Şimdi Ara

Ekmek sadece açlıktan ölmemek için yenilecek birşeydir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
3
Favori
2.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Proteinleri vücuda faydalı değil. İçinde vücuda direkt zararlı maddeler var. Her öğün ekmek yiyen, ekmekle doyan insanların sağlıklı olması mümkün değil. Bir akşam fırının önünde hangi ekmeği alsam diye karar vermek üzere 1 dk kadar bekledim Sair dece o 1dk içinde birçok insan 50'ye yakın ekmek alıp gitti. bir kişi elinde çuval gibi büyük bir poşetle geldii içini ekmekle doldurdu gitti.

    Bugün yavru bir kediye tavuk dönere bulanmış bir ekmek verdim, kedi çok aç olduğu için ekmeği yedi. Normalde kediler ekmek yemez. Bu açıdan kediler bizden daha bilinçli. Sigara kadar zararlı birşey bu ekmek.

    Patates te sosyete yemeği oldu, herkes ekmeğe daha bir ağır yüklenir şimdi. Alternatifler kurtarıcımızdır. Bu akşam levrek balık aldım az pişirip yedim. Mis gibi. Ekmeğe gerek kalmadı o derece doyurucu ve lezzetli. Sabahları peynir ve çiğ yumurta sarısı yiyin.Zeytin bile pek yemeyin. Unutmayın zeytin ekmeği çağrıştırır. Aynı şekilde sulu sebze yemekleri de hiç yemeyin cunku onlar da hep ekmek ister.Yumurta sarısını çiğ yiyin dedim cunku o ekmek istemez. Yağda yumurta, menemen, bunlar da ekmek ister, o yüzden. ekmeği istetecek her türden yiyeceği çizin. Yumurta süt peynir balık, bunların fiyatları da uygun. Ekmek yeme isteği oluştuğunda açlıktan ölmek üzere olan yavru kediyi hatırlayın. Mutluluklar :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ekmeğime dokunma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne alakası var
    anladık ekmek zararlı ama sulu ve sebzeli yeme, menemen yeme ,zeytin yeme . saçmalamışsın iyice

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uno premium ekmeklerinden yada fırından tam buğday ekmeklerini tercih etmek daha sağlıklı beyaz ekmekten. Makarna ve bulgur gibi kompleks karbonhitlar ile hiç tüketmeyin zaten eğer yemekte bunlar varsa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • revivo72'den sonra okumadım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Zeytin ekmegi cagiristirir ne alaka birader"

    zeytini Martiny ile yiyecen,



    Ekmek sadece açlıktan ölmemek için yenilecek birşeydir
  • Sıkıysa Konya'da de bunu delikanli. Ekmek candır, sıcak çıtır ekmeğin tadını veren 1 yemek söyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmek kadar yalancı bir besin yoktur.
    Ekmek yiyince, beslendiğinizi sanarsınız ama ihtiyaç duyduğunuz birçok besin maddesini alamazsınız.
    Ekmek yiyince, doyduğunuzu sanarsınız ama 2 sonra tekrar acıkırsınız.
    Ekmek yiyince, enerji aldığınızı sanarsınız ama yarım saat sonra halsizleşirsiniz.

    Eğer alternatif bir besin varsa, ekmek yemeyin.
  • 4 maddede ekmek:



    1- Hamur işindeki gluten, beynin protein yapısını bozuyor. Uzun vadede kalıcı hafıza kaybına yol açıyor. Hamur ağırlıklı akşam yemeği yediğinizde, gece uyurken beynimiz kendisini ziyaret eden yapışkan gluten moleküllerinden kurtulmakla meşguldür. O yüzden yüksek gluten içeren herhangi birşey yiyip içip yattığınızda ertesi sabah hafif başağrısı ve onu müteakip bir ağırlık bir enerji düşüklüğü hissedersiniz.



    2- Ekmekte bulunan Amilopektin A tipi karbohidrat, kan basıncını diğer tüm karbohidrat ve şekerlerden daha cok yükselterek kanda enerji taşıyıcı molekül hemoglobin ile etkileşerek ileri düzeyde glikasyon ürünleri (Advanced Glykation End Product / AGE) oluşturuyor ve onlar da cilt kırışmasından tutun uzun vadede katarakt gibi birçok hastalığa sebep oluyor.



    3- Ekmekte ne yoktur? Hayvansal yağ. Fakat hayvansal yağ muhakkak almamız gerekli cunku ancak o zaman karaciğer trigliserit (triglyceride) üretmek zorunda kalmıyor bu sayede vücut kendini zorlamadan besin ve enerji alabiliyor. Fakat ekmek ile karnımızı doyurup enerji edinmeye çalıştığımızda karaciğer inanılmaz yüksek miktarda trigliserit üretiyor ve bu da vücudu içerden, kimyasal olarak çökertiyor ve cok temel başka rahatsızlıklara davetiye çıkarıyor. Ekmek kimyasal düzeyde yıkıma yol açan bir etken.



    4- Sağlığımızı yıkıma uğratan bu ekmeği (karteller, tarım tacirleri) ucuza maledebilmek için genetiğiyle oynadığı için 1950'lerde 14 kromozomdan oluşan buğday artık 42 kromozomluk kompleks bir yapıya büründü. 42 kromozomlu bu şeye gerçek buğday değil. Haberlerde gördüğümüz kadarıyla buğday Rusya'dan ithal ediliyor. Nitekim ekmeği elinize alıp yokladığınızda Anadolu bugdayının kokusu lezzet ve kıvamının kalmadığını görürsünüz. Bu yapıya bürünmüş buğday ekmeğinin vücutta daha başka ne etkilere yol açacağı da bilinmiyor. Fakat yeni yapılan 5 yıldızlı şehir hastaneleri, ortaya çıkabilecek her türlü rahatsızlığa karşı hazırolda bekliyor. Tarım ve sağlık sektörleri bu işin kazananı, vücudumuz kaybedeni.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ekmeksiz karin doymaz yegenim anadoluda gelenektir bu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmek fakirin yiyeceğidir. Karnını doyurmak için başka ne yesin adam?
  • İyi güzel, zararlı tamamda, ekmek yemediğim zaman doymuyorum.

    4-5 su bardağı çay içen bir adamım, ekmeksiz öğün olunca 1 bardaktan sonra içemiyorum, midemi bulandırıyor.

    Güzel başlık revivo eline sağlık
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Yağlı beyaz peynir. Yanına domates. Üstüne kekik. Yanında biraz marul ve maydanoz, beyaz peynirle birlikte muhteşem tad oluşturur. Sabah bundan yiyeceksin. Bir köy yumurtası kırıp içindeki akı tamamen ayıklayacaksın, geriye sadece sarısı kalacak. Yumurta sarısı doğal bir zar ile cevrilidir, o sayede yumurta sarısını bozmadan akını tamamen ayıklayabilirsiniz. Sarıyı çiğ olarak yiyeceksin. Yanında 1-2 pastırma, nasıl güzel gidiyor biliyor musun? Bu sekilde bitr kahvaltı yap güne 3-0 galip başlıyorsun zaten. Öğleden sonra acıkınca yine ekmek olmadan et ağırlıklı birşeyler yiyeceksin, köfte, biftek, salam, sucuk, yanında kaşar peyniri, yoğurt olabilir. Akşam yemeği yemene gerek kalmaz zaten. Belki çay ve yanında ufak bir kek ile (yani buğday ürünü) keyifli bir atıştırma yapılabilir. Vücut gelenek tanımaz. Vücut sağlık ve mutluluk ister.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz burjuvalar mangaldaki etin üzerine konmuş ekmeğin lezzetini bilmiyorsunuz sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak bu cümle doğru: Ekmek fakirin yiyeceğidir. Fakirin cok parası olmadığından mecbur ekmekle karnını doyuracaktır. Fakat ekmek yiye yiye bozulan beyin ile düşünme çapı da daraldığı için ekmekten kaçış ve alternatifler de bilinmeyecektir. Ekmeğe karşı birçok iyi ve uygun fiyatlı alternatif vardır. peynir en büyük alternatiftir. Yağlı yağsız beyaz peynir. Kaşar, az tuzlu mağlıç peyniri. Ama hepsi kaliteli olacak, markette AVM'de satılan şeytan işi ürünlerden olmayacak. Her şehirde tarihi süthaneciler çarşısı vardır. İstanbul'da mısır çarşısı çıkışında, Bursa'da tuz pazarı girişinde var örneğin bildiğim. Oralardan alacaksın. Tarihi yerler civarındaki süthaneler en iyi sütten usulüne göre yapılmış peynir süt yoğurt satar. Köy yumurtası da belki oralarda bulunabilir. Köy yumurtasının sarısı turuncu renk olur. Sarısı yoğundur, ağırdır. Yumurta kabugu da kalındır. O yumurtayı kırıp içindeki akı olduğu gibi boşaltacaksın. yumurta akında, sarıya besin taşıyıcı organeller, yapılar bulunur. Cok fazla besleyicilik özelliği yoktur. Yumurta sarısında Omega 3 yağları ve vücut için gerekli temel proteinler vardır. Tadı da iyidir. Yumurta sarısı yanında 2-3 pastırma yediniz mi hiç? Sağlık ve lezzet aslında çok uzak değil,cok pahalı değil,sadece alışılmış hayat tarzından biraz farklı şeyler yapmanız, herşeyi TV'de, Fast-Food restoranda aramamanız gerekli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ekmek ve protein


    -okey.
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Ekmek ana öğünlerde sıfırlanması gereken bir şeydir. Ancak çay ile birlikte buğday mamulü bir iki ürün, örneğin çikolatalı pasta, cevizli kek iyi gider. Bu anlamda kendim hiç bugday ürünü yemeyen biri (ingilizce tabiriyle 'purist') değilim yani çay, espresso kahve gibi şeyler yanında tamamlayıcı olarak buğday mamulleri alınabilir. Fakat çikolatalı meyveli pasta,(özellikle espresso kahve ile) hindistan cevizi kurabiyeleri, fıstık/badem ezmeleri harika gider yani kahveye doğru kayarsan buğdaydan uzak ve lezzetli doyurucu şeyler daha mümkün. Yani ekmeksiz olsun diye kendimizi cok zorlamamıza gerek yok, alternatifler etrafımızda sadece standart hayat tarzından standart restoranlar, standart alışveriş şekillerinden biraz farklı yol izlememiz kafi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fakirler için yapılmış birşeydir ekmek.Oldukça zararlıdır.Neyse ki çok az ekmek ve şeker kullanıyorum.
  • Troll bence kediyle ekmek bağlantısı gerçek olamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baryum01

    Troll bence kediyle ekmek bağlantısı gerçek olamaz
    Açlıktan ölme tehlikesi bulunan bir yavru kedinin ekmek yemesi üzerine edindiğim fikir üzerine bir konu açtım diye Trol olmam, merak etme. DH Forum Konu Dışı 'nda senede kaç konu açıyorum ki şunun şurasında, bak senede 1 ya da 2 konu açmışımdır. (Zaten açılmış konulara yorum yazmak başka) Trol olan, insanları Trolleleme amaçlı her fırsatta konu açar, ben onlardan değilim bu konuda zaten konuşmama gerek yok, bakın kendiniz görün.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.