Şimdi Ara

Ekmek sadece açlıktan ölmemek için yenilecek birşeydir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
128
Cevap
3
Favori
2.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Adanalıyım kardeş eti bana mı anlatıyorsun :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 37debdeb37

    fakirler için yapılmış birşeydir ekmek.Oldukça zararlıdır.Neyse ki çok az ekmek ve şeker kullanıyorum.
    Ekmek yani tahıl (İngilizce: Grain, Wheat) fasulye, nohut, bezelye, mercimek gibi bakliyat (İngilizce: Legumes) ile el ele kol kola gider. Fakat bakliyat ekmekten de zararlı ve direkt tehlikeli bir şeydir ve besin dahi sayılmaz, fasulye, bezelye mercimek bunları tabiatta bulduğunuz sekilde yiyemezsiniz cunku yapısı serttir, acıdır, Lectin, Hemagglutinin gibi direkt zehirli moleküller içerir! (Bakınız Wikipedia) o yüzden işlemden geçirilmesi gerekir, bakliyat bir gece boyunca suda bekletilerek içindeki bu zehirli maddeleri salması beklenir ancak tamamını salamaz, bol pişirilerek içindeki zehirli maddeleri etkisizleştirmek gerekir fakat bu sefer faydalı proteinler de bozulur, önümüze 'kuru fasulye yemeği' olarak sunulan şey sadece nefse hitap eden fakat besin özelliği bitmiş birşeydir. Ve dedim ya ekmekle el ele kol kola, k.fasulye yemeğini yiyebilmek için bol ekmek te yemeniz gerekir. Haydi hepsini geçtim, fasuyle, nohut, mercimek bunlarda tat lezzet te kalmadı. Mercimek Kanada'dan ithal. Endüstriyel tarım ürünü. Lezzet sağlık bunlar tarım tacilerinin sadece reklamlarında yer alan seylerdir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Konuya dahil olmayan adam

    Adanalıyım kardeş eti bana mı anlatıyorsun :)

    Alıntıları Göster
    Memleket muhabbeti yapmıyorum. Anlattığım şeyi sana değil, Forum'a anlattım. Dur bu kadar üstüne alınacaksan, alıntıyı kaldırayım. Kaldırdım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FORUM'a :



    Mangalda herşeyi cok az pişireceksin. Mangalda yanıp kömürleşmiş et, ekmek, biber, kömürleşip güzel kokulu (fakat zehirli) aromaya sahip olduğu için lezzetli gelir, makbul değildir. Eti o kadar az pişireceksin ki içindeki kırmızı yapı kalacak, kanı kurumayacak. Öyle bir et yanında ekmek zaten gereksizdir. Kurudur. Ağzı kurutur. Mideyi vücüdu kurutur insanı kurutmaktan başka işe yaramaz ekmek. Tatlı biber ye, domates ye, tereyag ye evet et yanında tereyag muhteşem gider, özellikle et az yağlı ise. Ekmeği de lezzetli yapan tereyagdır zaten, esas olan tereyaydır yani yine hayvansal kökenli bir besindir, ekmek ise bugday içinde bir cekirdektir. Cig olarak yenmez, insanı yamultur, işlenmesi gerekir. Et ve tereyag ise işlenmeden yenen doğal lezzetli şeylerdir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmek yemeden doyamıyorum. Boy 175 kilo 55

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel konu, diğer ülkelerde bu kadar ekmek tüketildiğini düşünmüyorum, yemekte ana madde pahalı olduğu için yanında doyma amaçlı ekmek tüketiliyor, mesela et türleri, sadece et yiyebilmek varken yanında ekmeği kim napsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmeğe laf atanın kuruyemiş de yememesi gerekir tohum çünkü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu, bilgiler için teşekkürler dostum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avatarım Ağır Çekim

    Ekmeğe laf atanın kuruyemiş de yememesi gerekir tohum çünkü
    Aynen zaten kuruyemişler de iyi değil. Aycekirdeği, kajuya, yer fıstığı (ki bakliyat grubundandır) leblebi (bakliyat) iyi şeyler değildir. Fındık fıstık, onlardan bir gömlek üstte olsa da onlar da o kadar iyi değildir. Fıstık son yıllarda tacir elinde folluğa döndü eski kalitesi de kalmadı zaten. Kabak cekirdeği ve badem için şu anda kesin birşey diyemem, onlarda besleyicilik lezzet ve fayda açısından tekrar inceledikten sonra daha net konuşabilirim. Kuruyemişler yanında bira gibi içecekler ister fakat bira da arpa tahıl ürünüdür ve yüksek oranda gluten içerir. Beyne yüklenir. Türkiye'de yapılan biralar bira değil zaten.

    Ekleme: Ekmeğe laf atmıyorum. Ekmek vücuda çelme atıyor, onu anlatıyorum sadece : )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 22 Haziran 2018; 12:31:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scutigeromorpha

    Ekmek yemeden doyamıyorum. Boy 175 kilo 55
    Kilo biraz düşük görünüyor. Peynir gibi muhteşem birşey dururken ekmeğe gerek yok. Ancak peynir heryerde bulundurulan ekmek gibi kolay taşınan saklana birsey değil. alışkanlıkları değiştirmek gerekiyor biraz. AVM'de McDonalds Burger King 'e giren kişinin ekmek olmadan doyması mümkün değil. Hamburgerden ekmegi çıkarın geriye kuru basit ete benzeyen birşey kalır onunla kedi bile doymaz. Ve 1 hamburger kaç tl? Ahh tabi yanına kola patcips ile menü 15tl. (yoksa daha mı cok, yıllardır da gitmiyorum ki bileyim : )



    Sabahları 1köy yumurtası nın sadece sarısını (akını tamamen ayıklayarak) çig olarak yemeye başla, farkı göreceksin. Yumurta pişmeyecek. Yumurta sarısı zaten pişmeyi sevmez, pişmeye gelmez. Pişmeden de yenir. Pişmeden çiğ olarak ta lezzetlidir. Ormanda tek başına kaldın diyelim hiçbir mangal ateş yok. Karnın aç. Karşında bir yumurta, bir ıspanak yaprağı bir de bugday var. Hangisini yersin?Hiçbirini pişime imkanın yok, cunku ateş yok. ıspanak yaprağı acıdır pişmeden yenmez. Pişse dahi acıdır. Kandırmacadır. Bugday tanesini nasıl yiyceksin? Yenmez acıdır, zehirlidir. ama yumurta öyle mi? Sarısını yiyeceksin lezzetlidir, besleyicidir. Ve susatmaz da. Bugday ye, susarsın. Yumurta sarısını çig olarak ye susamazsın. Yumurtayı pişirip kaynatıp ye susarsın. Zaten midede şişkinlik yapar. Çig olarak yediğinde direkt sindirilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar ülkece ekmeğe çok bağlıyız.İnsanlar bir öğünde bir ekmek yiyor.Ekmeğin içerdiği maddeler sayesinde aslında hücreler doymuyor.Bir bakıma da ekmek bağımlılık yapıyor.Çünkü yiyince gerçek anlamda doymuyorsunuz.Yedikçe daha da çok ekmek yiyesiniz geliyor.Evet ekmek yemeden de olmuyor.Ama yapacağımız en iyi şey,ekmeği azaltabildiğimiz kadar azaltmak.
  • 37debdeb37 kullanıcısına yanıt
    Ekmeğe karşı en başarılı ve sağlıklı seçenek peynir. Ben son aylarda sadece peynir ile oldukça lezzetli, doyurucu öğünler yemeye başladım. Geçenlerde bir akşam 10cm uzunluğunda sucuk dilimledim, dilimleri pişirmeden üstüne kalın tereyag sürdüm. Yanına yağlı beyaz peynir ve domates. Bu sekilde bir tabak ile afiyetle doydum. O tabağın üstüne yumurta sarısı da gider. Sucuk yerine salam pastırma veya az pişmiş biftek te olabilir. ekmege gerek yok. Fakat tüm peynir ceşitleri eski süthanelerden, mesleğini sanayi kartellerine teslim etmemiş insanlardan alınmalı. Yumurta güvenilir yerden köy yumurtası alınmalı bazı uyanıklar köy yumurtası diye normal fabrika yumurtası satıyor. Köy yumurtası genelde kahverengi olur. Kabugu kalındır. Sarısı koyu renktir. Akı da yoğundur. Sarısının tadı belirgindir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben peyniri çok seviyorum.Ama aile olarak devamlı bim,a101 gibi yerlerden alıyoruz.İnan tad almıyorum.Dediğin gibi fabrikasyon haline gelmemiş yerlerden alınmalı.Özellikle önerdiğiniz bir yer var mı ?
  • şekerden kurtuldum ama ekmek yemeden masadan kalkamıyorum 1 damla doymuyorum.
  • Boş boş konuşma ya. Tamam hazır fırın ekmeği çok sağlık bişey değil ama o kadar kötüde değil. Gerçek kepeğiyle öğütülmüş buğday unundan yapılan ekmek çok lezzetli ve sağlıklı bi besin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diğer ekmek çeşitleri hakkında ne düşünüyorsunuz hocam ? kepekli ekmek, tam buğday vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3EF6E5B67 -- 22 Haziran 2018; 15:29:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekmek yemek zararlı buna katılıyorum da sulu yemekler ekmek istiyor diye de sulu yemek yememek saçmalık. çorba da içme o zaman. 1 dilim yiyeceksin öğün yanında o zaman bişey olmaz.
  • Öğleden sonra meşguldüm ancak yazabiliyorum.





    @37debdeb37

    Hocam ben peyniri çok seviyorum.Ama aile olarak devamlı bim,a101 gibi yerlerden alıyoruz.İnan tad almıyorum.Dediğin gibi fabrikasyon haline gelmemiş yerlerden alınmalı.Özellikle önerdiğiniz bir yer var mı ?



    BIM her mahallede ayağınızın dibine kadar gelip şube açan bir servis hizmeti. BIM'den sadece açlıktan ölecek durumdaysam yiyecek alır yerim. Her şehrin merkezinde tarihi süthaneler vardır. Oralardan almalısın. Belki biraz zahmetli olur, belki daha pahalı fakat değer cunku peynir oldukça yüksek protein+yağ+mineral / fiyat oranına sahip ve buzdolabında haftalarda muhafaza edilebiliyor. İstanbul'da Mısır Çarşısının çıkışından Eminönü'ne doğru giderken tarihi süthaneler var. Oralarda büyük ihtimalle kaliteli ürünler vardır. Bursa'da Tuz Pazarıne doğru inerken sağda bir süthaneciler hanı var, Bursa Karacabey'deki inek sütünden yapılan peynir yoğurt lor vs var. Karacabey inekleri sütü süper lezzetli süper doludur. Bu şekilde araştırarak en iyi yeri bulmalısın. Marketten süt te alınmaz, marketlerdeki cam şişede günlük süt denilen süt dahi işe yaramaz,yağı alınmış homojonize edilmiş süt, süt değildir, öyle sütü içmemek daha iyidir. Ancak diyelim ki mutfakta 1 ekmek bir de market sütü var, açlıktan ölmemek için o zaman o süt içilebilir.



    @yakard11

    şekerden kurtuldum ama ekmek yemeden masadan kalkamıyorum 1 damla doymuyorum.

    Aynen esrar kokain sigara içki alkol gibi ekmeğe alıştırılmışsız bir kere. Kurtulmak için yağlı beyaz peynir öneririm, ancak önceki mesajlarda belirttiğim gibi tarihi süthaneden veya iyi bir yerden alınmış olacak. Al peyniri üstüne salça sür ye. Kuru gibi gelirse yanında bir domates kes. Tamam yine kesmiyorsa kaliteli pirinçten yapılmış pilav düşünebilirsin cunku pilav cok iyi bir besin olmasa da ekmekteki tehlikeli ve direkt zararlı maddeler yok, tam ortada bir besin. Kırmızı et (çok az pişmiş) besleyecilik lezzet ve gereklilik açısından 10 üzerinden 10 alırsa peynir 9 alırsa pirinç 5 alır, 4,5'tan 5 diyelim, kanaat notuyla 5. Ekmek 0. Pilav da kesmezse, radikal bir öneriyle karaciger tava yiyebilirsin Arnavut Ciğer olarak bilinen ciger yiyebilirsin yanında soğan biber ve domates garnitür ile mükemmel gider. Ciger az pişer. Bilgisiz, 'ekmek yiyici' kişiler cigeri cok fazla pişirir fakat bu cigere uymaz. Az pişmiş yenmeli. Bu sekilde ciger yediğinde ekmeğe elin uzanmaz bile. Ancak diyelim ki yine de ekmek istedin. Radikal dozajı arttırıyorum: Sakatat tabir edilen akciger tava yiyebilirsin. Ekmek yerine et. Balık seceneği de var. Levrek mevsimi şu anda. Fakat markette satılan şoklanmış balık değil, taze olmalı. Şoklanmış piliç gibi şoklanmış balık ta pişerken kurur, sertleşir bir halta yaramaz ne vücuda ne de lezzete iyi gelmez. Şoklanmış olmayan, günlük piliç kızartma yapan yer bulup yarım piliç al. Piliç öyle tam bir besindir ki, yanında değil ekmek salata bile tam gitmez, tek başına tüm besin ihtiyacını karşılar.



    @ClassımDeğilsin

    Boş boş konuşma ya. Tamam hazır fırın ekmeği çok sağlık bişey değil ama o kadar kötüde değil. Gerçek kepeğiyle öğütülmüş buğday unundan yapılan ekmek çok lezzetli ve sağlıklı bi besin



    Bitkilerde ve bazı meyvelerde amilopektin denilen polisakkarit kategorisinde komplekz α-glukozu bulunmaktadır ve örneğin fasulye patates, muz, mısır ve buğday bunlarda yüksek oranda amilopektin bulunmaktadır fakat fasulye, patates, muzdaki amilopektin, buğdaydakinden farklı tiptedir. Fasulyedeki Amilopektin tipi C iken patates ve muzdaki Amilopektin tipi B dir ve buğdaydaki Amilopektin tipi A'dır ve bu C - B - A tipi sınıflandırma Amilopektin'in sindirilebilirliğine göredir C en zor sindirilen tip iken A en kolay sindirilen demek. Fakat A tipi en hızlı sindirildiği için kan şekerini bir anda uçurur ve bu hiçbir canlı için iyi birşey değildir. Bu açıdan buğday, sükroz gibi süper şekerden daha hızlı kan şekerini arttırır! İşbu veriler, 1981'de Toronto Üniversitesinde glikemik endeks üzerine yapılan calışmalarla tespit edilmiştir.



    Yani özet: En kaliteli buğday, kepek ile yapılmış ekmek te olsa özünde vücud dengelerini alt üst edici potansiyele sahiptir. Amino asit, vitamin, yağ, bu açılardan sıfır olan ekmek, hiper şeker etkisine sahiptir, vücuda hiçbir fayda sağlamaz ve ancak tahrip ederek vücuttan ayrılır.



    @irarel

    diğer ekmek çeşitleri hakkında ne düşünüyorsunuz hocam ? kepekli ekmek, tam buğday vs.

    Hepsi aynı temel hammadde buğday ile yapıldığından hepsi potansiyel olarak tehlikelidir. Bu akşam sofrada güzel bir salata yanında da kaliteli esmer ekmek vardı. Ekmeğin köşesinden 1-2 cm kadar salataya batırıp yedim. Biraz tadını aldım. Sonra dolaptan yağlı peynir üstüne salça sürüp yedim ve doydum.



    @hawk1903

    ekmek yemek zararlı buna katılıyorum da sulu yemekler ekmek istiyor diye de sulu yemek yememek saçmalık. çorba da içme o zaman. 1 dilim yiyeceksin öğün yanında o zaman bişey olmaz.

    Sulu yemekler... Yemek fabrikalarının tercihidir. Fabrikalara büyük işletmelerde servis edilir. Ölçeklenebilir ekonomik değeri vardır. 500 kişiyi sulu yemekle doyurmak, kuzu cevirme ile doyurmaya göre ekonomik açıdan süper avantajlıdır. Sulu yemek, ekonominin, işletmecinin, fabrikatörün, gıda kartellerinin önemli bir dostudur, vücudumuzun değil. Sulu bezelye yemeği, sulu mercimek, sulu fasulye, sulu bamya bunların hepsi Lektin denilen zehirli madde içermektedir; bu iddia benim değildir, gerçektir araştırınız. Sulu dediğimiz yemekler zehir içermektedir ve bu yemeklerin de ortağı ekmektir.



    Çorba içmek şart değildir. Tavuk, et ve balık çorbası iyidir, özellikle kışın vücuda iyi de gelir, içilebilir ancak insan ona da muhtaç değildir cunku ateş ile, kaynatılarak yapılabilen hiçbir şeye insan muhtaç değildir. Peynir, yoğurt, tereyağ ateş ile kaynatılmadan yapılabilen şeylerdir, tarihte ilk peynir güneşte kalan süt ile tesadüfen keşfedilmiştir. Okyanus adalarındaki insanlar büyük balık avlayıp etini dilim şeklinde iplere asıp kurutarak hem saklama ömrünü uzatır hem de pişirmeden yer. Süt kaynatmadan içilebilir. Bakteri olayı vücüdumuza düşman değildir, vücüdumuzda trilyonlarca vücut hücresi varsa bir o kadar da bakteri vardır. "örnek" amaçlı şunu da iletmeliyim: Aslanlar bozulmak üzere olan eti de yerler ve hiçbirşey olmaz onlara, koskoca boğalar, bufalo altına yatacak kadar dayanıklı ve kıvraktırlar cunku bozulmak üzere olan et vücutlarında metabolize edilirken A B C gibi en temel vitaminler tavan yapar! Ha biz mi? Tablet şeklinde alırız o vitaminleri : )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sigarayı, şekeri, abur cuburu bıraktıktan sonra ekmeği de bırakmayı düşünüyorum. Lakin gerçek anlamda sağlıklı beslenmek için para gerekli. türkiye'de böyle en azından. Tam anlamıyla sağlıklı beslenmeye çalıştım zamanında ama para lazım. Vegan olayım desen ona da para lazım xd
  • Psychedelic Reflection kullanıcısına yanıt
    Hayır. No. Ekmeksiz ve kaliteli (+ lezzetli + sağlıklı) yiyecek için para o kadar önemli değil cunku et-süt-balık-tavuk-yumurta (süt = peynir, yoğurt, lor, tereyağ,vs) şeklinde 5 temel besinin et hariç fiyatları uygun, en azından içerdikleri yüksek kalitede protein, yağ ve vitaminlere oranla fiyatı uygun. Ben ekmeği sıfırladım (öğün yemeği olarak) ve bütçem aynı bütçe. hatta lokanta ve benzeri yerlere daha az gittiğim için artıdayım : ) Vegan olayına gelince, vegan bir beslenme önerisi, şeklinden cok temelinde bir din! Veganizm. Araştırırsan cok ilginç şeylerle karşılaşırsın. Ve tabi ki diğer normal dinlerde olduğu gibi belli bir siyasi ekonomik sistemi desteklemek için yaygınlaştırılmaya calışılan bir din ve bu haliyle insanın kendisinden cok hedeflenen siyasi ekonomik sisteme faydası olan bir din, veganizm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.