< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Benim de hiç aklım ermiyor ortada hiçbir şey yok, ülke olarak şahlanıyoruz ama ekmeğe bile zam yapıyorlar.Hep bu fırsatçılar yüzünden.:) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Elektrikteki artış hiçbir şeyle karşılaştırılamaz gerçekten. Tek başıma yaşadığım, günün yarısı nerdeyse evde olmadığım eve 150 liradan fazla elektrik geliyor. Akıl mantık işi değil gerçekten... Ekmek burda çok uzun zamandır 2 lira zaten. Ekşi mayalı ekmek alıyorum, son bir senede 2.50'lerden 3.75'e çıktı fiyatı. Yakında 4ü görür herhalde. |
|
yavaş yavaş soyuluyoruz. bu köprüler havaalanları otoyollar daha çok halkı fakirleştirecek. ekmek 5 liraya kadar yolu var ilerde yol köprü borcu 26 sene daha devam edecek. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Kasım 2020; 0:11:26 > |
|
Biri de yazmış fırıncı mı kazanıyor diye yok fbi kazanıyor fırıncı kazanmıyor kapıda range uncu kazanmıyor kapıda merso nakliyeci kazanmıyor kapıda volvo ulan o zaman kim kazanıyor bu paraları ? bu zammı yapan da zamdan yararlanan herkes de çatır çutur kazanıyor kimse kimseyi kandırmasın aç olan sadece o ekmeği alan sen,ben gerisi lüks içinde yaşıyor |
ekmek herkese yetecekdi aslında tarlaya karga dadandı ambara fare fırına hırsız |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vatan1915 -- 27 Kasım 2020; 2:16:47 > |
Bu mafya olayını biraz açar mısınız ben ciddi merak ettim. |
universite okumus olmayi bir halt saniyorsunuz. diploma alinca ayricalik bekliyorsunuz. o firinda gidip kasiyerlik yapmayi beceremeyecek adam kendini firincidan daha vasifli hissediyor.. ulkedeki genc nesil birseyler uretelim sirket kuralim derdinde degil ki . bitane kiytirik diploma alayim devlet bana is bulsun yuksek standartta yasayim derdinde. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
60krs sadece un maliyeti. yani 70 kurusa sattigi zaman kar edemez. yuksek otomasyonlu az isci cok uretim modern bir isletme olsa dahi ekmek satisindan kar etmeye baslamasi 1.25 civaridir. yani 1.75e satmasiyla 2 liraya satmasi arasinda kar olarak %50 fark vardir. serbest piyasa ekonomisinde hicbir urunun fiyatina karisilmamalidir. pahaliya degil haksiz rekabete mudahale edilir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dostum sende Bodrumdan taşın artık oraya güç yetmiyor :)) |
Ben de İstanbul Pendikte oturuyorum. Şu anda ekmek bizim fırında 1.75 TL (1,5 ay önce geldi zam, 1.50 TL'ydi). Çok şükür mü deyim :) |