Şimdi Ara

Ekmek sadece açlıktan ölmemek için yenilecek birşeydir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
3
Favori
2.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ana fikir doğru ama yanlışlar var. Makarna neyse pilav neyse ekmek de aşağı yukarı odur. Kompleks karbonhidrat içerir. Zaten tek başına et yemek de, tek başına makarna yemek de, tek başına sebze yemek de sağlıklı değildir. Her gün vücudun ihtiyaç duyduğu kadar protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral almak sağlıklıdır. Bunda da yediğin besinin ne olduğundan çok ne içerdiği önemlidir. Kaç gram karbonhidrat, yağ, protein içeriyor? Kaç kalori? Hangi vitamin ve mineraller var? Sen bu maddeleri vücudunun ihtiyaç duyduğu oranda alıyorsan zaten dengeli ve sağlıklı beslenmiş olursun. Yediğin yemeğin ne olduğunun hiç bir önemi yok çünkü o sadece posa olacak. Senin vücudun sadece içindeki organik maddeleri kullanıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Katılıyorum ama ben ekmeksiz doydugumu hissedemiyom. Yemekten keyif alamıyom

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu düzyamuk dünyacı revivoyu pek sevmesem de, canan karataydan etkilenip açtığı bu konuyu yerinde ve faydalı buldum ve yazdıkları dogridir.

• Yellow.Canary Y kullanıcısına yanıt
    Et 10 üzerinden 10 alan bir besin fakat etin de kısımları var: İnek etinde yağsız biftek olduğu gibi yağlı pirzola, karaciger, akciger gibi farklı kısımları var. Karacigerde B, akcigerde C vitaminleri (yendikten ve metobilize olduktan sonra) var. Yani örneğin sadece yağsız biftek eti tabi ki 10 üzerinden 10 alan eti ifade etmez.Fakat diyelim ki elimizde sadece yağsız biftek eti var... ne yapacağız? Çözüm yine hayvansal yağlarda: Tereyağ : ) Biftek + tereyağ .Bu sabah dolaptan sucuk çıkardım ve dilimleyip (pişirmeden) üstüne bol tereyağ sürdüm. Kaymaklı m.kemal paşa tatlısı gibi göründü : ) O şekilde sadece 3 dilim sucuk yedim yanında ise sadece beyaz peynir ve biraz maydanoz ve hepsini afiyetle yedikten sonra üstüne de bir yumurta sarısı içtim (çig olarak) abartmadan söyleyeyim: Akşama kadar süper sağlıklı ve süper enerjili kaldım. Arkadaşlar marketten bisküvi falan aldı, yedi. Birisi acıktı mantıcıya girdi. Birisi pizza dedi, pizza aldı diğeri mantıcıdaki yaprak sarmaya sardı. Açlar. Enerji yok. Kahvaltı etmemişler, etseler de düzgün etmeyecekler zaten yine acıkacaklar. İşte onlar öyle pizza mantı yaprak sarma vs ile kasarken ben onları sadece seyrettim. Keyif amaçlı bi amerikan kahve içtim, şekersiz. Tamam biraz sert kahveydi acı geldi, üstüne biraz esmer şeker serpiştirdim, öyle içtim keyif tavan. Mutluluk : )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: em2018

bu düzyamuk dünyacı revivoyu pek sevmesem de, canan karataydan etkilenip açtığı bu konuyu yerinde ve faydalı buldum ve yazdıkları dogridir.
    Heh eh, fakat Canan Karatay'dan etkilendiğimi nerden çıkardın? Türkiye'de TV kanallarında görünen bir kişi olan Karatay 'ın isminden öte cok şey bilmem cunku takip etmem. Önerdiğim şeyler Karatay'ın önerdiği şeylerle örtüşüyor olabilir, o ayrı fakat Karatay'ın 'lahmacun' önerisini de hatırlıyorum fakat benim yukardaki yorumlara göre lahmacun direkt seçenek dışı cunku pide ağırlıklı. Lahmacunda keyif ve tat var kabul fakat benim önerilerde keyif ve tat faktörü 2. planda. Bu açıdan isteklerimize ket vurmalıyız. Lahmacun, fast food sistemin bir ürünü. Evet keyif ve tat var ve o sayede AVM'lerde fast-food zincirlerinde bol bol satılan, satıcısına güzel para bırakan bir ürün. Vücudumuza ise sadece keyif ve tat haricinde hiçbirşey bırakmayan boş bir ürün. Fakat sadece öyle olsa ben de yerdim. Pide aynı zamanda vücüda zarar veriyor, vücudu asıl gerekli proteinlerden mahrum bırakıyor ayrıca gluten gibi uygunsuz maddeler ile vücutta bir dizi uygunsuz reaksiyonları tetikliyor. Vücuda ancak zarar vermek şartıyla vücuttan atılabiliyor, o yüzden ben lahmacun yemem. Karatay onu hangi akla hizmet öneriyor onu da bilmem. Benim önerideki temel denklem basit: Ancak pişirilince yenilebilen şeyler direkt seçenek dışı. Lahmacun pişmeden hamur olarak yenir mi. Bozar insanı, mideye yemek borusuna yapışır : )

• kuyruk yağını çiğ yerim diyosun yani

• quote:

Orijinalden alıntı: em2018

kuyruk yağını çiğ yerim diyosun yani
    Şöyle bir senaryo hayal et: Ormandasın, etrafta ağaç kozalak ve otlardan başka yiyecek hiçbirşey yok ve felaket aç durumdasın, ölmemek için birşeyler yemen gerekiyor (ki bu benim belirlemediğim bir doğa kanunu) ve geyik gibi hayvanları avlama konusunda uzmansın, geyiği kendisine cekip onu yakalayan bir düzenek geliştirdin ve bir geyik o düzeneğe yakalandı... Elinde bir geyik var artık. Bir alarm zili çaldı mı? 'geyik muhabbeti' neden denilmiş olabilir? Geyik, eğlencelik, ciddiye alınmayacak şeyleri ifade ediyor değil mi? Fakat orada senin hayatta kalmanı sağlayacak birşey! Geyiği yakaladıktan sonra yemek üzere öldürdün. Fakat etrafta ateş, çakmaktaşı ve kibrit vs de yok. Zaten açlıktan miden zil çalmaya başlamış, öyle böyle değil, geyik etini pişirmeye vaktin de yok. Bir şekilde geyiği yemeye başlayacaksın, neresinden başlarsın? Kafasından mı ayağından mı sırtından mı? En başta neresi en lezzetli ve kolay yeniyorsa orasından başlarsın. Doğal cevap.

• Fakirler ve öğrenciler açlıktan ölsün o zaman. Bu kesimler için geçinmek cidden güç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Hasta

Fakirler ve öğrenciler açlıktan ölsün o zaman. Bu kesimler için geçinmek cidden güç.
    Olayı sadece mesleki ve parasal açıdan değerlendirdiniz fakat olay sadece ondan ibaret değil. Kırmızı et hariç diger seçenekler oldukça uygun fiyatlı. Olay bilgi ve bilinç olayı. Bu arada ben öğrenciyken ailem cok iyi parasal destek sağlıyordu fakat buna rağmen ekmek fasulye vs yiyordum, cunku bilinç ve bilgi yoktu. Ankara 100.Yıl mahallesinde kalıyordum, ve o mahalledeki bir kasaptan et alıyordum kocaman et pişirdiğimde tavada ufacık birşey olarak kalıyordu! Kızılay'da Hosta Piknik cok gözdeydi fakat ekmek arası olayı, dönerden cok ekmek yiyordum. Bunlar hep zaman, bilinç ve bilgi olayı.Öğrenci olarak coğu kez kahvaltı da etmiyordum. O yıllarda Internet yoktu veya yaygın değildi, araştırıp birşey de bilemiyorduk. Gördüğün gibi para olayı bu konuda devre dışı. Ki tabiatta paranın da hükmü yoktur. vücut paraya bakmaz. vücut kendi otonom dengesi için ne gerekli ise ona bakar.

• Ekmek yemeyin. Orta pişmiş dana bonfile yiyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Kilo biraz düşük görünüyor. Peynir gibi muhteşem birşey dururken ekmeğe gerek yok. Ancak peynir heryerde bulundurulan ekmek gibi kolay taşınan saklana birsey değil. alışkanlıkları değiştirmek gerekiyor biraz. AVM'de McDonalds Burger King 'e giren kişinin ekmek olmadan doyması mümkün değil. Hamburgerden ekmegi çıkarın geriye kuru basit ete benzeyen birşey kalır onunla kedi bile doymaz. Ve 1 hamburger kaç tl? Ahh tabi yanına kola patcips ile menü 15tl. (yoksa daha mı cok, yıllardır da gitmiyorum ki bileyim : )

Sabahları 1köy yumurtası nın sadece sarısını (akını tamamen ayıklayarak) çig olarak yemeye başla, farkı göreceksin. Yumurta pişmeyecek. Yumurta sarısı zaten pişmeyi sevmez, pişmeye gelmez. Pişmeden de yenir. Pişmeden çiğ olarak ta lezzetlidir. Ormanda tek başına kaldın diyelim hiçbir mangal ateş yok. Karnın aç. Karşında bir yumurta, bir ıspanak yaprağı bir de bugday var. Hangisini yersin?Hiçbirini pişime imkanın yok, cunku ateş yok. ıspanak yaprağı acıdır pişmeden yenmez. Pişse dahi acıdır. Kandırmacadır. Bugday tanesini nasıl yiyceksin? Yenmez acıdır, zehirlidir. ama yumurta öyle mi? Sarısını yiyeceksin lezzetlidir, besleyicidir. Ve susatmaz da. Bugday ye, susarsın. Yumurta sarısını çig olarak ye susamazsın. Yumurtayı pişirip kaynatıp ye susarsın. Zaten midede şişkinlik yapar. Çig olarak yediğinde direkt sindirilir.

Alıntıları Göster
    bazı şeylerde haklısın ekmeği şekeri 1 aydır kestim vucutta yağ kaldıdıda
    konudaki her mesajını okuduguda midem bulandı okuyamadım yok yumurtanın beyazını ayır çiğ ye, yok eti tam pişirme içindeki kanı kalsın falan bunu 2 gün yaparsın en fazla normal insansan böyle gitmez

• o ortamda çiğ lahmacunu kuyruk yağına tercih edebilirim.

işin geyiği bi tarafa.bende karbonhidrat ve şeker yerine protein ve yağ ağırlıklı beslenilmesinden yanayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em2018 -- 23 Haziran 2018; 11:0:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: THawk

bazı şeylerde haklısın ekmeği şekeri 1 aydır kestim vucutta yağ kaldıdıda
    konudaki her mesajını okuduguda midem bulandı okuyamadım yok yumurtanın beyazını ayır çiğ ye, yok eti tam pişirme içindeki kanı kalsın falan bunu 2 gün yaparsın en fazla normal insansan böyle gitmez

Alıntıları Göster
    Ben bir keresinde Polonya'ya gitmiştim orada merkezi lokantalara gidiyorduk tabak eti servis yapıyorlardı. Tabak Amerikan boyutundaydı bol bol biftek bonfile antrikot vs (tam isimleri bilmem, biraz kafadan attım) ve etin dikkatim ceken en önemli özelliği az pişmiş olmasıydı kırmız kan suyu görülürdü ve arkadaşla afiyetle yerdik, bunu doğal olarak yapardık yani hafif kan sulu diye itiraz etmedik belki yanında cok güzel sos ve garnitür vardı ondan belki, afiyetle yemiştik. Hem lezzet hem doyuruculuk her bir açıdan tavan. Bizde olsa eti incecik keseler, pirzola ise üstüne basıp ince yaparlar kuru yaprak gibi oluncaya kadar pişirirler. Et artık yanar, o yanan kısımların verdiği aromatik koku çeker insanları. Ancak bu yanlış. Küllüm yanlış. Yanan kısmın besleyici degeri kalmadığı gibi direkt zehir haline geliyor.

Çiğ yumurta konusunda dikkat!... Tamamı demiyorum. sadece sarısı diyorum. Prosedürü açıklayayım: Yumurtayı sivri kısmından ufak delik açıp önce sulu akı boşaltacaksın. Geriye yoğun ak kalır. plasenta gibi doku gibi ak kısımlar kalır. Onları da almak için yumurta kabugunu kenarlardan ufak ufak kırmaya devam edip yarım küreye yakın boyuta getirceksin fakat kabukta cok sivri uçlar kalmamasına özen göster cunku sarı kabugun kenarındaki sivri kısımlara batıp delinebilir, bu işlem boyunca yumurta sarısını delinmeden bütün halinde muhafaza etmek önemli, kesin şart değil ancak önemli. sonra kabuğun kenarına doğru yumurtayı cevirip sarı altında kalan son ak kısımları dışarı aşağı akıtacaksın. Bu esnada ben sarıyı sağ elim avuç içime atıyorum yine sarı bütün halinde tek parça, avuç içimde tutarken sol elimdeki kabuğu cesme altında parmagımla içini yıkayıp temizliyorum sonra avucumdan tekrar kabuk içine atıyorum bu esnada sarıyı patlatmamak tek parça kalmasını sağlamak önemli. böylelikle sarı altında hafif su + ak kalıyor onları da boşaltıyorum bu işlem 1dk kadar sürebiliyor ancak sarının etrafında nerdeyse hiç ak kalmıyor.bazen sarının bir bölgesinde plasenta doku ip gibi sarıya bağlı sekilde kalıyor onu parmakla tutup koparamazsın cunku kaygandır parmakla tutamazsın ben,o ipi kabukta sivri bir cukur içine sıkıştırarak kabugu ters yöne cevirerek yeercekimi ile sarıyı diger yöne doğru cekiyorum ip zorlanarak kopuyor. bunu her yumurtada yapmama gerek kalmıyor cunku cogu kez ip ilk başta kendiliğinden kopuyor. Bu işlemi yaptığın yumurta kaliteli köy yumurtasu, taze ve iyi saklanmış olmalı. Bayat ve kötü saklanmış yumurta sarısı daha ilk başta dağılabiliyor.Fabrikasyon yumurta taze ve iyi saklanmışsa sarısı yine tek parça halinde kalıyor fakat köy kadar sağlam ve yoğun olmuyor.

Şimdi bu sekilde yumurta sarısı çiğ olarak sabah veya öğlen sadece 1 tane içsen vücudun en kritik bölgelerinin protein amino asit yağ (omega-3) vitamin ve mineral ihtiyacına yetişir. Yumurtayı pişirince yumurta bozulur. Ak pişince beyaz olur ya o proteinlerin bozulma sonucu nitekim o yüzden pişmiş yumurta sadece tokluk hissi verir, yerken bir aroma tadı verir ancak vücuda o kadar yaramaz tamam belki bir miktar yarar fakat özellikle sarısı kırılgan toz oluncaya kadar pişirildiyse yaramaz. Çiğ yumurta sarısı ise 100% vücuda yarar. ve iyi bir köy yumurtası 1TL (Ekonomi dehası yönetim, et, sebze, patates, soğanda konuşturduğu dehasını yumurta konusunda neyse ki henüz konuşturmadı cunku)

Çiğ et konusunda alternatifler var. Örneğin sucuk ve pastırmayı ben tam pişmemiş yarı çig et olarak bilirim. Hem tadı da lezzetlidir. İyi bir kasaptan sucuk al, dilimle üstüne tereyağ sürüp ye. Pişirme, yağ sıçratma, bulaşık derdi de olmaz. Ve emin ol, sucuğu o şekilde yediğinde gün boyu farkı hissedeceksin.Normalde hep sucuğu tereyagda pişirir üstüne yumurta kırarız. Benim için o günler artık bitti. Artık sucuk üstüne tereyağ (yanında peynir) ve sonrasında da çig yumurta. Lezzet te var. Rahatlık, pratiklik te var. Mutluluk var. Bu mesajım ile size mutluluk öneriyorum : )

• yanlış anlama saçmalamışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shegenli chingen

yanlış anlama saçmalamışsın.
    ekmeği k.fasulyeye batırarak veya her nasıl yiyorsanız öyle devam edebilirsiniz kimseyi tutan yok. 'doğal seleksiyon' denen şey varsa zaten herşey yerli yerine oturur, sorun yok :)

• Ekmeği neredeyse tamamen kestim son 6 aydır çok nadir yiyorum. Sıra poğaça börek gibi şeylerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Ekmeği neredeyse tamamen kestim son 6 aydır çok nadir yiyorum. Sıra poğaça börek gibi şeylerde.
    Güzel fakat poğaca börek te buğdaylı ürün yani ekmekle aynı kategoride. Sizi sadece doyurur gibi yapar aslında sadece dolduruş yapar. Vücuda yaramaz. Ancak sadece onunla kalsa iyi, vücuda zamanla zarar verir. Saç, sakal beyazlaması, cild kırışıklığı, boyunda yağlı kabarıklıklar, eklemlerde ağrı, beyinde aksaklık, sindirim sisteminde sorun, hepsi bugdaydan kaynaklıdır. Ancak ekmek börek poğaca olmazsa ne yiyeceğiz diye endişeye gerek yok: Peynir, süt ürünleri, terayağ, lor, kaliteli yoğurt, süt + balık + tavuk + kırmızı et + yumurta sarısı bunlar ne güne duruyor : )

• Ekmek bende kesemiyorum.

Mantı kuru fasulye bunları dahi ekmekle yerim.

Günde yaklaşık 4 ekmek. Bazen çiğnemiyorum yutuyorum.

100 Kiloyum döt göbek hepsi büyük. Yatarken kanepe gıcırtıyor. Kilo veremiyorum. Aç kaldın mı gözüm kararıyor.. Başım ağrıyor. Felaket sinirli oluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

ekmeği k.fasulyeye batırarak veya her nasıl yiyorsanız öyle devam edebilirsiniz kimseyi tutan yok. 'doğal seleksiyon' denen şey varsa zaten herşey yerli yerine oturur, sorun yok :)

Alıntıları Göster
    ben hiç ekmek yemem ama arkadas zeytinde yemeyin zeytin ekmeği aratıyo diyo...böyle bişey tıp litaratüründe yok ve zeytin en sağlıklı besinler arasında yer alıyo..yanlış bilgilendirme yapmamak lazım
  • Yumurta asla ASLA çiğ yenmez.Pişmiş yumurtanın emilimi yüzde 80-90 civarı iken pişmemiş yumurta yüzde 20 civarında emilir.Salmonella başta olmak üzere bi dünya bakteriyi saymıyorum bile.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.