    Tam bilgim olmadığına nasıl karar verdiniz bilmiyorum. Ben sadece teflon konusunda yazılan aksi görüşlerin tersinin de olduğunu belgelemek için aktardım. Size nasıl bir izlenim verdiğimi bilmiyorum, ancak, siz de benim hakkımda tam bilgi sahibi olmadan yazmışsınız. Çay örneğini ben de sık sık kullanan, çevre ve sağlık konusunda son derece duyarlı birisiyim. Öyleki, çevremdeki bir çok kişiyi de zaman zaman son derece sıktığımı hissediyorum. Belki sizde de aynı durum söz konusudur. Yine de bu konularda tavrım değişmeyecek.

    Teflonu icat eden Dupont firması, zaman zaman ondan daha iyi teflon üreten Greblon firması ve diğer büyük firmalar, ABD ve Avrupa' da aldıkları ruhsatları nasıl aldılar acaba ? Türkiye' de bile artık bunların alınmalarının çok zorlaştığını (3 markanın 34 model telefonu bu hafta uygunsuz bulundu) bilmek gerekiyor. ABD ve özellikle de Avrupa ülkelerinde, zararlı bir ürünü satabilmek pek mümkün değildir. Binde bir yanlışlıklar olabiliyor ve ortaya çıktığında hemen yasaklanıyor. Ancak, bu kadar uzun yıllar sürmesi mantıklı görünmüyor. Teflon kırıntılarının yutulması konusunda bir çok test yapılmış ve tamamında da vücuttan selülozda olduğu gibi atıldığı ispatlanmıştır. Sadece PTFE maddesinin çok yüksek ısılarda zararlı buhar çıkardığı tespit edilmiş, bunun da tava boş olmadığı taktirde mümkün olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca, her hangi bir kapta yağın kızdırıldığında oluşan kanserojen maddelere göre boş teflon tavanın aşırı ısıda ürettiği gazın zararı çok daha azmış. Hem bunu kim boş olarak ısıtır ki ?

    Bizim çocukluğumuz da bakır (yalnız kalaylanmış olacak, yoksa zehirleniriz) kaplarla geçti. Sonra alüminyum ile tanıştık. O konuda da birçok tartışmalar olmuştu. Sonrasında ise, benim favorim olan alaşım çelik kaplar geldi. Hâlâ da pazarın hakimi bunlar. Sadece yemek harici yumurta, hamburger vb hızlı yemek kültürü(!) ürünlerinde teflon çok yaygın. Eğer teflonun zararlı olduğu kesin olarak kanıtlanırsa, asıl korkması gerekenler gelişmiş ülkelerde yaşayanlardır. Çünkü, bu saydıklarımın hepsi de oralarda keşfedilip, yıllarca kullanıldıktan sonra bize geldiler. Biz daha şanslıyız ki, hepsinin de en gelişmiş ve en az zararlı halini kullandık. Zararlı olduğu kanıtlanıp yasaklananlardan da en az zararı biz gördük. Son yıllarda bu durum da değişmeye başladı ya neyse...

    Bütün plastik ve metal kaplarda, gıdaya mikron büyüklüğünde de olsa madde karışımı olduğu kesindir. Önemli olan, 5-10 TL' ye satılan "kaliteli teflon" taklidi ürünlerden almamak, seçici olmaktır. Bizim aldığımız ürün, (asıl fiyatı 130 TL, stok fazlası olduğunda, zaman zaman indirim yapılıyor) İngiliz Tesco firmasının Guangdong Xinbao Electrical Appliances Holdings Co.Ltd. şirketine yaptırmış olduğu ve Avrupa' da da satılan bir ürün. Sitesini incelerseniz, Çin' in kaliteli üretim yapan yönünü temsil eden, tamamen gıda makineleri üretimiyle uğraşan bir firması. Eskiden tüm Kore firmalarıyla da, şimdi Çin firmalarına uygulanan genellemelerle dalga geçilirdi. Kore şu anda en kaliteli ürünleri üretiyor. Şu anda en büyük firmaların neredeyse tüm ürünleri, Çin' de üretiliyor. Onların kalitesiyle, işportacıların sattığı Çin mallarını ayırmak gerekir düşüncesindeyim. Kullanmış olduğum DELL marka notebook, Çin' de üretilmeyen nadir ürünlerdendi, şimdi 2009 modellerinin orada üretildiğini duydum.

    Araştırdım ve Dupont firmasına yüzlerce dava açılmış olduğunu gördüm. Kola firmalarına bile yüzlerce dava açılan bir ülkede, bunun gösterge olmayacağını düşünüyorum. Sadece, davalarda sigara firmalarına karşı alınan sonuca benzer sonuçlar alınırsa, ben de bunu ciddiye alırım. Sağlık konusunda fanatiklik olmaz.

    Microdalga fırınlarda da aynı tartışmalar, hem de daha ciddî biçimde gerçekleşmişti ve hâlâ küçük çaplı olarak devam ediyor. ABD’ de evinde mikrodalga fırını olmayan var mı acaba ? Sosyal hakların en gelişmiş olduğu Danimarka’ da bile mikrodalga fırını olmayan tek bir eve rastlamadım. Zararlı olsa, emin olun ki hiçbir ürün Danimarka’ ya giremez. Oradaki her şeyi gönül rahatlığıyla evinize alabilirsiniz. (Küçük bir örnek : her ailenin bir memuru var ve “siz bu gelirle geçinemezsiniz” diye vergi indirimi bile yapıyorlar). Örneğin, Dupont’ un yetkilendirdiği Cem firması, sayısız ülkeye çok miktarda teflon ürün satmaya ve satışlarını artırmaya devam ediyor. Bilim adamlarının ve doktorların hiçbir konuda hemfikir olmadıkları bir ortamda, ciddî laboratuvar sonuçları yayınlanmadığı sürece hiçbir iddiaya inanmıyorum. Kesin doğru kabul ettiğimiz bazı şeyler bile asılsız çıktı. (Yumurta örneğinde olduğu gibi)…

    Sonuç olarak, benim söylemek istediğim şey temelde şu : Uzmanlar tarafından incelenip ruhsat verilmiş (hem de gelişmiş ülkelerde) bir ürünün kesin kanıt niteliği olmayan haberlerle zararlı olduğu kanıtlanamaz. Bunun tek yolu, aynı şekilde ciddî laboratuvarlarda yapılmış inceleme sonuçlarını sunmaktır. Bunun dışındaki fikirler, rakip firma karalamaları da olabilir. Biliyorsunuz ki, bunun çok sayıda örneği vardır. Ben de 2010 yılında teflonun yasaklanacağını okumuştum. Ancak, nedense bu haberlerde kesin kanıt niteliğinde bir şeye rastlamadım. Yazınızdan sonraki araştırmalarımda da böyle bir şeye rastlayamadım. Siz bulduysanız, kaynağıyla birlikte yayınlayın. Zararın neresinden dönülse kârdır...

    Merakla bekliyorum,
    gerçekten yasaklanırsa, merak etmeyin ki 5 dakika sonra haberimiz olur ve kimse bize artık teflonlu bir şey satamaz. (Afrika’ da bile artık bu mümkün görünmüyor). Ayrıca, zararlı olduğu kanıtlanır ve yasaklama da gerçekleşirse, biz yine en az zararla kurtulmuş olacağız. Gelişmiş ülkelerin vatandaşları da yine en çok zarar görmüş insanlar olacak (birde bizim gıda mühendisi akrabamız ve ailesi).

    Bu kadar uzun bir yanıt vermek zorunda kaldığım için üzgünüm. Unuttuğum noktalar varsa hatırlatın lütfen.

    Selamlar…




  • Tabi ki iyi dileklerde samimiyiz, sonuçta bu forumda araştıran insanlara nasıl faydamız olur diye uğraşıyoruz bizde...

    İnşallah uzun ömürlü olur konusunda her Çin menşeli ürün üzerine yazıyorum, belki o yüzden yanlış anlaşılma oluyordur. Ama biliyorsunuz ki Türkiye'ye en çok giren "kalite" yelpazesi nedeniyle, ne yazıkki Çin ürünler genellikle kısa ömürlü oluyorlar... Bu genellemenin sebebi ucuz ürünlerin ülkemizde daha çok tercih edilmesiyle oluşuyor, yoksa hakkettiği düzeyde ücreti olan ürünler nerde üretilirse üretilsin böyle bir genellemeye konamaz... Lakin bende Çinli dostlarımdan öğrendiğim şekilde ülkede istediğiniz düzeyde ve kalitede ürün bulabildiğiniz herkese söylüyorum... Yine yanlış anlaşılma olmasın, Ne kadar para, o kadar köfte hesabını anlatmaya çalışıyorum...

    Özellikle değinmişsiniz ama yazdığım yazı size yönelik olmadığı için sizi tanımama gerek olmadığı aşikar ama tanımak isterim tabi ki




    Benim yazım yazınızın aşağıdaki kısmındaki;
    quote:


    ....Bazı arkadaşların teflonun ekmeğe karışmasıyla ilgili yazdıklarına karşılık da bir açıklamayı aktarayım. Bir firmanın yetkilileri, teflonun kaşıkla kazınıp yutulabileceğini ve hiçbir zararının olmadığını, tamamının vücuttan atıldığını, basın toplantısında açıklamışlardı. Bütün televizyonların haber bültenlerinde yayınlanan bu açıklamaya, hiçbir uzman ve devlet yetkilisi de itiraz etmedi...

    yazının sonucunda çıkarım yapmada ki rahatlığınız, bu yazının bilgili/bilgisiz okuyup inanabilecek insanlarda oluşturabileceği etkiler üzerine tahmininizin düzeyiyle alakalıydı. Eleştrisel kelimelerde bu konular üzerinedir...
    Sonuçtada; yazımın içinde de dediğim gibi "...bu yazıları okuyan insanları araştırmaya teşvik etmesi ve bilinenlerin karşılaştırılması için..." kendi bildiklerimi yazma gereği hissettim...

    Aynı konuyu tekrar etmek gerekirse, yukarda bahsettiğiniz süreçte oluşan bir çok sağlık tehdidi şuan hâlâ var...
    Söylemeye gerek varmı bilmem ama şuan Türkiye'de de ürün patentini/üretim iznini alalı yıllar olmuş, yıllar sonra zararı bilinmiş, davaları açılmış/süren ama kamuoyu tepkisi çekilemediği için üretimi ve tüketimi devam eden bir çok ürün olduğunu tahmin ediyorsunuzdur... Bu her ülkede bu şekilde, düzeyi konusuna gelirsek özellike tüketicisini yeterince korumayan ülkerde çok daha fazla...




    Son yazınızda geçen "Bizim şanslı olduğumuz" konusundaysa size katılamıyorum. Konu başında haklısınız bu ürünler yıllar sonra Türkiye'ye geldiği için, yurtdışında bir çok ülkede sanki test edilmiş gibi zararları/yararları ve üst kalite üretimleri çoktan çıkmış şekilde ülkemize girmiş oluyorlar.
    Yalnız bu kaliteli, çözüm bulunmuş kısım o ülkede de zaten pahalı, bu ülkeye de ye gelince epey pahalanacağı ve ekonomik durum nedeniyle tercih edilmeyeceğinden bizim ülkemizdeki tüketicilere bir şans doğurmuyor... Aksine pazar psikolojisine bakarsak "Gittim 70TL ye **** marka aldım, 250TL lik ***markayla aynı işi yapıyor, ne gerek var ki ..." şeklinde kendimizi bu yönden "şanslı" görebilen tüketiciler oluyoruz... Yine köfte, para olayı... Eğer o ülkeyle aynı imkanlarla kalitesizi atlayıp, kaliteliyi edinirsek o anlamda gerçekten şanslı olacağız...




    Yukarda alıntı yaptığım, bahsettiğim kısmı uzun uzun açıklamışsınız böylelikle yanlış anlaşılmaya, "eksik bilgiyle yola çıkılmaya" neden olacak bir sorun kalmamış. Ellerinize sağlık...

    Yinede seçimleri tartışırsak, ben sağlık açısından kızartma tüketilmesine zaten karşıyım, bahsettiğiniz yiyeceklerde de teflon yerine porselen ve cam ürünler kullanmaya çalışıyorum... Durumum el verdiğince de ;iyice moda olup fiyatı yükselmeden olabildiğince, bakır tavalara dönme taraftarıyım...

    Tekrar güle güle kullanmanız dileğiyle, saygılar...




  • Sayın T-una,

    Merhaba,
    Genelde aynı fikirde olmamız sevindirici. Ben de “ne kadar para …” düşüncesiyle aynı fikirdeyim ve şunu zaten söylemiştim ki, Çin mallarının iyisi de bulunuyor. Bizim aldığımız da onlardan. Bilinen markalara üretim yapan, çok geniş bir gıda makineleri yelpazesi olan ve büyük markaların AR-GE’ sinden bir şekilde yararlandığı için de maliyeti onlardan çok daha düşük olan bir firma.

    Önceki yazınızın bana yönelik olmadığı fikri bana biraz garip geldi.

    Yazımın o midenizi bulandıran kısmı, uzmanların sürekli yaptıkları, “en basit ve en çarpıcı örnekleme” yöntemidir. İnsanların çoğu, bu şekilde konuya tam hakim olabiliyorlar. Okuma alışkanlığı olmayan bir toplum olduğumuzdan, yazıların ve sözlerin mümkün olduğunca kısa ve öz olması gerekiyor. Yoksa ben saatlerce yazabilen birisiyim. Okuyan olmadıktan sonra ne işe yarar ! Ayrıca, o cümle başka türlü nasıl yazılabilirdi ki ? Çok çarpıcı ve aynı zamanda da etkili bir kanıt olduğu için söylenmesi şarttı. Testlerle kanıtlanmış bir şeyin insanlara aktarılması onları neden yanlış etkilesin ki ? Bunu internetten de kolayca öğrenebilirler. Hem de bir çok bilginin tamamen ya da kısmen yanlış olduğu internetten. Bu durum, ciddî forumlara büyük bir sorumluluk getiriyor. Belgeli olmak şartıyla, münazara şeklinde herşey konuşulur ve bilgisi olanlar olmayanlara yardım eder. Yanlışlıklar, yine belgeleriyle düzeltilir. Gazete haberleri, tek bir kişinin belgesiz açıklaması vb. ve havada uçuşan karşılıklı iddialar dikkate alınmazlar.

    “yazının sonucunda çıkarım yapmada ki rahatlığınız, bu yazının bilgili/bilgisiz okuyup inanabilecek insanlarda oluşturabileceği etkiler üzerine tahmininizin düzeyiyle alakalıydı” şeklindeki bölüme de hayret etmiş durumdayım. Söylediğim şey, bir çok kaynakta doğrulanmış ve belgelenmiş bir gerçek olduğu için öyle rahattım. Ayrıca, kim kaşıkla kazıyıp yutarki ? Bunlar kendine güvenen bir tavrın etkili bir kanıtlama yöntemidir. Keşke, dünkü şekilde ayrıntılı yazsaymışım. Bu kadar çok değinilen ve yurt dışı kaynaklı bir örneğin duyulmamış olmasını da garipsedim doğrusu.

    Dikkat ederseniz, yazımın her yerinde ABD ve Avrupa ruhsatlarını ve tetkiklerini vurguladım. Türkiye’ deki raporlara benim de güvenim yok. Bu nedenle, hep Avrupa kaynaklarını dikkate alırım. Yoksa, şu anda Avrupa’ nın bu sektördeki ikinci sıradaki üreticisi Cem’ dir. Kalitesi Avrupa ve ABD çevrelerince tescillenmiştir. Onların da ciddî belgeleri var.

    Şu ana kadarki en önemli şeyi söylüyorum : Türkiye’ deki yapışmaz yüzeylerin bir çoğu teflon değildir ve onların da çoğu kanserojen maddelerden yapılmaktadır. Teflonun zararlı olduğunu savunan çevreler de sanırım bu taklit ürünlerden yola çıkarak, genelleme yapmaktadırlar. Bunların piyasadan temizlenmesi, sorunu kökünden çözecektir.

    Tüketicinin Türkiye’ de yeterince korunmadığını ben de her fırsatta söylüyorum.

    Avrupa firmasından alınsa bile, artık ithalat genelde kaynağından yapılıyor ve rekabet nedeniyle de en iyi ürünler bile, biraz fedakarlıkla alınabilecek seviyelerde olabiliyor. Ancak, bazı büyük firmalar, insanların özenti ve hava atma egolarını kullanarak, yüksek fiyatlarına devam ediyorlar. Oysaki aynı büyüklükteki bir çok dev firmanın benzeri kalitedeki ürünü çok daha uygun fiyata satılıyor. Ben her zaman bildiğim firmaların kalitelileri arasındaki en uygun fiyatlısını tercih ediyorum. Bazen de çok iyi kampanyalara denk geliyoruz.

    Büyük marketler, kendi adlarına bir çok ürünler yaptırıyorlar ve çoğu düşük kaliteli oluyor. Az da olsa kaliteli olanlar da var. Zaten tüketici bilinçli olursa, sadece kaliteli olanlar ayakta kalacaktır. Bir de gelir yetersizliği var. Ben de sizin gibi bir laf edeyim : ne kadar maaş, o kadar kaliteli ürün. Asıl mesele de sanırım bu. Yoksa herkes daha iyisini ister.

    Bizim evde çoğu yemek, çorbalar da dahil, çok uygun bir kampanyadan aldığımız Tefal düdüklü tencere ile pişer. Sadece pilav, makarna, karnıyarık gibi bazı yemekler için teflon kaplar kullanılır. Tencereler de çeliktir. Söylediğiniz bakır (kalaylı) tavalar ise, yapışmaması için çok sıvı yağ kullanılacağı için, bence çok daha dikkatli kullanılması gereken ürünlerdir. Size tavsiye edebileceğim, tamamen sağlıklı olan (haklarında tartışma olmayan) iki ürün var : birisi borcam birisi de güveç.

    Selamlar…




  • Gayet net açıklamışsınız tekrar elinize sağlık,

    Bir söz vardır "şahsınıza yönelik değil" diye onu kastetmiştim...

    İnsanların HOAX dediğimiz e-postalara körü körüne inandığı, ya da eksisozluk gibi kaynaklardan okuduklarını bir süre sonra hatırlayınca ansiklopediden okumuş gibi savunuyor olduğu bir dünyadayız. Bu anlamda bu forumda da bunu çok kez görüyoruz, önemli olan niyet ve açıklama. Kısa ve öz yazdığınız için, sizin bilginize güvenerak yazdığınız yazımlar iddalı olarak algılanabilen anlatımlar haline dönüşüp yanlış anlaşılmalara neden olabiliyor. Üstelik herkes herşeyi bilemiyor ne yazık ki. Ama öğreniyoruz bana göre forumun amacıda bu...

    Yalnız biliyorsunuz sigara da sağlığa "kesinlikle zararlı" ama tam olarak tüketimi hiç bir yerde yasaklanıp durdurulmuyor. Çünkü toplumda talep hâlâ durmuyor...

    Birde aynı şekilde sigara benzeri zararlı olduğu kanıtlandığı halde bazı çalışmalarla yararlarıda sunulan bir çok ürün var. Bu şekilde neden üretildiği sorusuna tampon çözümler sunuluyor.

    Bu orada doğmasada, büyüdüğü için Amerika kaynaklı pazarlama yöntemlerinden biridir. Bu ülkelerde Firma ismi verilerek kötüleme amaçlı karşı reklam verilebildiği için, bir ürünün bir tarafı zararlı raporu çıkarılırsa firmaların aynı konuda farklı açıdan yararlı testi aldıklarınıda gözlemliyebilirsiniz. Bu ülkelerde bu tür sağlık testlerinide şirketler gerçekleştirdiğinden epey etkilemeler olmakta, kamuoyundan büyük tepkiler gelmez ise halk tarafından inanma anlamında pek rağbet görmemektedirler. Sonuçta ülkemizde de bu şekilde oluyor...

    Neyse zaten bilim adamlarının "kesin" kanıtladıkları bazı şeylerin bir süre sonra çürütülebildiği hızlı bir devirdeyiz. Bu anlamda herşeye güvenmenin ve bağlanmanın pek anlamı yok...

    Tutulan ürünlerin moda olarak pahalanmasına bende her tüketici gibi sinir olmaktayım. Bunuda pazarlık payı, geç edinme, indirim v.b. ile olabildiğince ekârte etmeye çalışıyoruz. Zaten alacağım ürünün yurtdışı fiyatlarına bakarak ben bunu ölçebiliyorum, okuyan arkadaşlara da bu yöntemi tavsiye ederim ...

    İnsanlar uzun uzun yazınca ancak anlaşabiliyor dert etmeyin Zaten merakı ve ihtiyacı olan insanlar okuyacaktır yazılarınızı...

    Bu arada ben bu EYM'leri yerine; ev fırınlarında yapıldığı sandığım bu şekli şemali ekmek fırınından çıkma normal ekmeklere benzeyen, diğer örneklere imrenerek fırında yapma olasılıklarını araştıracağım sanırım...

    Yazılarımız umarım ilgilenenlere hayırlı olur, tekrar güle güle kullanın...




  • Merhaba,

    Ayrıntılı yazınca, gayet iyi anlaşılıyor demekki. Okumayı-yazmayı sevenler için en azından...

    Önemli olan, bu bilgi kirliliğinden en doğruları seçip-çıkarıp kullanmak ve sonra da başkalarına doğru aktarabilmek. Çok doğru, hiç kimse herşeyi tam bilemez. Daha önceden de dediğim gibi, bilim adamları bile aralarında anlaşamıyorlar.

    Sigara konusunda da aynı görüşteyiz. 25 yıllık çalışma hayatımda, şimdiki kanunlar söz konusu bile değilken, bulunduğum ortamda duman altı olmamak için az mücadele etmemiştim. Sigara ekonomisinin boyutları o kadar büyükki, diğerleri gibi kısa zamanda çözülmesi çok zor. Ekonomi de ilk sıralara giren en büyük firmalar söz konusu. Ayrıca, sigara bağımlılık yapan bir ürün, alışınca bırakmak çok zor. (Aşağıya esprili bir flash resim koyuyorum).

    Türkiye' de mahkeme mahkeme dolaşarak en sonunda birinden istediği sonucu alıp açıklayan firmalar bile var.

    Ekmek yapma makinesinden vazgeçmenize gerek yok. Tek sorununuz teflon olduğuna göre, mutlaka porselen, borcam vb alternatiflerini de ileride üreteceklerdir. Ayrıca, hamuru kendiniz hazırlayıp, içine uygun bir kap bulup, yüzeyini yağlayıp mayalanmış hamuru doldurarak da aleti kullanabilirsiniz. Hazır mayalı hamuru 1 saatte ekmek yapan proğramı da mevcut. Normal fırınlarda bu kadar güzel olacağını sanmıyorum.

    Selamlar...







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aasci -- 11 Aralık 2009; 13:36:46 >




  • Fotoğraf makinesini bulamayınca, cep telefonuyla çektiğim kepekli un katılmış ekmeğimiz :











  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Arkadaşım ben 7 aylık kullanıcı olarak sana Sinbo 4705'i öneririm.Neden diğer Sinbo'lar değil diyorsan sadece bu modelde kapak için kilit yuvası var,diğer modellerde sadece kapağı cihazın üzerine örtüyorsun.Zamanla ısı etkisiyle de kapak sağa sola yamuluyormuş.Ama benim dediğim modelde kapağın dilini kilite oturttuğun için böyle bir problem söz konusu değil.Biz Carrefour'dan 109 YTL'ye almıştık(mutfak tartısı+mikser hediyeliydi)Carrefour'dakiler bahsettiğim sebepten dolayı çok iade aldıkların söylediler.Bir de Sinbo ekmek yapma makineleri Türk değil,Çin malı.Ama malzemesi son derece kaliteli.Bence Fakir'e,Beko'ya,Severin'e para dökmeye hiç değmez,en çok özelliği olan en güzel görünümlü ve en uygun olan marka bu.Ayrıca hem ekonomik hem de nasıl yapıldığını bildiğin,sıcacık lezzetli ekmeği yemek bir başka.Benim kullanıcı olarak tavsiyem bu.Şimdiden hayırlı olsun.Ayrıca elektrik faturasını neredeyse hiç değiştirmedi.(Hergün bir ekmek yapıyoruz)


    aynı fikirdeyim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mllm

    Simbo 4705 EYM'nin bıçağının bağlı olduğu mil dağıldı.
    1-2 aydır fırına talim.
    İç hazne bir çok markada aynı. Kipa'nınmarkası Tesko, Esse'in markası Essenso, hatta Kenwood'un bir modelinde bile 4705'in tıpatıp aynı kabı kullanılıyor.
    Bu teflon hazneyi nereden temin edebiliriz, değiştiren var mı?
    Silivri'de Simbo'nun servisi yokmuş. Eski servis yaklaşık 25 Tl olduğunu söyledi.
    İnternette bulabilir miyiz acaba?


    Bugün itibarı ile Büyükçekmece'deki servisten bıçak hariç 17 Tl'ye almış bulunuyorum.
    Bıçağı da alacaktım ama 7 Tl olunca almadım. Bıçakta 1-2 çizik dışında bir şey yok.
  • bizde kenwood 256 aldık, ilk denemeyi bizim in köy ekmeği hazır unu ile yaptık, yalnız bir hata yaptım.un poşeti 500gr diye makinede 500gr lik ekmeği seçtim, artık bundan dolayı mı yoksa kutudaki ölçüden dolayı mı bilemiyorum ekmeğin içi biraz hamurumsu yumuşaktı bıçakla kesmeye kalkınca zor kesiliyordu sanki yırtılıyordu.fikri olan var mıdır acaba. ben heralde gram seçiminden dolayı böyle oldu diye düşünüyorum, aynı ölçülerle tekrar koydum bu sefer doğru ayar seçtim sabaha programladım bakalım nasıl olcak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyWar -- 10 Ocak 2010; 12:15:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SpyWar

    bizde kenwood 250 aldık, ilk denemeyi bizim in köy ekmeği hazır unu ile yaptık, yalnız bir hata yaptım.un poşeti 500gr diye makinede 500gr lik ekmeği seçtim, artık bundan dolayı mı yoksa kutudaki ölçüden dolayı mı bilemiyorum ekmeğin içi biraz hamurumsu yumuşaktı bıçakla kesmeye kalkınca zor kesiliyordu sanki yırtılıyordu.fikri olan var mıdır acaba. ben heralde gram seçiminden dolayı böyle oldu diye düşünüyorum, aynı ölçülerle tekrar koydum bu sefer doğru ayar seçtim sabaha programladım bakalım nasıl olcak



    Bende de aynı makina var. 1 yıldan beri kullanıyorum. ilk başta kuru maya yerine kabartma tozu kullanmıştım ondan dolayı kabarmıyordu.:DDD

    Senin sorunun kenwood da 1 kg lık ekmek için 600gr un koyuyorsun-380 ml su vs vs bununların açıklaması kitapçığında var. ben süt tozu değilde suyla birlikte süt kullanıyorum. bimden aldığım un ve 100 gr köy unu nu karıştırıp yapıyorum ve çok ama çok güzel ekmekler ortaya çıkıyor bütün arkadaşlar bayılıyor tek kelime ile.Ayrıca kenwood almakla çok iyi yapmışın güle güle kullan... Ne teflonunda kalkma ne başka bi arıza..

    Kısa bi bilgi su bardağı 125 gr un alıyor yaklaşık olarak buna görede yapabilrsin.1 kg ekmek için yaklaşık 5 su bardağı un. Bunu 1 bardağını köy unu kullanıyorum. su-süt karışımını ekmeği hemen yapacaksan ılık şekilde koyarsan daha güzel kabarıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musty_co -- 10 Ocak 2010; 2:16:38 >




  • öncelikle ekmek yapma makinası almalımıyım diyenler için kesinlikle tavsiye ederim, piyasayı incelerseniz dolu çeşit modeller mevcut, peki hangisi alınmalı? kime güvenelim? dimi. Arkadaşlar uzun incelemelerim sonucunda aslında her makina aynı işi yapabiliyor, dikkat edilmesi gereken bir kaç hususdan dolayı aslında güzel ekmek elde etmek kullanıcıya bağlı. Makinaların fiyat aralığının çok büyük olması o dikkat edilmesi gereken bir kaç husustan dolayı. Bunların en başında da tavanın döküm olması geliyor. Çünkü döküm olan tava ısıyı homojen ileteceğinden dolayı ekmeğin iç yapısının da optimum olmasını sağlıyor. Ne var ki Türkiyede satılan ürünlerin tamamına yakını saç tavadan yapılıyor. Tavalar, ekmeğin piştikten sonra kolay çıkması için teflon kaplamadır. Sağlık açısından zararlı olduğu malüm ama başka seçenek de sunulmuyor. Ben kısaca bir kaç püf nokta belirttim alt tarafta, hem makina almak isteyenler hem de daha kaliteli ekmek yapmak isteyenler faydalanabilirler;

    1- İmkanlarının varsa bu işin piri Panasonic'tir, Türkiye de satıldığını bilmiyorum,yurt dışından getirtebilirsiniz. İmkanı olmayanlar için Türkiyede satılanların hepsi aynı, ama daha öne çıkan Simbo 4705.
    2- Unutmayın makinanız ne marka olursa olsun, ekmeği iyi pişirmesi malzemelerin kalitesine, koyulma şekline, ve bilhassa o makinanın tariflerine uyulması gerekir.
    3- Malzemelerin koyulma sırası, su, un ve tuz-şeker-maya-yağ(bunların her biri ayrı köşelere, mümkünse maya unun tam ortasına suyu görmeyecek kadar oyuk açılarak içine konulmalı)
    4- Kesinlikle ve kesinlikle tuz maya ile temas etmemeli, kabarmasını engeller.
    5- Eğer ekmeğinizin üst kısmı içeri doğru çökük oluyorsa, piştikten hemen sonra çıkıartıp dışarıda soğutmaya bırakmayı deneyin.
    6- Faturalardan korkmayın, hergün 1 ekmek yapsanız dahi aylık ortalama 5 lira civarında güç çeker.
    7- Hızlı programlarda mayayı ılık suda karıştırdıktan sonra malzeme olarak ekleyin, suyun sıcaklığı 30-35 derece olmalı, kesinlikle 35 in üzerine çıkmayın, ekmeğiniz kabarmaz.
    8- Daha verimli ekmek için hızlı programları tercih etmenizi tavsiye etmem.
    9- Son olarak çin mallarıyla ilgili olarak şu söylemek gerekir, bazı markalar çinde üretiyor, bazıları çinde üretilen OEM malları alıp üzerine ismini basıp satıyor. Arada büyük fark var, ama en başta da dediğim gibi, kurallarına uyduğunuz sürece her makinadan kaliteli ekmeği elde edersiniz.

    Afiyet olsun...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: musty_co

    Bende de aynı makina var. 1 yıldan beri kullanıyorum. ilk başta kuru maya yerine kabartma tozu kullanmıştım ondan dolayı kabarmıyordu.:DDD

    Senin sorunun kenwood da 1 kg lık ekmek için 600gr un koyuyorsun-380 ml su vs vs bununların açıklaması kitapçığında var. ben süt tozu değilde suyla birlikte süt kullanıyorum. bimden aldığım un ve 100 gr köy unu nu karıştırıp yapıyorum ve çok ama çok güzel ekmekler ortaya çıkıyor bütün arkadaşlar bayılıyor tek kelime ile.Ayrıca kenwood almakla çok iyi yapmışın güle güle kullan... Ne teflonunda kalkma ne başka bi arıza..

    Kısa bi bilgi su bardağı 125 gr un alıyor yaklaşık olarak buna görede yapabilrsin.1 kg ekmek için yaklaşık 5 su bardağı un. Bunu 1 bardağını köy unu kullanıyorum. su-süt karışımını ekmeği hemen yapacaksan ılık şekilde koyarsan daha güzel kabarıyor.



    artık ayarı doğru seçtim diye mi bilemiyorum diğer ekmek güzel oldu hem şekil hem tat bakımından.

    bu arada karışımlar pahalı oluyor 1kg lıklar 4 lira civarı ancak kampanya olacak ki alalım, bizde de karışım paketler bittiği için normal şekilde yaptık, yalnız ilk denememizde aynen bu şekilde ekmek çıktı. kendim çekemedim soberman hocamızın fotosunu kullanıyorum.



    bu konunun bütün mesajlarını okumaya koyuldum kenwood yani bizde makineyi kullanan tyll arkadaşımızın tarifini gördüm onu denedim aynen ve çıkan ekmek gayet güzeldi tepe gümbeti oluşmuştu ancak sönüm yırtığı denen durum olmadı.tarifte kepek unu yada buğday unundan dolayı mı bu olmuyor yoksa başka sebep mi anlamadım.şu şekilde bir ekmek çıkarmak istiyorum bu yırtığın olmamasının bir sebebi var mı



    bu taxonera arkadaşımıza ait foto



    bu da soberman hocamıza ait foto



    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    bugün çıkan ekmek 250gr beyaz un 250 gr tam buğday unu kullanıldı, tam buğday unundan dolayı mıdır bilemiyorum ama yarıklar üstteki ekmekler gibi olmadı





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyWar -- 18 Ocak 2010; 21:45:01 >




  • Arkadaşlar, bu ekmek yapma makinalarının yuvarlak yapanı var mıdır? ben biraz araştırdım ama bulamadım, ancak bir kaç resimde de yuvarlak ekmek gördüm, makinası modeli belli değil, bilginiz varsa paylaşırsanız memnun olurum.
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.